Γιατί δεν μπορεί να γίνει δημοτικό συμβούλιο στην Άνδρο;

 

Μήνες έχουν περάσει από τότε που όλοι αυτοί, αλλά και οι άλλοι που λείπουν μόνιμα, έχουν να καθίσουν γύρω από το τραπέζι του ΔΣ. Ακόμα και όταν γίνεται ΔΣ τρομάζουν να υπάρξει απαρτία. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε... (φωτο: Εν Άνδρω). 

Ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου συγκλήθηκε αλλά δεν έγινε. Είναι το δεύτερο έκτακτο στη σειρά, αλλά και ένα από τα πολλά που διαπιστώνεται έλλειψη απαρτίας. Με δεδομένο πως μόνο η πλειοψηφία έχει 13 στους 21 συμβούλους είναι προφανές πως ο κ. Σουσούδης βρίσκεται αδύναμος και ανίσχυρος έναντι των δικών του συμβούλων τους οποίους τρομάζει να τους συγκαλέσει σε σώμα.

Οι λόγοι γνωστοί. Έχει τρεις συμβούλους μείον εδώ και ένα χρόνο. Κάτι που επισημοποιήθηκε και με την τελευταία τους κοινή ανακοίνωση όπου ζητάνε ανοικτά επαναχωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Στο μόνο μεγάλο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η διοίκηση Σουσούδη, αλλά λόγω ανικανότητας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει επί δυόμιση χρόνια. Αυτή η ανικανότητα ήταν που οδήγησε και στην διάσπαση της.

Από τους υπόλοιπους 10 συμβούλους της σημερινής πλειοψηφίας παρακολουθούν τον δήμαρχο αναλόγως την μέρα 6-8! Αδυνατούν λοιπόν να συγκροτηθούν σε σώμα ακόμα και σ’ ένα θέμα που αφορά μια πληρωμή υπαλλήλων. Μεγάλη η ευθύνη όσων διοικούν.

Και η αντιπολίτευση θα ρωτήσετε. Μα υπάρχει τέτοιο πράγμα; Ο κ. Θεολόγου, ο μοναδικός που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση, αρχικά σιώπησε και τελευταία αρρώστησε και είναι στο νοσοκομείο. Η παράταξη του κ. Θεολόγου χωρίς τον ίδιο φυλλορρόησε. Σύμβουλοι αποκαρδιωμένοι από την έλλειψη αντιπολιτευτικής γραμμής και από τον κακό τρόπο που διεξάγονται τα συμβούλια με πλήρη ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Καθόλου τυχαίο πως συχνά τα συμβούλια καταλήγουν σε λεκτικό ρινγκ.

Και η ελάσσονα αντιπολίτευση; Δύο σύμβουλους εξέλεξε. Διασπάστηκαν από την αρχή. Ο συγκεντρωτικός, ανασφαλής και άπειρος κ. Καπάκης αγνοώντας τα μεγάλα θέματα στράφηκε σε μια αντιπολίτευση λεπτομερειών. Μετά διορίστηκε ΓΓ του ΥΠΕΣ και… απήλθε! Παρών - απών  επί μήνες. Όπως και στις αποφάσεις του ΔΣ πάντα παρών-απών! Για παράδειγμα: ψήφισε όλες τις αποφάσεις για τα κριτήρια χωρόθετησης (Νοέμβριος 2014, Φεβρουάριος 2015, Μάρτιος 2015) όπως φαίνεται και στο Διαύγεια. Και μετά (Οκτώβριος 2016) κατήγγειλε όλα τα κριτήρια χωροθέτησης σαν «αδιαφανή»!!!

Την ίδια στιγμή που αυτός κατήγγειλε με ανακοίνωση τους πάντες η σύμβουλος του ψήφιζε αντίθετη ανακοίνωση καταγγέλλοντας όσα έλεγε αυτός!!! Ταυτοχρόνως οι τρεις της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης εξέδιδαν δική τους ανακοίνωση συμφωνώντας μαζί του!!! Όπως φαίνεται ο κ. Καπάκης έχασε μια σύμβουλο και στον δρόμο βρήκε τρεις!!! Δεν ξέρουμε όμως αν οι τρεις συμφωνούν με όσα υβριστικά γράφει ο κ. Καπάκης για όλους! Μύλος δηλαδή και στην ελάσσονα αντιπολίτευση!

Κατάληξη: Δεν υπάρχει πλειοψηφία να διοικήσει τον Δήμο και δεν υπάρχει αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα ή μη της διοίκησης. Έτσι όλοι οι σύμβουλοι φυλλοροούν και αποφεύγουν καθένας για δικό του λόγο να πάνε στο ΔΣ. Διεξάγεται λοιπόν ένα πινγκ-πονγκ μεταξύ τους. Όμως σε βάρος φυσικά του νησιού. Και αυτό απεικονίζεται ανάγλυφα στην λειτουργία του ΔΣ.

Υπάρχει θέμα

Υπάρχει θέμα διοίκησης. Ο τόπος δεν αντέχει αυτή την απραξία, την αδυναμία και ανικανότητα. Και φυσικά δεν έχει κανένα νόημα ο πόλεμος άσφαιρων ανακοινώσεων «επί της διαδικασίας». Η πολιτική της στρουθοκαμήλου που έχουν διαλέξει τόσο η συμπολιτευόμενη συμπολίτευση όσο και η αντιπολιτευόμενη συμπολιτευόμενη  οδηγεί στο πουθενά. Υπάρχει θέμα διοίκησης που κανείς από τους τρεις διαφωνούντες δεν τολμά να θέσει ανοικτά. Αλλά υπάρχει και θέμα λειτουργίας του ΔΣ που κανείς από την διοίκηση δεν τολμά να πει. Γιατί η διοίκηση έχει το κύριο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό χάλι. Δυστυχώς κανείς δεν έχει το κουράγιο να μιλήσει ανοικτά. Περιμένουν όλοι λοιπόν μήπως σαπίσει το μήλο και τους κάνει τη χάρη να πέσει μόνο του!!! Το αν μέχρι τότε έχει πέσει και το νησί προφανώς δεν τους νοιάζει...

Υπάρχει όμως και θέμα αντιπολίτευσης που φυσικά δεν το αγγίζουν οι αστείες και αναχρονιστικές ανακοινώσεις του δημάρχου που σε κάθε ευκαιρία κατηγορεί αναδρομικά τους πάντες για την τελευταία 12ετία!!! Όπως επίσης δεν αγγίζουν καμία ανάγκη του νησιού ο χαρτοπόλεμος επιθετικών ανακοινώσεων στον οποίο επιδίδεται τελευταία ο παντελώς απών από το νησί κ. Καπάκης, αλλά και οι ανύπαρκτοι πολιτικά φίλοι του από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι μαζί κατηγορούν όλους τους άλλους για όλα για την τελευταία 20ετία!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υπάρχει μια σκιαμαχία λεκτικών ανακοινώσεων εκατέρωθεν μόνο για τις εντυπώσεις. Έχουμε μια χωρίς ουσιαστική παρουσία διοίκηση και μια χωρίς ουσιαστική παρουσία αντιπολίτευση. Όλοι απόντες από το νησί και είναι μόνο να βγάζουν ανακοινώσεις για το θεαθήναι. Όμως έτσι τίποτα σοβαρό δεν προχωρά. Το νησί δεν πάει πουθενά. Ενώ όλοι πια ξέρουν πως «οι καιροί ου μενετοί»…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαμάη και η Βολίκα τραβάνε απο την μύτη τον Βόσσο. Μπράβο πως γίνεται αυτό;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα τραπέζι γεμάτο άνδρες!!! Μήπως θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες γυναίκες στους συνδιασμούς?
Γυναίκες ενωμένες, Ποτέ νικημένες. Γυναικεία δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση για να δούμε άσπρη μέρα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τους έχει φλομώσει στα ψέματα τι να πανε να κάνουν ο άνθρωπος είναι τραγικός

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν μπορεί να γίνει δημοτικό συμβούλιο στην Άνδρο;
Μήπως γιατί δεν του έχει κανείς εμπιστοσύνη;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν αυτος ειναι δημαρχος εγω ειμαι ο σταλιν

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Άνδρος δείχνει εθισμένη σε κακούς Δημάρχους (όπως γενικότερα η Ελλάδα σε άθλιους πολιτικούς). Ποιος ήταν αγαπητοί μου Δήμαρχος που τίμησε την ψήφο του Ανδριώτη, πλην του Γιαννίση;; Παρεάκια (κατά πολλούς ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ) που κορόιδεψαν, άρπαξαν ό,τι μπορούσαν, εκδικήθηκαν μη ψηφοφόρους και ευνόησαν σκανδαλωδώς φίλα προσκείμενους, one man show Δημοτικά Συμβούλια με μαριονέτες yesmen, αδύναμες αντιπολιτεύσεις , ουίσκυ να ρέει σε αφθονία και για κάθε γούστο εις υγείαν του μ.....α που πλήρωνε αδιαμαρτύρητα.Αν μη τι άλλο στην παρούσα φάση ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΦΩΝΕΣ, δεν έχει σημασία αν είναι ανόητες, μικροσυμφεροντολογικές, σοβαρές, διασπαστικές, με επιχειρήματα ή αστήρικτες, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ. Ας τολμούσαν άλλοτε...

This comment was minimized by the moderator on the site

χειροτερα δεν γινεται. κακος δημαρχος, ανυπαρκτη αντιπολιτευση πολλοι κακοι συμβουλοι πλειοψηφιας που εχουν μεγαλο μεριδιο ευθυνησ και δε τους σωζουν ανακοινωσεις στο φεισπουκ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά θα κάνει ο Δήμαρχος να μείνει με τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τον πρόεδρο Δ.Σ ίδια μούτρα έχουν οι υπόλοιποι τι κάνουν απορώ ??????

This comment was minimized by the moderator on the site

Νόμιζε ότι με την τρέλα του θα διοικήσει το δήμο. Στην Υδρούσσα ψυχορραγεί έμεινε σχεδόν χωρίς συμβούλους. Νομίζει μάλλον ονειρεύεται ότι θα χωροθετήσει χυτυ με τα ψέμματα και την βλακείες του. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ακόμα και οι συμβουλοί του τον απαξιώνουν.Στα πέντε συμβούλια θα κάνει ένα και αν.

Περισσότερα