Άνδρος: μια νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία στο δημοτικό συμβούλιο

 

Άλλαξε πλέον η πολιτική ανθρωπογεωγραφία στην Άνδρο. Οριακή πλειοψηφία (+1) του κ. Σουσούδη. Οι τρεις συμπλέουν με τον κ. Καπάκη. Συνεχίζονται τα πολιτικά παιχνίδια περί την χωρίς τέλος χωροθέτηση. Και ο χορός καλά κρατεί... (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Και να που έγιναν ξαφνικά δύο δημοτικά συμβούλια σε δύο μέρες στην Άνδρο. Ένα έκτακτο στις 7/11 και ένα τακτικό στις 8/11. Το πρώτο με οριακό ο αριθμό συμμετασχόντων. Το δεύτερο με πολύ περισσότερους. Στο πρώτο προσήλθαν η κ. Μ. Μαμάη και η κ. Α. Βολίκα της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης και πάρθηκε επιτέλους απόφαση για να… πληρωθούν οι υπάλληλοι! Στο δεύτερο προσήλθαν (μετά από πολύ καιρό) ο κ. Γ. Καπάκης της αντιπολίτευσης και ο κ. Α. Βόσσος της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης!

Πιθανόν στις προσελεύσεις έπαιξε ρόλο και η δημοσιότητα που δόθηκε από το "Εν Άνδρω" και κάποιοι που δεν πάταγαν το ξανασκέφτηκαν. Τελικά όπως έγραψε ο Ι. Μάγερ από το πολιορκημένο Μεσολόγγι «η δημοσιότητα είναι ψυχή της δημοκρατίας». Κάτι που όμως δεν φαίνεται να είναι γνωστό ακόμα στην Άνδρο (παρά το γεγον'ος ότι κοντεύουν 200 περίπου χρόνια από τότε) αν κρίνουμε από τις ακραίες φράσεις που εκτοξεύουν κατά του τύπου συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Είχαν μάθει στη σιωπή: όπου όλα τα σκιάζε η φοβέρα…

Το ενδιαφέρον του τακτικού δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν οι ομοφωνίες σε όλα τα υπό διεκπεραίωση θέματα. Αλλά στο πως διαμορφώθηκε η νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία και το πως ψήφισαν οι «νέες πολιτικές δυνάμεις» που προέκυψαν μετά την απροσδόκητη κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ.

Για πρώτη φορά οι τρεις της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης κάθισαν δίπλα-δίπλα με τον κ. Καπάκη ψηφίζοντας ότι αυτός πρότεινε. Μοιάζει πλέον δεδομένο πως και οι τρεις έχουν αποδεχτεί ή προσπαθούν να αποδεχτούν πως ανήκουν σε άλλη δημοτική ομάδα. Το γεγονός αυτό καθιστά την σημερινή πλειοψηφία του κ. Σουσούδη εντελώς οριακή. Εκτός από τους συμβούλους που τον ακολουθούν έχει την στήριξη και του κ. Μ. Βάμβουκα της αντιπολίτευσης.

Όπως όλα δείχνουν πίσω την χωροθετηση, που μοιάζει ακόμα μια φορά μετέωρη, λόγω της αβελτηρίας και ανικανότητας του δημάρχου και των πολιτικών τρικλοποδιών του κ. Καπάκη, παίζεται πάλι το παλιό πολιτικό παιχνίδι με στόχο οι σημερινοί πρωταγωνιστές να ελέγξουν την εκλογική πελατεία της Υδρούσας. Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα στο νησί αν εκραγεί το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν φαίνεται να έχει σημασία για κανέναν. Και ούτε φαίνεται να ενδιαφέρει πόσο θα το πληρώσει αυτό η Υδρούσα που είναι η τουριστική αιχμή του δόρατος της Άνδρου. Σημασία έχει ποιος θα φάει τον άλλον σε ένα αγώνα παρασκηνίου. Και αν γίνει η στραβή το πως θα φορτώσει ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Μέσα σ' αυτό το πολιτικό παιχνίδι χάθηκαν μελέτες, χαθηκαν χρόνια, χάθηκαν χρήματα, στήθηκαν τοπικές πολιτικές καριέρες ή τέλειωσαν τοπικές πολιτικές καριέρες. Μέσα σε αυτό το παιχνίδι χάθηκε επί δυο χρόνια η σημερινή μελέτη από την διοίκηση. Ενδιάμεσα χάθηκε επί ένα χρόνο η υδρολογική έκθεση από την διοίκηση και την αντιπολίτευση. Σε αυτό το παιχνίδι χάθηκαν και τα κριτήρια χωροθέτησης, τα οποία ψήφισαν ομόφωνα τρεις φορές όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Υδρούσας και σήμερα κάποιοι εξ αυτών... τα καταγγέλλουν γραπτώς σαν "αδιαφανή"!!! Τέτοια ειλικρίνεια οι νέοι πολιτευόμενοι!!! Αντίστοιχη με των προηγουμένων που άρχουν σήμερα!!!

Όλοι οι πρωταγωνιστές (συμπολιτεύομενοι, αντιπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι της συμπολίτευσης της Υδρούσας) λένε πως ενδιαφέρονται για την Άνδρο. Αλλά το μόνο που φαίνεται πως τους ενδιαφέρει είναι οι εκλογές του 2019 και τα ψηφαλάκια που θα μαζέψουν τότε! Ελάχιστα φαίνεται να τους ενδιαφέρει για το πως θα φτάσει το νησί μέχρι τότε. Αν τους ενδιέφερε η Άνδρος δεν θα ανέχονταν το χάλι της Σταυροπέδας και τους πολλαπλούς κινδύνους που αυτό έχει για τους κατοίκους και το νησί (υγείας, οικονομίας, κοινωνίας, ιστορίας, περιβάλλοντος κλπ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με την επαναλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου διαπιστώθηκε η νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία που διαμορφώθηκε σε αυτό μετά την ανοιχτή πολιτική παρέμβαση των κυβερνητικών παραγόντων στο θέμα της χωροθέτησης. Περιμένουμε να δούμε αυτό τι θα σημαίνει στη συνέχεια. Το θετικό είναι πως υπό την πίεση της δημοσιότητας άρχισαν να γίνονται πάλι δημοτικά συμβούλια. Κάτι να είναι κι αυτό εδώ που φτάσαμε…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από Φίλιππος Σκόρδος έγινε Αρχιμηδης.
Δεν βαρέθηκε να γράφει αηδίες ο "ταλαντούχος κ. Θωμάς";

http://enandro.gr/2014-07-08-16-03-59/2161-%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA-%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%82-2.html

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητη Μ.Α μηπως θελεις κανεναν δρομο (δια γράφονται μερικές λέξεις ως υπονοούμενο) ...? Οσο για την Μαμαη και την Βολικα... (διαγράφονται μερικές λέξεις ως υπαινιγμός)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

η σειρά της Μ..Α να τους χρησιμοποιήσει τόσα χρόνια τους χρησιμοποιούσε ο ΘΩΜΑΣ μήπως κατάλαβε ότι τον πήρανε είδηση (διαγράφονται αρξκετές λέξεις)... άς μας απαντήσει
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ωραία πράγματα κυρία μου. Ο ένας μετά τον άλλον χρησιμοποιεί τους άλλους για τους δικους του σκοπούς στο ωραίο Μπατσί. Αυτό νομίζω πως λέτε κι από ότι φαίνεται σας αρέσει. Ωραία πράγματα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαμάη χρησιμοποιεί την Βολικα και τον Βόσσο για να πραγματοποιήσει τις εντολές που τις δίνει η Μ.Α.
Μετά θα τους πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. Το έχει κάνει και με άλλους δεν ειναι πρώτη φορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαμαη κάνει ότι θέλει την Βολικα και τον Βοσσο..Απορω πως τα δέχεται όλα αυτά ο Βοσσος? Για την Βολικα δεν το συζητω την εεχυν (διαγράφονται δύο λέξεις) η Μαμαη με την Μ..Α

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαμάη και η Βολίκα τραβάνε από την μύτη τον Βόσσο. Μπράβο πως γίνεται αυτό;

This comment was minimized by the moderator on the site

Λέτε:
«Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα στο νησί αν εκραγεί το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν φαίνεται να έχει σημασία για κανέναν».
Καλά όλοι μας δεν ξέρουμε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών ήδη υπάρχει. Δεν περάσαμε ένα ωραίο καλοκαίρι με τα ανεμοστροβιλισμένα σκουπίδια μας στους δρόμους?

(ΣΧΟΛΙΟ: ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. Πηγαίνετε να δείτε τι καταστροφή γίνεται στην Σταυροπέδα για να μάθετε...)

Δε φταίει ο Καπάκης κε. Μπασαντή για την κατάσταση (κι ας εκμεταλλεύεται την ανικανότητα και τις μαλαγανιές της νυν δημοτικής αρχής).

(ΔΕν φταίει ο Καπάκη για τις ανοησίες και τα λέθη της σημερινής δημοτικής αρχής. Φταίει όμως ο Καπακης που ως κυβέρνηση παρενέβη ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ< ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ, αγνοώντας τα πάντα γύρω από τα σκουπίδια και τι θα γίνει αν θα κλείσει η Σταυροπέδα. Φταίει ο Καπάκης ποθυ παραπλανά τον κόσμο σαν άλλος Σουσούδης χωρίς προτάσεις. Φταίει που κρύβει ή δεν ξέρει πως η επόμενη πρόταση όλων των υπηρεσιών ειναι το ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ!!!)

Δεν φταίνε οι κάτοικοι της Υδρούσας και τρικλοποδιές δεν βάζουν – το δίκιο τους θέλουν! Που είναι αυτή η φημισμένη Υδρογεωλογική μελέτη των 10 ημερών έτσι ώστε να το βουλώσουν? Δεν σας λέει τίποτα αυτό?

(ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ 'εχετε δίκιο.)

Οι Υδρουσαίοι καταλαβαίνουν ότι ο δήμαρχος πάει να τους κοροϊδέψει με ψεύτικες μελέτες! Έχουν άδικο?

(ΣΧΟΛΙΟ: Πήγε να κοροίδεψει και τους κατοίκους του Μακροπτάνταλου, αλλά τότε δεν σας είδα να μιλάτε. Μόνο το Εν Άνδρω μίλησε τότε κ. Ρασύβουλε. Που ήσασταν εσείς το Φεβρουάριο του 2015; ΠΟΥΘΕΝΑ. Γιατί είστε Υδρουσαίος αλα κάρτ)

Λέτε:
«Μέσα σ' αυτό το πολιτικό παιχνίδι χάθηκαν μελέτες…»
Μήπως θα ήταν σωστό να γράψετε ότι μελέτες σωστές ήλθαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τις αδιαφορήσανε?

(Λέτε ΨΕΜΑΤΑ δεν ήρθαν μελέτες από κανένα πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός αν λέτε μελέτη μια εκθεση ιδεών που κατέθεσαν κάποτε δύο περαστικοί καθηγητές),

Μήπως δεν χάθηκαν μελέτες της δημοτικής αρχής – απλά δεν υπάρχουν?
Και γιατί δεν υπάρχουν?
Θα στο πω: Διότι δύσκολα κάποιος ειδικός επιστήμονας - υδρογεωλόγος θα βάλει την υπογραφή του σε κάτι για το οποίο θα ελεγθεί και θα βρει τον μπελά του έτσι και δεν είναι σωστά τεκμηριωμένο! Δύσκολα κάποιος θα βάλει την υπογραφή του σε ψεύτικα αποτελέσματα!

(ΣΧΟΛΙΟ: Κανένας καθηγητής πανεπιστήμιου ΠΟΤΕ δεν βρήκε μπελά όσες ανοησίες κι αν είπε. Μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες μπορεί να βρουν τον μπελά τους γιατί αυτοί έχουν ποινικοποθημένες θέσεις. Είδατε πόσο ωραία ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ. Κι όμως μας κάνετε μάθημα).

Τα πράγματα είναι απλά – μήπως κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε – μήπως κάνετε και εσείς το παιχνίδι σας!

(ΣΧΟΛΙΟ: Παιχνίδια κύριε κάνουν οι ανώνυμοι σαν κι εσάς που πίσω από μια μάσκα λένε ότι θέλουν. Ποιος να σας ελέγξει για ότι λέτε; Έχετε όνομα; Έχετε ταυρότητα; Ποιος είστε εσείς πίσω από την μάσκα. Αυτοί που μιλάνε με το όνομα τους παίρνουν ευθύνη για ότι λένε. Εσείς απλά συκοφαντείτε, λέτε ψέματα, ανοησίες και κόστος μηδέν. Και όλα αυτά με την δουλειά των άλλων που γράφουν καθημερινά ένα site για δεκάδες θέματα και όχι για ένα θέμα που κόφτει εσάς και την παρέα σας).

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΚΟΡΘΙΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΕΝΟΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΝΑΣ ΦΑΝΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ απ’ ‘ότι κατάλαβα δεν γινόντουσαν δημοτικά συμβούλια γιατί κοιλοπονούσαν. Τώρα που γεννήθηκε το νέο να που έγιναν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λέει ο παραπάνω σχολιαστής: "Είναι τιμή κάποιοι να αντιπολιτεύονται τον Συνδυασμό τους, όχι γιατί θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα αλλά γιατί υπερασπίζονται την περιοχή τους μάλιστα λέγοντας το σωστό...." Πολύ ωραία τα λέει. "ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ". Όπως οφείλουν να κάνουν πλέον και οι άλλοι. Οι σύμβουλοι της Χώρας αι οι Σύμβουλοι του Κορθίου. Και ακόμα οι σύμβουλοι της Παλαιόπολης, του Κολύμπου, Του Πιτροφού και του Ζαγανιάρη. Επίσης το ίδιο σωστό να κάνουν οι σύμβουλοι του Μακροταντάλου!!! Όλοι να κάνουν το σωστό "να υπερασπιστούν την περιοχή τους" είτε διααφωνόντας είτε συμφωνόντας με τον Συνδυασμό τους. Όποιος υπερασπίζεται την περιοχή που είναι το σπίτι του, το ιατρείο του, το χωράφι του, τα ενοικιαζόμενα του το κάνει για το καλό του τόπου του. Δεν έχει κανένα προσωπικό συμφέρον. Ακόμα κι αν υπερασπίζεται και 7 και 10 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του κάνει το σωστό. Υπάρχει αλήθεια κάποιος σωστός να υπερασπιστεί όλη την Άνδρο έστω και αν κάνει λάθος. Ερωτώ υπάρχει;;;

Περισσότερα