Ελλάς το μεγαλείο σου! Ο κλαυσίγελος του κ. Καπετάνιου και το εκφοβιστικό σημείωμα του κ. Καπάκη…

 

(Νέο αναλυτικό σημείωμα του ειδικού αναγνώστη που αναλύει περαιτέρω τις αντιφάσεις του εγγράφου του ΓΓ του ΥΠΕΣ της 14/11/16 , αλλά και τις συνέπειες για την Άνδρο αν σταματήσει τώρα την χωροθέτηση όπως λέει το προηγούμενο έγγραφο ο κ. Καπετάνιος κι όπως αποδεικνύεται από το απειλητκό προς τις υπηρσίες σημείωμα/πολιτική παρέμβαση του κ. Καπάκη. Το θέμα είναι πλέον παίρνει ανοικτές πολιτικές διαστάσεις και μπορεί να στοιχίσει στην κοινωνία της Άνδρου ακριβά. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και μιλούν μόνα τους…  Εν Άνδρω).

ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2: Κύριε διαχειριστά να προσθέσω στην χθεσινή δημοσίευση του σημειώματος μου πως το άρθρο 16 του Ν.4368/16 (που επικαλείται ο κ.Καπετάνιος) αναφέρει αυτό (που ξερουμε όλοι):

«Σε περίπτωση καταδίκης της Ελληνικής Δημοκρατίας λόγω παραβίασης του ενωσιακού δικαίου, εξαιτίας παράνομης πράξης ή παράλειψης οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, παρακρατείται το ισόποσο του προστίμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που εγγράφονται κατ΄ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρακρατείται το ανωτέρω ποσό από τον οικείο Ο.Τ.Α..»

Δηλαδή, ο κ. Καπετάνιος λέει με το έγγραφο που έστειλε προχτές στην Άνδρο "αποκαταστήστε τους ΧΑΔΑ, γιατί αλλιώς τα πρόστιμα θα τα πληρώνει πια ο Δήμος". Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι. Αν η Άνδρος - έτσι που το πάει - δεν φτιάξει ΧΥΤΥ τα επόμενα 10 χρόνια, ποιός θα πληρώσει τα πρόστιμα των 80.000 € /εξάμηνο; Η Ελλάδα; Γιατί;

Ο κ. Καπετάνιος λέει – και σωστά - κανονίστε να τακτοποιήσετε το θέμα των σκουπιδιών και μάλιστα πολύ σύντομα για να γλυτώσετε από τον καταλογισμό των προστίμων. Όμως, στην Άνδρο, μετά την επίσκεψη του, εμφανίστηκε πολύ άνετος, ''χαλαρός'', που λένε και στη Θεσσαλονίκη. Και εξηγώ: αν ο Δήμος Άνδρου αποδεχτεί την γνώμη Καπετάνιου, την οποία «σπρώχνει» με διάφορους τρόπους και ο έτερος ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Καπάκης, θα πρέπει να αποσύρει τη μελέτη που έχει καταθέσει. Θα πρέπει να βγάλει από τον προϋπολογισμό του 150.000 € (τόσο θα στοιχίσει μια νέα ΜΠΕ), να κάνει διαγωνισμό, να βρεί μελετητή, να εκπονήσει νέα μελέτη, να πάρει γνωμοδοτήσεις, κλπ.

Η παρούσα μελέτη, μπαίνει στον 5ο - 6ο χρόνο από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης. Αν ξεκινήσει ξανά η διαδικασία από την αρχή, είναι διατεθειμένος ο κ.Καπετάνιος να αλλάξει το νόμο και να δεσμευτεί ότι τα πρόστιμα δεν θα καταλογιστούν στους Δήμους (εν προκειμένω στο Δήμο Άνδρου) για τα επόμενα 5-10 χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί κάπου στην Άνδρο ο ΧΥΤΥ; Είναι διατεθειμένος ο Δήμος Άνδρου να πληρώσει εκείνος τα πρόστιμα; (Απ’ όσο ξέρω δεν νομίζω ότι θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει ο καταλογισμός στους Δήμους).

Και μη μας πει κανείς ότι τώρα δεν υπάρχει ΧΑΔΑ και ότι έχει αποκατασταθεί, γιατί όλοι ξέρουν στο υπουργείο τι γίνεται στην Άνδρο. Υπάρχουν ήδη αναφορές στις υπηρεσίες που δείχνουν τον ΧΑΔΑ να αποκαθίσταται, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί κιόλας! Συνεπώς, με μια απλή καταγγελία, ενός και μόνο πολίτη, αρκεί για να εκτεθεί και πάλι ο Δήμος, ότι ο ΧΑΔΑ δεν έχει κλείσει. Κι αν προσθέσουμε και την προσφυγή και την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, καταλαβαίνει κανείς για το που θα οδηγηθεί η κατάσταση.

Θα πρέπει τέλος να ξέρει κανείς, ότι ακόμα και αν αύριο πάρει άδεια το έργο, δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από το 2020. Στο  ΧΥΤΑ της Νάξου, έργο 9.5 εκατ. €, χρειάστηκαν σχεδόν 8-9  χρόνια από την αδειοδότηση του έργου μέχρι να ολοκληρωθεί εντός του 2016. Και υπόψιν ότι ο εργολάβος στη Νάξο ήταν σοβαρός. Έχει λοιπόν καταλάβει η τοπική κοινωνία που πάει το πράγμα και τι θέλουν οι δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ που μιλάνε για χωροθέτηση από την αρχή στην Άνδρο;

Κύριε διαχειριστά αποστέλω επίσης σχετικό απόσπασμα από σημείωμα του κ. Γ. Καπάκη που εστάλη στις υπηρεσίες. Γιατί άραγε αυτή συγκαλυμένη απειλή; Ξέρει κάτι συγκεκριμένο ο ΓΓ του ΥΠΕΣ; Ή, το κάνει για να φοβηθούν οι υπάλληλοι; Ποιος επιδιωκεί τι, με τέτοια σημειώματα αυτές τις μέρες; Ας τα  ξέρει όλα αυτά η κοινωνία της Άνδρου. 

Ως εκ τούτου επισημαίνω ότι οποιαδήποτε παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας ή/και μη σύννομη υπηρεσιακά ενέργεια, τόσο αιρετών όσο όμως και υπαλλήλων όλων των εμπλεκομένων με το ζήτημα Υπηρεσιών, δύναται να αποτελέσει αφορμή αναφοράς και ελέγχου τόσο από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και από τα όργανα (ΣΕΕΔΔ) της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.   

Με τιμή,

      Γιάννης Γ. Καπάκης

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Υπουργείου Εσωτερικών

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1: Κύριε διαχειριστά της ιστοσελίδας Εν Άνδρω παρακολουθώ από μακριά όσα συμβαίνουν περί την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Άνδρο και θα ήθελα να πληροφορήσω εσάς και τους αναγνώστες σας για τις αλλοπρόσαλλες απόψεις του ΓΓ του ΥΠΕΣ Β. Καπετάνιου.

Ο κ. Καπετάνιος από την μια στέλνει υπηρεσιακά έγγραφα σε όλους τους Δήμους και λέει ''τελειώνετε, φτιάξτε ΧΥΤΥ' γιατί πληρώνουμε μεγάλα πρόστιμα στην Ευρώπη' και από την άλλη με άλλο έγγραφό του λίγες μέρες νωρίτερα στον Δήμο Άνδρου έλεγε ''ξεκινήστε από την αρχή την αδειοδότηση και τελειώστε σε 3-4 χρόνια, μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πληρώνει τα πρόστιμα για λογαριασμό σας''.

Σας στέλνω το σχετικό έγγραφο για την επίσπευση στους Δήμους. Το άλλο έγγραφο προς τον Δήο Άνδρου το έχετε ήδη δημοσιεύσει. Όπως βλέπετε το ένα αναιρεί το άλλο. Βγάλτε, λοιπόν, συμπέρασμα για το πώς και από ποιους διοικείται ο τόπος.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι είστε με το μέρος κάποιου δημόσιου λειτουργού, ο οποίος φοβήθηκε; Τι φοβήθηκε άραγε; Εσείς δεν αναρωτιέστε τι έχει να φοβηθεί ο δημόσιος λειτουργός όταν κάνει καλά τη δουλειά του; Μάλλον έχει ο άνθρωπος κάτι να φοβάται και αντί να τον πιάσετε με τις κλωτσιές να σας πει τι έχει κάνει και φοβάται, εσείς ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ, Καπάκης ο κακός και όλοι οι άλλοι Άγιοι....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ώστε και κλωτσιές ε; Για να πει ο άνθρωπος "τι έχει κάνει" ε; Αλήθεια πως τον λεν τον ποταμό; Ιλισό, αυταρχισμό ή φασισμο; Πολύ Ερντογάν βλέπετε τελευταία στην τηλεόραση και δεν το αντέχετε. Όσο για τον κ. Καπάκη "συ είπας" (ευαγγελική ρήση)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Άνδρω, Μιλάτε και εκφοβισμό; Παρακαλώ! Θα έπρεπε να τον ευχαριστήσετε τον κύριο Καπάκη, ο οποίος υπερασπίζεται την Νομιμότητα….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το υπόλοιπο σχόλιο δεν αφορά το site μιας και επαναλαμβάνει γνωστούς χαρακτηρισμούς. Κατά τα άλλα αγαπητή ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ δεν μιλάμε εμείς για εκφοβισμό. Τον κ. Καπάκη κατηγορεί δημόσιος λειτουργός που έστειλε συγκεκριμένη καταγγελία στο Εν Άνδρω και την έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής 1700 αναγνώστες. Όλοι αυτοί κατάλαβαν την εκ μέρους του κ. Καπάκη παραβίαση της δημοκρατικής δεοντολογίας και την ανοιχτή πολιτική παρέμβαση του σε μια νόμιμη διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη. Το ότι εσείς αυτό το αποκαλείται "νομιμότητα" αφορά εσάς και τον κ. Καπάκη που τόσα καταλαβαίνει από πολιτική τόσα κάνει και γράφει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλιστα κύριε Μπασαντή θα μας αλλάξετε και το πολίτευμα σε λίγο. Ό, τι θέλει να κάνει ο καθένας. Να χτίσει το σπίτι του σε ρέμα, να μην σέβεται τους νόμους, το διπλανό του, την οικογένειά του. Δεν πάτε καλά. Καλά έκανε ο κ. Καπάκης και προειδοποίησε. Ο Υπάλληλος που κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Εσείς ποιους συγκεκριμένους υπαλλήλους επιθυμείτε να υπερασπιστείτε; Όπως και εγώ στη δουλειά μου έχω υπογράψει μία σύμβαση όπου υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσω, έτσι και οι δημόσιοι υπάλληλοι καλά θα κάνουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να μην εκβιάζονται και να εάν είναι εκβιαζόμενοι, τότε να μην υπογράφουν έγγραφα που δεν πιστεύουν διότι δεν είναι ο μόνο Κ. Καπάκης που θα επιδιώξει την τήρηση της νομιμότητας....αλλά πολύς κόσμος. ο Εισαγγελέας έχει επιληφθεί σε πολλές υποθέσεις επάνω στο νησί και εάν ήσασταν σωστός, τότε θα οφείλατε να τους συμβουλέψετε τους συγκεκριμένους υπαλλήλους που υπερασπίζεστε προκειμένου να μην έχουν θέματα νομικά. Υπάρχει μία κρίση και οι δουλειές δεν βρίσκονται εύκολα. Προστατέψτε τους, συμβουλέψτε τους μην τους παρασύρετε, έχουν οικογένειες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατανοητοί οι απειλητικοί και θλιβεροί υπαινιγμοί σας όπως και του κ. Καπάκη. Μόνο και μόνο για να δημιούργησουν κλίμα. Όλοι βλέπουν τα καμώματα σας, καθώς και του αδαούς κ. Καπάκη. Θλιβερά και αντιδημοκρατικά πράγματα σε μια χώρα που δοκιμάζεται σκλήροτερα σήμερα από πότε. Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, πολύχρονος κε Διαχειριστά. Της Αγίας Αικατερίνης χθές και γιόρταζαν όλες οι Κατίνες. Χρόνια σου Πολλά από καρδιάς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο κοστολογείτε τα νερά?
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν υπάρχουν νερά... Και για να διαπιστωθεί δεν γίνεται με το μάτι. Γίνεται με γεώτρηση. )
Καλύτερα να πληρώσουμε 150000 ευρώ και όσα παραπάνω χρειαστεί, απ' το να βάλουμε στα νερά μας τα σκουπίδια!
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να πληρώσετε. Το ονοματάκι σας και την συνεισφορά σας παρακαλώ. Αν δεν υπάρχουν νερά να μην πληρώσετε...)
Με τα γραφόμενα σας δεν τον πάτε τον Καπάκη.
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και γιατί επί μηνες πέρσι - που ΔΕΝ ήταν ΓΓ του ΥΠΕΣ τον στηρίξαμε ανοικτά στην κόντρα του για τον προϋπολογισμό με τον Βουραζέρη; Τι δεν το ξέρετε; Ρωτήστε τον Καππάκη. Δεν μπορεί κάτι θα θυμάται. Πότε παρακαλώ γράψαμε εναντίον του. Εδώ και λίγο καιρό που λέει ανοησίες και ψέματα. Τώρα που καβάλησε το καλάμι της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ).
Για εμένα επιτέλους ξύπνησε και άρχισε να ανακατεύεται στα κοινά του νησιού (όσο του επιτρέπει η θέση που βρίσκεται τώρα).
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μα τι λέτε; Του επιτρέπει θέση του να απειλεί και να στοχοποιεί χωρίς στοιχεια μόνο για εκφοβισμό στελέχη της δημόσιας διοίκησης;;)
Στοχευμένα και Τεκμηριωμένα!
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνω απειλεί στοχευμένα και εκφοβίζει ατεκμηρίωτα όσους δεν συμφωνούν μαζί του. Και προπάντως βρίζει άθλια όσους του κάνουν κριτική. ).
Συριζαίος δεν είμαι και ούτε θα είμαι. Είναι όμως ευκαιρία τις δύσκολες εποχές που περνάμε, να εκμεταλλευτούμε σωστά τον κο. Καπάκη.
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί απολογείστε ότι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑΪΟΣ. Νοιώθετε λίγη ντροπή για όσα συμβαίνουν γύρω σας; Εμείς πάντως δεν σας ζητήσαμε εμείς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων)
Είναι μορφωμένος, ξέρει και μπορεί να κινήσει τα νήματα προς όφελος του νησιού.
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ξέρετε πόσοι μορωμένοι δεν ξέρουν πολιτκή και κάνουν κατάχρηση της θεσης τους; Πάρα πολλοί. Πάντως στο Απροβάτου το 2014 δεν εκτίμησαν την μόρφωση του και τον έβγαλαν τρίτο όπως μας έγραψε κάποιος εδώ τις προάλλες. Αλήθεια τι ξέρει από το ΕΣΠΑ και τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο κ. Καπάκης; Απ' όσα και κάνει δεν ξέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ξέρει από νομους και ΣτΕ. Άφηστε που θεωρεί την ιστορία της Άνδρου μόνο για τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ).
Ο Καπάκης ξύπνησε – Εσείς?
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σωστά ο Καπάκης ξύπνησε και με τους χειρισμούς του θα κάνει μαντάρα το νησί - μαζί φυσικά με τον Σουσούδη πυ προηγήθηκε... Και τωρα που ξύπνησε τι ελπίζει με την βοήθεια και της κυβερνητικής θέσης του; Να κάνει το 12% πόσο λέτε;;; Νομίζω πως εκτός από την παρέα των Πλουσκαίων/Συριζαίων δύσκολα θα τον ψηφίσει κάποιος άλλος. Ξέρετε στην Άνδρο ψηφίζει και η Χώρα και το Κόρθι για δήμαρχο...Είσατε που ξυπνησαμε κι εμείς κι είμαστε εξίσου προνοητικοί.)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμενουμε να δουμε τι αλλο θα ετοιμασει η Μ. (το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτή η εμμονή σου Mr. Basandis συμπίπτει με αυτή του Σουσούδη!
(το υπόλοιπο σχόλιο εντελώς άσχετο διαγράφεται)...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Άκουσε Mr Th. που είσαι Μεσαριανός αυτή η εμμονή σου να μην μπορείς να διαβάσεις ένα υπηρεσιακό έγγραφο του "καθ' ύλην αρμόδιου θεσμου" που αυτογελοιοπείται πολιτικά χωρίς να αυτογελοιποιηθείς κι εσύ προσωπικά είναι καθαρή εμμονή. Και μην επιμείνεις γιατί μπορεί να έχω και άλλα τέτοια έγγραφα πολιτικής αυτογελοιοποίησης των "θεσμών"...
Κατά τα άλλα συμφωνω με σένα: Καλά κρασιά φίλε μου...
ΥΓ Και μια διευκρίνιση το "καθ ύλην" αναφέρεται στην κ. Μ. Μαμάη που ίσως κατάλαβε τι ανοησίες έλεγε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο φωνάζοντας για τον "καθ ύλην αρμόδιο" και το "θεσμός" στον Λ.Ο.Β. που τώρα ίοως νοιώθει πως πόνταρε σε κουτσό... "θεσμό"!!! ... Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εντελώς τυχαία είναι πολιτευτής της ΝΔ ο αναγνώστης σας με τα κρυφά στοιχεία?? Μην ανησυχείτε περιμένουμε και αυτούς να κυβερνήσουν πάλι για να μας σώσουν....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΣ είναι που βλέπει τον ερασιτεχνισμό και την εκδικητικότητα κάποιων σημερινών. Αν ήταν πολιτευτής θα έβαζε το όνομα του για να πάρει ψήφους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro