Δημοτικό Συμβούλιο, 16/1/17: Που πάμε;...

 

Κάποιοι έκαναν το παν να μπουν σε αυτό το κτήριο το 2014! Και το 2017 κάνουν το παν... να μην πάνε σε αυτό το κτήριο! Όλη η Άνδρος ξέρει τις αδυναμίες και την ανικανότητα αυτών που διοικούν σε αυτό το κτήριο. Αλλά βλέπει και την ανευθυνότητα και την ανικανότητα αυτών που κρύβονται από αυτό το κτήριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Άνδρος δεν πάει πουθενά! Με τέτοια πολιτική αδυναμία της διοίκησης και τέτοια πολιτικάντικα παιχνίδια της αντιπολίτευσης το νησί δεν πάει πουθενά! Το δημοτικό συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου 2017 αποκάλυψε ακόμα μια φορά αυτό που όλοι ξέρουμε: την ανικανότητα της διοίκησης να διοικήσει και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης να αντιπολιτευθεί...

Βαριά λόγια θα πείτε. Σωστά. Αλλά ιδού τα πεπραγμένα, ιδού και οι αριθμοί και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα:

  1.  -  Ο προϋπολογισμός είναι η πιο σοβαρή διοικητική και πολιτική ενέργεια κάθε πολιτικού σώματος. Ο προϋπολογισμός του 2017 του Δήμου 'Ανδρου έπρεπε να έχει ψηφιστεί πριν το τέλος του 2016. Ψηφίστηκε χθες (πέρα από κάθε προθεσμία) καθυστερώντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, η διοίκηση απέτυχε στις εξετάσεις και θα έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό (όπως και πέρσι) την άνοιξη!!! Ευθύνες γι' αυτό έχουν κυρίως ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών.
  2.  -  Το δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό κατάφερε και ορίστηκε στις 18:00 της Δευτέρας 16/1/17. Την ώρα αυτή παρουσιάστηκαν μόνο 9 σύμβουλοι της πλειοψηφίας (από τους 13) και ένας της μειοψηφίας (ο Μ. Βάμβουκας από τους 8).  Επί δύο ώρες περίμεναν έναν σύμβουλο ακόμα για να υπάρξει απαρτία. Τελικά στις 20:15 ξεκίνησε (όταν έφτασε σύμβουλος της πλειοψηφίας με το απογευματινό καράβι). Τότε έγιναν 11.  
  3.  -  Δεν παρουσιάστηκαν (ως συνήθως) οι τρεις της πλειοψηφίας (που έχουν άτυπα προσχωρήσει στον κ. Καπάκη), ο κ. Καπάκης, η σύμβουλος που έχει εκλεγεί με τον κ. Καπάκη και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος πλειοψηφίας, που μετά τον θάνατο του Ν. Θεολόγου μοιάζουν για την ώρα ακυβέρνητο καράβι.
  4.  -  Επισημαίνουμε, όπως πάντα, τις μεγάλες ευθύνες της διοίκησης μέχρι σήμερα για το αποκαρδιωτικό θέαμα που παρουσιάζεται στα δημοτικά συμβούλια. Είδαμε συμβούλια που από την μεριά της διοίκησης κυριαρχήθηκαν από υπεροψία και αλαζονεία. Είδαμε κακές συμπεριφορές και πρακτικές εντελώς  έξω από κάθε από κάθε πολιτικό πλαίσιο (προσωπική εχθρότητα, ύβρεις, ειρωνείες, προπηλακισμούς) από συγκεκριμένους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον δήμαρχο.
  5.  -  Όμως εδώ και 6-7 μήνες βλέπουμε συμβούλια τα οποία οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι τα μποϋκοτάρουν άτυπα. Όσο υπήρχε ο Ν. Θεολόγου η ομάδα του είχε και παρουσία και οι παρεμβάσεις του ιδίου είχαν ουσία. Η απουσία του σηματοδότησε ακυβερνησία στην ομάδα του, αλλά και εξαφάνιση ακόμα και της ομάδας του κ. Καπάκη! Μπορεί η ομ΄δα Καπάκη να αύξησε την δύναμη της με τις άτυπες προσχωρήσεις, αλλά πλέον μείωσε στο ελάχιστο (μέχρι εξαφανίσεως) την παρουσία της στα περισσότερα ΔΣ!
  6.  -  Το δημοτικό συμβούλιο είναι το πολιτικό και διοικητικό σώμα μέσω του οποίου διοικείται το νησί. Αυτό προφανώς αδυνατούν να το καταλάβουν μερικές και μερικοί που το 2014 έταζαν λαγούς και πετραχήλια για να εκλεγούν! Και το 2017 κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο κάνοντας το παν για να μην διοικηθεί έστω και στοιχειωδώς το νησί. Μπορεί να μην τους αρέσει ο τρόπος που διοικεί ή δεν διοικεί ο κ. Σουσούδης και η πλειοψηφία του (παρεμπιπτόντως κι εμάς δεν αρέσει), αλλά το νησί πρέπει να φτάσει κάπως μέχρι το 2019.
  7.  -  Για πρώτη φορά εστιάζουμε τόσο συγκεκριμένα στους τρεις της πλειοψηφίας που προσχώρησαν άτυπα στον κ. Καπάκη παίζοντας μαζί του πολιτικό κρυφτούλι στα δημοσικά συμβούλια. Έφτασαν να κάνουν παιχνίδι ακόμα και με τον προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου που αφορά ΟΛΟ το νησί. Δυστυχώς, ΟΛΗ η Άνδρος βλέπει τα παιχνίδια τους και καταλαβαίνει. Τους επισημαίνουμε πως το κρυφτούλι δεν είναι πολιτική. Αν οι τρεις έχουν κάτι να πουν ας το πουν δημόσια με ένα πολιτικό κείμενο. Ας εξηγήσουν το τι θέλουν και ας σταματήσουν να κρύβονται από τα δημοτικά συμβούλια. Διαφορετικά, αν δεν έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, ας παραιτηθούν. Ποιος τους είπε πως η πολιτική είναι μόνο χειροκροτήματα και μπροστινές θέσεις στα στασίδια της εκκλησίας; Ας καταλάβουν πως το πολιτικό κρυφτούλι τους στρέφεται σε βάρος και των ψηφοφόρων που τους ψήφισαν, αλλά όλου του νησιού, που περιμένει από αυτούς να παίξουν κάποιους ρόλους. Και ας μην κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο σαν φοβισμένα παιδάκια στα δύσκολα...  

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τουλάχιστον όσοι δεν ψήφισαν τον προυπολογισμό δεν είναι συνένοχοι... (διαγράφεται το υπόλοιπο σχόλιο ως μη έχοντα στοιχεία)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν προσέξατε κυρία μου λέτε "αυτοί που δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό". Εμείς λέμε "αυτοί που δεν πηγαίνουν στα συμβούλια". Έχει πολύ μεγάλη διαφορα. Αυτοί που ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ???? ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαπιστώνω με χαρα πως ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ξερει πάρα πολλά. Γιατί δεν κάνει μάθημα στοτυς αιωνλιως απόντες για να πάνε σχολείο (δημοτικό συμβούλιο) διαβασμένοι και να στριμώξουν τους τηλεκατευθυνόμενους όπως έγω; Έχει υπόψη του ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ και οι δημοτικοί σύμβουλοι που λείπουν τι θα γίνει στην περίπτωση που την μέθοδο τους ακολουθήσουμε όλοι αν γίνουν κάποτε εξουσία οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ της άλλης μπάντας. Το νησί δεν θα κυβερνηθεί από τώρα μέχρι την αιωνιότητα. και ποιον συμφέρει κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια τους κατοίκους... Να γιατι ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ είναι τηλεκατευθυνόμενος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ωραία, φαιά και άσκεφτα τα λέει ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ. Με την λογική του δεν έχει νόημα να πηγαίνουν ούτε οι βουλευτές στη Βουλή. Κι εκεί οι υπουργοί τους πασάρουν ότι θέλουν και αυτοί δεν τα ξέρουν όλα. Να καταργήσουμε λοιπόν την Βουλή. Να καταργήσουμε και τα δημοτικά συμβούλια. Όσο για τα δημοσικά πράγματα μετρημένα κουκιά. Όλοι ξέρουν εκτός από αυτούς που λένε ότι δεν ξέρουν γιατί δεν θέλουν να ρωτησουν και λίγο παραέξω αν δεν τους απαντάνε κάποιοι για να μάθουν. Αλήθεια πως ο Θεολόγου ηξερε πάντα και τους στρίμωχνε όλους; Με μια ματιά κανείς καταλαβαίνει τι τρέχει αν είναι εξοικειωμένος. Αν δεν είναι θέλει φροντιστήρια και δεν του φτάνει. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αν κανείς ψηφίσει λάθος ή δεν ξέρει κάτι είναι εκεί για να μάθει και να ξαναρωτήσει. Οι απόντες είναι μη υπάρχοντες. Αυτή την ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ προωθούν οι φαιά φρονούντες. Όλα τα άλλα είναι λόγια επί της διαδικασιολογομπουρδολογίας....

This comment was minimized by the moderator on the site

Η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού είναι σαφώς μια σημαντική για τα δημοτικά δρώμενα διαδικασία. Αν κάποιος θέλει να της δώσει την πραγματική της διάσταση θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να σέβεται όσα ο νόμος ορίζει και να δίνει σε όλους τους συμβούλους τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται προκειμένου να έχουν γνώμη για τον π/υ. Δε θα ασχοληθώ με το ποια είναι αυτά τα στοιχεία, ας ρωτήσει κάποιος την οικονομική υπηρεσία για να τα μάθει. Όταν λοιπόν οι σύμβουλοι ζητούν μέρος των απαραίτητων στοιχείων από τον ογκωδέστατο φάκελο που στέλνεται έτσι κι αλλιώς στην Αποκεντρωμένη, προκειμένου να έχουν άποψη για τον π/υ και δεν τους δίνονται, τότε η παρουσία τους σε αυτή τη διαδικασία είναι τυπική και τηλεκατευθυνόμενη (όπως αναφέρει και προηγούμενος σχολιαστής).

Κατά συνέπεια, τηλεκατευθυνόμενοι ήταν οι 10 από τους 11 που πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο τηλεκατευθύνων και γενικός δερβέναγας του τόπου. Η δημοτική λειτουργία όμως είναι συλλογική διαδικασία, αφορά όλο το νησί και όσο κάποιοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν η ίδια αξιολύπητη διαδικασία θα επαναλαμβάνεται.

Πως μπορεί κάποιος να ψηφίσει δαπάνες μελετών για την καθαριότητα μεγαλύτερες από τη δαπάνη αποκομιδής των απορριμμάτων, χωρίς π.χ. να έχει στα χέρια του την εισηγητική έκθεση? Πώς να ψηφίσει κανείς το ύψος των εσόδων και των εξόδων χωρίς να έχει τους πίνακες που αυτά υπολογίζονται? Το άρθρο 165 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σε συνδυασμό με το Ν.4172/2013 και την ΚΥΑ του π/υ ορίζουν ρητά ποια είναι τα στοιχεία που τίθενται υπόψη των συμβούλων προκειμένου να ψηφίσουν τον π/υ.

Τέρμα η συζήτηση για τηλεκατευθυνόμενους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαμάη διαδίδει στο Γαύριο οτι δεν την ενδιαφέρει αν πληρωθεί ο κοσμος για αυτο δεν πήγε στο συμβούλιο με τον προυπολογισμο.επηρεασε την τηλεκατευθυνούμενη Βολικα και τη να κάνη και ο Βοσος ακολούθησε και αυτος

This comment was minimized by the moderator on the site

Giant old freight kapakl