Πάλι στις καλένδες η υδρογεωλογική μετά από κυβερνητική παρέμβαση

 

Η επίμαχη περιοχή της Πλούσκας για την οποία δίνονται διαδικαστικές και μικροπολιτικές μάχες πέντε ολόκληρα χρόνια. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόρριψε για δεύτερη φορά για διαδικαστικούς λόγους την υδρογεωλογική μελέτη που είχε καταθέσει ο Δήμος Άνδρου για την θέση Πλούσκα. Αυτή φορά θεώρησε πως κακώς ο Δήμος Άνδρου προχώρησε σε «επείγουσα απευθείας ανάθεση» για το θέμα της χωροθέτησης. Και εκτίμησε πως υπήρχε όλος ο χρόνος για να πάει ο Δήμος Άνδρου σε «ανοικτό διαγωνισμό»!

Την εκτίμηση του «μη επείγοντως» προκάλεσαν οι ενστάσεις της ομάδας των κατοίκων που αντιδρούν για την Πλούσκα, αλλά κυρίως οι ισχυρές πολιτικές πιέσεις που άσκησε στην Αποκεντρωμένη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Γ. Καπάκης.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως όλοι (και το ΥΠΕΣ φυσικά) ξέρουν πως τα σκουπίδια της Άνδρου σήμερα θάβονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χωματερή της Σταυροπέδας. Αυτή την κραυγαλέα παρανομία έχει καταγγέλλει εγγράφως σε όλους και στον εισαγγελέα, η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Αυτή η παράνομη χωματερή μόλις 300-400 μέτρα ακριβώς απέναντι από τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Άνδρου και των Κυκλάδων δεν ενοχλεί την περιβαλλοντική και ιστορική ευαισθησία όσων οδήγησαν την Άνδρο άλλους έξι μήνες πίσω στην λύση του θέματος των σκουπιδιών. Ο τοπικισμός στο μεγαλείο του...

Αυτή η απίστευτη παρανομία δεν ενοχλεί κανέναν: ούτε τον δήμαρχο, ούτε τον κ. Καπάκη, ούτε τους τρεις τοπικιστικά δρώντες συμβούλους του κ. Σουσούδη, ούτε την διαμαρτυρόμενη ομάδα της Πλούσκας! Αυτή η περιβαλλοντική αθλιότητα δεν ενοχλεί κανέναν: ούτε τον δήμαρχο, ούτε τον κ. Καπάκη, ούτε τους τρεις τοπικιστικά δρώντες συμβούλους του κ. Σουσούδη, ούτε την ομάδα της Πλούσκας! Αυτή η απίστευτη βαρβαρότητα έναντι της ιστορίας του νησιού και των 6000 χρόνων πολιτισμού του Στρόφιλα δεν ενοχλεί κανέναν: ούτε τον δήμαρχο, ούτε τον κ. Καπάκη, ούτε τους τρεις τοπικιστικά δρώντες συμβούλους του κ. Σουσούδη, ούτε την διαμαρτυρόμενη ομάδα της Πλούσκας!

Μια από τις σπουδαίες βραχογραφίες του Στρόφιλα που έχει ανακηρυχθεί  από τα σημαντικότερα μνημεία της νεολιθικής εποχής στις Κυκλάδες και στην Ευρώπη. Το 2014 η Αρχαιολογική Εταιρεία συμπεριέλαβε τις ανασκαφές του Στρόφιλα, μαζί με αυτές της Αμφίπολης, στις κορυφαίες της χρονιάς. Ενδιαφέρεται άραγε κανείς για την μακραίωνη ναυτική ιστορία και τον μοναδικό πολιτισμό του νησιού μας;

Το ακόμα πιο αστείο είναι πως ο κ. Καπάκης σε μια φλύαρη ανακοίνωση, εκτός από το να επιχαίρει για την "επιτυχία" του, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου και του επάρχου! Λέει ότι ο δήμαρχος με την τακτική της "ανάθεσης" της υδρογεωλογικής και την υποστήριξη της Πλούσκας καταδικάζει περιβαλλοντικά το νησί (κουβέντα όμως για τις δικές του εμμονές υπέρ της Πλούσκας) και ότι ο έπάρχος ψηφίζοντας τον συνολικό σχεδιασμό των απορριμμάτων στην Περιφέρεια καταδικάζει κι αυτός επίσης το νησί! Φυσικά δεν κάνει τον κόπο στην "επινίκια" ανακοίνωση για την διαδικαστική ακύρωση της υδρογεωλογικής μελέτης να αποδείξει τίποτα από ότι γράφει!

Πέντε χρόνια πάει κι έρχεται η μελέτη χωροθέτησης «από τον Άννα στον Καϊάφα» από τις συνεχείς διαδικαστικές ενστάσεις της ομάδας της Πλούσκας (λέγανε πως ήταν ρέμα, δεν ήταν, λέγανε πως ήταν αρχαιολογικός χώρος, δεν ήταν, λένε για τον υδροφόρο ορίζοντα χωρίς απτά στοιχεία), από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Σουσούδη και τώρα παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του κ. Καπάκη. Και να που τώρα έχουμε μια ακόμα νέα «επιτυχία», η οποία πηγαίνει το θέμα πίσω για άλλους 6 μήνες!!!

Από όλη αυτή την ιστορία, ιδίως του τελευταίου χρόνου, κρατάμε μόνο τις προσωπικές αντιπαλότητες, που «ντύνονται» με την χλαμύδα των «πολιτικών διαφωνιών» και καταλήγουν σε έναν αγώνα προσωπικής και μικροπολιτικής εξόντωσης. Χωρίς να ενδιαφέρει τους αντιμαχόμενους αν στο τέλος νικηθεί τουριστικά και οικονομικά η Άνδρος (τα σκουπίδια πλέον ολοένα και συχνότερα μένουν στους δρόμους). Χωρίς να ενδιαφέρει κάποιους αν νικηθεί η ιστορία και ο πολιτισμός, που αναπτύχθηκε πριν 6000 χρόνια στον Στρόφιλα! Όλα στον βωμό της τοπικιστικής αντιπαλλότητας, της προσωπικής ματαιοδοξίας, αλλά και της προσωπικής εκδίκησης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως ο κ. Σουσούδης και οι φίλοι του χρησιμοποίησαν κάποτε την Πλούσκα για να κερδίσουν την δημαρχία, έτσι τώρα και ο κ. Καπάκης, με την αρωγή των δικών του φίλων, χρησιμοποιεί την Πλούσκα για να γίνει «χαλίφης στη θέση χαλίφη»!

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς κ. Γιάννη Μάνεση είστε επώνυμος; Ή, μήπως χρησιμοποιείτε ένα τυχαίο όνομα; Για γράψτε μας ιδιότητα και περιοχή. Τουλάχιστον σε mail. Διαφορετικά τρολάρετε κι εσείς. Ευχαριστούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη λέτε οτι οι ανωνυμοι ριχνουν το επιπεδο του σαιτ αλλα εξακολουθειτε και βαζετε σχολια ανωνυμων.
Ζωολογικος κηπος ξηρας και θαλασσας έχει γινει το σαιτ σας
Λυπαμαι μαλλον πρεπει μονο τα επωνυμα σχολια να βαζετε.
Διαφορετικά ειστε και σεις μερος του παιχνιδιου.
Με εκτιμηση για το προσωπο σας και την δημοσιογραφικη σας ιστορια.
Γιαννης Μανεσης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν ξέρουμε τίνος παιχνιδιού μας θεωρείτε μέρος. Αντιθέτως με όσα λέτε προσπαθούμε να μην βάζουμε ανώνυμα σχόλια που προσβάλουν επώνυμα προσωπα πρόσωπα. Και ανάνυμα σχόλια που εμφανώς λένε ψέματα για να δημιουργήσουν κλίμα (τρολάρισμα). Από εκεί και πέρα κόβουμε και όσες φράσεις νομίζουμε προβληματικές. Κάνουμε ότι μπορούμε με μερικούς κύκλους "γνωστων/αγνώστων" φανατικών. Αυτά τα λίγα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ζαργάνα Ανδριώτισσα: Πρόσεξε ζαργάνα γιατί έρχεται η καβουρομάνα και δεν θα σου αφήσει λέπι!!! Φυλάξου!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να δεις Κυριάκο τι φίδι είχες μέσα στον δήμο όταν ήσουν δήμαρχος.Δεν εκτίμησε τίποτα.Όλοι την ξέρουμε... (το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται λόγω χαρακτηρισμών).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή να είστε αντικειμενικός κ να βάζετε όλα τα σχόλια. Γιατί σας εκτιμώ ιδιαίτερα σαν δημοσιογράφο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δυστυχώς όταν τα βάζαμε όλα καποιοι συγκεκριμένοι και από τις δύο μεριές τρολάρανε το site για να "φτιάξουν κλίμα". ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (δύο γράουν 20 σχόλια που λένε ψέματα).
Και μάλιστα έφτσαν ανώνυμοι αυτοί σε προσωπικές ύβρεις κατά επωνυμων. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όποιος θέλει να μιλήσει για πρόσωπα ΕΠΩΝΥΜΑ. Πάει και τέρμα αυτή η μεθοδολογία. Προστετευουμε την δουλειά μας και το κύρος του site. Ως Νοήμων μάλλον το καταλαβαίνετε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η παρέα του Κ. Θωμά κ ο ίδιος έχουν μίσος κ πάθος με την Μ.Μαμάη. Δεν μπορούν πια ούτε να το κρύψουν. Το αν πρόσφερε κ τι προσφέρει η κυρία Μαμάη στον Δήμο, αυτό μπορούμε ολοι να το δούμε κ να το κρίνουμε. Εμείς βλέπουμε την κ. Μαμάη παρούσα να αγωνίζεται κ να τιμά την θέση που την έβαλαν οι Ανδριώτες, κ όχι να προτιμήσει την παραίτηση για να ξεχαστεί κ να βγει στις στις επαλξεις το 2019 άσπιλη κ αμόλυντη. Σας ευχαριστώ κύριε Μπασαντή για την φιλοξενία, στο site σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτή την ανοησία δεν μπορειτε να την πείτε επωνυμα. Θα σας κράξουν και σε όλο το νησί. Μόνο εχθροί της Άνδρου θα έβγαζαν τέτοιο μίσος.
Αναρτήσαμε το μίσος σας για να δουν όλοι τι επιχειρήματα κατάντησαν να έχουν οι υποστηρικτές της Πλούσκας.
Μπράβο σας και εις κατώτερα!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κακό στην διοικιση Σουσούδη ξεκίνησε απο την Μ.Μαμαη και την προσωπική της εμπάθεια με τον Κ. Θωμά. Για να τον εκδικηθη πήγε κόντρα σε όλα τα σοβαρα θέματα και ειδικά των σκουπιδιών.Τωρα θα πληρώσει το νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σκουπιδια να πάνε στο βιολογικό του Κορθίου όπως έλεγε και παλιός σύμβουλος της παράταξης Σουσούδη!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σκουπιδια πρεπει να πανε στην Πλουσκα για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα.Ας το παρουν αποφαση πια ο Καπακης και οι 3 που αναστατωνουν το νησι με αρχηγο την Μ.Α

Περισσότερα