Για ποια ευθύνη μιλάμε;

Της Ειρήνης Πανταζή

Δημοτικής Συμβούλου Άνδρου

Γράφω γιατί αγανακτώ και θλίβομαι για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Άνδρου. Για την αδιαφορία και την έλλειψη ευθύνης σε ένα κορυφαίο θέμα όπως είναι η παιδεία και τα παιδιά μας. Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι καθημερινότητα στο Δήμο Άνδρου και στους ανθρώπους που εξελέγησαν το 2014 υποσχόμενοι τα πάντα και σήμερα αδιαφορούν για τα πάντα.

Διαβάστε και θα καταλάβετε. Την Τετάρτη 15-3-2017 συνήλθε η Β’ θμια σχολική επιτροπή του Δήμου Άνδρου υπό την προεδρεία του κ. Βόσσου, των μελών της και διευθυντών των σχολείων καθώς και εκπροσώπων των συλλόγων γονέων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των σχολείων και σταθήκαμε όλοι στις ελλείψεις που υπάρχουν σε αναλώσιμα κυρίως εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων. Δυστυχώς όπως προέκυψε μέσα από τον διάλογο ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να προμηθευτεί αναλώσιμα γιατί εκκρεμούν εξοφλήσεις πολλών τιμολογίων προηγούμενων προμηθειών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Βόσσος «οι δύο τελευταίες δόσεις που αφορούν αρκετούς μήνες του 2016 (γ΄ δόση 7900 ευρώ και δ΄ δόση 7900 ευρώ) δεν έχουν έρθει στο ταμείο του Δήμου». Περίεργο τον ρωτήσαμε γιατί εμείς ως δημοτικό συμβούλιο έχουμε ήδη πάρει αποφάσεις για τις πιστώσεις αυτές προς τις σχολικές επιτροπές!!

Στο σημείο αυτό προσκαλέσαμε την υπεύθυνη προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Χαβιάρου να μας λύσει την απορία: «γιατί δεν πιστώθηκαν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές να πληρωθούν οι προμηθευτές της Άνδρου;» Υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ της υπεύθυνης της οικονομικής υπηρεσίας και του κ. Βόσσου. Η κ. Χαβιάρου αδειάζοντας στεγνά τον πρόεδρο κ. Βόσσο είπε πως αν και ήταν αυτός υπεύθυνος και είχε υποχρέωση ως αρμόδιος της επιτροπής να ενδιαφερθεί δεν έκανε τίποτα. Έτσι ο χρόνος πέρναγε, προχωρούσαν οι σχολικές προμήθειες και πίεζαν οι προμηθευτές, ενώ τα σχολεία ξέμεναν από υλικά. Κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τα απλήρωτα τιμολόγια του 2016, αλλά και για άλλα που πάνε πίσω και στα προηγούμενα χρόνια!

Στο τέλος όλοι καταλάβαμε από όσα λέχθηκαν πως γύρω από τα σχολεία παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στο πρόεδρο κ. Βόσσο και την οικονομική υπηρεσία για το ποιος φταίει και ποιος είναι αρμόδιος να ενδιαφερθεί για να πληρωθούν οι προμηθευτές που τους χρωστάμε χρήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν είναι τυχαίο πως όλα πήγαιναν καλά κατά το πρώτο 6μηννο του 2016 και όλα άλλαξαν και δεν πληρώθηκε κανείς το β΄ εξάμηνο του 2016. Δηλαδή, όταν οι τρεις σύμβουλοι της Υδρούσας συνεργάστηκαν ανοικτά με τον κ. Καπάκη!

Να σημειώσω πως οι τρεις σύμβουλοι του κ. Σουσούδη (προσχώρησαν τον Οκτώβριο στον απόντα κ. Καπάκη) εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και δεν έρχονται ούτε στα δημοτικά συμβούλια. Πώς λοιπόν να ξέρουν ότι είχαν παρθεί αποφάσεις για τις σχολικές επιτροπές και τους περίμεναν τα χρήματα; Την ίδια στιγμή η οικονομική υπηρεσία, που ελέγχεται από τον δήμαρχο, απλώς τους περίμενε να την πάρουν τηλέφωνο!

Το παιχνίδι είναι ποιος θα εκθέσει ποιον. Και παίζουν ο πρόεδρος κ. Βόσσος και η κ. Βολίκα, που δεν κάνει τίποτα, κατά του δημάρχου. Αλλά και ο δήμαρχος εναντίον τους. Είναι λυπηρό και οι δύο πλευρές, που κατέβηκαν μαζί στις εκλογές το 2014 και συνδιοικούν μέχρι σήμερα, να μην ενδιαφέρονται για τα παιδιά της Άνδρου, που πασχίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα στο νησί μας. Και την ίδια ώρα να βλέπουμε τους γονείς στο Μπατσί και αλλού να κάνουν ότι μπορούν με εθελοντική εργασία να καλύψουν τα κενά που εμείς ως Δήμος αφήνουμε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για ποια ευθύνη μιλάει...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε χρσιμοποιείτε ως ψευδώνυμο υπαρκτό όνομα συμβούλου με σκοπό προφανώς μπέρδεμα ή συκοφαντία. Πράγμα απαράδεκτο. Το σχόλιο και μόνο γι' αυτό κόβεται.
Και επί της ουσίας κοιτάξτε την ημερομηνία των αναφορών που επικαλείστε: Πέμπτη 16/3. Μια μέρα μετά το συμβάν/αποκάλυψη που αναφέρει η κ Πανταζή. Προφανώς κάποιοι εκτέθηκαν και έσπευσαν την επομένη να καλύψουν την αμέλεια ή αδιαφορία τους. Να μην πω τιποτα για τον κ. Καπάκη που έβγαλε ανακοίνωση "αμέσως μόλις έλαβε γνώση" - στις 22/3 - μια εβδομάδα μετά το συμβάν. Μωρέ καλοί είστε εσείς που τάχα μου κάνετε και αντιπολίτευση. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

(ΤΡΕΧΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ)
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Εμπειρικείου Λυκείου


Ανάρτηση 5
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

1. Νέο φωτοτυπικό
Ο σύλλογος, κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του Λυκείου, ενέκρινε και προμηθεύτηκε νέο φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες του σχολείου, αντί του αρχικού αιτήματος επισκευής του παλιού καθώς αυτή κρίθηκε ασύμφορη. Το κόστος αγοράς καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το ταμείο του Συλλόγου.

2. Κλείσιμο βορινής πλευράς προαυλίου
Έπειτα από συνέλευση του προεδρείου του Συλλόγου, αποφασίστηκε ομόφωνα η κατασκευή, με έξοδα του Συλλόγου, καγκελόπορτας στο άνοιγμα που βρίσκεται στο βορινό σημείο του προαυλίου και οδηγεί στο χώρο στάθμευσης (δημοτικό πάρκιν). Πάρθηκαν προσφορές, εγκρίθηκε το ποσό, ανατέθηκε η εργασία κατασκευής και, πλέον, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, το μικρό αυτό άνοιγμα διαθέτει πόρτα η οποία ασφαλίζει, για την προστασία των μαθητών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τα προκλητικότερα θέματα των Σχολείων της Άνδρου, εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι αυτό της θέρμανσης! Πολικό ψύχος, γρίνα για έλλειψη πετρελαίου σε Δημοτικά-Γυμνάσια και Λύκεια και οι του Δήμου να ισχυρίζονται ότι οι δεξαμενές είναι γεμάτες πετρέλαιο. Πού βρισκόταν η αλήθεια και το πετρέλαιο; Όσοι πέρασαν από αυτές τις επιτροπές τα τελευταία 10-15 χρονάκια οφείλουν εξηγήσεις στην Ανδριώτικη κοινωνία.

This comment was minimized by the moderator on the site

K. Μπασαντή είναι καιρός που θέλω να απευθυνθώ σε σας και να εκθέσω τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού που πλέον τελούν υπό καθεστώς ανέχειας.
Το παιχνίδι που παίζεται στο Δήμο Άνδρου με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών είναι απαράδεκτο και ανήθικο.
Τα χρήματα των σχολείων δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου.
Είναι των σχολείων μας!
Είναι των παιδιών μας!
Και η κάθε ατασθαλία που γίνεται και που αφορά σε αυτά, γίνεται σε βάρος των παιδιών μας!
Και πραγματικά απορώ με την απάθεια της τοπικής κοινωνίας για αυτό το ζήτημα.
Είναι τ παιδιά μας που κάνουν μάθημα σε υποβαθμισμένες σχολικές αίθουσες!
Τα παιδιά μας που στερούνται υλικό όταν στο σχολείο δεν υπάρχει χαρτί ή δε λειτουργούν τα φωτοτυπικά.
Τα παιδιά μας που φοιτούν σε αίθουσες αφρόντιστες, σε σχολικά κτίρια εγκαταλελειμμένα.
Και είναι ντροπιαστική η στάση του Δήμου προς τα παιδιά μας.
Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους! Αν αγαπάμε έστω και λίγο αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο και τα δικά μας παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρώτο μου σχόλιο κ. Μπασαντή δεν το αναρτήσατε, δική σας η ιστοσελίδα και δική σας αρμοδιότητα αυτών που θα αναρτώνται.
Όμως δε φέρουν καμιά ευθύνη οι Πρόεδροι που δε τους δίνονται τα χρήματα.
Δε φταίνε οι Πρόεδροι για το γεγονός ότι ο Δήμος έχει πάρει χρήματα έτους 2017 για τις σχολικές επιτροπές από 17/12017 και δεν έχει πάει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο η υπόθεση της κατανομής του, για να πληρωθούν.
Τα παιχνιδάκια οικονομικής υπηρεσίας και ΧΒ είναι γνωστά.
Ας δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσα χρήματα ειδικευμένα, για τις σχολικές επιτροπές έχουν πάρει από το Σεπτέμβριο του 2014 από το ΥΠΕΣ και πόσα έχουν δώσει σε αυτές έως σήμερα. Ας μας ενημερώσουν αν έχουν δώσει τα 45000,00 που είχε εγγράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή στον προυπολογισμό του 2014 για ενίσχυση των σχολικών επιτροπών
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η καθυστέρηση στην ανάρτηση ενός σχολίου όταν είναι εντός θέματος μην σας ανησυχεί. Δεν είμαστε ρομπότ. Έπρεπε να διαβαστεί πρώτα. Ιδού που αναρτήθηκαν και τα δύο τώρα μετά την φωτιά.
Πάντως μου κάνει εντύπωση πως λέτε-λέτε-λέτε αλλά μοιάζετε κολημένος στις προταλήψεις σας για όλους . Με την καλή κουβέντα στο στόμα σας βλέπω. Αυτό ταιριάζει σε λίγο απερίσκεπτο κι όχι σε σκεπτόμενο. Αλλά θα πείτε καθένας βαφτίζει τον εαυτό του .οπως θέλει στο κρυφφτούλι σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συμπληρωματικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το ποιος παίζει παιχνίδια.
Οι δύο πρώτες δόσεις του 2016 προς τη Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δόθηκαν με το ένταλμα 91 που εκδόθηκε στις 14/10/2016 (ΑΔΑ ΩΧ45ΩΨΙ-ΥΟΒ).
Σημειωτέον 14/10/2016 εκδώθηκε το ένταλμα, υπολογίζω ότι πληρώθηκε το Νοέμβριο.
Το ρητορικό ερώτημα είναι πότε πήρε ο Δήμος τα χρήματα αυτά. Η απάντηση τον Ιανουάριο και το Μάιο. Τότε δηλαδή που οι σύμβουλοι αυτοί συνεργάζονταν αρμονικά με το συνδυασμό τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο απλές ερωτήσεις προς την Ειρήνη.
Ξέρεις αν πρέπει ο Πρόεδρος της σχολικής να κάνει κάτι για να εισπράξει από τη στιγμή που το ΔΣ έχει κατανείμει τις πιστώσεις στις δυο σχολικές επιτροπές?
Όπως ας πούμε να κόψει τιμολόγιο?
Η απάντηση είναι όχι η Οικονομική Υπηρεσία εκδίδει ένταλμα άμεσα, στέλνει στον Επίτροπο και όταν πληρώνει ζητάει μια απλή απόδειξη είσπραξης.
Επισημαίνω η διασικασία αυτή ακολουθείται άσχετα από το αν υπάρχει εγκεκριμένος προυπολογισμός ή όχι.

Έχει υπόψη η Ειρήνη ότι στις 17/1/2017 ο Δήμος έχει εισπράξει και την πρώτη δόση 2017 ποσού 20000,00 περίπου και μέχρι σήμερα, 2 και κάτι μήνες δεν έχει υπάρξει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των πιστώσεων?
Έχεις αναρωτηθεί μήπως σκόπιμα δε δίνονται τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να εκθέσουν τους Προέδρους στους προμηθευτές οι οποίοι δεν πληρώνονται?
Πάλι οι πρόεδροι φταίνε που θα πάνε κατά τα λεγόμενα της με τον Καπάκη?

This comment was minimized by the moderator on the site

τα ίδια χάλια εδώ και 15 χρόνια, κυρία Πανταζή! δεν υπήρξε διακοπή σε αυτά τα χάλια ούτε επί των ημερών σας και είναι εξασφαλισμένη και η συνέχεια, όπως όλα δείχνουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας παραιτηθουν πια ο Βοσσος ,η Βολικα και η Μαμαη και να πανε επισημα πια με τον Καπακη .Ετσι για να μαθει και ο Καπακης τι ειναι και οι τρεις τους οταν θα θελουν αυτοι να κανουν τον αρχηγο και αυτος να υπακουει

This comment was minimized by the moderator on the site

...πρέπει να τον μαζέψουν τον Δήμαρχο γιατί έχει γίνει επικύνδυνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο οικονομικών !!!!Εκθέτουν τους συμβούλους....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα