Επιβεβαίωση του "Εν Άνδρω" οι αντιδήμαρχοι

 

Μια ακόμα επιβεβαίωση του "εν Άνδρω¨ήταν τα ονόματα των αντιδημάρχων που ανακοίνωσε ο δήαμαρχος Άνδρου με απόφαση του στο "Διαύγεια". Έχουμε τέσσερις αντιδημάρχους περιοχών (χωρικούς): Ν. Μαμάη (Γαύριο), Γ. Ψωμάς (Μπατσί), Δ. Θεοδωράκης (Χώρα), Χ. Βυραζέρης (Κόρθι).

Αυτοί θα έχουν την ευθυνη και για την καθαριότητα της περιοχής τους. Όπως το προβλέψαμε. Η σκοπιμότητα πίσω από κάθε ορισμό την έχουμε ήδη παρουσιάσει στο προηγούμενο σημειωμα μας και δεν κρίνουμε σκόπιμο να την επανάλαβουμε εδώ.

Η κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών στην Σταυροπέδα, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο (υπάρχει και τέτοιο δυστυχώς), θα γίνεται από τον ίδιο τον δήμαρχο!! Έχουμε την απορία τι θα γίνει στον χώρο όταν σύντομα αποχωρήσει ο εργαλάβος ο οποίος ολοκληρώνει τις εργασίες του στην παλιά χωματερή και δεν θα υπάρχει χώρος πλέον εναπόθεσης. Ή, μήπως κάτι βρεθεί:::

Κατά τα άλλα μοναδική απόκλιση σε όσα προβλέψαμε ήταν η αρμοδιότητα των Οικονομικών που την κράτησε πάλι ο Χ. Βουραζέρης, ο οποίος θα έχει και το Κόρθι. Είναι δηλαδή και χωρικός και θεματικός αντιδήμαρχος. Επίσης να σημειώσουμε πως σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου πρώτος αναπληρωτής του ορίζεται ο Δ. Θεοδωράκης και δεύτερος ο Χ. Βουραζέρης.

"Εν 'Ανδρω"

Για τις επιπλέον αρμοδιότητες ενός εκάστου ακολουθεί παρακάτω η πλήρης απόφαση όπως δημοσιεύθηκε από τον δήμαρχο στο "Διαύγεια".

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

1) Ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, Αντιδημάρχους του Δήμου Άνδρου, με θητεία έως 31/8/2019, από την έκδοση της παρούσας απόφασης, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:

Α. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ.Χρήστο Βουραζέρη, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζει

α. καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

- Επί οικονομικών θεμάτων και ιδίως:

1. Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των: Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας-Φωτισμού, Ελέγχου, Δημοτικής Περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, Προμηθειών, Λογιστηρίου - Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων καθώς και την εμπρόθεσμη βεβαίωση όλων των εσόδων του Δήμου.

2. Να συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (άρθρο 58 παρ.1 περιπτ.ε ν.3852/10, ΦΕΚ 114Α'/2006, άρθρο 22 Β.Δ.15-6-1959, ΦΕΚ 114Α'/1959. ΕΣ Τμ. VII 175/2007), καθώς και όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την οικονομική υπηρεσία.

3. Την διαφάνεια και ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

4.Την εποπτεία σε θέματα κληροδοτημάτων:

-Προϋπολογισμός –Απολογισμός κληροδοτημάτων.

-Χ.Ε.Π. Κληροδοτημάτων

-Θεωρήσεις γραμματίων είσπραξης κληροδοτημάτων.

-Εισηγήσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών κάθε σχετικής προμήθειας, διαγωνισμού έργου η παροχής υπηρεσιών.

-Εισηγήσεις στα συλλογικά όργανα .

-Λογαριασμούς σχετικών έργων.

-Άδειες που προβλέπονται από την νομοθεσία και σχετίζονται με το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του.

-Απαντήσεις σε αιτήματα φορέων και πολιτών .

β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Κορθίου:

- Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας της Δ.Ε. Κορθίου, της αποκομιδής των απορριμμάτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μηχανικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά.

- συντήρηση δημοτικών δρόμων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων.

- Παρακολούθηση της εξέλιξης Τεχνικών έργων οδοποιίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κατά τόπο

Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους τους.

- την εποπτεία των δημοτικών υπηρεσιών που λειτουργούν στη Δ.Ε. Κορθίου

- Την υπογραφή βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου πλην βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας και βεβαιώσεων παλαιότητας κτιρίων (προ του ́55).

Β. Ορίζει Αντιδήμαρχο την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ.Ανδρονίκη Μαμάη,στην οποία δεν παρέχεται αντιμισθία και της μεταβιβάζει:

α. καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Την εποπτεία των σφαγείων, την επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση αυτών.

2. Την Συντήρηση – Επισκευή και Επέκταση Αναμεταδοτών τηλεόρασης.

β. Κατά τόπο στις κάτωθι αρμοδιότητες:

- την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την αλλαγή λαμπτήρων και εν γένει τη συντήρηση του

στην περιοχή της Δ.Ε. Υδρούσας.

- Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας

Γαυρίου, της αποκομιδής των απορριμμάτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μηχανικών μέσων και του

ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά.

- συντήρηση δημοτικών δρόμων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας Γαυρίου,

- Παρακολούθηση της εξέλιξης Τεχνικών έργων οδοποιίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κατά τόπο Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους τους, της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας Γαυρίου,

- την εποπτεία των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκαταστημένες στην περιοχή Γαυρίου.

- Την υπογραφή βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη περιοχή Γαυρίου, πλην βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας και βεβαιώσεων παλαιότητας κτιρίων (προ του ́55).

Τις κατά τόπο αρμοδιότητες της κ. Ανδρονίκης Μαμάη όπως περιγράφονται στο ανωτέρω (β) σχετικό, όπου απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ψωμάς.

Γ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ.Γεώργιο Ψωμά,στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει:

α. καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Την εποπτεία, συντήρηση ασφάλεια και φύλαξη των Δημοτικών κτιρίων.

2. Τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, εκμετάλλευση περιπτέρων.

β. Κατά τόπο τις κάτωθι αρμοδιότητες:

- Την εποπτεία της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Δ.Ε. Υδρούσας

- Την καθαριότητα ακτών και παραλιών της Δ.Ε. Υδρούσας

- Την εποπτεία της λειτουργίας, συντήρησης και έλεγχο σε θέματα ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης στη Δ.Ε. Υδρούσας:

• Επίβλεψη, συντήρηση και λειτουργία των αντλιοστασίων και των δικτύων λυμάτων

• Εφαρμογή των κανονισμών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης.

• Παρακολούθηση, έλεγχο και ασφάλεια πηγών υδροδότησης - δικτύων.

• Λειτουργία και έλεγχο των δεξαμενών νερού.

• Παρακολούθηση της ποιότητας και της επάρκειας νερού. σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τμήματα του ΟΕΥ.

-- Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας Μπατσίου, της αποκομιδής των απορριμμάτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μηχανικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά.

- συντήρηση δημοτικών δρόμων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας Μπατσίου,

- Παρακολούθηση της εξέλιξης Τεχνικών έργων οδοποιίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κατά τόπο Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους τους, της ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας Μπατσίου

- την εποπτεία των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκαταστημένες στην περιοχή Μπατσίου.

- Την υπογραφή βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη περιοχή Μπατσίου, πλην βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας και βεβαιώσεων παλαιότητας κτιρίων (προ του ́55).

Τις κατά τόπο αρμοδιότητες του κ. Γεώργιου Ψωμά όπως περιγράφονται στο ανωτέρω (β) σχετικό, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Ανδρονίκη Μαμάη.

Δ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ.Διαμαντή Θεοδωράκη, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζει

α. καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, την υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την πρόνοια απόρων και αστέγων.

2. την εποπτεία σχετικά με τα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, οικογενειακή βία και την προστασία των παιδιών

3. Την υποστήριξη της λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου Άνδρου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

4. την λειτουργία και ασφάλεια των Παιδικών Χαρών

5. τη χορήγηση αδειών για τοποθέτηση πινακίδων και επιγραφών, όπως ορίζονται από τους αντίστοιχους κανονισμούς του Δήμου.

6. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων

7. την εποπτεία του καθαρισμού ρεμάτων

β) Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Άνδρου:

- Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας της Δ.Ε. Άνδρου, της αποκομιδής των απορριμμάτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μηχανικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά.

- την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την αλλαγή λαμπτήρων και εν γένει τη συντήρηση του στη Δ.Ε. Άνδρου

- συντήρηση δημοτικών δρόμων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στη Δ.Ε. Άνδρου.

- Παρακολούθηση της εξέλιξης Τεχνικών έργων οδοποιίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κατά τόπο Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους τους.

- την εποπτεία των δημοτικών υπηρεσιών που λειτουργούν στη Δ.Ε. Άνδρου.

2) Οι Αντιδήμαρχοι θα συνεργάζονται με τους Εντεταλμένους κατά τόπο Δημοτικούς Συμβούλους για την επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητάς τους.

3) Οι ανωτέρω μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους που απουσιάζουν ή κωλύονται ασκούνται από τον ίδιο το Δήμαρχο.

4) Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Διαμαντής Θεοδωράκης, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται κατά σειρά, από τους Αντιδημάρχους: Χρήστο Βουραζέρη, Ανδρονίκη Μαμάη, Γεώργιο Ψωμά.

5) Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου για την τέλεση των πολιτικών γάμων, την αρμοδιότητα θα ασκεί ο κάθε αντιδήμαρχος που έχει οριστεί στην περιοχή του.

6) Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

7) Οι Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν οποιαδήποτε διοικητική πράξη, απόφαση, βεβαίωση, κατάσταση, πιστοποιητικό και κάθε μορφής διοικητικό έγγραφο που εκδίδεται από τις υπηρεσίες που έχουν μεταβιβαστεί οι καθ ́ ύλην αρμοδιότητες.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή μην εκτείθεσαι....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν σας έδειχναν την δικαστική απόφαση της ρύθμισης και αν σας έδειχναν σε ποιο όνομα είναι το χρέος - και δεν ήταν στου αντιδημάρχου - εσείς επωνύμως θα συνεχίζατε τον χαβά σας με κίνδυνο να φάτε καμία μήνυση ή αγωγή; Γιατί για να κάνουμε το χατηράκι ενός "Δημότη" χωρις όνομα!!! Μα τι λέτε κύριε; Που ζείτε; Στο πουθενά;;;; Γράψτε επώνυμα τις ανοησίες σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΚΟ!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι πάθαμε? Η Μ. Α. ποιον Αντιδήμαρχο θα ελέγχει τώρα?

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή γίνε αντικειμενικός βγαλε αρθρα για τον προυπολογισμό και για την Αναπτυξιακη τις αγωγες που γινονται
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μ΄΄ολις συλλέξουμε τα στοιχεία θα κάνουμε δημοσιεύσεις για όλα. ΔΕΝ δημοσιε΄΄υουμε χωρίς πλήρη γνώση. Το site είναι ΕΠΩΝΥΜΟ δεν είναι ανώνυμο. Έχει ευθύνη. Θα δημοσιεύσουμε αύριο δύο πολύ σοβαρά θέματα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

κακώς κύρ Διαμαντή...
ΣΧΟΛΙΟ
Το υπόλοιπο θέμα διαγράφεται. Κακώς κύριε μιλάτε για χρέη στο site. Όποιοςς έχει κάνει ρύθμιση στα χρέη του δεν μπορεί να κατγορηθεί. Έχει κάνει νόμιμη ρύθμιση. Πόσο μάλλον από ανώνυμους. Μήπως κι εσεις που γράφετε χρωστάτε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο χειρότερος Δήμαρχος
Το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο

This comment was minimized by the moderator on the site

ίσως κύριε Μπασαντή να κάνετε ένα ρεπορτάζ για τον προυπολογισμό του Δήμου και πως φθάσαμε Απρίλιο μήνα χωρίς εγκεκριμένο προυπολογισμό !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

o Δήμος Άνδρου τέλος Μαρτίου δεν έχει προυπολογισμό το επέστρεψαν από την Σύρο τι έχει να πει ο Ανδριώτικος λαός ποιός φταίει γι αυτό όλοι οι άλλοι εκτός από τους αρμόδιους και υπεύθυνους της κατάστασης αυτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών ή μήπως κάνω λάθος ???? Ας μας δώσουν απαντήσεις που οδηγούν το νησί μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Που κατάντησε την Άνδρο ο Σουσούδης αφού δεν είναι ικανός καλό θα ήταν να το παραδεχτεί και να μην αφήνει το νησί στα χέρια του αντιδημάρχου Κορθίουο οποίος το παίζει υπέρ αντιδήμαρχος τον θεοδωράκη στην Χώρα καλός για να γελάμε και στην Υδρούσα την ανύπαρκτη Ν.Μαμάη και τον... Ψωμά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γύρισε πίσω ο προϋπολογισμός μάθαμε. Δειλά δειλά, στράτα στρατούλα.... ζητάει διορθώσεις γιατί δεν εγκρίθηκε απο την αποκεντρωμένη. Τώρα υπάρχει ο Αντιδήμαρχος Ψωμας γνώστης καλός των οικονομικών που θα τον διορθώσει. Τάκη ασχολήσου με τις σκουπιδιάρες εισαι σε καλό δρόμο.

Περισσότερα