Εσείς φταίτε αν τους ψηφίσετε

Του Θόδωρου Σκυλακάκη

Ευρωβουλευτή, πρόεδρου της Δράσης

Το 2009 η ελληνική Βουλή είχε ψηφισμένο προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης 5 δις ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς το έλλειμμα είχε φτάσει στα 36 δις ευρώ. Υπέρβαση 31 δις ευρώ. Που σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να πληρώνετε για να καλύψετε αυτή την υπέρβαση επί δέκα χρόνια το χαράτσι της ΔΕΗ (ή φόρο ακινήτων). Δέκα χρόνια για να ξεπληρώσετε αυτά που δαπανήθηκαν εκτός προϋπολογισμού σε ένα μόνο χρόνο.

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν τότε ο κ. Γ. Παπαθανασίου. Άνθρωπος προσωπικά συμπαθής, που είχε όμως την ευθύνη για τα 3/4 αυτής της διαχείρισης. Και είχε και την ευθύνη ότι αυτός ο απίστευτος εκτροχιασμός κρύφτηκε και από την ΕΕ και προπαντός από τον ελληνικό λαό.

Πριν μερικές μέρες ο κ. Παπαθανασίου διορίστηκε από το υπουργείο των Οικονομικών στα ΕΛΠΕ και κατέλαβε τη θέση του Προέδρου. Μια από τις καλύτερες θέσεις που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό δημόσιο. Ανταμείφθηκε δηλαδή για τη συμβολή του στην ελληνική χρεοκοπία. Η υπόθεση αυτή έχει πολλαπλά μηνύματα και διδάγματα:
Πρώτο μήνυμα:Προς τους Έλληνες. Ο εκτροχιασμός και η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν προσωπική υπόθεση του κ. Παπαθανασίου. Τα δύο κόμματα που ασκούν την εξουσία ανταμείβοντάς τον μας λένε ότι αναλαμβάνουν συλλογικά την ευθύνη, ότι καλώς δανειστήκαμε και θα το κάνουμε και πάλι μόλις έχουμε την ευκαιρία. Και στέλνουν το μήνυμα σε όποιον βρεθεί στη θέση του κ. Παπαθανασίου, να έχει την ευθύνη του επόμενου εκτροχιασμού και της επόμενης χρεοκοπίας, ότι όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση για όσα θα υπογράψει, αλλά θα ανταμειφθεί και από πάνω για αυτό. Μην σε νοιάζει ξόδευε. Ξόδευε και μην σε νοιάζει.

Δεύτερο μήνυμα: Προς τους Ευρωπαίους. Είναι ένα υποσυνείδητο μήνυμα (σαν αυτά που έβαζαν στις ταινίες για αποτυπώνονται χωρίς να συνειδητοποιούνται). Το μήνυμα λέει: Μην μας εμπιστεύεστε, πάρτε κι άλλα μέτρα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, είμαστε αμετανόητοι.

Όσο λοιπόν θα τους ψηφίζετε και δεν θα τολμάτε να ψηφίσετε σχηματισμούς που είναι διαφορετικοί και λένε την αλήθεια και προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο (λιγότεροι φόροι-λιγότερο κράτος-περισσότερος ιδιωτικός τομέας-περισσότερη παραγωγή), τόσο θα μένουν αδιόρθωτοι και η Ελλάδα θα είναι παγιδευμένη.


Υ.Γ.1 Ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλά, για το θέμα αλλά κατόπιν εορτής. Όταν ήταν πρωθυπουργός δεν προχώρησε την έρευνα της ελληνικής χρεοκοπίας. Αντιθέτως, αντέδρασε αργά, με τρόπο αυτοκαταστροφικό στην τραγική κατάσταση που είχε παραλάβει και αφού πρώτα είχε πει το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν».
Υ.Γ.2Ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά τηρεί σιγή ιχθύος. Είναι η αντιπολίτευση που έχει ειδικευτεί να πετά την μπάλα στην εξέδρα. Ο λόγος είναι ότι θα ήθελε πολύ να κάνει ό,τι ακριβώς έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να δανειστεί και να ξοδέψει, να δανειστεί και να ξοδέψει, να δανειστεί και να ξοδέψει…

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet