Ψάχνοντας ηλιακά φωτιστικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

 

Αυτή δεν είναι εικόνα 15 μέρες μετά την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών. Λένε πως το πάνελ το πήρε ο αέρας λόγω κακής τοποθέτησης. Κάτι πρέπει να γίνει με όλες τις κακές και λάθος τοποθετήσεις των νέων ηλιακών φωτιστικών παντού. Γιατί αλλού τα κριτήρια ήταν πολύ "παράδοξα" και αλλού η προεγρασία ήταν πρόχειρή. Με πληρη ευθύνη των τριών πολιτικών του Δήμου που έγιναν και "τεχνικοί" και υποκατέστησαν την τεχνική υπηρεσία... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αγαπητοί μου ενδιαφέρουσα η εμπειρία μας με τα νέα ηλιακά φωτιστικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάναμε όμως και μια βόλτα αυτές τις μέρες στο νησί και διαπιστώσαμε μερικά «παράδοξα» ή παρατράγουδα και στις δύο περιπτώσεις:

 Τα νέα φωτιστικά

 

Μετρήστε στύλους στη σειρά και βγάλτε συμπέρασμα. 10 φωτιστικά ανά τρια-τέσσερα μέτρα. Τι να ήθελαν άραγε να φωτίσουν τόσο πολύ; Και άφησαν το απέναντι μικρό χρήσιμο παρκιγκ ή τον διάδρομο για το θέατρο σκοτεινά ή ημισκότεινα; Ομολογουμένως δεν ξέρουμε... Φωτ. Εν Άνδρω).

(α) Διοικητικές ευθύνες. Την τοποθέτηση των 84 νέων ηλιακών φωτιστικών που παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Άνδρου με ευθύνη του δημάρχου, του αντιδημάρχου Οικονομικών και της υπεύθυνης πολιτισμού και του εν λόγω προγράμματος.

Από αυτά το 10% μπήκαν – όλως τυχαίως - στον δρόμο της κατοικίας του δημάρχου Άνδρου!!! Από την διασταύρωση μέχρι το σπίτι του!!! Δυστυχώς δεν συνέχισαν λίγο πάρα πέρα μπας και φωτιστεί και κανένας άλλος. Πάσα εξήγηση για τα κριτήρια τοποθέτησης δεκτή…

Το άλλο 10% μπήκαν στον κατήφορο του Εμπειρίκιου Γυμναστηρίου. Κι εδώ πάσα εξήγηση για τα κριτήρια δεκτή…

Στην Σταυροπέδα – κορυφαία διασταύρωση του νησιού μπήκαν 2-3 μόνο καθώς πλησιάζεις σε αυτή ερχόμενος από Μπατσί. Επί της διασταυρώσεως δεν μπήκε κανένα. Έτσι ερχόμενος από Μπατσί και από φωτισμένο μέρος φτάνεις στο τρίστρατο και χάνεις το φως και στον δρόμο. Σταματάς και κοιτάς ψάχνοντας!!! Και εδώ για τα κριτήρια τοποθέτησης πάσα εξήγηση δεκτή…

Στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου για Μένητες δεν έχει μπει ούτε ένα. Κι όμως αυτή δύσκολη και σκοτεινή διασταύρωση εξυπηρετεί τα χωριά Μένητες, Στραπουρίες, Μεσαθούρι, Υψηλού, Αποίκια!!!

Στο Κόρθι μπήκαν μερικά όπου νόμιζε ο εκεί υπεύθυνος! Στη Υδρούσα κανένα!!! Κριτήρια "ότι θυμούνται χαίροναι" και οι τρεις προαναφερθέντες "αρμόδιοι". Ή, μάλλον αλλού πολύ περίεργα κριτήρια και αλλού πολύ προσωπικά.

(β) Τεχνικές και κοινωνικές ευθύνες. Πολλά φωτιστικά μπήκαν πρόχειρά και χωρίς σοβαρή προεργασία. Αποτέλεσμα όπως διαπιστώσαμε να έχει αρχίσει ο αέρας να παίρνει τα ηλιακά πάνελ. Σε άλλα έχουν αρχίσει διάφοροι επιτήδειοι του νησιού να παίρνουν τις μπαταρίες τους. Ήδη μέσα σε λίγες μέρες έχουμε τις πρώτες απώλειες. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το πράγμα γιατί σε λίγο θα μιλάμε για τα πρώην φωτιστικά. Και είναι και το μοναδικό έργο της σημερινής διοίκησης.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Να ξηλωθούν όσα έχουν μπει στραβά ή όσα έχουν μπει πολλά. Και να απλώσουν λίγο σε κρίσιμα σημεία της Άνδρου. Αρκετά με τις προχειρότητες και τα προσωπικά κριτήρια του δημάρχου, του αντιδημάρχου και της υπεύθυνης πολιτισμού. Να αναλάβουν την επανατοποθέτηση οι της τεχνικής υπηρεσίας και όχι ο κάθε «φίλος» ή «αρμόδιος» για το σπίτι του… Αν δεν το κάνουν οι σημερινοί προτείνουμε να δεσμευτούν οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές να γίνει αποξήλωση των λάθος φωτιστικών. Αυτό να είναι το πρώτο έργο τους. Τέρμα τα αστεία του στιλ «δικός μας είναι ο Δήμος ότι θέλουμε κάνουμε…»

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

Λένε πως θα βάλουν παράθυρα στο πουλμανάκι των 18 θέσεων. Πως όμως θα τα βάλουν πάνω στην απλή λαμαρίνα δεν ξέρουμε; Ακούσαμε για πλαστικά παράθυρα. Πως όμως θα ανοιγοκλείνουν τα πλαστικά κι αυτό δεν το ξέρουμε; Φυσικά αν δεν ανοίγουν το καλοκαίρι δεν θα μπορεί να μπει άνθρωπος μέσα. Διαφορετιικά το πουλμανάκι θα πηγαινοέρχεται Χώρα - Νειμποριό μάλλον το καλοκαίρι. Έστω κι αυτό όμως δεν είναι άσχημο. Αλλά κάτι να γίνει επιτέλους... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Μάθαμε από Σύρο πως τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια έχουν πρόβλημα. Και δεν μπορεί για την ώρα να βγάλει άδειες κυκλοφορίας ο Δήμος. Κι αυτό γιατί άλλες είναι οι προδιαγραφές που δόθηκαν και άλλα τα αυτοκίνητα που έφεραν!!!Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με όλα αυτά που προκύπτουν και περιμένουμε να δούμε. Ελπίζουμε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν εφέτος το καλοκαίρι και να μην τα φάει η βροχή του χειμώνα έτσι καινούρια και αχρησιμοποίητα... 

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως το ηλεκτρικό πουλμανάκι δύσκολα θα φανεί χρήσιμο ολοχρονίς μιας και δεν έχει… παράθυρα!!! Άρα το χειμώνα δεν μπορεί να κινηθεί. Μας μένει το καλοκαίρι. Να δούμε τι δρομολόγια θα κάνει μιας και είναι αυτοκινητάκι ειδικών περιπτώσεων (μάλλον εσωτερικού χώρου αεροδρομίων ή κάτι τέτοιο). Οψόμεθα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην τις περιμένετε κ Μπασαντή! Δεν μας έδωσαν ποτέ, και για τίποτε! Κατά τ άλλα, κάποιος ήθελε να πουλήσει φαναράκια, ακατάλληλα για οδικό δίκτυο (είναι μάλλον φώτα πεζόδρομου, όπως είχε γράψει κάποιος σε παλιότερη ανάρτηση), και κάποιοι ήθελαν να καρπωθούν, καθένας με τον τρόπο του, (και) από αυτή την αγορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιά μία ακόμη φορά ο Δήμος λειτούργησε με τη λογική του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, δηλαδή τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου. Τι ωραίος καραγκιοζοπαίχτης Δήμος είναι αυτός! Βέβαια αναφέρομαι πως έγινε η κατανομή των ηλιακών φώτων. Θα μπορούσαμε να πούμε και πολλά ακόμη που γίνονται η καλύτερα "δεν γίνονται" σε αυτό το νησί. L. M.

This comment was minimized by the moderator on the site

πολύ καλή πρόταση της κ Μαρίας
Δεν θα το δεχτούν η ?α?α?ες

This comment was minimized by the moderator on the site

Live your Myth in Χώρα Άνδρος

This comment was minimized by the moderator on the site

Να βάλουν τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια στο πρώην ελικοδρόμιο, να πηγαίνουν τα παιδάκια να κάνουν γύρω-γύρω και να χαίρονται (όταν δεν βρέχει)..

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πουλμανακι να παει στο λιμανι του ΓΑΥΡΊΟΥ εκεί είναι η θέση του εκεί θα εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και δεν θα καταστραφει.
Εννοώ να μεταφέρει τον κόσμο ....'' απο και προς τα πλοία'' που αφήνουν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους, στο δημοτικό parking διπλα απο τα σχολικά συγκροτήματα.
θα μας σώσει στη κυριολεξία όλους όσους ταξιδεύουμε και θα λύσει και μεγάλο μέρος των παρακαρισμένων αυτοκινήτων εκεί στο ΓΑΎΡΙΟ.
Και όχι μόνον αυτό ,αλλά εαν ξέρουν οι οδηγοί κια οι συνεπιβάινοντες, ότι υπάρχει δημοτικό πουλμανάκι, θα τα αφήνουν όλοι εκέι κια όχι με΄σα στο λιμάνι.
Ετσι θα πάψει και αυτό το χάος στο λιμάνι έμπροσθεν των καταστημάτων και θα λυθεί μεγάλο μέρος του όλου γνωστού σε όλους μας προβλήματος εκεί στο ΓΑΎΡΙΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ποιος θα βάλει υπογραφή για όπια διποδίστε μετατροπή την ευθύνη τυχών τραυματισμού .
όπια παρέμβαση και αν γυνή θα πρέπει πέραση άπω τεχνικό ελέγχον ποιος είναι ο έξυπνος που είπε πως θα βάλει πλαστικά
τελικά αυτό το νησί έχει πόλους λαλακες

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει πόσο στοίχισαν αυτά τα ηλιακά φώτα πως πληρώθηκαν Και ποια είναι τα κριτήρια να τοποθετηθούν εκεί που τοποθετήθηκαν Κατάφεραν για άλλη μία φορά να μας δείξουν ότι τελικά η Άνδρος είναι η από κει μέσα και οι από κει έξω δηλαδή Η Άνδρος τον πλούσιων τον γραμματισμένων και η Άλλη Άνδρος των φτωχών των βρώμικών τον λεπρών και τον αγράμματων δηλαδή η από κει έξω Όπως ακριβώς έγινε και το Τριήμερο που κάποιοι ενοχλήθηκα με την κίνηση στον άγιο Πέτρο στην ψιλή άμμο στο κυπρί και έστειλαν Την αστυνομία να γράψει όλα τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά στο δρόμο Δηλαδή να τους πει ότι κοίτα μην ξανα έρθετε στην Άνδρο δεν το έκαναν όμως στο Μπατσι στον Άγιο Φίλιππα στο βαγόνι Και όπου αλλού είναι παρκαρισμένα παράνομα αυτοκίνητα όπου ο καθένας θέλει και τον βολεύει παραδείγματος χάριν μέσα στο Γαύριο σε ολόκληρο το Γαύριο Ένα απέραντο πάρκινγκ χιλιάδες αυτοκίνητα τίνος είναι όλα αυτά και ποιος θα βάλει τάξη έλεος

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαχρονικά η πολιτική ηγεσία γνώριζε πώς μπορούν να γίνουν έργα, μελέτες, πότε οι προμηθευτές και οι εργολάβοι δούλευαν τον Δήμο ψιλό γαζί με τις μπούρδες που αράδιαζαν ΕΝΩ ο Δήμος έχει επιστημονικό προσωπικό με σπουδές σχετικές με όλα αυτά τα θέματα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο Σούκο, στα ηλεκτρικά μπιχλιμπίδια, στις πάσης φύσης κακοτεχνίες
Από ό,τι φαίνεται τα πρόσωπα αλλάζουν, η νοοτροπία όχι