Πολιτικά παιχνίδια με την υγεία στις Κυκλάδες!!! Τι πρέπει να διεκδικήσει η Άνδρος.

 

Αυτή την εποχή παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στις Κυκλάδες, με έντονο ψηφοθηρικό χρώμα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των νησιών, θα εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας και τέλος θα αναβαθμισθεί ο κάθε τόπος ως «τουριστικό προϊόν». Με άλλα λόγια, το παιχνίδι είναι… «χονδρό»  στο οποίο η Άνδρος επιβάλλεται - και δικαιούται - να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επειδή ίσως οι ταγοί του τόπου να μην έχουν ακόμα πληροφόρηση, αποκαλύπτουμε έγκαιρα ότι… από το επόμενο καλοκαίρι θα έρθουν με μόνιμη στάθμευση στις Κυκλάδες δυο (από τα τέσσερα) υπερσύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα που αγόρασε έναντι 1,5 εκ. ευρώ το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής. Θα είναι διαμορφωμένα να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες και θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού. Το πλήρωμα θα είναι λιμενικοί και θα επιβαίνουν επίσης διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ.

Με την αναγγελία της είδησης ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, (με καταγωγή από την Νάξο) παραμερίζοντας τους αρμόδιους υπουργούς και προτού παραληφθούν καν τα σκάφη, πριν καν εκπονηθεί το οποιοδήποτε επιχειρησιακό σχέδιο δράσης των πλωτών μέσων, έσπευσε να δηλώσει πανηγυρικά σε site της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Νaxostimes, ότι το ένα από τα δυο, θα έχει μόνιμη βάση το λιμάνι της Νάξου. Ενός νησιού που έχει και νοσοκομείο και αεροδρόμιο! Όπως και τα κοντινά νησιά Σύρος, Πάρος,  Μύκονος, Μήλος, Σαντορίνη. Στη Σύρο μάλιστα – μόλις 14 λεπτά πτήσης ε/π - λειτουργεί βάση ελικοπτέρου βοηθείας του ΕΚΑΒ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός.

Και αυτό επειδή έτσι αποφάσισε ο κύριος βουλευτής! Πανηγυρική δήλωση, δυνατό το χειροκρότημα, πολλοί οι ψήφοι… Ελλάς το μεγαλείο σου…

Μένει λοιπόν το δεύτερο πλωτό ασθενοφόρο. Οι βόρειες Κυκλάδες, είναι εντελώς ανοχύρωτες. Διαθέτουν μόνο υποτυπώδη κέντρα υγείας υποστελεχωμένα, δεν έχουν αεροδρόμια και το κοντινότερο νοσοκομείο είναι στην… Αθήνα που απέχει δυο ή τρεις ώρες!

Άνδρος, Κέα, Κύθνος, έχουν το ίδιο δικαίωμα να νοιώθουν ασφαλείς! Δεν έχουν όμως τον κ. Μανιό που απ’ ότι φαίνεται, αποφασίζει με ιδιοτελή κριτήρια.

ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ  λοιπόν το πλωτό νοσοκομείο να έχει βάση σ ένα από τα τρία αυτά νησιά με επιχειρησιακή προτεραιότητα την Άνδρο, που λόγω του στενού του Κάβο Ντόρο και της πληθώρας των πλοίων που διέρχονται, η παρουσία του στην περιοχή θεωρείται επιβεβλημένη.

Η δράση και η αντίδραση από την τοπική κοινωνία και τις αρχές της Άνδρου, πρέπει μα είναι άμεση και δυνατή - όσο και το δίκιο που υπάρχει - για να ληφθεί η σωστή απόφαση. Το νησί επιβάλλεται να ενεργοποιήσει έγκαιρα τις πολιτικές δυνάμεις που διαθέτει και με τις σωστές επαφές στην Αθήνα να πετύχει αυτό που δικαιούται. Όχι εκχώρηση αναγκαίων δομών και το κυριότερο όχι πολίτικα παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων του νησιού μας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με τις εξελιξεις να τρέχουν επομένως, επιβάλλεται ο κύριος Δήμαρχος της Άνδρου - ο οποίος είναι και γιατρός στο επάγγελμα- να δράσει καταλλήλως και να διεκδικήσει, οχι απλως να απαιτήσει, το ενα εκ των δύο πλωτών ασθενοφόρων του λιμενικού σώματος να εχει μονιμη αφετηρία το νησί της Άνδρου! Το σε ποιο μέρος θα μετασταθμεύει αυτό, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σημασία εχει να προλαμβάνονται ζωές και μάλιστα σε περιπτώσεις ακραίων περιστατικών οπου κρίνεται αναγκαία η άμεση διακομηδή σε νοσοκομείο. Ας διεκδικήσει και η Ανδρος μια φορά κατι ουσιαστικό: η υγεία ειναι ένα εξ αυτών..