Υπάρχει αρμόδιος να πάρει θέση την Τρίτη (1/8) στο ΣΑΣ για την Άνδρο;

 

Πρέπει το Tera Jet να πιάνει ή όχι Άνδρο το φθινόπωρο; Τι συνέπειες θα έχει μια τέτοια απόφαση στις αφίξεις; Τι συνέπειες θα έχει για τις δύο συμβατικές εταιρείες της γραμμής μας; Το Tera Jet (φωτ. Εν Άνδρω).  

Οι πληροφορίες μας λένε πως την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 η εταιρεία Sea Jet θα καταθέσει πρόταση στο ΣΑΣ με την οποία θα ζητά το Tera Jet να δρομολογηθεί από 6 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα ή και λίγο περισσότερο και στην Άνδρο. Τουτέστιν θα κάνει την γραμμή ολόκληρη: Άνδρος-Τήνος-Μύκονος! Με 15 ευρώ εισιτήριο και μια περίπου ώρα ταξίδι!

 -  Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος να πάρει θέση για το θέμα αυτό την Άνδρο ή όχι;

Θυμίζουμε πως το Εν Άνδρω πρώτο επισήμανε τις συνέπειες των επικαλυπτόμενων δρομολογιών των δύο συμβατικών εταιρειών στην αρχή του καλοκαιριού.  Και προειδοποίησε και την Άνδρο και την Ραφήνα για τις συνέπειες. Μπορεί να μην μας άκουσαν οι εταιρείες και οι αρμόδιοι της Άνδρου, μας άκουσαν όμως οι μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες (Πρώτο Θέμα & Καθημερινή). Και έγραψαν. Και ξανάγραψαν. Από την Άνδρο μας «άκουσε» μόνο ο Έπαρχος. Όμως παρά την πολυήμερη προσπάθεια του δεν πέτυχε να φέρει σ' έναν λογικό συμβιβασμό στις εταιρείες. Οι άλλοι παράγοντες (δήμαρχος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση) παρέμειναν βουβά πρόσωπα του έργου: θαλάσσια σύνδεση της Άνδρου με την Ραφήνα.

Όταν - στη συνέχεια - η Sea Jet ξεκίνησε την πολιτική των μεγάλων εκπτώσεων προς Τήνο-Μύκονο  πάλι το «Εν Άνδρω» βγήκε μόνο του και είπε πως “ο ανταγωνισμός αφήνει έξω την Άνδρο αυτό το καλοκαίρι”! Και πάλι διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι παρέμειναν βουβοί μην τολμώντας να πουν μια λέξη!

Όταν ο ιδιοκτήτης της Sea Jet σε συνέντευξη του στο Εν Άνδρω εξληγησε τα όποια σχέδια του για την γραμμή και την Άνδρο διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι πάλι δεν είπαν τίποτα. Και όταν οι δύο εταιρείες της γραμμής μας ξεκαθάρισαν στο «Εν Άνδρω» πως ¨η γραμμή παρά τα καλοκαιρινά πλήγματα θα έχει τον χειμώνα δύο πλοία" ακόμα μια φορά δεν ειπαν τίποτα! Τώρα έρχεται η Sea Jet και ζητά, πάλι, δρομολόγιο για Άνδρο στο μικρό καλοκαιράκι Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου με το Tera Jet.

Άραγε υπάρχει κάποιος αρμόδιος στον Δήμο να πει μια γνώμη για το θέμα; Μέχρι σήμερα σε καμία φάση της εφετινής ακτοπλοΐκής κρίσης δεν έχει μιλήσει ο δήμαρχος και ο ελλάσσον αντιπολιτευόμενος. Στέκουν:  "βουβοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα". Κι αφήνουν το υπουργείο, που πελαγοδρομεί "να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς";

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ κουβέντα γίνεται για την δρομολόγηση του TERA JET και στην Ανδρο, αφού ο κ.Ηλιόπουλος ζητάει να το βάλει για 25-30 μέρες τον Σεπτέμβριο, που υπολογίζει να έχει κάποια σχετική κίνηση και μετά να αποσυρθεί, να ξεχειμωνιάσει....
Αλλά όσες και καλές προθέσεις να έχιε μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση, στα παιχνίδια που κοντράρουν ναμεταξύ τους οι (3) ακτοπλόοι μας Στεφάνου-Παναγιωτάκης και Ηλιόπουλος,δεν θα πρέπει το Υπουργείο να συνηγορήσει σε αποφάσεις που λαμβάνει το περιβόητο ΣΑΣ και στη συνέχεια ο Υπουργός εγκρίνει, που βλέπουν έτσι καιροσκοπικά την κάθε αιτούμενη δρομολόγηση των ακτοπλόων και δεν λαμβάνει υπόψη του, αυτές τις ίδιες τις αποφάσεις του υπουργείου, αλλά και των θεσμοθετημένων αποφάσεων, περί έγκρισης δρομολογίων των πλοίων της ακτοπλοίας.
ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΩ λοιπόν εδώ ότι :
1). Τα δρομολόγια υποβάλλονται στο Υπουργείο μέχρι την 31 Ιανουαρίου για την περίοδο από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 31ης Οκτωβρίου του επομένου έτους. Ήδη έχουν υποβληθεί τα δρομολόγια μέχρι το 2018.
2). Η ακτοπλοΐα είναι δημόσια υπηρεσία από τη φύση της. Είναι αλήθεια ότι το θέμα της εξυπηρέτησης των νησιών μας είναι σοβαρό και πολύπλοκο.
3).Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών,οι πολυετείς συμβάσεις είναι η καλύτερη λύση και όχι η οποιαδήποτε απόφαση, κάτω απο την καιροσκοπική πίεση ενός εκάστου ακτοπλόου, που κακά τα ψέμματα ξέρουμε απο την όλη εμπειρία τι ακριβώς επιδιώκουν και ας είμαστε ρεαλιστές..
Το Υπουργείο Ναυτιλίας το θέλουμε να κυττάει σε βάθος χρόνου την ακτοπλοική μας σύνδεση και να μην ...άγεται και φέρεται απο τους εκάστοτε ακτοπλόους ...απλά τα πράγματα ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Νόμος 2932/ 2001 “Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές” (Α’ 145),αναφέρει τα εξής:
‘’’Η δρομολόγηση για επιβατηγά υδροπτέρυγα και ταχύπλοα πλοία γίνεται, κατά τη διάρκεια της ετήσιας δρομολογιακής περιόδου που αρχίζει την 1η Νοεμβρίου, για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών, εκ των οποίων οι τρεις (3) θερινοί μήνες, ήτοι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι συνεχόμενοι’’’.
Για να δούμε λοιπόν σήμερα στην συνεδρίαση του ΣΑΣ, εάν και εφόσον γίνει, τι καινούργιο θα ακούσωμε, σχετικά με την αίτηση νέας δρομολόγησης—γιατί περί αυτού πρόκειται – για τον jet του κυρίου ΗΛΙΌΠΟΥΛΟΥ, που ζητάει να έρθει και στην ΑΝΔΡΟ, για 20-25 μέρες, που υπολογίζει να έχουμε κάποια τουριστική κίνηση ? ?
Το υπουργείο αλήθεια, θα ανατρέξει σε προηγούμενες δικές του αποφάσεις και θα κρίνει μετέπειτα την απόφαση του ΣΑΣ για την τελική έγκριση ή όχι, μ εβάση τα νόμιμα ? ?
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ‘’ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ’’ , ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον Δημήτρης Μαρ
Για πες μας Έσση που ξέρεις από τουρισμό που θα ωφεληθούμε και που θα χάσουμε για να καταλάβουμε και εμείς αυτί η κόντρα τοι κατάληξη φα έχει

This comment was minimized by the moderator on the site

Καπετάν Γιώργη μάλλον επειδή δεν ζεις από τον τουρισμό τα λες αυτά η Τήνο η Μύκονο έχουν ανέβει τουριστικά από το Tera κάθε πρωί φεύγει με προτοκολλο από την Ραφήνα αν ζούσες από το τουρισμό θα έλεγες τα ακριβώς αντίθετα η άποψη μου μαζί με άλλους επαγγελματίες είναι κοινή ταχύτητα και οικονομικά θα εκτοξεύσει τον τουρισμό στην Άνδρο κάτι που δεν έχουν καταφέρει Στέφανου Και οΠαναγιωτάκης γιατί καλοκαίρι έχουμε τώρα όχι τον Δεκέμβριο.
Περιμένω την γνώμη σας και από εσάς και από τον κύριο μπασαντη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι φωτοβολιδες τυπου jet,που θελουν με νεα αρπαχτη και για 20-25-30 μερες να ερθουν και στην Ανδρο,χωρις δεσμευσεις, προγραμματα και δρομολογια,που δεν θα κυνηγαει τα συμβατικα ( που σημειωτεον μας εξυπηρετουν και τον χειμωνα),δεν κανουν τιποτα αλλο απο το να καταστρεφουν την γραμμη, που ναι μεν καποιοι τουριστες και για 20 μερες θα ερθουν στην Ανδρο με πιο φτηνο εισητηριο, αλλα τι γινεται αληθεια ολο τον χειμωνα που εμεις προσπαθουμε να ζησουμε σε αυτο τον βραχο ? ?
ΟΧΙ πιστευουμε οτι πρεπει να ειναι η αποφαση στο ΣΑΣ, δειχνοντας στον ιδιοκτητητους, οτι αγαπητε, εαν θελεις να ερθεις στην Ανδρο, να δεσμευτει με εγγυητικες συνεχισης των δρομολογιων και τον χειμωνα !
Δεν μπορει να παιζει κανενας, Υπουργειο, ακτοπλοος κλπ, με την τυχγ του καθε νησιωτη, ετσι, τοσο...χαλαρα,βαζοντας πλοιο, οποτε μας ερθει, βγαζοντας απο τη γραμμη, οποτε μας ερθει, η μαλλον, μολις δουμε οτι κοβει η επιβατικη κινηση, να εξαφανιζομαστε και να εχουμε και την απαιτηση να μας υποστηριξουν στις φωτοβολιδες που αμολαμε !
Καλοδεχουμενο τελος το καθε jet, αλλα φιλτατοι του ΣΑΣ ,φιλτατε κ.Ηλιοπουλε προτεινετε μας λυση για τον χειμωνα, θελουμε λυση ταυτοχρονη με την αιτηση σας, να μας ερθετε τον Σεπτεμβριο και απο την Ανδρο. Εχετε κατι επ' αυτου να μας προτεινετε ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Για Άνδρο το εισιτήριο θα κοστίζει 11 ευρώ και θα κάνει 50 λεπτά για Τήνο Μύκονο θα έχει 15 ευρώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη, οι κρισεις και τα σχολια σας, δεν ειναι για σχολιασμο και συγχωρεστε με που το λεω και παρακαλω πολυ μην το κοψετε και εξηγουμαι περισσοτερο.Ειναι ποτε δυνατον ενα ολοκληρο υπουργειο οποισδηποτε κυβερνησης να να παιζει τα εκαστοτε παιχνιδια των οποιονδηποτε ακτοπλοων ? Τι παει να πει να υποστηριξει τον κ.Ηλιοπουλο που θελει να βαλει πλοιο για 2 μηνες και μετα να ...μας γραψει, για τους δυσκολους αλλους 8 ?...και να υποστηριχθει μαλιστα,ζητατε απο συσσωμο το Δημοτικο μας Συμβουλιο ! Σε ποια χωρα συμβαινουν αυτα αληθεια και ερχεστε να ...πατροναρετε τα σχεδια ενος ακτοπλοου, που μεχρις στιγμης, ευκαιριακα και της λεγομενης... Αρπαχτης αιτει δρομολογια και θελετε να τον υποστηριξουμε κιολας ?
Να κατσει ναι ολο τον χειμωνα και μετα 15 ευρω που αναγραφετε οτι θελει να βαλει το εισητηριο και τοτε ναι, να καλεσετε συσσωμο το συνολο του δημοτικου μας συμβουλιου να τον στηριξει στο αιτημα του.Δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτες οι...αρπαχτες μονο κακο μεσοπροθεσμα και μακροπροθεσμα θα φεροτν στη γραμμη μας και ο κινδυνος να βρεθουμε με πλοιο, μερα- παρα μερα ειναι ορατος ?
Αν λοιπον πρεπει να βρεθει αρμοδιος να παρει θεση στο επερχομενο ΣΑΣ, να ειναι εκεινος που θα αποτρεψει τις αρπαχτες σε βαρος των νησιωτων, με πλοια κομητες 40 και 50 ημςερων που σαν φωτοβολιδες εμφανιζονται το καλοκαιρι και τον χειμωνα, με την ολη πολιτικη που εξασκοτν στα τιμολογια, δεν θα τους καει καρφακι, αυτοι θα ειναι δεμενοι στο Πειραια και εμεις θα ψαχνουμε ακτοπλοικη συνδεση, περιμενοντας το επομενο καλοκαιρινο 40ημερο, να μας ξαναρθουν.Δεν ειναι αυτο αγαπητε μας Διαμαντη οφελος ως προς τα νησια μας, μην βλεπουμε το δενδρο και χανουμε το δασος !
Με την παρακληση του αντιλογου, θα πςεριμενουμε την δημοσιευση του σχολιου μας και επειδη γνωριζομαστε πολυ καλα,σε αυρη τη χρονικη στιγμη και λιγο πριν γινει το συμβουλιο στην ΣΑΣ, γραφουμε μονον τα μικρα μας ονοματα )
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το κείμενο μας δεν παίρνει θέση. Ζητά από τους αρμόδιους που σιώπησαν σε ότι έχει συμβεί εφέτος το καλοκαίρι και που εγκαίρως προβάλαμε - και προειδοποιήσαμε - να παρουν έστω και μια φορά θέση. Το να το παίζουν βουβά πρόσωπα εδώ και τρεις μήνες δείχνει αδυναμία, ανικανότητα, αβουλία! Αυτά λέει το κείμενο. Άρα το σχόλιο σας ως προς το Εν Άνδρω ΑΤΟΠΟ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro