Ανοιχτή επιστολή επάρχου προς το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την Αναπτυξιακή

 

 

 (Με επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου παρεμβαίνει στο θέμα της Αναπτυξιακής και εκφράζει ανοιχτά την δυσαρέσκεια του τόσο προς τον δήμαρχο όσο και στην υπεύθυνη κ. Πολίτου για όσα είπαν στο ΔΣ για την Περιφέρεια. Επίσιης, στην επιστολή του περιέχει και συγκεκριμένες αναφορές για τη διαχείριση του δημάρχου, αλλά και των υπευθύνων του στο θέμα της Αναπτυξιακής... Εν Άνδρω)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Άνδρος, 13.10.2017 -Αριθ.Πρωτ.:4488/120989

Προς: τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Άνδρου κ. Ελευθέριο Μπάλλα (με την παράκληση να δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. Άνδρου)

Κύριε Πρόεδρε,

            Με την παρούσα επιστολή, εκφράζοντας την έκπληξη και την δυσαρέσκειά μου για τα λεγόμενα του Δημάρχου αλλά και της Προέδρου της Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε. στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 6.10.2017 περί ευθύνης της Περιφερειακής Αρχής και εμού προσωπικά για τη μη στήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Άνδρου από την Περιφέρεια, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω τα ακόλουθα:

            Το 2015 εισηγήθηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Άνδρου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ύψους 40.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων, χαντακιών κ.λ.π. Τελικά απ’ αυτά τα χρήματα το μεγαλύτερο μέρος του ποσού και όχι το σύνολο, διατέθηκε από το Δήμο Άνδρου στην Αναπτυξιακή.

            Την προσωπική μου αντίδραση και διαφωνία για τον τρόπο που διαχειριστήκατε τα χρήματα αυτά, σάς την εκδήλωσα με έγγραφό μου προς εσάς κ. Δήμαρχε ζητώντας παράλληλα την βεβαίωση των συγκεκριμένων εργασιών που εκτελέστηκαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου. Δυστυχώς θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία δεν αντιλήφθηκε ποτέ το έργο που με τόση ευκολία βεβαιώσατε.

            Ξεκαθάρισα στον τότε πρόεδρο της Αναπτυξιακής ότι δεν πρόκειται να δεχτώ ξανά τέτοια διαχείριση για χρήματα που προέρχονται από την Περιφέρεια. Εντούτοις σε συνεννόηση με τον κ. Λάβδα προέτρεψα τον εργολάβο που εκτελούσε το έργο συντήρηση οδικού δικτύου για λογαριασμό της Περιφέρειας κ. Μπάμπη Χατζηγρηγορίου να συνεργαστεί με την Αναπτυξιακή Άνδρου γεγονός που συνέβη στις ασφαλτοστρώσεις του Άνω Φελλού, της Άρνης και του Σκανδαλορέμματος.

            Επίσης κατηγορίες για την μη στήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας, συχνά λέγονται από την Πρόεδρό της κ. Λένα Πολίτου, η οποία όμως αγνόησε τις συνεχείς μου προτροπές για εγγραφή της Εταιρείας στο μητρώο έκτακτων αναγκών της Περιφέρειας. Αλήθεια ποιους διαγωνισμούς της Περιφέρειας διεκδίκησε η Αναπτυξιακή Άνδρου επί Προεδρίας της κ. Πολίτου; Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Άνδρου διατέθηκαν το 2015 και πόσα από την Περιφέρεια;

            Να διευκρινίσουμε ότι ως Έπαρχος Άνδρου δεν έχω καμία δυνατότητα για απευθείας ανάθεση. Όλα τα έργα δημοπρατούνται και ο ανάδοχος επιλέγει με ποιούς θα συνεργαστεί.

            Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω ξεκαθαρίζοντας ότι πάντα υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς το Δήμο Άνδρου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία όπως και το τανγκό χρειάζεται δύο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με θλίψη παρακολουθούμε επί δύο εβδομάδες τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Ανδρου.
Με κατάπληξη διαβάσαμε την επιστολή του Κυρίου Επάρχου και την απάντηση του Κυρίου Δημάρχου.

Δυστυχώς ο Κύριος Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί την ουσία του περιεχομένου της επιστολής του Κυρίου Επάρχου και την αντιμετωπίζει στα πλαίσια της αναδυόμενης κόντρας μεταξύ παλαιών και νέων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου στις επερχόμενες εκλογές, γιά τις οποίες φαίνεται ότι με κρότο και οσμές σκανδάλων άνοιξε ήδη η προεκλογική περίοδος.

Ομως η επιστολή-κόλαφος του Κυρίου Επάρχου αποτελεί στην ουσία δημόσια καταγγελία για κατ'ελάχιστον αδιαφανή διαχείριση δημοσίου χρήματος από την Αναπτυξιακή και τον Δήμο Ανδρου, σε συγκεκκριμμένη περίπτωση και ποσό διαχείρισης!

Ο Εισαγγελέας διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος έχει πλέον τον λόγο, καθώς η Πολιτεία οφείλει να διερευνήσει τα καταγγελόμενα περί την Αναπτυξιακή Δήμου Ανδρου και άμεσα να διελευκάνει την υπόθεση. Οι πολίτες-δημότες αναμένουμε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Εν Άνδρω έχει ξεκαθαρίσει προς 3-4 μόνιμους συκοφάντες και υβριστές πως δεν αναρτά κανένα σχόλιο τους. Δεν μπορούν να καταστρέφουν κάθε έννοια διαλόγου βρίζοντας και να ζητάνε απαντήσεις στις συκοφαντίες τους. "Καιρός του σπύρειν καιρός του θερίζειν΄, λέει ο Ποιητής. Αυτά...

This comment was minimized by the moderator on the site

κανει μπαμ οτι δεν το χει γραψη ο δημαρχοσ το διαγελμα αλα η ψιψινοπαρεα του

This comment was minimized by the moderator on the site

ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ ΠΡΟΣ ΚΟΡΘΙ ΜΕΡΙΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑς ΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Theodosis Sousoudis
2 ώρες ·
Ο διάλογος και η ειλικρίνεια, απαραίτητα στοιχεία συνεργασίας.
Απάντηση στην επιστολή του Επάρχου, με τίτλο
"Προς αποκατάσταση της αλήθειας".
Ο πολιτικός διάλογος, τον οποίο έχει ανάγκη το νησί μας, δεν καλλιεργείται και δεν προωθείται μέσω ιστοσελίδων. Δεν νοείται πολιτικά να δημοσιεύεται σε οποιοδήποτε μέσο επιστολή ή έγγραφο, που απευθύνεται σε θεσμικό όργανο ή πρόσωπο, προτού επιδοθεί στους καθ’ ύλην αρμόδιους παραλήπτες. Επιπλέον οι πρακτικές αυτές γεννούν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες των εν λόγω μέσων.
Ο γόνιμος πολιτικός διάλογος προϋποθέτει γενναιότητα σε κατά πρόσωπο συναντήσεις και φυσικά ειλικρίνεια προθέσεων.
Προσωπικά αυτό κάνω σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Και σε αυτή τη βάση, εκτίμησα ιδιαίτερα και οικοδόμησα άριστες σχέσεις συνεργασίας τόσο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου όσο και με τον Χωρικό και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, που είχα συνεργασία.
Θα περίμενα μια συνάντηση για να δούμε μαζί όσα προβληματίζουν. Είμαι άνθρωπος του διαλόγου και όχι του άσκοπου και αθεμελίωτου εντυπωσιασμού.
Η ανταλλαγή εγγράφων αποσκοπεί στην τυπικότητα και όχι στην επίλυση των προβλημάτων. Πόσο μάλλον ένας διαδικτυακός διάλογος που ωφελεί μόνο τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου. Αν αυτό επιδιώξετε δεν θα ακολουθήσω.
Σε ότι αφορά τώρα την ουσία της διαδικτυακής επιστολής σας κ. Έπαρχε θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
Είναι στη διάθεση όλων η κάθε κίνηση που αφορά δημόσιο χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αναπτυξιακή εταιρεία. Όσον αφορά τη χρηματική βοήθεια της Περιφέρειας προς το Δήμο, θα περίμενα, ως αρμόδιος Έπαρχός Άνδρου, να είστε περισσότερο ενημερωμένος και να μην παρασύρεστε σε υπαινιγμούς που προδίδουν διάθεση στείρας αντιπαράθεσης.
Δεν θα αναφερθώ από εδώ στην αναφορά σας προς το πρόσωπό μου, την οποία θεωρώ ανυπόστατη, ούτε στις αιχμές σας, κάτι που πιθανόν να μην αποτελεί δικό σας προϊόν. Σας περιμένω στον Δήμο για τις απαραίτητες εκ μέρους σας εξηγήσεις, σχετικά με αυτά που υπαινίσσεστε.
Θα αναφερθώ όμως στους συνεργάτες μου, που κρίνατε μέσω της επιστολή σας.
Ο Κ. Λάβδας στον οποίο αναφέρεστε ήταν άψογος στα καθήκοντά του, ακέραιος χαρακτήρας, άξιος συνεργάτης και καλό θα ήταν να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στις αμφίβολες εκφράσεις που χρησιμοποιείτε, ειδικά όταν εκείνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι απών.
Η κ. Πολίτου είναι μία εξαιρετική συνεργάτιδα με πολλές σημαντικές αρμοδιότητες, υπεύθυνη και εργάζεται σε καθημερινή βάση για τα θέματα που της έχουν ανατεθεί. Είναι άστοχη η συγκεκριμένη αναφορά σας προς το πρόσωπό της.

Παράλληλα έχω τονίσει σε προηγούμενη δήλωση μου ότι δεν έχω ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το δικαίωμα να συντηρώ καταστάσεις που μπορεί να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε για να λύνουμε προβλήματα. Η επίλυση τους γίνεται με διάλογο είτε στα θεσμικά όργανα είτε και σε συναντήσεις με κατάθεση ιδεών και προτάσεων χωρίς πομφόλυγες που δημιουργούν εντυπώσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Σας περιμένω λοιπόν να συζητήσουμε. Όχι διαδικτυακά, που ελπίζω να μη το συνεχίσετε, αλλά ουσιαστικά και ειλικρινά.
Να ακούσω όσα σκέφτεστε. Μιλώντας όμως αγαπητέ Έπαρχε και Όχι χορεύοντας. Άλλωστε το ταγκό, που αναφέρατε, είναι μόνο για δύο και δεν με εμπνέει όσο ένας ανδριώτικος συρτός που τον σέρνει ένας και συμμετέχουν πολλοί, σίγουρα όχι μόνο δύο.
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης
Δήμαρχος Άνδρου
https://www.facebook.com/sousoudis/posts/1572791912785851
https://www.androsfilm.gr/apantisi-dimarhoy-ston-eparxo/

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακριβώς αυτό "γραφείο επάρχου" χάνεστε στις λεπτομέρειες και στην Υδρούσα δεν κάνετε τίποτα. Αλήθεια πόση κίνηση έχει αυτός ο δρόμος σε σχέση με το δρόμο Γαύριο- Μπατσί; Σας α
Προβλημάτισε ποτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Το έτος 2015 επίσης δώθηκε απο την περιφέρεια και άλλο ποσο γύρω στις 50.000 συν τα ποσά που υπήρχαν στους κωδικούς γύρω στις 30.000 ,23.000 για αντιπλημμυρικά όταν στην πολιτική προστασία ηταν υπεύθυνος ο τοτε αντιδήμαρχος Αντωνης Λάβδας αλλά οι εργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι έως και σήμερα καθώς και εργάτες!!! μπορεί να απαντήσει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθώς και ο δήμαρχος με τον συνεργάτη του βουραζερη που πήγαν τα χρήματα 123.000 € ??
(Για την Ανδρο μας!! Αισχος) Σημερα 2017 πήραν απο το κατα τάλα χρεοκοπίμενο κράτος το ποσό των 335.000€ !! για να πληρώσουν ληξειπροθεσμα δηλ.όλους αυτους που έπρεπε να είχαν εξωφλησει πριν 2.5 χρόνια και ακόμα όχι δεν έχουν εξωφληθει αλλά ούτε τα τιμολογια ακόμα δεν έχουν κοπεί!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε θα θέλαμε να προσέξετε δύο λεπτομέρειες. Η πρώτη αφορά το έτος που δόθηκαν αυτά τα χρήματα και ο λόγος για τον οποίο δόθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου. Η χρονιά ήταν το 2015. Και ο λόγος γιατί η Αναπτυξιακή 'ηταν σε κρίση δεν είχε έργο και είχε απλήρωτους εργαζόμενους. Δόθηκαν λοιπόν για να πάρει εμπρός να κάνει έργο και να μην κλείσει. Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι πότε ακριβώς έγινε ο καθαρισμός στον οποίο αναφέρεστε και γιατί δεν μπορέσαμε να παρέμβουμε εμείς.
Η απάντηση είναι πως η χρονιά ήταν το 2017. Δύο χρόνια αργότερα. Τα λίγα χρήματα του επαρχείου εκείνης της χρονιάς είχαν δοθεί στον καθαρισμό Χώρα-Κορθίου που είχε πλημμυρίσει με σπαρτά και είχε μειωθεί η επιφάνεια του κατά ένα τρίτο.
Και τελος απαντήσαμε στον κύριο Κωσταντή που καθάρισε εθελοντικά τον δρόμο ευχαριστώντας τον με επίσημο γράμμα.
Αλήθεια τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Ευχαριστούμε για την υποδειξη σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τόσα χρήματα κύριε Έπαρχε (40000€)γιά καθαρισμούς των δρόμων και στο βασικότερο δρόμο Γαύριο- Μπατσί δεν ρίξατε ούτε 1€ αλλά τη δουλειά σας την έκανε άλλος αφιλοκερδώς ( ο Μπίλης Κωνςταντής) και το ευχαριστώ το είπατε όταν "τα είπαμε" εμείς οι δύο ένα πρωί στο Γαύριο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση σας εάν υπάρξει. Τη περιμένω όπως και όλοι οι Υδρουσαίοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς πληροφόρηση σας ασφαλτος έπεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος του 2916 από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Φελλό μέχρι την διασταύρωση του Αμολόχου. Έπεσε τμηματικά σε όλα τα μέρη που ήταν κατεστραμένη η παλιά άσφαλτος και υπήρχε ανάγκη. Κάντε μια βόλτα να το δείτε γιατί μάλλον έχετε να πάτε καιρό προς τα εκεί…

Περισσότερα