Περί ήθους...

Του Γιάννη Μηνδρινού

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική κίνηση στην Άνδρο. Καθημερινά ακούς και διαβάζεις τα πάντα. Από τα πιο σοβαρά, μέχρι τα πιο αστεία. Όλα στο ίδιο τσουβάλι. Λες κι έχει την ίδια βαρύτητα η αποκάλυψη του στημένου παιχνιδιού που βλέπουμε σήμερα μπροστά μας του «συστήματος «Μαλταμπές-Γλυνός», το οποίο λειτούργησε αντιστρόφως στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (τότε ψήφιζες Μαλταμπέ και σου προέκυπτε Γλυνός!) με το φαιδρό επιχείρημα πως αν εκλεγεί ο Σουσούδης θα μείνει το Κέντρο Υγείας χωρίς ορθοπεδικό (!!!).

Παρατηρώ, ωστόσο, πως -παρότι ανεβαίνουν οι τόνοι- κανείς δεν μιλάει για την οικονομική πολιτική και την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Στις πονηρές εποχές που ζούμε και με όλα αυτά που βλέπουμε να αποκαλύπτονται καθημερινά, η διαφάνεια θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Και για τους απερχόμενους και για τους επόμενους.

«Κραυγές και ψίθυροι» για απ΄ ευθείας αναθέσεις σε συγγενείς και φίλους ή «ημέτερους» γενικώς, σαν αυτές που ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Άνδρο, καταγγελίες για κατατμήσεις έργων ώστε να παρακάμπτονται οι σκόπελοι των διαγωνισμών, υποψίες για διορισμούς από το... παράθυρο, θα πρέπει με την εκλογή της νέας διοίκησης να διαγραφούν μια και καλή από το λεξιλόγιο των Ανδριωτών, από την επομένη κιόλας των εκλογών. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι και να φαίνεται τίμια –όπως λέει η γνωστή φράση- αλλά θα πρέπει και να δείχνει την τιμιότητά της παντού. Επιτρέποντας, ταυτόχρονα, και τον έλεγχο αυτής της τιμιότητας.

Τα προβλήματα στο νησί είναι πάρα πολλά. Τα γνωρίζουμε όλοι. Κι η νέα Δημοτική Αρχή έχει πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά της. Έχει, όμως, και την υποχρέωση να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και στον τρόπο που ασκείται η εξουσία στην Ελλάδα. Με ΗΘΟΣ και απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Υποχρέωση έχουμε, ωστόσο, κι εμείς που επιβάλλεται να επιλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι ξεχωρίζουν για το ΗΘΟΣ, τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ που πρεσβεύουν.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet