Δήμος Άνδρου: Ανοίγει ο δρόμος για τον ΧΥΤΥ

Μια απαράδεκτη κατάσταση για την διαιώνιση της αδιαφορεί ο ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Γ. Καπάκης και οι φίλοι του... .

(Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση των λεπτομερειών της παρέμβασης του επάρχου Άνδρου στο site μας για το κορυφαίο για το νησί μας θέμα του ΧΥΤΥ Άνδρου λάβαμε από το γραφεί τύπου του δημάρχου δελτίο τύπου που λέει πως ανοίγει ο δρόμος για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου. Το Εν Άνδρω περιμένει από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΠΕΣΠΑ  κ. Θεοδωρίδη και Πολυχρονάκη να προχωρήσουν στην κατά νόμο τυπική διαδικασία για την οποία και μόνο έχουν αρμοδιότητα. Αν δεν το κάνουν επβεβαιώνουν πως κάνουν υπέρβαση καθήκοντος υποκύπτοντας στις απροκάλυπτες και εξώφθλαλμες πολτικές παρεμβάσεις με τις οποίες χρεώνεται αποκλειστικά από το 2016 μέχρι σήμερα ο ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Καπάκης... "Εν Άνδρω").

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ανοίγει ο δρόμος για τον ΧΥΤΥ - Θετική η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων για την υδρογεωλογική μελέτη

Σημαντική εξέλιξη για το μέγα ζήτημα που απασχολεί και ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού μας εδώ και δεκαετίες και δεν είναι άλλο από τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, είναι η θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης για την υδρογεωλογική μελέτη (στο πλαίσιο της έκδοσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΧΥΤΥ).

«Ο αγώνας και οι κόποι των υπηρεσιών και των ανθρώπων του Δήμου Άνδρου ανταμείβονται και, πλέον, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ένα σπουδαίο έργο που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Να σημειωθεί ότι ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου στις 19/10/2017 με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, λάβαμε τη διαβεβαίωση για τη σύγκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), προκειμένου να εγκριθούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο Δήμος Άνδρου είχε αποστείλει έγγραφο στις 25-07-2017 στο ΠΕΣΠΑ για την επίσπευση της περιβαλλοντικής διαδικασίας, αμέσως μετά τη θετική γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που εκδόθηκε στις 20-07-2017. Υπενθυμίζεται ότι τα συμπληρωματικά στοιχεία, που είχαν ζητηθεί στην συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ, στάλθηκαν από τον Δήμο Άνδρου στις 09/12/2016. Από την ημέρα εκείνη, μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε διαρκώς νέα εμπόδια, τα οποία έχουν ουσιαστικά επιλυθεί (εντολή για υδρογεωλογική έκθεση και μετά εντολή για υδρογεωλογική μελέτη, νομιμότητα ανάθεσης υδρογεωλογικής, δύο διοικητικά δικαστήρια, γνωμοδότηση υπηρεσιών για την υδρογεωλογική και απαιτητή απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων περί μη ύπαρξης αρχαίων ευρημάτων -διαδικασία που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο).

Να σημειωθεί δε ότι -για πρώτη φορά- μελέτη έκδοσης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή ΧΥΤΥ πέρασε τόσο από το Δημοτικό συμβούλιο, όσο και από το Περιφερειακό. Παράλληλα, ο Δήμος Άνδρου συγκέντρωσε τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις από πολλές υπηρεσίες, όπως προβλέπει ο νόμος, και άλλους φορείς και συγχρόνως «κέρδισε» διοικητικά δικαστήρια, με πιο πρόσφατη την υπόθεση της αίτησης αναστολής της υδρογεωλογικής μελέτης του ΧΥΤΥ, την οποία και κέρδισε ο Δήμος μας (με την από 18/09/2017 διαβίβαση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά).

Παρά τα εμπόδια που μας έβαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, τις καθυστερήσεις από τις Υπηρεσίες που ζητούσαν πρόσθετες μελέτες, καθώς και κάποιες πολιτικές παρεμβάσεις, επιμείναμε και αποδείξαμε ότι θέλουμε πραγματικά να επιλυθεί το πρόβλημα και να υλοποιήσουμε το έργο αυτό με όποιο πολιτικό κόστος και πάντα θεσμικά.

Ευελπιστούμε πως στο εξής οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ, που το νησί μας έχει ύψιστη ανάγκη. Όσο για αυτούς που θα βρεθούν απέναντί μας, σκοπίμως ή δολίως, ο Δήμος Άνδρου πλέον επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδριώτη του εξωτερικού που ψηφίζεις στην Άνδρο ;);), κι είσαι κι
αρχικαπετάνιος, :):),
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφεται το υπολοιπο να πάτε να βρίζετε αλλού. Υπάρχουν προφίλ και ομάδες που ευχαρίστως φιλοξενούν την "φιλολογική" λάσπη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητε Γαυριωτη (που μαλλον δεν εισαι) μαλλον αρβανιτης εισαι.
Με αποκαλεις ''Ανδριωτη του εξωτερικου ΘΝΖ'' μαλλον καποιο συνθηματικο ειναι που δεν γνωριζω και συνεχιζεις ''εκανε ο Δημαρχος τον δρομο τζαμπα ( η λεξη τζαμπα γραφεται με ζ και οχι με σ) εισαι και περιορισμενης μαθησης, η γλειφεις''. για ποιον δρομο αναφερεσαι και που ειναι αυτος ο δρομος?.
(Διαγράφονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί-Εν Άνδρω).
Διαλεγεις και παιρνεις και να εισαι προσεκτικος στις εκφρασεις σου. Προς ενημερωση σου ειμαι αρχικαπετανιος σε μεγαλη ναυτιλιακη εταιρεια στην βορειο Ευρωπη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγαλειώδης ανακοίνωση Γιάννη Καπάκη. Λέει "παλιό κατεστημένο" τον Δημητράκη τον Λοτσάρη, ετών 39, έπαρχο 3,5 χρόνια!!! Το ίδιο και τον Θεοδόση τον Σουσούδη, ετών 55, δήμαρχο 3,5 χρόνια! Και αυτός είναι το νιάτο και ο μη κατεστημένος, ετών 60, γενικός γραμματέας 2 χρόνια, κομματικός του ΠΑΣΟΚ (ομάδα Παπαζώη και Τσοχατζόπουλου) πολλά χρόνια (τον έφτασε μέχρι γραφείο τύπου ένα φεγγάρι στην πυροσβεστική) και μετά στην πολιτική ομάδα "Κοτζιά" (μέσω Τσοχατζαραίων) και από εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνια με "σημαία ευκαιρίας" το νιάτο του ΠΑΣΟΚ που πρόλαβε και πέρασε στο ΣΥΡΙΖΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδριώτη του εξωτερικού ή ΘΝΖ στον έκανε ο δήμαρχος το δρόμο ή τσάμπα γλείφεις και κράζεις τους υπόλοιπους???

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχει αποδειχθει περιτρανα που αυτος ο κυριος ο επονομαζομενος Καπακης ειναι ενας απο τους χειροτερους εχθρους της Ανδρου. Εδω και 2 1/2 χρονια πολεμα με λυσσα οτι γινεται η οτι προκειται να γινει στην Ανδρο. Δεν γνωριζω απο που καταγεται και τι σκοπους εξυπηρετει... (διαγράφεται μια παράγραφος λόγω προσωπκών χαρακτηρισμών)
Δεν γνωριζω ποσο συμαντικη ειναι η θεση που κατεχει και που ανηκει αυτη η υπηρεσια αλλα δεν μπορω να εξηγησω το μενος του εναντιon της Ανδρου. Οι προισταμενοι του γιατι δεν τον επιπλητουν?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επί τέλους να προχωρήσει το έργο, εφ' όσον όλα φαίνονται και είναι εντάξει. Να τελειώνουμε. Δεν κατανοούμε γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Έπρεπε δηλαδή να μπει μπροστά ο Έπαρχος. Ή παίζεται κάτι άλλο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πως ανακαλύπτετε Καπάκη από πίσω χωρίς στοιχεία....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε δημοσιεύσει τρεις φορές στοιχεία με ενυπόγραφα κείμενα του κ. Καπάκη που - ως μη ώφειλε - παρεμβαίνει ως ΓΓτου ΥΠΕΣ. Διαβάδτε τα. Μάλιστα την μια φορά τον καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για παράνομες απειλές (θα στείλει ΣΔΟΕ!!! στους εργαζόμενους κλπ)... Διαβάστε τα να ενημερωθείτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro