ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δεν ψηφίζει προϋπολογισμό αν δεν αναμορφωθεί εκ βάθρων! Θέτει επτά πολιτικούς όρους...

 

Επτά πολιτικούς όρους θέτει για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό. Ο δήμαρχος καλείται να πάρει πολιτικές αποφάσεις γιατί δεν έχει πλειοψηφία. Δεν μπορεί να προπηλακίζει τους αντιπάλους του και να περιμένει να τον ψηφίσουν. Δεν προχωρά για την ωρα σε πολιτικές κινήσεις. Πως θα γίνει μια συνενόηση και μια νέα σύνθεση στον προϋπλογισμό; Άγνωστο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Με μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας τις τελευταίες μέρες. Από τη μια μεριά η δημοτική αρχή ανίκανη να διαχειριστεί τα ψέματα που προεκλογικά και μετεκλογικά διέδωσε προς κάθε κατεύθυνση και σήμερα την έχουν πνίξει, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα και από την άλλη παρατηρούμε να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του λυτρωτή, ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κατάντια του Δήμου μας, πρώην Αντιδήμαρχος οικονομικών.

Εξ αρχής δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε με συνέπεια τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης, όπως μας ανέθεσαν οι δημότες του νησιού μας. Παιχνίδια με τα προβλήματα του Δήμου δε θα κάνουμε και θα είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική οδηγεί σε επιδείνωση τα προβλήματα αυτά.

Διαπιστώσαμε από την αρχή του έτους ότι υπάρχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό 2017 του δήμου ανώτερο των 800.000,00 ευρώ. Ζητήσαμε στοιχεία τα οποία βεβαίως δε μας δόθηκαν, κάναμε παρεμβάσεις στο Δ.Σ. για να διορθωθεί ο προϋπολογισμός, αλλά η δημοτική αρχή, αγέρωχη τότε, μας αγνόησε και σύμφωνα με την πάγια τακτική της μας λοιδόρησε.

Ο τότε Αντιδήμαρχος οικονομικών, με ύφος πολλών καρδιναλίων, έπλεκε τα εγκώμια της διαχείρισης που αυτός άσκησε επί των οικονομικών του Δήμου. Δε μιλάμε για το μακρινό παρελθόν αλλά για την εβδόμη Απριλίου 2017 ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού.

Μας ανέλυσε πόσο βελτιώθηκαν τα οικονομικά του Δήμου, παρόλα τα δήθεν προβλήματα που εμείς τους κληρονομήσαμε. Στο τελευταίο Δ.Σ,. επιτέλους, ο τέως Αντιδήμαρχος βεβαίωσε ότι υπάρχει έλλειμμα 600.000,00€.

Πιστεύουμε ότι το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών που αγγίζουν τις 200.000,00€ (ενώ τις παραδώσαμε πλεονασματικές) και τα χρέη των άλλων νομικών προσώπων του Δήμου.

Απευθυνθήκαμε στην εποπτεύουσα αρχή να ελέγξει περαιτέρω τον προϋπολογισμό και αυτός εγκρίθηκε με ψευδείς βεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος, για τις οποίες κατηγόρησε τον τέως Αντιδήμαρχο ότι αυτός του υπέδειξε να τις δώσει και τώρα έχει βρεθεί μπλεγμένος. Είμαστε σίγουροι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, επιτέλους θα κάνουν το καθήκον τους και θα αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Επιμείναμε και επιμένουμε ότι ο Δήμος οικονομικά βουλιάζει με υπαιτιότητα της νυν Δημοτικής Αρχής και μόνο. Δε θα συναινέσουμε στην παραπέρα κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, όπως επιχειρήθηκε με την τελευταία αναμόρφωση την οποία καταψηφίσαμε και με την οποία επιχειρήθηκε να σπαταληθεί και το τελευταίο ευρώ που υπήρχε διαθέσιμο.

Τη θέση μας αυτή στηρίξαμε εξ αρχής και στηρίζουμε και σήμερα και οποιαδήποτε προσπάθεια να μας εμπλέξει στα πολιτικά παιχνιδάκια των όψιμων κριτικών της πολιτικής που ασκεί ο Δήμαρχος και η παράταξη του, θα πέσει στο κενό.

Ενόψει του νέου προϋπολογισμού έτους 2018, ο οποίος καταρτίστηκε με προχειρότητα και περισσή κουτοπονηριά και πάντα στα πλαίσια της αδιαφάνειας και απόκρυψης στοιχείων, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, η αποδοχή τους ή μη θα καθορίσει και τη στάση μας όταν αυτός θα έρθει προς ψήφιση.

Ο νέος προϋπολογισμός θα πρέπει:

1. Να είναι σφιχτός σε δαπάνες που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα το δημότη, πχ. Επιχειρησιακά σχέδια, μελέτες για δήθεν τουριστική ανάπτυξη, μελέτες για διαχείριση κάδων ανακύκλωσης και πολλές άλλες.

2. Να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες σύνταξης, ώστε σε καμιά περίπτωση να μην είναι ελλειμματικός και να τηρηθεί απόλυτη σειρά πληρωμής των υποχρεώσεων

3. Να ομαλοποιηθούν οι εισπράξεις των ανταποδοτικών και μη τελών, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν οι δημότες να ανταποκριθούν σε αυτές έτσι ώστε όλες οι δημοτικές ενότητες να πληρώνουν για την ίδια περίοδο κατανάλωσης.

4. Να σταματήσει ο διαγωνισμός της καθαριότητας και το έργο να υλοποιηθεί με ίδια μέσα του Δήμου. Θα υπάρξει εξοικονόμηση 80 έως 90.000,00€ τα οποία θα διατεθούν στην ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Σημειωτέον ότι στο νέο π/υ δεν έχει εγγραφεί ούτε 1 ευρώ για ανακύκλωση.

5. Να ανασκευαστεί το τεχνικό πρόγραμμα με στόχευση σε μεγαλύτερα έργα και προπαντός σε μελέτες που μπορούν να αναδείξουν επιδοτούμενα έργα.

6. Να αξιοποιηθεί το προσωπικό και τα μηχανήματα της Αναπτυξιακής έτσι ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι εργολαβίες με τις οποίες άλλα ανατίθενται και άλλα γίνονται ή και δε γίνονται καθόλου. Σημαντική παράλειψη και ευθύνη των διοικούντων ότι έως σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για τη μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο, όπως ακριβώς ο νόμος ορίζει.

7. Επιτέλους να δίνονται στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία εκτέλεσης του π/υ όπως ρητά ορίζεται από τη νομοθεσία, έτσι ώστε ο κάθε δημότης να βλέπει που διατίθενται τα χρήματα που με τόσο κόπο καταβάλλει.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ετσι και πεσει χρημα σε αυτο το δημοτικο συμβουλιο με δημαρχο τον Σουσουδη εχουν να δημιουργηθουν κωδικοι και αναμορφωσεις και εξωλογιστικες τακτοποιησεις = φαγοποτια για πανηγυρια καρναβαλια και βασιλοπιτες που θα τρελαθουμε όλοι οι ανδριωτες και δεν θα χωραμε στο Δαφνι
Παραιτηθειτε γλαστρες του Σουσουδη
Δειτε το βιντεο απο το τελευταιο συμβουλιο και ετοιμαστειτε για εγκεφαλικα με τον ανεκδιηγητο δημαρχο
https://www.youtube.com/watch?v=BM4KqRvLAJ0

This comment was minimized by the moderator on the site

Χάσαμε τα λογικά μας με τα παιδιά τα δικά μας. Η κυρία Μαμάη, η κυρία Βολίκα, και ο κύριος Βόσσος να στηρίζουνε Μπάλα και Βουραζέρη, λές και αυτοί τους στήριξαν στο θέμα του ΧΥΤΥ. Παιδιά με το να πάτε το δήμο πίσω με το να φρενάρετε όλα τα σοβαρά θέματα, δεν βγάζετε τίποτα. Η Βασιλοπούλου και ο Αθανασίου ο ρόλος τους είναι να κανουν αντιπολίτευση. Εσείς μυαλό έχετε σκεφτείτε. Αν έρθει και όποτε έρθει θέμα ΧΥΤΥ στο δημοτικό συμβούλιο ποιος θα σας στηρίξει; Ο Μπάλας, ο Βουραζέρης ή μήπως η Βασιλοπούλου; Προστατευτείτε και προπάντων προστατέψτε την αξιοπρέπειας σας. Εσύ κύριε Βόσσο κάνε το πρέπον, σαν άντρας και σαν αρχηγός των ανεξαρτήτων όπως θέλεις να λέγεσαι...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το θέμα ΧΥΤΥ πέρασε από το ΔΣ στις 11/10/2015. Δεν προβλέπεται διαδικασία να ξανα έλθει πίσω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ολοι συμπολιτευση και αντιπολιτευσηοριζοντες καπακηδες και ανδριακες ενοτητες εισαστε ολοι τραγικοι. στα σπιτια σας και γρηγορα.ΟΛΟΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μπαλταμπές έχει απέλθει από την Ανδριακή Ενότητα και την Άνδρο. Ο Δήμος Άνδρου με ευθύνη του Σουσούδη είναι στον αέρα οικονομικά. Δεν έχει προϋπολογισμό για το 2017 και το 2018. Έχει σοβαρό δικαστήριο στο ΣτΕ. Δεν έχει ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό τα τελευταία τριάμιση χρόνια. Έχουν αποχωρήσει από την κάποτε πλειοψηφία 10 στελέχη. Όλα ειναι στον αέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίει αύριο. Και έρχεται ο εμπαθής οπαδός του Σουσουδη και προσπαθεί να αναδείξει σαν πρόβλημα τον Μαλταμπέ που λείπει από την Άνδρο και θεωρεί "τράτζικ" τα ανύπαρκτα που περιγράφει αυτός. Θλίψη για το επίπεδο του ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΥ. Και να ξέρεις πια πως ωρίς την αντιπολίτευση πια δεν περνά τίποτα στο δημοτικό συμβούλιο. Όλα είναι κωμικοτράτζικ. Κώμικος είναι ο ζαβός που γράφει και τράτζικ όλα τα άλλα...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΟΝ Τρατζικ
ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ Ο ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ότι υπάρχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό 2017 του δήμου ανώτερο των 800.000,00 ευρώ. ????
ΤΡΑΓΙΚΕ ΚΑΙ ΑΔΑΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΣΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ ???

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωρα ειναι να μας πει η Ανδριακη Ενότητα οτι θα σκάσει μύτη και ο αρχηγός Μαλταμπες .......μπεεεεε μπεεεεε μπεεεε......Τρατζικ

This comment was minimized by the moderator on the site

18 Μαίου 2014
ελάτε να θυμηθούμε αυτή την νύχτα....ολοι εμείς του 60% που δώσαμε στον άνθρωπο αυτό,τώρα το λιγότερο που μας αξίζει είναι να χτυπάμε το κεφάλι μας
στό τοίχο και να υποσχεθούμε στούς ευατούς μας όλους αυτούς πλέον στις επόμενες εκλογές να τους στείλουμε οριστικά στα σπίτια τους...φτάνει πιά
δείτε το video

https://www.youtube.com/watch?v=B0Tm3FNHNOk&;t=217s

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες μας πλέον είναι η στήριξη της δημοτικής παράταξης "Νέοι Ορίζοντες".
Με τον τρόπο αυτό θα επισπευσθεί η οριστική διάλυση αυτής της άθλιας ψιψινοπαρέας. Κάτι που ούτως ή άλλως θα γίνει, ας γίνει μια ώρα αρχύτερα, για το καλό του νησιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βαρέθηκα την μεμψιμοιρία σας. Σε όλους εσάς που κλαίγατε προεκλογικά ότι θα πεθάνουμε από πλήξη μετεκλογικά και θα πέσουμε σε κατάθλιψη, εμείς οι ψηφοφόροι του ΣΟΥΣΟΥΔΗ φροντίσαμε ακόμη και γι'αυτό.
Ηταν δέσμευση, έγινε πράξη.
"Γελάμε" και όταν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για να κάνει αρένα το δημοτικό συμβούλιο και να τρομάξουν οι σουσουράδες για να μην το φύγουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω απλοϊκα μελεταω τα κονδυλια του προϋπολογισμου, διαπιστωνω οτι παλι Ο Δημαρχος συνεχιζει να πληρωνει συνταξεις και προνοιακα επιδοματα με τη μορφη ενοικιων, αποθηκων κλπ, οταν τα κτηρια του Δημου αυτου του τυπου που νοικιαζει, ειναι αμετρητα και διασπαρτα στο νησι. Του το εχει επιβαλει ο πρωην αντιδημαρχος του για να διατηρησει υη σιωπη του και αυτος ψηφους; λεω εγω τωρα.
.

Περισσότερα