Για να μη ξεχνιόμαστε...

Του Γιάννη Μηνδρινού

Η σημερινή ξεχειλίζουσα χωματερή του νησιού

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές. Τα προβλήματα πολλά. Όμως ένα έχει ταλανίσει το νησί πολλά χρόνια και πολλά καλοκαίρια. Έχει γίνει βραχνάς και έχει ρυπάνει στεριές και θάλασσες: Τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια της Άνδρου κατάφεραν ρύπαναν και την γειτονική Τήνο, αλλά και ένα μέρος του Αιγαίου. Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το λέμε είτε όχι, τα σκουπίδια ως πρόβλημα είναι εδώ. Και είναι εδώ και θα μείνουν εδώ μέχρι να λυθεί σωστά.

Ακολουθεί ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους του νησιού: Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα από τον σκουπιδότοπο στη Σταυροπέδα, δεν είναι παλιές... Είναι πρόσφατες και "φωνάζουν". Φωνάζουν για το έγκλημα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, της οποίας στήριγμα και δεκανίκι υπήρξε ο νυν υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μαλταμπές. Φωνάζουν για το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καπάκη, που ανακάλυψε τώρα προεκλογικά το πρόβλημα. Φωνάζουν, όμως, και στον κ. Σουσούδη, που είναι φαβορί για να εκλεγεί. Και τι λένε; "Είμαστε εδώ και θα μας βρεις μπροστά σου πολύ σύντομα".

Από τη μια ξεχειλίζουν τα παλιά σκουπίδια και από την άλλη ο δεματοποιητής συσκευάζει τα νέα

Μόνο που και τα δέματα των σκουπιδιών αρχίζουν και αυτά να ξεχειλίζουν

Τα δέματα ξεχείλισαν και μεταφέρθηκαν δίπλα στα πεταμένα σκουπίδια πάνω από τον γκρεμό που οδηγεί στην θάλασσα!

Όπως φαίνεται από τις παραπάνω φωτογραφίες:

 

-Οι παράνομες ρίψεις συνεχίζονται (σε μια κατάφωρη παραβίαση όλων των δικαστικών αποφάσεων). Η εικόνα με τα απορριμματοφόρα σε ώρα... δράσης είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε εισαγγελείς, βουλευτές (και ειδικά στον κ. Βρούτση, βεβαίως...), περιφερειάρχες, υπουργούς περιβάλλοντος και δημόσιας τάξης -και, τέλος πάντων, σε κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο αυτής της χώρας.

 

-Τα δέματα σε λίγο δεν θα χωρούν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήδη έχουν αρχίσει να απλώνονται πολύ πιο πέρα από το χώρο που αρχικά προοριζόταν για την εναπόθεση τους. Και η "ημερομηνία λήξης" τους πλησιάζει επικίνδυνα...

 

Αυτά!

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet