Δύο εργάσιμες πριν το τέλος του χρόνου ψηφίστηκε αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2017!!!

Ο δήμαρχος και μερικά από τα εναπομείναντα στελέχη του συνδυασμού του (φωτ. αρχείου Εν Ανδρω).

Δύο εργάσιμες μέρες πριν το τέλος του χρόνου κατάφερε ο δήμαρχος Άνδρου και πέρασε την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017!!! Τώρα τι ακριβώς θα κάνει ο δήμαρχος σε δύο μόνο εργάσιμες πριν το τέλος του χρόνου "ένας θεός το ξέρει"!

Για την ιστορία το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου κατάφερε να έχει απαρτία σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 13:00. Μια ώρα νωρίτερα, στις 12:00 κατάφερε να αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα στοιχεία για τα δημοτικά τέλη, τα οποία καλούνταν οι σύμβουλοι να ψηφίσουν! Πρακτικά οι 15-16 δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν ψήφισαν χωρίς ουσιαστική ενημέρωση. Αυτή είναι η γενική εικόνα της σημερινής διοίκησης, που πλέον είναι μονοπρόσωπη και συγκροτείται αποκλειστικά γύρω από τον δήμαρχο Θ. Σουσούδη.

Στο ερώτημα μας "τι σημαίνει μια αναμόρφωση προϋπολογισμού δύο εργάσιμες πριν το τέλος του έτους" η απάντηση αυτών που γνωρίζουν ήταν "πρόκειται για λογιστική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ώστε γύρω στις 15 Ιανουαρίου 2018 όταν θα έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς να υπάρξουν κάποια νούμερα στους κωδικούς". Αυτή ήταν η γενική εικόνα του προϋπολογισμού της χρονιάς που πέρασε. Και αυτή θα είναι και της χρονιάς που έρχεται: ένα συνεχές ράβε – ξήλωνε κωδικών όπου όλα γίνονται στο πόδι και εκπρόθεσμα. Να σημειώσουμε πως αν και αρχίζει η νέα χρονιά σε τέσσερις μέρες ο Δήμος Άνδρου δεν προβλέπεται, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να έχει προϋπολογισμό για το 2018 μέχρι το τέλος της άνοιξης!!!

Κατά τα άλλα στο συμβούλιο της 27ης Δεκεμβρίου, στο οποίο λόγω απουσίας του Λευτέρη Μπάλλα προήδρευσε ο Μανώλης Βάμβουκας, ψηφίστηκαν με ψήφους 8-7 - μέσα σε έντονες αντεγκλήσεις με τον Χ. Βουραζέρη - τα δημοτικά τέλη, τα οποία τώρα πρέπει να εγκριθούν και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ν. Αιγαίου. Στη συνέχεια ψηφίστηκε η αναμόρφωση και το τεχνικό πρόγραμμα με ψήφους 10-6 χωρίς αντεγκλήσεις Οι αντεγκλήσεις σταμάτησαν μιας και συνέκλινε στην ψήφιση τους και ο πρώην αντιδήμαρχος Κορθίου.

Αυτά προς ενημέρωση σας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Καλή χρονιά σε όλους…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά τις απρέπειες του γενικού γραμματέα να υπαινίσεται αναπόδεικτη συναλλαγή μόνο και μόνο για να σπιλώσει πολιτικούς του αντιπάλους , δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή στο νησί μας, έχεις ως διαχειριστής του δημοσιογραφικού μέσου ΕΝ ΑΝΔΡΩ υποχρέωση να αποστείλεις στον αρμόδιο Εισαγγελέα αίτηση-διαβίβαση εγγράφων προς διερεύνηση για τυχόν διαπραχθείσες αξιόποινες πράξεις. Γιατί είτε υπάρχει επιλήψιμη δοσοληψία οπότε πρέπει να ελεγχούν αυτοί που την διέπραξαν (μαζί και ο γεν.γραμματέας γιατί γνώριζε και υπέθαλπε εγκληματίες) ή δεν υπάρχει συναλλαγή οπότε ελέγχεται ο γενικός για τις πράξεις του της έμμεσης συκοφάντησης και σπίλωσης προσώπων δια ίδιον πολιτικό όφελος.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να ασκεί δημόσιο λειτούργημα, στην δεύτερη περίπτωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να κινήσει εναντίον του διαδικασία έκπτωσης από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου για να πάψει αυτός και η ...συγγραφική του παρέα να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου με τις παραληρηματικές εμμονές τους.

Και επ’ευκαιρία των εορτών τις ευχές μας σε όλους που στον ΡΑΜΠΑΓΑ αναγνωρίζουν τον εαυτό τους, αφιερωμένο εξαιρετικά:

ΡΑΜΠΑΓΑΣ
Θες την εξουσία
παντά να τρυγάς;
Στη Ραμπαγαδία
γίνε Ραμπαγάς
 
Με τους δημοκράτες
είσαι και πεινάς;
Γύρνα τους τις πλάτες
Να καλοπερνάς

Σκύλος που γαυγίζει
Οξ’ απ’ την αυλή
που τα δόντια τρίζει
και σε απειλεί.

Που γκρινιάΖει, στρίφει
σαν τον κυνηγάς,
μ’ αν τ’ ανοίξεις γλύφει
να ο Ραμπαγάς

«Παρ’ την εξουσία
Μην μωρολογάς»
Μου ‘παν και με μία
να ‘μαι Ραμπαγάς.

Οσους μ’ έχουν στύλο
της αριστεράς
στην οργή θα στείλω,
αν φανεί παράς.

Βούρλο που λιγάει
όπως κι αν λιγάς,
χέλι που γλιστράει
είν’ ο Ραμπαγάς
 
Χρώμα πώς αλλάζω!
Κόκκινος ξυπνώ,
άσπρος ξεθωριάζω,
παρδαλός δειπνώ.

Πιφ! Παφ! πετσώματα
κι είναι πάντα αγάς
Μ’ όλα τα κόμματα
ο Ρα- ο ραμπαγάς.

Σατυρικό ποίημα του Κλεάνθη Τριαντάφυλλου  (1850 - 1889), ο οποίος ήταν σατιρικός ποιητής και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Απολλωνία της Σίφνου το 1850. Σπούδασε δάσκαλος και διορίστηκε στην Άνδρο. Εκεί έμαθε γαλλικά και μετέφρασε γαλλικά ποιήματα. Στη συνέχεια πήγε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί εξέδωσε και μια ποιητική συλλογή ανώνυμα. Εξαιτίας του καυστικού του ύφους διώχθηκε από τις οθωμανικές αρχές και κατέφυγε στην Αθήνα. Το 1878 μαζί με τον Γαβριηλίδη ίδρυσε το προοδευτικό πολιτικό και σατιρικό περιοδικό  ΡΑΜΠΑΓΑΣ. Από το όνομα του περιοδικού ο Κλεάνθης Τριαντάφυλλος έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο "Ραμπαγάς".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποιος σας είπε πως το Site είναι δικαστικό μέσο: Μάλλον τα έχετε μπερδέψει με το ποιος καλέι τον δικαστή και ποιος παρουσιάζει τα δρώμενα. Για τον ΓΓ του ΥΠΕΣ έχουμε ήδη γράψει για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του. Τέρμα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο με καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά το οποίο να παραδίδει μαθήματα σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να παραγγέλνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017.
Πληροφορίες στον Δήμο Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος Σουσούδης είναι ο δήμαρχος εκείνος που ακόμη και όταν έχει δίκιο, καταντάει να το έχει με τρόπο αναξιοπρεπή, μικροπρεπή και θλιβερό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για Σκεπτόμενη Χωραΐτισσα
ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάρε να έχεις βιαστικέ...

ΑΔΑ: ΨΟ69ΩΨΙ-ΧΛ4
ΑΔΑ: 7ΔΗ9ΩΨΙ-ΒΤΞ
ΑΔΑ: ΩΥ6ΨΩΨΙ-15Φ
ΑΔΑ: Ω8ΡΑΩΨΙ-9ΗΟ
ΑΔΑ: 6ΒΛΦΩΨΙ-ΑΜΣ
ΑΔΑ: ΩΒ3ΘΩΨΙ-ΞΥΨ
ΑΔΑ: Ω4ΟΑΩΨΙ-8Θ4
ΑΔΑ: ΨΟΡΗΩΨΙ-ΘΔΔ
ΑΔΑ: 6ΖΓΥΩΨΙ-62Υ
ΑΔΑ: ΩΠΠ3ΩΨΙ-ΙΞΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν με τις παραπάνω αναφορες εννοείτε την προηγούμενη απάντηση του Εν Άνδρω τότε και πάλι αδυνατούμε να κατανοήσουμε "το πως και το τι" στοιχειοθετούν οι παραπάνω αποφάσεις του Διαυγεία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη παρατηρώ τελευταία μια στροφή του site υπερ του βουραζέρη. Ελπίζω να είναι η ιδέα μου. Περιμένω να μην ξεχάσετε όσα γραφατε τόσο καιρό και να μην ξεχάσετε τα όσα συνεχίζει να κάνει
Με εκτίμηση
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το site είναι σταθερά απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές εκτός πολιτικών ορίων. Καλύπτουμε, λοιπόν, αυστηρά και μόνο ειδησεογραφικά πεπραγμένα ή αντιπαραθέσεις του πρώην αντιδημάρχου Τίποτα περισσότερο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Με έκπληξη διαβάσαμε "καταγγελία" για "συναλλαγή" σε ομάδα της Άνδρου που διαχειρίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Καπάκης. Η "καταγγελία" έχει ως μόνο στοιχείο δύο τιμολόγια πωλήσεων από κατάστημα προς τον Δήμο Άνδρου. Είναι απίστευτο πως ο ΓΓ του ΥΠΕΣ φιλοξενεί (ή και προσυπογράφει) καταγγελίες τέτοιου είδους., Κάθένας τότε που συναλλάσεται με οποιόδηποτε τρόπο με τον Δήμο Άνδρο μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε!!! Θλιβερό το επίπεδο μιας τέτοιας πολιτικής αντιπαράθεσης από την μεριά του.
Η αναφορά αυτή επιχειρήθηκε να ανέβει και υπό μορφή σχολίου και στο Εν Άνδρω. Διαγράψαμε τις επίμαχες νομικά αναφορές και καταγγείλαμε αυτή την πρακτική. Και την στυλιτεύουμε επίσης και από εδώ δημόσια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μοναδικό έργο του δημάρχου είναι να δημιουργεί "κωδικούς" και να "μοιράζει" τα λεφτά μας

(διαγράφεται μια επίμαχη νομικά φράση)

Παράδειγμα " έχρισε" άμισθο" σύμβουλο .....

(διαγράφεται επίμαχη νομικά αναφορά χωρίς σοβαρά στοιχεία)

και ταυτόχρονα του έδωσε 20.000 ευρώ για μπογιές ( προμήθειες - απευθείας αναθέσεις) λες και θα βάψει όλα τα κυκλαδονήσια.
Όλα αυτά στη Διαύγεια.
Μήπως πρέπει νάρθει επιτέλους ένας "στρατός" εισαγγελείς να δούν τους "κωδικούς" και πόσοι και ποιοι μοιράζονται τα λεφτά μας;
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θεωρούμε το παραπάνω σχόλιο πέρα από κάθε δεοντολογία. Για τον λόγο αυτό διαγράφουμε το όνομα του πολίτη που κατηγορεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Όταν θέλετε να κατηγορήσετε πολίτη σχετικά με χρήματα θα πρέπει να το κάνετε με στοιχεία και όχι με απλές αναφορές στο Διαύγεια που δεν αποδεικνύουν παρά μια απλή αγορά. Το Εν Άνδρω δεν είναι αλώνι του κάθε Τέντζερη που κυλά και λασπώνει πολίτες απλώς και μόνο γιατί έκοψαν δύο τιμολόγια στον Δήμο Άνδρου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro