Η Άνδρος διαμαρτύρεται! Εννέα σύλλογοι ζητούν απόφαση για τα σκουπίδια...

 

 Αύριο θα καούν σαν ξερόχοστα. Μόνο που μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά! Αύριο "νικητές" και "ηττημένοι" θα "καούν" τουριστικά μαζι σε όλο το νησί. Τι σημασία θα έχει τότε η "νίκη" ή "ήττα" τους; Τι σημασία θα έχουν τα ψεματα τους μπροστά στα παιδιά τους που θα ζουν με τις ίδιες διοξίνες; (φωτ. αναγνώστη από το Μπατσί).

Οκτώ σύλλογοι ζητούν από το ΠΕΣΠΑ την επίσπευση της χωροθέτησης ΧΥΤΥ Άνδρου. Αναμένεται να συνεδριάσουν τρεις ακόμα σύλλογοι για να συπυπογράψουν. Δημσιεύουμε το κείμενο τους με την υπογράμμιση - σύμφωνα με μαρτυρία υπεύθυνου καθαριότητας - πως εδώ που είμαστε πια η Άνδρος θα βρεθεί - αργά ή γρήγορα - με τα σκουίδια στους δρόμους.

Η πολιτική ευθύνη βαραίνει τους προηγούμενους που είπαν ψέματα για να εκλεγούν το 2014. Και τους επόμενους που λένε ψέματα για να εκλέγουν το 2019. Και οι μεν και οι δε συμπεριφέρονται σαν να έχουν μπροστά τους άπειρο χρόνο και πολλές λύσεις την ώρα που η Άνδρος πνίγεται στα σκουπίδια της και στα ψέματα τους. Σε λίγο "νικητές" και "ηττημένοι", στην "μάχη της Πλούσκας" θα βρεθούν μπροστά στο ίδιο πρόβλημα. Και θα πληρώσουν όλοι μαζί το τιμημα των ψεμάτων τους... "Εν Άνδρω".

 

Το Μπατσί έζησε και ζει μεσ' τα σκουπίδια και τα ψέματα αυτών που εκλέχτηκαν χτες και αυτών που επιδιώκουν να εκλεγούν αύριο!! Τρεις συντάχθηκαν διαχρονικά με τα ίδια ψέματα, αλλά υπό άλλον αρχηγό!!! Τα ψέματα παραμένουν, οι αρχηγοί αλλάζουν!! Όμως, το αδιέξοδο των ψεμάτων ήταν και παραμένει πάντα ίδιο για τον τόπο...(φωτ. αναγνωστη από το Μπατσί).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

Άμεση η ανάγκη χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Άνδρο

          Το θέμα των σκουπιδιών της Άνδρου έχει πλέον φτάσει σε αδιέξοδο με ευθύνη πολλών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Από ότι πληροφορούμαστε από τη επίσημη ενημέρωση του Δήμου, αλλά και από τα ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά μέσα, ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα δώσει ανάσα στο νησί μας, κινδυνεύει εξαιτίας διαδικαστικών κωλυσιεργιών.

           Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και η Άνδρος μας να βρεθεί σε πλήρες και οριστικό αδιέξοδο.

Κάθε προσπάθεια για νέα χωροθέτηση οδηγεί, όπως είναι φυσικό, στην έναρξη όλων των διαδικασιών από την αρχή. Νέες μελέτες, νέες εγκρίσεις, νέες χωροθετήσεις, νέες αντιδράσεις. Ίδια επιχειρηματολογία. Και το γαϊτανάκι που ζούμε επί χρόνια θα ξεκινήσει από την αρχή.

           Σήμερα το νησί μας ζει καταστάσεις πρωτόγνωρες. Ο ΧΑΔΑ έκλεισε και αποκαταστάθηκε. Και μετά ξανάνοιξε πάλι ως ΧΑΔΑ! Ο δεματοποιητής υπολειτουργεί! Το ΣΤΕ και το ΚΑΣ κάνουν τα στραβά μάτια -ως ποτέ ακόμα- η προοπτική - αν δεν επισπευστούν οι διαδικασίες - είναι για τα επόμενα πολλά χρόνια να ζούμε με το άγχος των σκουπιδιών στους δρόμους.    

           Εντωμεταξύ τα άλλα γειτονικά νησιά προχωράνε μπροστά, η Τήνος χωροθέτησε , η Σύρος, η Πάρος και Νάξος έχουν αναβαθμίσει ήδη τους ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ το ίδιο η Μύκονος και η Άνδρος πάλι ο φτωχός συγγενής. Ο κίνδυνος για τη φήμη του πιο βρώμικου νησιού ορατός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Υγεία μας, το Τουρισμό, το Πολιτισμό , την Αρχοντιά μας!

         Και όλα αυτά για να κάνουν κάποιοι το προσωπικό πολιτικό παιχνίδι τους πάνω στα σκουπίδια της Άνδρου. Ως συλλογικότητες που εκπροσωπούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους επαγγελματίες και εκφράζουν την κοινωνία της Άνδρου ξέρουμε πολύ καλά πως με την διαίρεση της τοπικής κοινωνίας φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Πιστεύουμε πως μετά από 6 χρόνια μελετών και κόντρα μελετών, ήρθε πλέον η ώρα να προχωρήσει εδώ και τώρα η χωροθέτηση, ώστε σε 2-3 χρόνια ο εφιάλτης των σκουπιδιών να γίνει μια απλή ανάμνηση. Αν δεν προχωρήσει σήμερα, το αύριο θα είναι πολύ αργά για την Άνδρο μας.

Για αυτό κάνουμε έκκληση προς τα μέλη του ΠΕΣΠΑ να πράξουν τα αυτονόητα, προκειμένου να δώσουν τέλος στο τοξικό αυτό πρόβλημα που διαβρώνει χρόνια τώρα την τοπική μας κοινωνία, διαφορετικά ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες πού του αναλογούν, όταν το νησί θα μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο!

Οι Σύλλογοι:

  1. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτροφού
  2. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς Άνδρου
  3. Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαριάς Κουμανης «Αγιος Ταξιάρχης»
  4. Εξωραϊστικός Σύλλογος Βραχνού
  5. Σύλλογος Λειβαδιων Άνδρου «Άγιος Κωνσταντίνος»
  6. Σύλλογος Γυναικών Κορθίου.
  7. Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου.
  8. Σύνδεσμος Εστιατόρων και Καφεστίασης Η ΑΝΔΡΟΣ
  9. Σύλλογος Μενήτων

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, στο Τιτάνια δεν ήταν κανένας καθηγητής Πανεπιστημίου.Η άρνηση συνεπώς που γράφετε σαν απάντηση στο σχόλιο του ΝΊΚΟΥ είναι της φαντασίας σας και όχι μόνο....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κι όμως ήταν ένας πανεπιστημιακός και έχουμε και φωτογραφία του. Μας τον παρουσίασε ο Σ. Πολυκράτης. Μάλλον δεν σας έκανε και δεν τον ξαναείδαμε. Αφήστε τα ψέματα λοιπόν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ τι δεν κατάλαβες, ο Σουσούδης πήρε ψήφους από Υδρούσα λόγω Κυριάκου Θωμά. Τώρα οι Χωροκορθιανοί θα ψηφίσουν τον οιοσδήποτε αρκεί να μην προέρχεται από Υδρούσα μεριά και να τους καλύπτει πολιτικά. Θυμίσου παλαιότερα με τον Γ. Δ. Αυτά λοιπόν γιατί πρέπει να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα. Και πάλι ευχαριστώ γιά τη φιλοξενία σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχει άραγε Λεωνίδας Λιοπύρος στην Άνδρο;
Γιατί αυτά που γράφει δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της Άνδρου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ ο συνδυασμός του κ. Σουσούδη πήρε 13 έδρες ( Μαλταμπές 6, Καπάκης 2) ετσι γιά να λέμε αλήθειες πραγματικές και όχι δημοσιογραφικές . Αν δε ψήφισαν Ι Υδρουσαίοι τον Σουσούδη, μη ξεχνάμε ότι ο κ. Κυριάκος Θωμάς άλλα έλεγε πριν τις εκλογές γιά τη Πλούσκακαι άλλα μετά. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται το ποσοστό. Αυτά προς το παρόν και πάλι ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο έγκυρο site σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν κατάλαβα καλά τώρα ξεχνάτε τις κατηγόριες σας εναντίον των Κορθιχωραΐτωών - ότι ψήφισαν Σουσούδη - και το γυρνάτε στο ...τσάμικο!!
Το θέμα σας ήταν ποιοι ψήφισαν Σουσούδη και όχι γιατί τον ψήφισαν το 2014!!!
Για συνενοηθείτε λίγο με τον εαυτό σας και τα ξαναλέμε φίλτατε Λ.Μ. πίνοντας καφέ στο Γαύριο...
Καληνύχτα αγαπητέ μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η παρουσίαση τους στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου δεν ήταν επιστημονική. Συνδικαλιστική θα την έλεγα. Οι επιστήμονες κρίνονται από επιστήμονες σε συνέδρια ή από τις δημοσιευμένες εργασίες τους από άλλους επιστήμονες. Πότε το έκαναν αυτό οι καθηγητές; ΠΟΤΕ...
Ζητήσαμε σε άναν καθηγητή από αυτούς - στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ - να κάνει δημόσιο διάλογο με τον μελετητή και ΑΡΝΗΘΗΚΕ!!!!
Αυτά αρκούν.
Ευχαριστώ για το ερώτημα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Φωτογραφία από το Μπατσί που δημοσιεύσατε κύριε Μπασαντή είναι από το πάρκινγκ του κύριου Αδαμάντιου Πολέμη. Ο λόφος από κλαδιά και σκουπιδια που βλέπουμε στη φωτο είναι από καθαρισμό ιδιωτικού οικοπέδου στο Μπατσι. Ο ιδιοκτήτης του τα μετέφερε εκεί με την προτροπή του προέδρου Μπατσίου για να τα κάψουν. Μήπως αυτό λέγεται προεκλογικό ρουσφετάκι λέω μήπως, κινδυνεύοντας να χάσουμε και το πάρκινγκ από τον κύριο Πολέμη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν έχω απάντηση στο ερώτημα σας. Δεν ξέρω από που τα μετέφεραν. Η φωτογραφία είναι κατοίκου της περιοχής φίλου του Εν Άνδρω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τυχαία αυτοί οι σύλλογοι είναι Χωροκορθιανοί και είναι αυτοί που έβγαλαν στη Δημαρχεία τον κ. Σουσούδη που τόσο πετυχημένη δημαρχεία είχε πολλά χρόνια να δει η Άνδρος. Καλό θα ήταν λοιπόν να είναι πιό προσεκτικοί στις ανακοινώσεις τους οι πολυπληθείς αυτοί σύλλογοι. Και αν τους καίει τόσο πολύ ας τα φάνε τα σκουπίδια τους και όχι με βρώμικους τρόπους να τα στέλνουν στους άλλους μη προνομιούχους ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ. Σας ευχαριστώ πολύ γιά τη φιλοξενία.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αλήθεια αγαπημένε φίλε πόσο πήρε ο Σουσούδης στην Υδρούσα; 55%!!!!!! Πόσα πήρε σε όλη την Άνδρο; 60%!!!!!!! Τι λες ρε παιδί μου τον κοντύνατε εσείς στην Υδρούσα και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι; Πόσους συμβούλους έβγαλε ο Σουσούδης στην Υδρούσα με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Χώρα και πολύ περισσότερο από το Κόρθι; 5!!!!! Και μια η κ. Πολίτου που βγήκε Χώρα = 6!!!!! Π΄σους έβγαλε στην Χώρα; 5!!!! Και στο Κόρθι; 2!!!
Δηλαδή Λ.Μ. φίλε μου αγαπητέ ο Σουσούδης πήρε αθροιστικά 6 συμβούλους από την Υδρούσα, αλλά τον ψηφίσανε στην Χώρα και στο Κόρθι!!!!!!!!
Με την αγάπη μου....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

H καθυστέρηση ΧΥΤΥ είναι απαράδεκτη!
Έπρεπε ήδη να έχει χοροθετηθεί και ήδη δημιουργηθεί ΧΥΤΥ με άρτιες και διαφανείς διαδικασίες. Κάτι που έως τώρα δεν γίνεται. Πιστεύω πως δεν γίνεται γιατί υπάρχει θέμα. Υπάρχει πρόβλημα?
Αν όντως υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν προχωρούν σε άλλη θέση? Γιατί ο δήμαρχος θέλει μόνο ΠΛΟΥΣΚΑ? Άρα ποιος καθυστερεί με την απίστευτη και αδικαιολόγητη εμμονή για ΠΛΟΥΣΚΑ?
Ε, μα βρωμάει! Κάτι δεν πάει καλά!
Οι Υδρουσαίοι είναι δημότες του νησιού μας. Σωστά? Μήπως πρέπει ένας σωστός δήμαρχος να τους δώσει τουλάχιστον τεκμηριωμένες απαντήσεις? …αν υπάρχουν?
Μην ξεχνάμε πήρε τους ψήφους τους λέγοντας «ψέματα» προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χοροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Τώρα δεν πρέπει να δικαιολογήσει την αλλαγή 180 μοιρών με απόλυτη διαφάνεια? Μήπως τους το χρωστάει!
(Να μην ξεχνάνε οι σύλλογοι λοιπόν ότι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την καθυστέρηση και τις αντιδράσεις είναι ο δήμαρχος).
Έχουμε λοιπόν:
Την εμμονή κάποιων για μόνο ΠΛΟΥΣΚΑ και άλλων (Υδρουσαίων) για ΟΧΙ στην ΠΛΟΥΣΚΑ.
Υδρογεωλογική ο ένας – Υδρογεωλογική ο άλλος.
Ο ένας από ιδιώτη, ο άλλος από Πανεπιστημιακούς.
και έχουμε 2 διαφορετικά αποτελέσματα. Άρα ό ένας από τους 2 ή δεν ξέρει σωστά τη δουλειά του ή ψεύδεται. Δεν μπορώ να το κατανοήσω αλλιώς!
Ποια είναι η λύση? Η λύση για να προχωρήσουμε επιτέλους πιστεύω είναι να ξαναγίνει Υδρογεωλογική μελέτη από Ελληνικό Καταξιωμένο Πανεπιστήμιο ή και του εξωτερικού με άκρως ειδικούς. Να γίνει από φορέα που θα συμφωνήσουν και οι δύο: αντιδρώντες και δήμος.
Αν όντως Υπάρχουν νερά και δεν πρέπει να γίνει ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, επιβάλλεται να γίνει μήνυση σε όσους «ειδικούς» έκαναν μελέτη για να γίνει τέτοια χοροθέτηση.
Αν δεν υπάρχουν νερά, να γίνει μήνυση στους Υδρογεωλόγους του πανεπιστημίου που πήραν στο λαιμό τους τον κόσμο που αντιδράει σε μια τέτοια χοροθέτηση.
Απλά τα πράγματα.
Μπορούν να το πράξουν? Έχουν τα κότσια?
Οι σύλλογοι σωστά κάνουν και αντιδρούν και εμείς μαζί τους και έτσι πρέπει.
Θα έλεγα όμως ας πρόσθεταν στη διαμαρτυρία τους τις λέξεις «σωστή χοροθέτηση ΧΥΤΥ» για να μην κατηγορηθούν ότι είναι μόνο σύλλογοι εκτός Υδρούσας και αδιαφορούν.
Η επιμονή του δημάρχου σε Πλούσκα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην καθυστέρηση δημιουργίας ΧΥΤΥ στο νησί μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των συλλόγων .πρέπει Επιτέλους όλοι οι ανδριώτες να έχουν άποψη και λόγο! όχι μόνο 20 ταλιμπάν και ένας σύλλογος ενοικιαζομένων να έχουν κάνει Όλο το νησί άνω-κάτω. ντροπή τους. Φτανει πια!! Πλεον θα αναλαβουν και τις ευθυνες τους -πολιτικες-οικολογικες-δικαστικες!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η τελική κατάληξη των σκουπιδιών θα είναι στο στενό θυμηθείτε το.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μακαρι. Μόνο φτάνει να βρεθούν τα χρηματα για 12 χιλιομετρα επιπλέον δρόμο στα βουνά με δεκάδες τεχνικά έργα. Και βέβαια τα ανταποδοτικά της χρήσης που για 60-70 χιλιόμετρα δρόμο θα είναι πανακριβά για τους Γαυριωτες, τους Μπατσιώτες και όλους τους Ανδριώτες!!!
Νομίζω όμως πως δεν θα έχει αντίρρηση η κυβέρνηση να δώσει τον πακτωλό χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (και για τον ΧΥΤΥ και για τον δρόμο) μιας και το ΕΣΠΑ ήδη κοντεύει να χαθεί Τι είναι 7-8 εκατομμύρια ευρω για τον ΓΓ του ΥΠΕΣ; Τίποτα!! Τι είναι ανταποδοτικά τέλη τρεις φορές πάνω για τους Γαυριώτες και Μπατσιώτες; Τίποτα! Τι είναι για τους τρεις 3-5 χρόνια σκουπίδια στις ρεματιές; Τίποτα!
Σττο Στενό λοιπόν να τελειώνουμε... Θα το θυμηθούμε...
Κρίμα που δεν ξέρουμε ποιος είσαι να σου αναγνωρίσουμε την "εποπτική" ιδέα σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα