Η κρίση δεν πρέπει να μας πάρει αποκάτω

 

Της Αθηνάς Τσατσομοίρου

Υποψηφίας δημοτικού συμβούλου - Νέοι Ορίζοντες

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε πρωτόγνωρες και δυσάρεστες καταστάσεις στη χώρα μας. Η Άνδρος ζει και αυτή τη δική της πολλαπλή κρίση.

Η περιφρόνηση, η αδράνεια και η απαξίωση για τα κοινά και τους θεσμούς δεν είναι η λύση. Η αρνητική ψυχολογία της κρίσης δεν πρέπει να μας πάρει αποκάτω. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι εμείς διαμορφώνουμε τη ζωή και την κοινωνία μας. Εμείς επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας. Και εμείς ως ενεργοί πολίτες έχουμε και τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρακτικά μία μικρογραφία του κράτους. Επομένως εμείς έχουμε ευθύνη για τους εκπροσώπους μας. Η ψήφος μας δεν μπορεί να είναι λευκή επιταγή ή χαριστική. Αντιθέτως, είναι πολιτική πράξη ύψιστης σημασίας. Με λογική και ρεαλισμό πρέπει να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα του νησιού μας. Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι το πρώτο βήμα για να λυθούν κάποια από αυτά.

Με αυτές τις σκέψεις έθεσα υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος. Στόχος να βοηθήσω όσο μπορώ τον τόπο όπου μεγάλωσα, έζησα και ζω με τον άνδρα μου και τα δύο παιδιά μου.

Πήρα, λοιπόν, την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» του Θεοδόση Σουσούδη γιατί θεωρώ πως οι στόχοι, η ειλικρίνεια, ο πολιτικός πολιτισμός και η δημιουργική διάθεση του συνδυασμού και του επικεφαλής του μου δίνουν την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους με τον καλύτερο τρόπο.

Στον συνδυασμό αυτόν ενώθηκαν δυνάμεις πάνω και πέρα από κόμματα. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για πισωγυρίσματα ούτε για άλλα χαμένα χρόνια. Με αίσθημα ευθύνης οραματίζομαι να προσφέρω τις γνώσεις μου (είμαι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και την πείρα μου στα κοινά (συμμετέχω σε αρκετές πρωτοβουλίες και ομάδες).

Ο τόπος μας χρειάζεται ένα δήμαρχο έτοιμο να αγωνιστεί για τον τόπο του και για τους ανθρώπους του. Ο Θεοδόσης συγκεντρώνει αυτά τα γνωρίσματα και στέκομαι πλάι του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet