Το μήνυμα μιας πρωτόγνωρης πολιτικής συγκέντρωσης

Περισσότεροι από 600 πολίτες της Άνδρου προσήλθαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Θεοδόση Σουσούδη στο ξενοδοχείο President των Αμπελοκήπων για να ακούσουν την ομιλία του. Η αίθουσα είχε 550 καθίσματα, αλλά δεν έφτασαν και αρκετές δεκάδες έμειναν όρθιοι. Ήταν η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση εκτός Άνδρου που έχει γίνει ποτέ. Με δεδομένο πως οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν στην Άνδρο συνήθως φτάνουν τους 7.000-7.500 έχουμε σχεδόν το 10% εξ αυτών να έχουν προσέλθει στην συγκεντρωση. Γεγονός που πιστοποιεί ένα πρωτόγνωρο πολιτικό ρεύμα για τον κ. Σουσούδη.

Σε αντίθεση με την συγκέντρωση του κ. Σουσούδη οι άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν ρεύμα. Το πιστοποιούν τα περίπου 150 άτομα που παρακολούθησαν την προεκλογική ομιλία του κ. Μαλταμπέ στο ξενοδοχείο Park. Το φαινόμενο αυτό επαναλήφθηκε και σε όλη την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα. Είναι προφανές πλέον πως οι δημοτικές εκλογές αυτή τη φορά θα κριθούν στον πρώτο γύρο.

Για την ιστορία την συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα και παρουσίαση του Θεοδόση Σουσούδη ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος που είναι και υποψήφιος του συνδυασμού Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες. Στη συνέχεια ο κ. Σουσούδης με την ομιλία του έθεσε τους στόχους της 5ετούς δημαρχίας του μπροστά σε ένα προσεκτικό ακροατήριο.

Για τα δεδομένα της δύσκολης και γεμάτης αμφισβήτηση εποχής που περνάμε η παρουσία και η ζεστασιά του κόσμου, αλλά και η παρουσία τόσων νέων επιτέλους ανθρώπων στην πολιτική, αποτελεί ελπίδα για την Άνδρο. Επισημαίνουμε το γεγονός γιατί αυτό που θα μείνει στην μνήμη όλων είναι αυτή η πρωτόγνωρη μαζικότητα που αποτελεί το σπουδαιότερο πολιτικό μήνυμα.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την πολιτική. Για την πολιτική που κινείται στα σωστά όρια και περιθώρια. Ο κόσμος της Άνδρου ήταν αυτός που προσήλθε από παντού. Ο κόσμος που επί χρόνια οι επαγγελματίες της πολιτικής και οι γύρω-γύρω τους επιχείρησαν να τον βάλουν στην άκρη. Για να λύνουν και να δένουν αυτοί. Αυτός ο κόσμος δηλώνει παρών μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Δηλώνει παρών την ώρα που κάποιοι επιχείρησαν με χίλια δύο τερτίπια να τον «μαντρώσουν» πάλι. Κι αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση πως υπάρχει αύριο στο νησί μας. Υπάρχει ελπίδα για την Άνδρο. Και αυτή την ελπίδα εξέφρασαν οι Ανδριώτες με την μαζική παρουσία τους στην συγκέντρωση του γιατρού Θεοδόση Σουσούδη.

"εν Άνδρω"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet