Ναι στο ράλι και στον ημιμαραθώνιο. Όχι όμως ταυτόχρονα…

 

Όπου πάνε δημιουργούν αίσθηση τα παλιά ωραία αυτοκίνητα. Χτρειάζονταν περισσότερο χώρο και χρόνο και στην Άνδρο. Δεν ήταν ανάγκη να συμπέσουν με τον ημιμαραθώνιο που είχε δρομολογηθεί εδώ και 9 μήνες...

Κάθε αθλητική, κοινωνική, εικαστική η πολιτιστική εκδήλωση είναι καλοδεχούμενη στην Άνδρο. Συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής αγοράς, ενισχύει το νησί ως τουριστικό  προϊόν και διαφημίζει τον τόπο σε μια άκρως ανταγωνιστική εποχή.

Μάλιστα ο Δήμος, οι επαγγελματίες, αλλά και οι απλοί πολίτες επιβάλλεται να ενθαρρύνουν και να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις δείχνοντας πνεύμα κατανόησης, φιλοξενίας και αρωγής σε όσους συμμετέχουν η επισκέπτονται το νησί ως θεατές των διαφόρων events.

Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να πετυχει μια εκδήλωση, είναι η οργάνωση. Αυτό απαιτεί πείρα και τουλάχιστον στοιχειώδη γνώση. Κάτι που από το Σαββατοκύριακο (21-22/4) μάλλον λείπει.

Μάλιστα μπορεί να πει κανείς, ότι χάθηκε το αυτονόητο από τους υπεύθυνους Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, που ως φορέας έχει και την τελική ευθύνη της κάθε διοργάνωσης!

Με την άνοιξη να ξανοίγεται μπροστά μας και με πολλές ακόμα ελεύθερες ημερομηνίες μέχρι το καλοκαίρι, διοργάνωσαν  ταυτόχρονα δυο παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις, κάτι που και την διαφήμιση του νησιού περιορίζουν χρονικά και δημιουργούν δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των ζωτικών υπηρεσιών της Άνδρου.

Μπορεί όταν ξεκινήσει ο ημιμαραθωνιος, να έχουν τελειώσει οι διαδρομές του ράλι παλαιών αυτοκινήτων, αλλά η κινητοποίηση της Αστυνομίας (με την μικρή δύναμη), του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, θα πρέπει να απλωθεί παντού για να συνδράμει όπου παραστεί ανάγκη.

Άλλους δρόμους πρέπει να κλείσει η Αστυνομία για το ράλι, άλλους για τους δρομείς. Σε άλλα σημεία πρέπει να βρίσκονται τα ασθενοφόρα για τον αγώνα των αυτοκινήτων και σε άλλα για τους μαραθωνοδρόμους.

Οι θεατές τι θα προλάβουν να παρακολουθήσουν, αφού και οι δυο εκδηλώσεις είναι ενδιαφέρουσες με εναλλασσόμενες εικόνες; Οι εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, πόσοι είναι και πως θα προλάβουν να βρίσκονται παντού; Γιατί αυτή η πρεμούρα και η έγκριση δυο εκδηλώσεων το ίδιο Σαββατοκύριακο;

Για τους ειδικούς του τουρισμού και της επικοινωνίας είναι μέγα λάθος όταν πρόκειται να πραγματοποιηθούν όλα αυτά σε ένα νησί και σε ένα Σαββατοκύριακο!

Θα έπρεπε να μεσολαβήσουν τουλάχιστον δυο, να περνούσε ίσως και η Πρωτομαγιά, να διοχετευτούν στα Μέσα Ενημέρωσης απλόχερα οι εικόνες και το ρεπορτάζ από την πρώτη εκδήλωση, να ακουστεί αρκετές μέρες το όνομα της Άνδρου, να προετοιμαστούν ξανά οι επαγγελματίες και μόλις κοπάσει ο θετικός διαφημιστικός θόρυβος να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη. Κάπως έτσι θα φτάναμε στα μέσα Μαΐου και το όφελος θα ήταν ουσιαστικό.

Ελπίζοντας και ευχόμενοι ότι όλα θα πάνε καλά, κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις ελπίζοντας την επόμενη φορά ότι θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση. Γιατί τέτοιες ωραίες ευκαιρίες δεν είναι πολλές και δεν πρέπει να χαραμίζονται…

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΝΑ ΠΟΛΙΤΟΥ;