Δήμος Άνδρου: κάποιοι ζουν σε άλλη χώρα…

 

Αν προσέξετε στην φωτογραφία θα δείτε περίπου 100 μέτρα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στηνν κορυφή του λόφου του Γαυρίου να διακρίνεται λίγο ο επάνω όροφος του εγκαταλειμένου πλέον παλαιού δημοτικού της περιοχής. Εκεί επάνω σκέφτηκαν μερικοί να στείλουν το λιμεναρχείο που εξυπηρετεί όλη την Άνδρο! Μετρήστε πόσο μακριά από το λιμάνι και πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβαίνουν, αλλά και πόσες φορές κάθε μέρα οι λιμενικοί. Και το κυριώτερο πως θα γίνονται οι δεκάδες έλεγχοι αυτοκινήτων και φορτηγών το καλοκαίρι στο λιμάνι.Ποιος άραγε να σκέφτηκε αυτήν την "φοβερή" ιδέα; (φωτ. Εν Άνδρω).

Το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο με προεδρεύοντα τον Μανώλη Βάμβουκα έδειξε τα όρια όσων διοικούν τον Δήμο Άνδρου σήμερα. Δεν είναι οι ενστάσεις επί της νομιμότητας μιας σειράς θεμάτων. Είναι πως η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να φέρει σε πέρας ούτε τις λογικές αποφάσεις του ελληνικού κράτους. Και συμπεριφέρεται με ιδιοκτησιακό τρόπο στα του Δήμου Άνδρου.

Ας δούμε το θέμα για το οποίο μιλάμε αναλυτικά. Είναι γνωστό πως η χώρα χρεοκόπησε. Και οι δανειστές επέβαλλαν όρους για τα νέα δάνεια. Ένας εξ αυτών ΛΟΓΙΚΟΣ! Να μην έχει το κράτος αναξιοποίητα δημόσια κτίρια και την ίδια στιγμή να νοικιάζει αλλά κτίρια. Απλά πράγματα. Ποιος δεν τα καταλαβαίνει; Ο δήμαρχος και όσοι διοικούν την Άνδρο σήμερα. Λένε και ξελένε. Και στο τέλος φέρνουν προς ψήφιση για το λιμεναρχείο του Γαύριου δύο εξωφρενικές προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση: να πάει το λιμεναρχείο στο παλιό δημοτικό του Γαυρίου! (Αυτό που θα έκαναν πολιτιστικό κέντρο και δεν έκ- αναν ΤΙΠΟΤΑ!) Μοιάζει με πλάκα. Θα είναι το πρώτο λιμεναρχείο της Ελλάδος εκτός λιμανιού! Δεν θα μπορεί να ελέγξει έστω και μερικώς το λιμάνι, καθώς θα απέχει περίπου 500 μέτρα από αυτό και καμιά 60νταριά σκαλοπάτια! Τρομερή πρόταση. Την απέσυραν και οι ίδιοι!!!

Κι έφεραν δεύτερη πρόταση: να τσοντάρει ο Δήμος Άνδρου 54 ευρώ το μήνα ώστε να συμπληρώνει το ενοίκιο του λιμεναρχείου! Και προσέθεσαν πως θα μεριμνήσουν να φτιαχτεί λιμεναρχείο εντός του λιμανιού! Η πρόταση είναι για γέλια από κάθε άποψη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πρόεδρο του ΔΣ Λ. Μπάλλα (που χτες απουσίαζε), ο Δήμος δεν μπορεί να τσοντάρει στο ενοίκιο. Μόνο να παραχωρήσει κτίριο! Τα ίδια ακριβώς λέει και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου! Ας μην σχολιάσουμε την ιδέα για νέο λιμεναρχείο μέσα στο λιμάνι! Το λένε αυτοί που επί 4 χρόνια δεν κατάφεραν να φτιάξουν - με λίγο μπετόν - την προβλήτα που αποβιβάζονται και επιβιβάζονται οι χιλιάδες ταξιδιώτες…

Το ότι βρέθηκαν 7 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ψήφισαν την πρόταση τοιυ δημάρχου δεν σημαίνει πως ψήφισαν κάτι λογικό και νόμιμο. Υπήρξαν βέβαια και 4 της αντιπολίτευσης που ψήφισα λογικά: την παραχώρηση του πάνω ορόφου του παλιού δημαρχείου. Τέλος. υπήρξε και η «πρόταση» Βουραζέρη, την οποία ψήφισαν και οι δύο διαφωνούσες κυρίες από την Υδρούσα! Μια πρόταση που «δοξάζει» την πασίγνωστη ελληνική αναβλητικότητα: το θέμα να εξεταστεί κάποια άλλη στιγμή!

Το αστείο είναι πως μέχρι σήμερα το λιμεναρχείο Άνδρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα του Δήμου Άνδρου. Έφτιαξε με δικά του χρήματα το λιμενικό φυλάκιο στο Μπατσί. Σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος. Το στελέχωσε και το επίπλωσε. Εκεί ο δήμαρχος - για να φανεί πως κάνει έργο - βρήκε κτίριο και το παραχώρησε για ένα λιμενικό φυλάκιο μικρής χρησιμότητας. Για το λιμεναρχείο Γαυρίου - που εξυπηρετεί όλη την Άνδρο και για το οποίο υπάρχει έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας - δεν κατάφερε να πει μια λογική πρόταση!

Προφανώς ο δήμαρχος αρέσκεται να τον εξυπηρετούν οι άλλοι. Αλλά δεν δέχεται να εξυπηρετήσει κανέναν. Επιδεικνύει μάλιστα μια ιδιότυπη ιδιοκτησιακή αντίληψη για δημόσιο φορέα: τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας.

Υπάρχει και μια άλλη άποψη: να μην έχουν καταλάβει στον Δήμο Άνδρου την δεινή κατάσταση που διέρχεται ο τόπος! Ή, μήπως νομίζουν πως ζουν σε άλλη χώρα!

«Έν Άνδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι αγαπητέ κύριε Μπασαντή. Το πως βλέπουν οι Χωροκορθιανοί την Υδρούσα και τους κατοίκους αυτής. Νομίζω ότι αυτή η πρόταση είναι το επιστέγασμα. Αυτά γιατί αν πω και άλλα θα είναι πολυ κακά, που δεν αρμόζουν σε μένα, αλλά ταιριάζουν πολύ σε κάποιους αρμόδιους και υπεύθυνους τοπικούς παράγοντες.

This comment was minimized by the moderator on the site

...ΕΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΒΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ POLO....ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑ ΣΚΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ,ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΤΕ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΛΕΓΑΝ, ΟΤΙ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ, ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ...
ΜΑΚΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για μια ακόμα φορά αγαπητέ χρωστάτε ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ που εδώ και μια πενταετία σας ενημερώνει χωρίς παρωπίδες για τα καλά και τα στραβά των δημάρχων που ψηφίζετε.
Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν έκανε ποτέ προπαγάνδα. Πίστευε και πιστεύει ότι γράφει. Τα όποια λάθη στην κριτική μας δεν δικαιώνουν ούτε τον Γιάννη Γλυνό ούτε τον Θεοδόση Σουσούδη.
Το 2014 η κοινωνία της Άνδρου ψήφισε ελεύθερα με συντριπτικό ποσοστό τον Θ. Σουσούδη. Μια επιλογή που δυστυχώς δεν ευτύχισε. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ από την αρχή όταν είδε τα λάθη του σημερινού δημάρχου τα επισήμανε χωρίς προκαταλήψεις.
ΑΥΤΑ για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπλουζάκι πόλο μα με αναγκαίο το σηκωμένο γιακά!
Γυαλιά ηλίου αλά Συλβέστερ Σταλόνε!
Πολύ τάχα παπούτσι, πολύ τάχα παντελόνι και φυσικά πολύ τάχα υφάκι! Μιας άλλης κοινωνίας, επιβάλλοντας με το ζόρι το retro-κυριλέ του στα προβατάκια του!
Στα τάχα είναι καλός, πολύ καλός και αυτά τα τάχα πήραμε ψηφίζοντάς τον!

This comment was minimized by the moderator on the site

Mpaxalo to sumvoulio xthes. Pos ta katafernoun kai ta kanoun etsi me toso apla themata. Alla kai o limenarxis ti ithele. Oute kai autos katalave.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Να βαλουν σημαδουρες, για τους λουομενους. Ειναι πολυ επικυνδινα

This comment was minimized by the moderator on the site

Καθε φιλοδοξος πιτσιρικας....
(χυδαιολογίες επί προσωπικών ζητημάτων ΔΕΝ δημοσιευόνται)
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά μόνο ανώνυμα τολμάτε να μιλάτε προσωπικά για κάποιον. Θα φταίει μάλλον η παντόφλα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο Δήμος είναι ότι χειρότερο μπορεί να φανταση ανθρώπινος νους
Όσα και να πούμε θα είναι λίγα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΛΙΜΑΝΙ 140ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟ-ΛΙΜΑΝΙ 190ΜΕΤΡΑ ΜΕΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ-ΛΙΜΑΝΙ 22ΟΜΕΤΡΑ ''ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ'' ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ
ΧΩΡΑ-ΓΑΥΡΙΟ 36ΧΛΜ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ-ΛΙΜΑΝΙ 200Μ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ
ΣΠΙΤΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ-ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 3ΜΕΤΡΑ(4 ΒΉΜΑΤΑ) ΜΕ ΘΕΑ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΧΩΡΑΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΣ-ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ)

Περισσότερα