Το τέλος ενός κύκλου και η επόμενη μέρα

Του Κυριάκου Θωμά

Πολλά τα μηνύματα που έδωσαν οι πολίτες της Άνδρου με το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014:

·       Πρώτον, έδωσαν καθαρή εντολή στον Θεοδόση Σουσούδη και στην παράταξή μας να βάλει το νησί σε τροχιά ανάπτυξης. Να επιλύσει τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα της Άνδρου, που την κρατούν δέσμια και δεν της επιτρέπουν να πάρει την θέση που της αρμόζει στον σύγχρονο κόσμο. Επιβράβευσαν την συνέπεια και τον καθαρό πολιτικό λόγο.

·       Δεύτερον, επιφύλασσαν ένα γερό χαστούκι σε αυτούς που θεώρησαν ότι το 2010 κατέκτησαν τον Δήμο και τον διαχειρίστηκαν σαν τσιφλίκι. Σε αυτούς που πίστευαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν - μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του - και το τελευταίο δίμηνο πριν τις εκλογές θεωρούσαν πως μπορούσαν να ανατρέπουν τα πάντα και να κερδίζουν τις εκλογές. Σε αυτούς που νόμιζαν πως μπορούσαν να διαιρούν το νησί, να εφευρίσκουν  κακούς για να συσπειρώνουν τους πολίτες και να δεσμεύουν την ψήφο τους. να χρησιμοποιούν την λάσπη ως κύριο πολιτικό λόγο απέναντι σε οποιονδήποτε τολμά να σταθεί απέναντί τους. Οι πολίτες τιμώρησαν την έπαρση και έναν αδιαφανή τρόπο διοίκησης του Δήμου. Έκλεισε έτσι ένας πολιτικός κύκλος στο νησί μας που επί 15 και πλέον χρόνια κυριάρχησε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που κατάφερνε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να έχει την πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης του νησιού και να ευθύνεται για πολλά από τα κακώς κείμενα και τις καθυστερήσεις της Άνδρου.

·       Τρίτον, οι πολίτες έδειξαν να απελευθερώνονται από τοπικιστικούς δεσμούς και να ψηφίζουν από την μια άκρη έως την άλλη αυτούς που θεωρούν κατάλληλους, ενώ συγχρόνως έδειξαν πως έχουν την τόλμη να τιμωρούν επίσης σε όλο το νησί με ενιαίο τρόπο όσους απέτυχαν να διαχειριστούν τα προβλήματα του και να δώσουν προοπτική. Μία νίκη 240 ψήφων των Γλυνού-Μαλταμπέ το 2010 μετατράπηκε σε συντριβή 2.100 ψήφων σε 3,5 χρόνια.

Όμως η παραπάνω στάση των πολιτών αποτελεί ένα σαφές μήνυμα και προς την δική μας δημοτική παράταξη. Οι πολίτες δεν διστάζουν να τιμωρήσουν με την ψήφο τους όποιον δεν διαχειρίζεται προς το συμφέρον του νησιού την εξουσία που εκείνος τους δίνει.

Πρέπει, λοιπόν, άμεσα να οργανώσουμε τις ομάδες δουλειάς μας, έστω και αν η περίοδος ανάληψης των ευθυνών μας είναι τον Σεπτέμβριο. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει να διοικήσουμε χωρίς έπαρση και με την μεγαλύτερη δυνατή δικαιοσύνη αντιλαμβανόμενοι ότι ο πολίτης μας θέλει κοντά του και στα καλά και στα κακά. Να λέμε την αλήθεια -όσο σκληρή και αν είναι - και να διοικήσουμε με διαφάνεια σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα.

Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε τίποτα.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Άνδρου που με στήριξαν με την ψήφο τους  παρ όλη την σαφή και πρωτόγνωρη προσωπική στοχοποίηση και πολεμική που δέχτηκα από το σύστημα Γλυνού-Μαλταμπέ και όχι μόνο...

Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια-στα πλαίσια της παράταξή μας -να συμβάλω στην αναγέννηση του νησιού μας. Στην αλλαγή νοοτροπιών που ευθύνονται για καθυστερήσεις και στρεβλώσεις ετών. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να λέω την άποψή μου - όσο και αν αυτό ενοχλεί - με γνώμονα το συμφέρον του νησιού και θα απολογούμαι μόνο στους Πολίτες της Άνδρου.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους «αφανείς ήρωες» - εργάτες της παράταξης μας - από την μια άκρη του νησιού έως την άλλη- που χωρίς καν να μπουν στο ψηφοδέλτιο μας δούλεψαν σκληρά με στόχο την ανατροπή και την εκλογική νίκη για ένα καλύτερο αύριο…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet