Δήμαρχε ρώτα και κάποιους που ξέρουν. Δεν είναι ντροπή να ρωτάς…

"Το θέμα είναι η καλοκαιρινη σεζόν κι όχι ένας μήνας με περιστασιακή αύξηση", επισημαίνουν οι επαγγελματίες στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω).

Δήμαρχε  έχεις  δίκιο για τα στοιχεία αφίξεων του Ιουλίου. Πράγματι η αύξηση των επιβατών από το 2017 σε 2018 είναι  47,5%  και των οχημάτων 62,6 %. Το θέμα όπως διαβάσαμε στο Εν Άνδρω προκλήθηκε από λάθος αναγραφή του Λιμεναρχείου Άνδρου.

Όμως όπως σου ανέφερα και την τελευταία φορά δεν δείχνουν την εξέλιξη μόνο τα νούμερα του Ιουλίου και Αυγούστου. Τους μήνες αυτούς - έτσι κι αλλιώς - είμαστε πλήρεις εδώ και 30 χρόνια. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ.

Ρώτα και τους επαγγελματίες. Αυτοί ξέρουν.  Μην ακούς μόνο τους συμβουλάτορες σου. Αυτοί είναι μόνο για τις εντυπώσεις. «Γεμίσαμε το νησί τον Αύγουστο», μου είπαν και ήταν ενθουσιασμένοι!

Οι επαγγελματίες όμως δεν βγαίνουν με τα σημερινά κόστη και με τη σημερινή εφορία με μόνο 2 μήνες σεζόν. Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ είναι η μόνη λύση. Αλλά αυτό είναι δύσκολο. Θέλει στρατηγική που δεν υπάρχει. Θέλει συγκεκριμένες ενέργειες και φαντασία, που αναζητούνται. Τα άλλα νησιά προσπαθούν. Εσένα σε τρολάρουνε οι συμβουλάτορες σου με την αύξηση του Ιουλίου – Αυγούστου. Δυστυχώς εδώ οι προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση του τουρισμού είναι εντελώς λάθος. Είναι μόνο για το θεαθήναι!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ και εφ’ όσον σου αρέσουν τόσο τα στοιχεία αφίξεων για διάβασε κι αυτά:

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 είχαμε 147.096 επιβάτες και 30.072 οχήματα

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 είχαμε 149.257 επιβάτες και 29.990 οχήματα.

Μεταβολή περιόδου 2017 – 2018 σε επιβάτες αύξηση 1,47 % και σε οχήματα μείωση -0,27%!

Εάν υπολογίσουμε όμως και τους Απρίλιο – Μάιο που ήταν μειωμένοι, τότε τα νούμερα δεν βοηθούν και λένε άλλα πράγματα που πρέπει να σε ανησυχούν. Επιτέλους Δήμαρχε ρώτα και κάποιους που ξέρουν. Δεν είναι ντροπή να ρωτάς...

Γιάννης  Κατσιλίβας

Γραμματέας Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιών

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ENTAΞΕΙ ΕΙΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΛΙΒΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΕΙ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ....ΤΑΧΑ ΜΟΥ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ??
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ? ?... ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ! !
ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΑ ΤΟΣΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΒΕΒΑΙΩΣ...ΒΕΒΑΙΩΣ...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ....ΚΑΠΟΥ....ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ...ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Άντε παλι πρωί πρωί αρχίσαμε ....