ΗΛΙΑΣ ΝΟΚΑΣ: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα περί ευρωπαϊκής παρέμβασης στον ΧΥΤΥ Άνδρου

 

Το γήπεδο των 90 στρεμμάτων που τελικά εγκρίθηκε η αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Άνδρου στην Πλούσκα

Από τον υπεύθυνο για τα υδρογεωλογικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Άνδρου και μέλος του ΠΕΣΠΑ Ηλία Νόκα λάβαμε στο Εν Άνδρω σχόλιο με το οποίο απαντά στην προσπάθεια πραπληροφόρησης που επιχειρήθηκε με non paper της ομάδας της Πλούσκας χθες το βράδυ. Ο Ηλίας Νόκας απαντά για τα δύο λάθος δημοσιεύματα περί «παράνομης χωροθέτησης του ΧΥΤΥ της Άνδρου» που έπεσαν στην αντίληψη του: το ένα περιθωριακής ιστοσελίδας της Άνδρου, το άλλο μεγάλου site των Κυκλάδων.

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ο τίτλος των δύο δημοσιευμάτων είναι ατυχής, παραπλανητικός και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια! Από το περιεχόμενο της απάντησης του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Vella, που εσείς οι ίδιοι αναφέρετε στα άρθρα σας, πουθενά δεν προκύπτει ότι η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τον ΧΥΤΥ Άνδρου είναι παράνομη!

Η απάντηση που δόθηκε στον ερωτώντα Ευρωβουλευτή, είναι μία απλή αναφορά στις απαιτήσεις των Οδηγιών 1999/31/ΕΟΚ και 2011/92/, σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων διαχείρισης απορριμάτων.

Αυτή η απάντηση, είναι απόλυτα φυσικό να είναι γενικού περιεχομένου, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έκρινε το συγκεκριμένο έργο, ούτε άλλωστε είχε σχετική αρμοδιότητα.

Συνεπώς, με τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, καθοδηγείται ο αναγνώστης στην κατεύθυνση εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Αντίθετα, υπαρκτή είναι η από 18.9.2018 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ : 69Υ64653Π8-ΓΟ7) με την οποία απορρίφθηκε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η προσφυγή που είχε ασκηθεί κατά της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Ελπίζω να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που δημοσιεύσετε κάτι σχετικό με το προαναφερόμενο θέμα, γιατί η παραπληροφόρηση, η επίκληση ανύπαρκτων κινδύνων, ο τοπικισμός και ο λαϊκισμός ορισμένων πολιτικών παραγόντων, έχουν καθυστερήσει επί σειρά ετών την αδειοδότηση (και συνεπώς και την υλοποίηση) του έργου, το οποίο θα συντελέσει πρωτίστως στην προστασία του περιβάλλοντος και στον τερματισμό της απαράδεκτης, σημερινής διαχείρισης των απορριμάτων του νησιού."

Ηλίας Νόκας-Ζωγράφος

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι γράφει κανείς τον χαρακτηρίζει. Όπως και τα υβριστικά και απειλητικά σχόλια ορισμένων που δείχνουν το επίπεδο που θα ήθελαν πολλοί να μεταφερθεί μια σοβαρή συζήτηση για ένα σημαντικό ζήτημα. Αφήσαμε μερικές ύβρεις και χυδαίες απειλές για να αντιληφθεί το νησί το επίπεδο ορισμένων που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία λένε ότι λένε...
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Απίθανες οι συνεχείς ψευδείς αναρτήσεις και τα ψέμματα των Πλουσκαίων στην "ομάδα της ζωής τους". Αν νομίζουν πως με τα ψέμματα επηρεάζουν κάποιους είναι γιατί κανείς τους δεν έχει γνώση και πραγματική αναφορά στην Άνδρο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Lee αρχοντοχωριάτη μαυρογονατά σιγά τα αίματα.
Να προσέχεις μη σου πιάσει το στιφάδο και έρθεις πάλι στα γόνατα στους αρβανίτες για κρεμμύδια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και όλοι σας κατακρίνεστε για παραπλανητικά δημοσιεύματα:
Αντί για παραπλανητικά δημοσιεύματα και παχιά λόγια, να κοιτάμε καλύτερα την ουσία. Δηλαδή στην πράξη τι γίνεται. Αν είναι όλα σωστά όπως λέει ο κος Νόκας, τότε όλα καλώς καμωμένα και κακώς απαντάει σε τέτοιες βλακείες λες και τα site στο internet και τα social media είναι κρατικές υπηρεσίες.
Αλλά επειδή έχουν γίνει όλα σωστά, μην ξεχνάτε πως ακόμη και μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ με τους πολύ περιοριστικούς και αυστηρούς όρους που έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο Δήμαρχος το Σεπτέμβριο προσπάθησε ή ανάθεσε εκπόνηση και άλλης υδρολογικής μελέτης εν όψει της κατασκευής ΧΥΤΥ-ΜΕΑ Άνδρου στην Πλούσκα. Και ο πιο κουτός θα αναρωτηθεί!
Ένα είναι σίγουρο, αν δεν είναι όλα σωστά τακτοποιημένα, και ξεφύγει έστω και μια λεπτομέρεια, ξέροντας εκ των έσω τους αντιδρώντες για τη χοροθέτηση στην Πλούσκα, να ξέρουν δεν θα περάσει από την Ευρωπαίκή επιτροπή. Υπάρχουν παραδείγματα και το ξέρουν.
Τελικά όλοι μας, μαζί και κάτι εντολο-χαριτομένα φυντάνια των Like του δημάρχου, έχουμε καταλάβει τι πάει να γίνει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρβανιτη, σιγα τα αιματα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λαμόγια θα πεθανετε