Απίστευτο! Ο Γ. Καπάκης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για δήμαρχος!

Το πρωτοσέλιδο μεγάλης πανελλήνιας ιστοσελίδας 

Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως οι φιλοδοξίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και δημοτικού συμβούλου Άνδρου Γιάννη Καπάκη "κάηκαν στο Μάτι"! Ανάμεσα σε αυτούς και ο βασικός υποστηρικτής του στο Γαύριο. Ορισμένοι άλλοι σε σχόλια τους είχαν γράψει πως "δεν είχε πια πολιτικές φιλοδοξίες".

Θεωρούσαν όλοι αυτοί πως το βάρος της ευθύνης από την μεγαλύτερη μεταπολεμική εθνική καταστροφή σε καιρό ειρήνης με 99 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, εκατοντάδες αυτοκίνητα καμένα και χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα ήταν πολύ μεγάλο για να το αντιπαρέλθει ο πρώην ΓΓΠΠ και δημοτικός σύμβουλος Άνδρου και να διεκδικήσει αμέσως νέα δημόσια αξιώματα.

Ο κ. Γιάννης Καπάκης τους διέψευσε όλους πανηγυρικά! Με μια «σεμνή» ανακοίνωση δύο σελίδων (!) στην οποία διαπιστώνει πως:

«Η μόνη αρμόδια από το Σύνταγμα και τους νόμους για να εξετάσει την υπόθεση και να αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας, όπως όλοι οφείλουμε, έχω θέσει τον εαυτό μου.»

Με αυτή την "σιωπηλή" διαπίστωση («μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη») ξεπερνά δεκάδες μηνύσεις για ποινικές ευθύνες του, ξεπερνά την αποπομπή/ παραίτηση για πολιτικές ευθύνες του, ξεπερνά και τις ηθικές αιτιάσεις πως θα πρέπει πρώτα να αθωωθεί και μετά να διεκδικήσει πάλι δημόσιο αξίωμα.

Και αφού αντιπαρέρχεται όλα τα παραπάνω δηλώνει με «ταπεινοφροσύνη:

«Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρωτεύει και έχει απόλυτα ανάγκη ο τόπος, είναι η προσπάθεια και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Άνδρου που καθημερινώς οξύνονται, στην οποία και είμαι απόλυτα προσηλωμένος από όποια θέση έχω ταχθεί να υπηρετώ.»

Με την ίδια ευκολία που ξεπέρασε την καταστροφή, ξεπερνά και την σχεδόν τριετή απουσία του από τα κοινά της Άνδρου! Λόγω της «προσήλωσης» του στα προβλήματα της Ελλάδας. Και επιστρέφει στα της Άνδρου με νωπές τις «επιτυχίες» του στην Πολιτική Προστασία της Αττικής! Και δηλώνει έτοιμος – μετά τη "λύση" των προβλημάτων στην Μάνδρα και στο Μάτι! - να "λύσει" και τα προβλήματα του νησιού μας, δηλώνοντας με υπερηφάνεια:

«Η  διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους σας από τότε που ήμουν πολύ νέος, όπως γνωστή είναι και η κοινωνική μου συνεισφορά...»

Το πρωτοσέλιδο της μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας "Τα Νέα"

Δυστυχώς εδώ κάνει πως ξεχνά πως η επαγγελματική διαδρομή του - ως γνωστόν - τελείωσε με μια καταστροφή εθνικών διαστάσεων. Για την οποία θα έπρεπε να σκεφτεί λίγο παραπάνω πριν αποφασίσει να διεκδικήσει, το όποιο επόμενο δημόσιο αξίωμα!

Αλλά δεν το σκέφτηκε. Όπως δεν σκέφτηκε όταν διορίστηκε και ανέλαβε το προηγούμενο δημόσιο αξίωμα και τις ευθύνες του. Αυτές που σήμερα κάνει πως δεν βλέπει! Δηλώνοντας – παρά το πλήθος των ποινικών μηνύσεων εναντίον του – πως μόνη αρμόδια:

«…είναι η Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας, όπως όλοι οφείλουμε, έχω θέσει τον εαυτό μου»!!!

Δηλαδή «έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης» μισό μήνα μετά την καταστροφή και μετά από δεκάδες μηνύσεις εναντίον του!  Άραγε αν ο κ. Καπάκης δεν «έθετε» τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης  λέτε να μην τον καλούσε ο εισαγγελέας; Απίστευτος και πάλι ο κ. Καπάκης!

Αυτά για τον κ. Καπάκη και τη νέα υποψηφιότητα του για τις εκλογές του 2019. Ως προς την προηγούμενη του 2014 – που κι αυτή ήταν και τότε όψιμη αφού εμφανίστηκε στην Άνδρο σαν κομήτης τρεις μόλις μήνες πριν τις εκλογές – να σημειώσουμε πως το εκλογικό σώμα του έδωσε ένα 12%! Ίσως θεωρεί πως με τις πανελλήνιες «επιτυχίες» του μπορεί να ελπίζει σε κάτι  καλύτερο! Και αν πάει καλύτερα υπόσχεται πως θα συνεργαστεί με όλους επειδή:

«Ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, άλλωστε  προτάσσει τις συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαι αποφασισμένος να τις αξιοποιήσω σε μέγιστο βαθμό,  χωρίς ανούσιες αντιπαλότητες.»

Αυτά τα ωραία και ευγενικά τα λέει ένας άνθρωπος που από το «facebook της ζωής του» έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες σχεδόν με όλους! Τώρα πως θα «συνεργαστεί» με όλους είναι ένα ερωτηματικό!

Τέλος, αν καταλαβαίνουμε καλά - αφού ξεπερνά όλους και όλα - επιλέγει να γράψει, να καταγράψει, να περιγράψει, να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί στον μοναδικό αντίπαλο που αναγνωρίζει: το site μας! Δεν είναι τυχαίο πως από τις 659 λέξεις κειμένου της ανακοίνωσης του οι 217 (το 1/3)  αναφέρονται, εμμέσως πλην σαφώς, στο Εν Άνδρω!

Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει. Αντιπαρερχόμαστε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αυτά έμαθε, αυτά λέει, αυτή την πολιτική παιδεία και κουλτούρα έχει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Του απαντάμε πολιτικά. Και τον συμβουλεύουμε πως καλό θα ήταν πρώτα να ξεμπερδέψει με τις δεκάδες εναντίον του μηνύσεις, με τους εισαγγελείς, με τα πορίσματα, με τις απολογίες, με τα δικαστήρια, με τους δικηγόρους κλπ και μετά να ασχοληθεί με τον δημόσιο βίο της Άνδρου.

Αλήθεια με τέτοια μπλεξίματα πως θα προλάβει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα της Άνδρου. Εκτός και αν νομίζει πως το μόνο πρόβλημα της Άνδρου είναι το «facebook της ζωής του» και οι σκιαμαχίες με το site μας…

ΥΓ. Το ότι αναφερόμαστε στην βροχή των μηνύσεων - που υποβάλουν εναντίον του τα θύματα της εθνικής τραγωδίας - αναπαράγοντας αυτά που γράφονται γι' αυτόν σε όλο τον ελληνικό τύπο (έντυπο, ηλεκτρονικό κλπ) το κάνουμε για ειδησεογραφικούς λόγους. Το ίδιο θα κάναμε αν υπήρχε βροχή μηνύσεων κατά κάποιου άλλου μέλους του δημοτικού συμβουλίου της Άνδρου. Ας το καταλάβει. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να δει «στον καθρέφτη της ζωής του» την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μόνος του...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή, για να αντιστρέψω το ερώτημα και να φανεί η βασιμότητα του επιχειρήματός σας, πιστεύετε πραγματικά ότι εάν ήταν ο Γλυνός ή ο Σουσούδης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θα γλίτωνε το Μάτι?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα αντιστρέψω κι εγώ το ερώτημα σας: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ. ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΞΕΡΕ...
Κάποια άλλη απορία μήπως;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή πέτυχε τοσο ο Γλυνός τρίβει ακόμα το μαύρισμα των τελευταίων εκλογών;

This comment was minimized by the moderator on the site

Το νόμιμο (της υποβολής υποψηφιότητας του κου Καπάκη) δεν είναι απαραιτήτως και ηθικό.
Άλλωστε στην πολιτική συχνά πυκνά κρύβονται βρωμιές πίσω από την νομιμοφάνεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά από έναν πετυχημένο Δήμαρχο τον κ. Γλυνό , τον αδιάφορο κ. Σουσούδη, ήρθε η ώρα του κ. Καπάκη.
Τι άλλο θα πρέπει να ζήσει η ταλαίπωρη Ανδρος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο .... Σουσούδης κατεβαίνει για ... δήμαρχος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελάνε και τα μπετά!!!!! Ο looser που μάλλον ξεμένει από φράγκα ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να ανατροφοδοτήσει την αδηφάγο ματαιοδοξία του για εξουσία και να είναι "κάποιος" μέσα στα πράγματα...πραγματοποιεί ένα άθλιο comeback.
Αγαπητέ κ. Καπάκη αφήστε τις εξουσίες και τα δήθεν και δείτε τι θα κάνετε με τις τόσες αγωγές εναντίων σας για εγκληματική αμέλεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον είχα συμπαθήσει προ Μάτι συμβάντος. Μπορεί και να τον ψήφιζα.
Τον λυπήθηκα για αυτό που περίμενα ότι θα περνούσε με τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι. ΤΥΨΕΙΣ – έφταιγε δεν έφταιγε!
Το να μη θέλει να μείνει εκτός δημοσιότητας τουλάχιστον για λίγο καιρό, ή έστω μέχρι να βγει το πόρισμα στο ΜΑΤΙ με έκανε να το σιχαθώ.
Σίγουρα δεν πρέπει να κατηγορούμε συνανθρώπους πριν δικαστούν, αλλά και οι κατηγορούμενοι οφείλουν να κρατήσουν μια ευπρεπή στάση μέχρι την ημέρα αθωότητάς τους ή ενοχοποίησής τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΕΣ Τ’ ΑΚΟΛΟΥΘΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ,ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
ΑΠΛΑ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΠΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΕΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.
‘’’ .....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΣΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ Η ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΓΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ, ΠΑΛΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.....’’’
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΣΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΙΑ ΣΚΕΨΗ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Ματθαίος καθηγητής Εν Ανδρω σήμερα 25/10/18

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους και οι ζωντανοί με τους ζωντανούς

This comment was minimized by the moderator on the site

Είσαι πολλοί αντικειμενικός,,,
Αν ήταν ένας χωραιτης δεν θα έτρεχε μια
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άρα ο Σουσούδης που συχνά-πυκνά του κάνουμε σκληρή κριτική είναι Γαυριώτης! Κοίτα που δεν το ήξερα και τον νόμιζα χωραΐτη;
Καλήνύχτα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα