Έκλεισε και ξηλώνεται η Εθνική στο Κόρθι.

Ο πεζόδρομος όπου ήταν το γραφείο της Εθνικής στο Κόρθι (φωτ. Εν Άνδρω).

Αν και έκλεισε την Τετάρτη 7/11 και ξηλώνεται στις 9/11 η Εθνική στο Κόρθι κάποιες διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Όμως, όπως μάθαμε συνεργείο θα ξηλώσει Παρασκευή οριστικά τα γραφεία της Εθνικής στο Κόρθι. Ήδη με ανακοίνωση από τα κεντρικά καλούνται οι πελάτες της Τράπεζας να συναλλάσσονται με το υποκατάστημα στην Χώρας.

Τώρα ως προς τις διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του γραφείου εξυπηρέτησης του Κορθίου (λειτουργούσε κάθε Τετάρτη) που έγιναν κατά καιρούς δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Τελευταία έχουν καταγραφεί επιστολές διαμαρτυρίας προς την Τράπεζα του δημάρχου, του έπαρχου και του δημοτικού συμβούλου Χ. Βουραζέρη.

Το αξιοπερίεργο είναι ακόμα και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για το θέμα της Τράπεζας στο πολιτιστικό κέντρο Κορθίου θα γίνει... την επόμενη εβδομάδα! Δηλαδή, εκ των υστέρων...

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως το θέμα της Εθνικής του Κορθίου δεν έχει αντιστοιχίες με το θέμα της Πειραιώς του Γαυρίου. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση του υποκαταστήματος του Γαυρίου αφορούσε το βασικό λιμάνι του νησιού, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες ετησίως καθώς και το κύριο καλοκαιρινό τουριστικό μέτωπο του νησιού.  

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια έλεγαν οι παλαιότεροι! Δυστυχώς όσο μειώνεται ο πραγματικός πληθυσμός (δηλαδή όσοι ζούν μόνιμα επάνω στο νησί) της Ανδρου, θα παρουσιάζονται παρόμοια ζητήματα στον τόπο. Εκτός από το γεγονός του οτι στην επόμενη απογραφή πρέπει να απογραφούν όσοι περισσότεροι Ανδριώτες μπορούν για αρκετούς λόγους εκπροσώπησης του νησιού, πρέπει να δοθούν μαζικά τα κίνητρα εκείνα ώστε να επιστρέψει κόσμος στην Ανδρο και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά! Σε αυτό θα βοηθούσε και το ξεκίνημα μιας σχολής στο νησί (στεγαζόμενη σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού υπάρχει η δυνατότητα). Σε όσες επαρχιακές περιοχές υπάρχει κάποια Σχολή, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τους χειμερινούς μήνες στα περισσότερα επαγγέλματα της τοπικής αγοράς. Στην Ανδρο δε θα ήταν άσχημο να έχουμε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με 80,100 ή 150 φοιτητές, που θα νοίκιαζαν χώρους διαμονής και θα ξόδευαν χρήματα για τη διατροφή, τη διασκέδαση και οτι άλλο απαραίτητο για τις σπουδές τους. Οσο συρρικνώνεται πάντως ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού, θα δυσκολεύει η καθημερινότητα του πολίτη ως προς την εξυπηρέτησή του σε δημόσια και μη αγαθά. Οι τράπεζες -που σήμερα κρίνονται απαραίτητες για τις καθημερινές μας συναλλαγές- είναι μέρος των αγαθών - υπηρεσιών που δικαιούται να απολαμβάνει.