Καίγεται ακόμα η ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας! Η αλήθεια με τον ΧΥΤΥ Πλούσκας...

Για 4η συνεχόμενη μέρα καίγονται τα σκουπίδια στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας! Ποιοι πολιτικάντηδες και "περιβαντολογούντες" επιμένουν στην υγειονομική βόμβα και στο σημερινό ανεξέλεγκτο χάλι της Σταυροπέδας; Ποιοι επιμένουν σε έναν ΧΑΔΑ λίγα χιλιόμετρα από την πολυπληθή Χώρα και με αυτές τις θλιβερές εικόνες του μοναδικού στην Ευρώπη Στρόφιλα της Άνδρου; (φωτ. Εν Άνδρω).

Η αλήθεια για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας

Ο Δήμος, έχει υποβάλει από τις 27.12.2016 αίτημα χρηματοδότησης στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως προβλέπονταν στη σχετική πρόσκληση.

Ο προυπολογισμός της πράξης του Τεχνικού Δελτίου, είναι 7.128.000 € και φυσικά , μπορεί να αυξηθεί, εφόσον παραστεί ανάγκη, κατά τη διάρκεια ένταξης του έργου στο πρόγραμμα υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης του έργου (κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επομένων εβδομάδων), ο Δήμος θα στείλει τα Τεύχη στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή (ΕΥΔ) και θα αναμένει να έρθει η σειρά προτεραιότητας για την εξέταση του φακέλου του έργου.

Πιθανώς θα εξετασθεί ο φάκελος εντός των επομένων μηνών. Παρόλα αυτά, επειδή η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα ειδικά με την διαχείριση των αστικών αποβλήτων στα νησιά (όπως αναφέρεται νησιά πληρώνουν πλέον πρόστιμα δυσανάλογα με το μέγεθός του στην ΕΕ ) υπάρχει πληροφορία ότι σύντομα θα προκηρυχτεί ειδικά για τα νησιά που θα αφορά την υλοποίηση των ώριμων έργων διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Στην περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι ο χρόνος ένταξης του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης θα συντομευτεί περισσότερο. Στο Νότιο Αιγαίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο ώριμα προς έντεξη έργα: ο ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ και ο ΧΥΤΥ της Τήνου, όπου επίσης λειτουργεί ο δεματοποιητής εδώ και μερικά χρόνια (το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 5 εκ.€)

Πρακτικά, μετά την έγκριση χρηματοδότησης του έργου της Άνδρου, θα απαιτηθούν μερικοί μήνες (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι να βρεθεί ο ανάδοχος και να υπογραφεί η σύμβαση. Για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, θα πρέπει να γίνουν οι απαλλοτριώσεις (δρόμος, ΧΥΤΥ), κάτι που δεν αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες, όμως και αυτό θέλει το χρόνο του. Στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν υπάρξουν προβλήματα με όλα αυτά, το έργο θα είναι έτοιμο μετά το 2021.

Οι μελετητές δεν υπολογίζουν καμία δικαστική εμπλοκή, γιατί πλέον το έργο δεν πρόκειται να κολλήσει (μετά την απόφαση καταπέλτη του υπουργού Σταθάκη) στα δικαστήρια. Σημασία για την Άνδρο έχει ότι ξεκόλλησε το έργο, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια.

Ποιος ενδιαφέρεται αν πλάι, στις υπέροχές φωτογραφικές εκθέσεις για το νησί, υπάρχουν και φωτογραφίες σαν κι αυτή που "ταξιδεύουν" με τα διερχόμενα καράβια της γραμμής μας προς τα άλλα νησιά και την Ραφήνα; (φωτ. Εν Άνδρω).

Η αλήθεια για την χωματερή της Σταυροπέδας

Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Ανδριώτικη κοινωνία, είναι ότι όσοι τοπικοί πολιτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίσουν να βάζουν εμπόδια για να τρέξει το έργο απλώς αδιαφορούν εντελώς για εικόνες όπως η παραπάνω και για την καταστροφή του νησιού.

Το χειρότερο αδιαφορούν για το μέλλον των χιλιάδων κατοίκων της Χώρας που γειτνιάζει με την ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας, που καίγεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα με ευθύνη και των δημοτικών αρχών.

Η καύση εξαφανίζει τα τοξικά σκουπίδια που σωρεύονται ανεξέλεγκτα εκεί από όλο το νησί. Όμως η καύση τους, λόγω της έκκλησης διοξινών, προκαλεί βαρύτατες συνέπειες στην υγεία των χιλιάδων κατοίκων της Χώρας. Και ιδίως των παιδιών. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εμμονικούς. Κάποιοι εξ αυτών παιδιά, σκυλιά δεν έχουν. Κάποιοι άλλοι τα παιδιά τους και οι ίδιοι δεν μένουν στην Άνδρο. Έρχονται μόνο για διακοπές και αδιαφορούν για οτιδήποτε είναι πέρα από την γειτονιά τους.Όπως έλεγε "ευγενής και χριστεπώνυμος" κυρία: "αν είναι να πάθει κάτι το χωριό μου ας καταστραφεί όλη η Άνδρος"!

Η επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου και τρομοκράτησης όλων και των αρμοδίων συνεχίζεται ακόμα και τώρα που τέλειωσε η αδειοδότηση. Παράδειγμα,  ένα απλό ερώτημα στον επίτροπο Villa και μια τυπική απάντηση του ιδίου μετατράπηκαν ψευδέστατα σε «απόρριψη της ΕΕ στον ΧΥΤΥ της Άνδρου»!!! Και φυσικά δεν διστάζουν να γράφουν ανώνυμες απειλές ακόμα και στα σχόλια του Εν Άνδρω για δίκες, φυλακίσεις, χειροπέδες!!! Όλα αυτά, όταν έχουν αποτύχει επι 6ετία, στα τόσα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα και απειλές που χρησιμοποίησαν!

Υ.Γ. Αλήθεια τι σημασία έχει για τους "βέρους" και τους βλάμηδες η όποια αλήθεια; (το βλάμης είναι αλβανικό προσωνύμιο - κατά την εγκυκλοπαίδεια σημαίνει σύντροφος, αδελφός, αλλά και κουτσαβάκης, ψευτοπαληκαράς) Αυτοί επί 6ετία – με την συμβολή των πολιτικάντηδων του νησιού -  αντέδρασαν σε κάθε προσπάθεια απαλλαγής της Άνδρου από την ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας, που πνίγει με διοξίνες την Χώρα, που ντροπιάζει το νησί στα διερχόμενα πλοία και που καταστρέφει τον μοναδικό στις Κυκλάδες αρχαιολογικό χώρο Στρόφιλα. Όλα αυτά από την σιγουριά της δικης τους «αθηναϊκής Ριβιέρας» και των ψευδονύμων σχολίων που εκτοξεύουν ανώνυμα στο διαδίκτυο…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο τέλος θα βγάλεις τον πυροσβεστη και εμπρηστη για το Μάτι...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εμείς Γαυριώτη δεν βγάζουμε τίποτα. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 μηνύσεις εναντίον του πυροσβέστη σου αλλες σε βαθμό ΠΛΗΜΕΛΗΜΑΤΟΣ κι άλλες σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ που μιλάνε για 99 νεκρούς. Ένα νεκροταφείο του Γαυρίου γεμάτο νεκρούς - λένε οι μηνύσεις - για τους οποίους του προσάπτουν ευθύνες είτε ως πλημέλημα είτε ως κακούργημα.
Να δούμε τι θα πει ο πυροσβέστης με τέτοιο κατηγορητήριο εναντίον του. Και τι θα πει και ο εισαγγελέας.
Το κωμικοτραγικό είναι πως αυτός που ζητούσε εισαγγελείς για όλους τους άλλους τώρα πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα και μάλιστα για 99 φόνους εξ αμελείας ή φόνους με ενδεχόμενο δόλο. Η συνέχεια στους εισαγγελείς.
Το Εν Άνδρω φυσικά και δεν έχει σχέσεις και πάρτε δώσε με την δικαιοσύνη και δεν καταδικάζει κανέναν. Απλά γράφει αυτά που κάνει καθένας και αυτά που προσάπτουν οι μηνύσεις στον καθένα.
Συνεπώς δεν κατηγορούμε τον "πυροσβέστη της συμφοράς" όπως τον αποκάλέσαν άλλοι για εμπρησμό το Ματι. Οι κάτοικοι και οι συγγενείς των 99 νεκρών τον κατηγορούν - αν δεν κατάλαβες - για 99 φόνους παληκάρι μου. Εμείς τι να πούμε μετά από αυτό;
Ευχαριστούμε που μάςε έδωσες την ευκαιρία να σου εξηγήσαμε το θέμα και να μην νομίζεις πως το κατηγορητηριο είναι για εμπρησμόυς, αλλά για 99 νεκρούς.
Καληνύχτα σας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Guest Πολίτη, πολύ σωστά τα λες σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας στον χαδα. Άραγε θα επιληφθεί η Πυροσβεστική και ο αρμόδιος Εισαγγελέας αφενός για διερεύνηση των αιτιών και τον εντοπισμό των υπευθύνων και αφετέρου για την καταδίκη υπαιτίων και αρμόδιων που ολιγωρησαν?? Αλλιώς μυρίζει ... σκοπιμότητα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σκοπιμότητες πολλές. Δυστυχώς. Και από αυτούς που λειτουργούν τον νέο ΧΑΔΑ παράνομα. Και από την αντιπολίτευση που το ανέχεται και δεν μιλά. Ιδίως η ελάχιστη αντιπολίτευση που κραυγάζει για την Πλούσκα που έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις και δεν λέει κουβέντα για την Σταυροπέδα που συντελείται περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό έγκλημα. Αλλά τι να πουν οι της ελάχιστης αντιπολίτευσης που αδιαφορούν για την υγεία του 50% του πληθυσμού της Άνδρου που ζει στην Χώρα; Τι να πουν που έχουν προβάλει τόσες αστείες δικαιολογίες που όλες απορρίφθηκαν (ρέμα που δεν είναι, αρχαία που δεν υπάρχουν, υπόγεια ύδατα που δεν βλέπουν, κλπ).
Κάνουν πως δεν βλέπουν το περιβαλοτνικό έγκλημα εναντίον του 50% του πληθυσμού της Άνδρου και το αρχαιολογικό έγκλημα εναντίον όλης της Άνδρου και αρνούνται έναν οργανωμένο ΧΥΤΥ και "απολαμβάνουν/αποδέχονται" έναν νεό ανεξέλεγκτο ΧΑΔΑ. ¨ολα αυτά μπας και πάρει ένα ποσοστό καλύτερο ο πυροσβέστης που κατηγορείται με 20 μηνύσεις πως έκαψε το Μάτι! Και ακυρώσει όλες τις επι 6ετία εγκρίσεις και σδειοδοτήσεις. Με την φρούδα ελπίδα να αρχίσει από την αρχή!!!
Αυτά κι αν είναι σκοπιμότητες και του δημάρχου και της ελάχιστης αντιπολίτευσης. Και της μείζονος που έχει ξεχάσει το θέμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ....'' ΧΟΒΟΛΗΣ'' ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ...ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ... ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ''ΧΥΤΥ'' ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άκου μπαρμπά Γιάννη Κανατά και με τα σταμνάκια σου και με τα κανάτια σου. Αφού σου αρέσει να σκορπάς θάνατο στους άλλους δεν έχεις θέση εδώ. Πήγαινε στην έρημη Πλούσκα της ζωης σου να απαγγείλεις μόνος τα ποιήματα σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΙ Ο Κ.Θ. έχουν πνίξει την Άνδρο στους καπνούς των ψεμάτων τους

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΛΥΝΟΥ ΚΑΙΓΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το ψέμα σας έχει κοντά ποδάρια. Είμαστε οι μόνοι και τότε που γράφαμε. Και που συνεχίζουμε να γράφουμε. Όμως εσείς τότε βλάμηδες δεν μιλάγατε. Λουφάζατε. Κρυβόσαστε πίσω από την Πλούσκα που "δεν θα γινόταν ΧΥΤΥ". Μετά που έγινε ξεφαντώσατε. Αυτή είναι η αλήθεια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μ.Α. και ο πυροσβέστης της συμφοράς έχουν πνίξει την Άνδρο στους καπνούς των ψεμάτων τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβαζουμε τις ενημερωσεις για την προοδο της δημιουργιας ΧΥΤΥ στη θεση Πλουσκα και αν ειναι αληθεια, ολα οσα γραφονται ,μαλλον κατι παει στραβα και δεν μας το λενε.
Η Ευρωπαικοι μηχανισμοι χρηματοδοτησης υστερα απο μελετες φυσικα μπορουν να χρηματοδοτησουν τετοια εργα, αλλα οταν ασφαλως εχουν στα χερια τους εναν πληρη φακελλο !
Εδω που ειμαστε πληροφορηθηκαμε οτι τετοιος φακελλος δεν υπαρχει, ουτε καν οριιοθετημμενο οικοπεδο, που να εχει τιτλους ιδιοκτησιας για την γενομμεμη περιφραξη - οριοθετηση και προφανεστατα, δεν προκειται να χρηματοδοτηθει ,οταν δεν εμφανιζονται τιτλοι ιδιοκτησιας του εν προκειμενω οικοπεδου !
Λιγη σοβαροτητα επιτελους θα υπαρξει για τετοια εργα σε αυτο το νησι, η ολοι παιζουν πολιτικα και κομματικα παιχνιδακια, στις πλατες μας ?
Δεν προκειται να δουμε ΧΥΤΥ στο νησι μας, οσο δεν ξεκινανε απο τα αυτνοητα !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ότι πληροφορηθηκατε είναι παραπληροφόρηση. Οι εξηγήσεις γι' αυτά που γράφετε υπάρχουν αναλυτικά στην μελέτη η οποία αδειοδοτήθηκε.
Αν ενδιαφέρεστε για όλες τις λεπτομέρειες ρωτήστε τους μελετητές, ρωτήστε την Αποκεντρωμένη, το υπουργείο που αδειοδότησε... Αν ρωτάτε την ομάδα των αντιδρώντων αυτά θα μαθαίνετε.
Αυτοί έβγαλαν μια γενικόλογη απάντηση ρουτίνας του επιτρόπου περιβάλλοντος σε "γνωμοδότηση" επί αγνώστου θέματος... Για διαβάστε τι γράφουμε παραπάνω. Από την αρμόδια κρατική αρχή τα πήραμε γραπτως....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κ. Μπασαντη. Δεν μας λέτε στο άρθρο σας αν υπήρχαν μέτρα πυροπροστασίας , εάν είχαν τηρηθεί και γιατί αυτά αστοχισαν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά και ΔΕΝ υπήρχαν μέτρα πυροπροστασίας. Ποιος τα θέλει; Δεν βολεύουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Ούτε αυτούς που βάζουν τις φωτιές. Ούτε τους αερολογούντες περί το περιβάλλον Πλουσκαίους και τον πυροσβέστη της συμφοράς φίλο τους. Ούτε υπάρχει αντιπολίτευση μείζονα ή ελάχιστη να πει κάτι. ΔΕΝ βλέπετε πως μόνο ΕΝΑ site μιλά τα άλλα γράφουν για εκδηλώσεις προσχολικής ηλικίας; ΔΕΝ βλέπετε πως οι διοξίνες σαρώνουν και οι κάτοικοι της "αθηναϊκής Ριβιέρας" παραπληροφορούν ασταμάτητα. Τι μέτρα πυροπροστασίας λέτε σε μια ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χωματερή; Αυτά κι ευχαριστούμε για την ερώτηση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν φτάνει να γράφει κάποιος ότι του κατέβει εν θερμώ, πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε προσεκτικά. Ο Ευρωπαίος επίτροπος γράφει απλά ότι η έχουσα την ευθύνη χρηματοδότησης διαχειριστική αρχή οφείλει να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για κατασκευή χυτυ στην Πλουσκα.
Από την στιγμή που παραβιάζονται βασικές αρχές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας χρηματοδότηση δεν προβλέπεται και εάν ακόμη ήθελε δοθεί θα καταπέσει όπως και στο Γραμματικό! Και στην Πλουσκα παραβιάζονται σχεδόν όλες οι βασικές αρχές για διαχείριση αποβλήτων καθώς και για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων αυτής της κατηγορίας, σε συνδυασμό με το υψηλό μοναδιαίο κόστος κατασκευής και το υπέρογκο κόστος λειτουργίας σε βάρος των δημοτών.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο επίτροπος λεέι ότι λέει η νομοθεσία. Εσείς απλώς "ερμηνεύοντας" τον επίτροπο λέτε ότι θέλετε. Ο επίτροπος ΔΕΝ αναφέρεται φυσικά στην Πλούσκα, αλλά στον κοινοτικό νόμο γενικά και αόριστα. Οι δύο ερωτήσεις του Χουντή δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που γράφτηκαν. Κι αν έχετε κότσια βγείτε και γράψτε τις ανοησίες της ζωής σας επώνυμα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την εξαετή καθυστέρηση ευθύνονται απολύτως αυτοί που υλοποίησαν και αυτοί που αποδέχτηκαν μια προβληματική μελέτη που έδωσε λαβή σε κάθε διαφωνούντα με την χωροθέτηση. Μια σοβαρότερη δουλειά δεν θα είχε δημιουργήσει τέτοια μακροχρόνια προβλήματα στο νησί!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μια σοβαρή απάντηση προϋποθέτει να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται και όχι σε ερωτήματα που εσείς φαντάζεστε.
Καληνύχτα σας.
ΥΓ Η μελέτη πάντως είναι σοβαρή και προχωρά. Τις ευθύνες στους πολιτικάντηδες από το 2012 μέχρι σήμερα και στους βλάμηδες (βλάμης = σύντροφος, αδελφός, ψευτόμαγκας, ψευτοπαλακαράς) που ζουν στην Αθήνα κι αδιαφορούν για τους χιλιάδες ανδριώτες της Χώρας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα