Η μαρίνα στο Μπατσί και οι ψήφοι που δεν έρχονται…

 

Εμάς μας αρέσει να την λέμε μαρίνα αν και αυτό δεν ισχύει , διότι κανονικά  είναι μια κατασκευή προστασίας του λιμένος Μπατσίου. Κατασκευάστηκε πριν από 12 χρόνια περίπου με πολλές κακοτεχνίες και αμαρτίες, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει. Κατά καιρούς σε κάποιους ανατέθηκε να την νομιμοποιήσουν, ώστε να λειτουργήσει κανονικά , αλλά μπλέχτηκαν στην γραφειοκρατία, αν και δεν νομίζω ότι προσπάθησαν ιδιαίτερα.

Έτσι αυτή η μαρίνα δεν λειτούργησε ποτέ κανονικά. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να εισπράττουμε για τον ελλιμενισμό σκαφών, αλλά πληρώνουμε κιόλας κάθε χρόνο 5.500 ευρώ! Και μας κατέστρεψε και την αμμουδιά και πάλι και εκεί πληρώνουμε κάθε χρόνο για την μεταφορά της άμμου! Αυτό το λιμάνι είναι το μοναδικό, που ανήκει στον Δήμο Άνδρου.

Τον τελευταίο χρόνο κάτι άρχισε να κινείται. Τοποθετήθηκε άνθρωπος για να δένει τα σκάφη και με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Γ. Ψωμά, μεταφέρθηκε ο ηλεκτρικός πίνακας μέσα στο σπιτάκι και έτσι δεν θα βρέχεται πια σε κάθε σοροκάδα και δεν θα χρειαστεί να τον μαζέψουμε πάλι από τον βυθό του λιμανιού προς μεγάλη απογοήτευση των ψαριών...

Μάθαμε ακόμα ότι μπήκε η μαρίνα σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε ήδη εν μέρει μαζί με μια αερομηχανική μελέτη για την αμμουδιά! Προβλέπετε λένε βραχισμός, πρόσθετη πλωτή εξέδρα, μελέτη πυροπροστασίας κ.λ.π. Για σκεφτείτε ίσως και για ένα αγκυροβόλιο, μήπως έλθει και κανένα κρουαζιερόπλοιο...

Φυσικά είναι άγνωστο πότε θα γίνουν τα παραπάνω έργα και λυπάμαι Δήμαρχε, αλλά μέχρι τον Μάιο που έχουμε εκλογές τίποτα από τα παραπάνω που ακούμε δεν προβλέπεται να γίνει και δεν θα κόψεις κορδέλα!!!

Μην θυμώνεις όμως πάλι...   

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΨΗΦΟΥΣ...

Λόγω των εκλογών όμως θα μας επισκεφτούν όλοι οι υποψήφιοι και θα μας υποσχεθούν όπως συνηθίζεται, γέφυρες , τρένα, αεροπλάνα! Αλλά εμείς θέλουμε την μαρίνα μας!!!

Και κάτι τώρα που δεν ξέρετε: η μαρίνα αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, μετά το κεντρικό λιμάνι. Εφέτος από την 1η Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το Μπατσί 1.779 σκάφη διαφόρων τύπων. Ήτοι, περίπου 10.674 άτομα!!

Όλοι αυτοί θαύμασαν την ομορφιά του Μπατσιού, το περπάτησαν, το γεύτηκαν στις ταβέρνες και θα είναι οι καλύτεροι διαφημιστές του.   Πολλοί τουρίστες μας έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι επισκέπτονται το Μπατσί γιατί το έχουν επισκεφτεί νωρίτερα με σκάφος.

Υπολογίστε λοιπόν την σπουδαιότητα αυτής της μικρής μαρίνας, που λειτούργει με ελάχιστες παροχές, ημιτελής και χωρίς καμία διαφήμιση και προβολή. Σε πλήρη λειτουργία πιθανόν να μπορούν να μας επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 20.000 τουρίστες.

Με ακούει κανείς στον Δήμο; Ή, με γράφετε ως συνήθως όπως τα τελευταία 12 χρόνια;

Επαναλαμβάνω η μαρίνα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ... 

Γιάννης Κατσιλίβας

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελματιών Μπατσίου

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι του Εν Άνδρω

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο αντιδήμαρχος μπορεί να παίρνει τέτοια πρωτοβουλία και να τοποθετηθεί άνθρωπο υπεύθυνο για τον ελλιμενισμό των σκαφών;; Τα έσοδα αυτά πόσα ήταν και που πήγαν; Ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει κανένας αρμόδιος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί τους αναστατώνεις ρε άνθρωπε! Λυπήσου τους