Πρόταση τιμής Γιάννη Γλυνού από τον π. Νομάρχη Δημήτρη Μπάιλα

(Από τον πρώην Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα λάβαμε σήμερα και δημοσιεύουμε πρόταση του για να τιμηθεί ο εκλιπών πρώην Δήμαρχος Άνδρου Γιάννη Γλυνός – Εν Άνδρω).

Προς:

  1. Τον Δήμαρχο Άνδρου
  2. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου
  3. Τους επικεφαλής των Συνδυασμών του Δ.Σ.
  4. Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορθίου.

Κύριοι,

Ασφαλώς ο θάνατος του πρώην Δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού αποτέλεσε  μια μεγάλη απώλεια όχι μόνο για την Άνδρο αλλά και για όλες τις Κυκλάδες, μιας και ο Γιάννης ήταν γνωστός και αγαπητός σε όλους. Ως Νομάρχης, μαζί με τον τότε έπαρχο Γιάννη Μαλταμπέ και τους Ν.Σ της Άνδρου, συνεργαστήκαμε μαζί του  αψογά για οκτώ χρόνια, είχα εκτιμήσει τις ικανότητές του.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας  μας ήταν η υλοποίηση στην Άνδρο μικρών και μεγάλων έργων, και ιδιαίτερα για το Κόρθι τριών σημαντικών έργων, το αλιευτικό Καταφύγιο Κορθίου, το Αγροτικό ιατρείο Κορθίου και ο Δρόμος προς τον Όρμο, ήταν έργα, όπως προανέφερα,  αποτέλεσμα αυτής της Συνεργασίας και φιλίας θα τολμούσα να πω, αφού ήταν πάρα πολλές οι εκεί επισκέψεις μου, που μου έδωσαν την δυνατότητα να τον εκτιμήσω και σαν άνθρωπο  και  σαν Δήμαρχο. 

Ιδιαίτερα η υλοποίηση του Δρόμου προς τον Όρμο  που ήταν ένα δύσκολο έργο λόγω ιδιοκτησιών,  ο Γιάννης  βρισκόταν σε μια συνεχή  αντιπαράθεση, με τον συνονόματό του, Τεχνοκράτη Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, γιατί ο μεν Διευθυντής  έβλεπε μόνο την υλοποίηση του έργου, ο δε Δήμαρχος προσπαθούσε και το έργο να γίνει και να προστατεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών του.

Ήταν πραγματικά ατελείωτες οι ώρες που είχαμε δαπανήσει προσπαθώντας επί τόπου να ολοκληρωθεί κάθε σημείο του έργου. Πιστεύοντας λοιπόν ότι η απόδοση τιμής σε ένα σημαντικό πρόσωπο μιας κοινωνίας  αποτελεί μια υπεύθυνη πράξη, αναγνώρισης της προσφοράς του, αλλά και μία πράξη που αφενός μεν θα τον καταγράψει αιώνια στη μνήμη όλων, αφετέρου θα αποτελέσει πρόσκληση ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, και να ασχοληθούν με τα κοινά, προς όφελος του τόπου τους, και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε και υλοποιήθηκε  από την τότε Νομαρχία Κυκλάδων, όμως μετά από αίτημα του εκλιπόντος Δημάρχου,   

Προτείνω

Εφαρμόζοντας τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος να δοθεί το  όνομά του στο συγκεκριμένο έργο. Πιστεύω ότι η αποδοχή της πρότασης θα είναι ομόφωνη, ως ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της προσφοράς του.

                                        Με ιδιαίτερη Τιμή

                                       Δημήτρης Μπάιλας

                                   π. Νομάρχης Κυκλάδων                                                                                                                                                                                                                           

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τετοιες προτασεις ικανοποιουν ανθρωπινες αδυναμιες και ειναι ευπροσδεκτες στον βαθμο που ειναι αποδεκτες και απο τους κοντινους ανθρωπους του εκλιποντος, ιδιως τωρα που ειναι ολα προσφατα.
Ομως, πιο σημαντικο ειναι το αποτυπωμα στην ιστορια, κατι που θα ερθει τα επομενα χρονια, γιατι τοτε θα αναδειχτει το αναστημα του ανθρωπου, αλλα και ο βρωμικος πολεμος που δεχτηκε απο οψιμους τεθλιμενους.