Έπαρχος Άνδρου: μια αναγκαία απάντηση...

Διαγραμμίσεις και καθαρισμοί πρανών δρόμου Βουρκωτής-Άρνης

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Παρακολουθώ τον διάλογο που διεξάγεται στη σελίδα σας και βλέπω πως μερικοί συμπατριώτες μας γράφουν ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Με παρακίνησαν μερικές από αυτές από την περιοχή της Υδρούσας να απαντήσω συνολικά ώστε να ξέρουν το τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε ως Επαρχείο Άνδρου ώστε να μπορούν να κρίνουν, αλλά και να επικρίνουν πιο σωστά.

Διαγραμμίσεις δρόμου Βουρκωτής-Άρνης

Κατ' αρχή να ξεκινήσουμε από την μεγάλη εργολαβία των 670.000 ευρώ που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλη και αφορά τους επαρχιακούς δρόμους του νησιού μας. Επαρχιακοί είναι οι δρόμοι που συνδέουν τους μεγάλους οικισμούς: Γαύριο-Χώρα, Χώρα-Κόρθι, Γαύριο-Κόρθι, Χώρα-Βουρκωτή-Άρνη κλπ. Δεν είναι επαρχιακοί οι δρόμοι εντός των οικισμών, που είναι δημοτικοί. Δεν είναι επαρχιακοί οι δρόμοι, που πάνε στις παραλίες, που είναι δημοτικοί. Δεν είναι επαρχιακοί όλοι οι δρόμοι του Μακροτάνταλου μετά την διασταύρωση του Αμολόχου, που είναι δημοτικοί. Άρα κάνουμε έργα εκεί που ο νόμος και η ευθύνη μας επιτρέπουν. Όλοι οι άλλοι δρόμοι ανήκουν στον Δήμο Άνδρου.

Διαγραμμίσεις δρόμου Βουρκωτής-Άρνης

Ξεκινήσαμε την εργολαβία με καθαρισμούς πρανών στους κεντρικούς δρόμους και διαγραμμίσεις και καθαρισμούς πρανών στο ορεινό δίκτυο, ώστε να ανοίξουμε τους δρόμους και να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα, που καταστρέφουν το οδόστρωμα. Και εξηγώ κάνουμε διαγραμμίσεις και καθαρισμούς πρανών στο ορεινό δίκτυο για να στηρίξουμε τον δρόμο από τις βροχές και να προλάβουμε τις ομίχλες που κάνουν τον χωρίς διαγράμμιση δρόμο επικίνδυνο. Και ξεκινήσαμε (όχι φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους) από τον ορεινό δρόμο Αποίκια-Βουρκωτής-Άρνης, που δέχεται πολλές βροχές, έχει ομίχλες και μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Ένας δρόμος που εξυπηρετεί χωριά με λίγους κατοίκους. Όμως μέλημα μας είναι η στήριξη και αυτών των ξεχασμένων χωριών και όχι το όποιο βραχυχρόνιο πολιτικό όφελος. Αν αυτό το έργο δεν φαίνεται στους πολλούς, είναι αναγκαίο στους λίγους ακρίτες για τους οποίους έχουμε ευθύνη. Οι φωτογραφίες δείχνουν αυτό που κάνουμε...  

Καθαρισμοί ρεμάτων Αγίου Πέτρου, Γαυρίου, Φελλού.

Συγχρόνως από τον Αύγουστο πήραμε την ευθύνη των ρεμάτων στο Επαρχείο και ήδη καθαρίσαμε αρκετά ρέματα που μερικά είχαν να καθαριστούν πολλά χρόνια. Τρία-τέσσερα είναι στον Άγιο Πέτρο που είναι η κατ' εξοχή τουριστική παραλία με πολλά διάσπαρτα σπίτια. Στόχος να προλάβουμε καταστροφές όπως αυτές του 2006.

Καθαρισμοί ρεμάτων Αγίου Πέτρου, Γαυρίου, Φελλού.

Μετά στο Γαύριο που είχε να καθαριστεί αρκετά χρόνια ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στον Κάμπο και στο λιμάνι. Και τέλος το κεντρικό και τα διπλανά στον Φελλό που αν πλημμυρίσουν μπορεί να καταστρέψουν όλη την περιοχή.

Καθαρισμοί ρεμάτων Αγίου Πέτρου, Γαυρίου, Φελλού.

Καθαρίσαμε επίσης και αρκετά χιλιόμετρα πρανή για να σώσουμε τον κεντρικό δρόμο. Συνολικά έχουν καθαριστεί αυτά τα χρόνια 100 χιλιόμετρα. Και τώρα καθαρίσαμε περίπου 15 χιλιόμετρα (δεξιά-αριστερά=30 χιλ). Αν κάποιοι δεν τα βλέπουν δεν πειράζει. Το ζουν όμως οι οδηγοί των φορτηγών που μας ευχαρίστησαν πολλές φορές και χαιρόμαστε που τα αυτοκίνητα τους περνάνε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επιπλέον όπως είπαμε καθαρίσαμε τρία βασικά ρέματα στην περιοχή της Χώρας. Δύο στις Στενιές που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης. Και το άλλο το ρέμα του Μεγάλου Ποταμού που περνά από τα Λειβάδια. Εδώ καθαρίστηκε η απόληξη του ρλεματος στο Παραπόρτι και θα συνεχίσουμε και προς τα πάνω αργότερα. Το Επαρχείο είχε συνεργαστεί και χρηματοδοτήσει το 2015 με 40.000 ευρώ τον Δήμο για καθαρισμούς ρεμάτων, με περιορισμένο αποτέλεσμα. Εφέτος μόνοι μας με ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ, αλλά με αυστηρή και συστηματική επίβλεψη από την μηχανικό μας προχωράμε και κάνουμε πολλαπλάσιο έργο σε μια ευθύνη που αναλάβαμε μόλις τον Αύγουστο. Και εδώ οι φωτογραφίες δείχνουν αυτό που ήδη κάναμε.

Καθαρισμοί ρεμάτων Στενιών - Παραπορτίου

Μπορεί τα παραπάνω έργα που είναι σε εξέλιξη να φαντάζουν λίγα σε μερικούς συμπατριώτες μας. Και πράγματι δεν είναι πολλά. Όμως ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα που είχαμε εξασφαλίσαμε την μεγίστη ανταπόδοση. Και βεβαίως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως το Επαρχείο ξανα-συστάθηκε εκ του μηδενός το 2015. Δεν είχαμε ούτε καρέκλες και γραφεία. Ο θεσμός είχε διαλυθεί το 2010 και όλες οι αρμοδιότητες είχαν περάσει στον Δήμο. Ελάχιστες είχαν μείνει στην Περιφέρεια. Ξεκινήσαμε από το σχεδόν τίποτα. Και από το 2016 και 2017 αναλάβαμε με μια μόνο μηχανικό να εκπονούμε μελέτες και να παίρνουμε έργα. Μικρά στην αρχή. Μεγαλύτερα μετά. Ήδη πλέον μπορούμε με την βοήθεια της Περιφέρειας να κάνουμε και δημοπρατήσεις έργων της τάξεως του 1.000.000 ευρώ όπως ήταν τα έργα για το δίκτυο!

Καθαρισμοί ρεμάτων Στενιών - Παραπορτίου

Συνεπώς δεν εγκαταλείψαμε την Υδρούσα όπως λένε κάποιοι σχολιαστές. Και οι δρόμοι στην Άρνη και στον Φελλό και στον Άγιο Πέτρο και στο Γαύριο και πριν το Μπατσί Υδρούσα είναι. Και χρηματοδοτήσαμε δύο παιδικές χαρές (Γαύριο-Μπατσί) που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ο Δήμος. Και κάνουμε ότι μπορούμε για όλο το νησί. Το Επαρχείο Άνδρου λειτουργεί για όλους. Και δεν λειτουργεί επειδή μας δίνει χρήματα η Περιφέρεια όπως έγραψε κάποιος, που νομίζει πως είμαστε τα χαϊδεμένα παιδιά της. Όποιος καταθέτει μελέτες χρηματοδοτείται την σήμερον ημέρα. Έχουμε σχεδιάσει και έχουμε καταθέσει μελέτες. Έχουμε χρηματοδοτηθεί λόγω των μελετών μας. Και η επίβλεψη μας είναι σκληρή και η παρουσία μας καθημερινή. Κανένα ευρώ δεν πήγε στον βρόντο. Τόσο η μηχανικός όσο και εγώ ως Έπαρχος είμαστε από πάνω από κάθε εργολαβία ελέγχοντας το έργο. Κι όταν κάποιος εργολάβος έκανε τα δικά του συγκρουστήκαμε. Αυτό είναι γνωστό...

Τέλος, για το Κόρθι να πούμε πως βρήκαμε ένα Μουστάκειο σε υπολειτουργία και λόγω της διάλυσης του Επαρχείου. Από ζημιογόνο το κάναμε κερδοφόρο. Και κάναμε και έργα, πάλι με μελέτες. Κανείς δεν εγκρίνει προϋπολογισμούς χωρίς μελέτες ακόμα και στο Μουστάκειο. Άρα για όλα υπήρξε σχέδιο και συλλογική δράση. Όσα αναφέραμε στην ανακοίνωση μας απλά δείχνουν τι μπορεί κανείς να κάνει με τα όποια χρήματα έχει, αλλά με οργάνωση, στόχους και δουλειά. Με μελέτες, επίβλεψη, παρουσία και διάθεση για προσφορά στον τόπο μας.

Αν αυτό ενοχλεί κάποιους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. 

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Δημήτρης Λοτσάρης

Έπαρχος Άνδρου 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή στο Γαυριο 20 μέρες πέφτει η αποχέτευση μπροστά στο λιμεναρχείο κάηκαν οι αντλίες και δεν μπορούν να τα σπρώξουν στο φανάρι Είναι ντροπή να στολίζουν καραβάκι για τα Χριστούγεννα 4500 ευρώ κ 2500 ευρω τα φωτακια δηλαδη 7000 ευρω στο Γαυριο και να μην έχουν να αλλάξουν αντλία μας έφαγε η Βρωμα έλεος θα πάθουμε αρρώστειες. Να το δημοσιοποιοησεται σας παρακαλώ μήπως βρεθεί λύση

This comment was minimized by the moderator on the site

Και βέβαια γίνονται καθαρισμοί ΜΟΝΟ εκεί που μπορεί και πηγαίνει μπουλτόζα....τα ρέματα ΜΕΣΑ σε χωριά που ΔΕΝ πηγαίνει μπουλτόζα, ποιος θα τα καθαρίσει...ποιος;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού βγήκε αυτοβούλως ο έπαρχος κ Λοτσάρης για την αναγκαία απάντηση, ας κάνει τον κόπο να ξανααπαντησει , γιατί τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα σχόλια είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χωρίς λόγο θέλησε να μας απαντήσει....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι καλά τους τα είπε ενάντια στους παραθεριστες από τους οποίους ζει μεγάλο μυαλό...

This comment was minimized by the moderator on the site

γούστο έχει η Μπατσιώτισα παρέα με τον Απροβατιανό που γράφουν τρολάροντας με στόχο να κατεδαφίσουν τον έπαρχο, τα ρέματα, τα φερτά, τους φερτούς και τους χειμερινούς. νομίζουν πως δεν τους ξέρουμε όσοι μένουμε μόνιμα στο τόπο αυτό. θα εκπλαγούν με αυτά που καλλιεργούν στα μυαλά τους. ας τους έπαρχε να νομίζουν. τρεις κι ο κούκος και καλά τους τα έγραψε ο Μπατής.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Λοτσάρη απο πότε τα αυτονόητα ( δηλαδή την υποχρέωσή σας ) να έχετε σε το επαρχιακό δίκτυο όπως πρέπει σε ετήσια βάση μας το παρουσιάζετε ώς΄΄ κατόρθωμα σας΄΄!!! οφείλατε 5 χρόνια τώρα να δώσετε στη Άνδρο πολύ περισσότερα,αλλά βέβαια όπως λέει και ο σοφός λαός μας ΄΄τόσα μπορούσατε τόσα κάνατε΄΄

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ '' ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ'' ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ''.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ, ΟΤΑΝ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ ΧΑΜΩ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΦΕΡΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΟΙΤΕΣ ΤΩΝ ΡΕΜΜΑΤΩΝ. ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!!!!!
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΦΕΡΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΩΝ ΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!!!!!!!!
ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΑΣΚΟΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜ ΕΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΕΦΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΑΜΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ !!!!!!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΝΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΡΕΜΜΑΤΩΝ !!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΡΟΣΕΞΕΤΕ, Ν ΑΡΩΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΑΥΞΑΝΑΤΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΤΡΓΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΡΙΟΝ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.
ΑΝΔΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/2018 .ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ....

This comment was minimized by the moderator on the site

....ΑΑΑΑ.....ΦΙΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ...
ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ
Δεν είμαστε φίλοι κανενός Μαύρου Πρόβατου που λάσπωσε το 2014 και επιχειρεί ξυπνώντας να λασπωσει και το 2018.
Αυτά κύριε Κ.Μ. Και τέρμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ανθρωπος ενδιαφερεται για την Ανδρο, ειναι χαμηλων τονων και εργαζεται αθορυβα. Μας βοηθαει συνεχεια οπου και οπως μπορει γιαυτο και εμεις στις επερχομενες εκλογες πρεπει να τον βοηθησουμε για να συνεχισει απο αλλο ποστο το εργο του μπας και αυτο το νησι απο ο τελμα που βρισκεται μπορεσει και ορθοποδησει Ο κοσμος κυριε Λοτσαρη πυστευω οτι θα σε ανταμειψει

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ...ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΙΑ '' ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ''
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ...

Περισσότερα