Στεφάνι στα Ίμια... εξ αποστάσεως (!) από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Ο Γιώργος Χατζημάρκος σε φωτογραφία με την πλάτη στο φακό χαιρετά προς την πλευρά του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, ενώ διακρίνεται να επιπλέει το στεφάνι. 

Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου, στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή του πριν από 23 χρόνια στην κρίση των Ιμίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλυμνίων.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών του νησιού.

Μετά το πέρας των τελετών στο νησί της Καλύμνου, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε με ιδιωτικό σκάφος τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού: του αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια, ενώ στην περιοχή έπλεε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Από τα Ίμια, ο κ. Χατζημάρκος έγραψε:

«Ένα στεφάνι στον υγρό τάφο των Ιμίων είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες-υπερασπιστές του ελληνικού μας Αιγαίου. Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε».

Και συμπλήρωσε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του «OpenTv»:

«Πήγαμε με ιδιωτικό μέσο. Δεν δεχτήκαμε καμία ενόχληση. Ενημέρωσα τις Αρχές, το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό, είχαμε τη διακριτική συνοδεία του Πολεμικού Ναυτικού και πλησιάσαμε τόσο ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο. Με θλίβει πάρα πολύ που το λέω αυτό. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να δεχτώ ότι μπορούμε να αυτοπεριοριζόμαστε σε μία λογική ηττοπάθειας. Η περιοχή έχει ένταση με την έννοια της στενής παρακολούθησης και του μεγάλου αριθμού σκαφών που βρίσκονται εκατέρωθεν»».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet