ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο φως η δικογραφία για το Μάτι. Το μέγα αλαλούμ Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

 

Χιλιάδες στρέματα δάσους, χιλιάδες σπίτια, χιλιάδες αυτοκίνητα και 100 διαπιστωμένοι νεκροί από το ολοκαύτωμα της ασυνενοησίας και του αλαλούμ Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας σύμφωνα με το πόρισμα που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Και πριν αλεκτωρ φωνήσαι τρις ήρθε η επιβεβαίωση όσων γράψαμε χθες και δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί για τις ευθύνες του κ. Γιάννη Καπάκη για την καταστροφή στο Μάτι. Σήμερα 17/2/19 και ώρα 13:18 τα μεγάλα ειδησεογραφικά site της Αθήνας ανάρτησαν συγκλονιστικά στοιχεία από την ογκώδη δικογραφία όπου εμφανίζονται ανλαγλυφα οι τεράστιες ευθύνες που προκύπτουν για το ολοκαύτωμα της περιοχής.

Γράφουν για το απίστευτο αλαλλούμ στις επικοινωνίες, για την ανυπαρξία πυρόσβεσης, για τα εγκαταστημένα συστήματα επικοινωνίας που δεν λειτουργούσαν, για μονάδες που δεν ήξεραν που ήταν η μια με την άλλη, για αδυναμία επικοινωνίας των εναέριων μέσων με τις επίγειες δυνάμεις. Δεκάδες εξωφρενικές λεπτομέρειες που αφήνουν άναυδο τον αναγνώστη. 

Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των αρμοδίων/υπευθύνων και οι δίκες. Το Μάτι δεν θα περάσει όσο εύκολα ελπίζουν οι ενεχόμενοι σε αυτό.

Ποιοι ευθύνονταν για την δυσλειτουργία των επικοινωνιακών συστημάτων; Ποιοι ευθύνονταν για την μη εφαρμογή πρωτοκόλλων εκκένωσης; Ποιοι ευθύνονται για την μη ύπαρξη ενός UPS να υοστηρίζει τα πανάκριβα συστήματα επικοινωνίας που κατέρρευσαν λόγω διακοπής ρεύματος από την φωτιά;

Οι ευθύνες του τότε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ παραπάνω εμφανείς. Όπως και της ηγεσίας της Πυροσβεστικής, που οι Τόσκας-Καπάκης επέβαλαν. Ευθύνες που αναφέρονται στις μηνύσεις. Ευθύνες πολιτικές, διοικητικές και διαχειριστικές. Σύντομα ο εισαγγελέας που παρέλαβε το ογκοδέστατο φάκελλο θα καλέσει και τους μηνυόμενους και τους αρμόδιους εκείνων των τραγικών ημερών. Ανάμεσα τους και τον τότε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ και σημερινό υποψήφιο δήμαρχο Άνδρου κ. Γιάννη Καπάκη.

Και οι ευθύνες του κ. Καπάκη γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γιατι ήταν ο ίδιος που μιλώντας ως ο καθ' ύλην αρμόδιος διαβεβαίωνε την Βουλή πως η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική είναι πανέτοιμές για κάθε περίπτωση πυρκαγιάς στην Αττική! Και μάλιστα δύο φορές σε διάστημα 10 ημερών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ. Και μετά από τόσες διαβεβαιώσεις συνέβη το κακό και δείτε τι λέει και το πόρισμα για το αλαλούμ των συστημάτων επικοινωμίας που δεν λειτουργούσαν.

Στο μέσο της φωτογραφίας η κατασκήνωση του Οίκου Ναύτου που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δημοσιεύουμε σήμερα εδώ αρχικά αποσπάσματα από το πόρισμα και το αλαλούμ επί διοίκησης του κ. Καπακη. Και στη συνέχεια τι έγραψαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ για την κωμικοτραγική ενημέρωση/παράπλανηση της Βουλής από τον ίδιο τον κ. Καπάκη ενάμιση μήνα πριν την καταστροφή. Για κάθε νεώτερη εξέλιξη στην μεγάλη καταστροφή της Αττικής (Μάτι, Βουτζά, Ραφήνα) θα σας ενημερώνουμε μιας και εκτός του μεγάλου και πανελλήνιου ενδιαφέροντος του ολοκαυτώματος σε Μάτι-Ραφήνα, έχουμε και ενδιαφέρον τοπικό μιας και ένας υποψήφιος δήμαρχος Άνδρου λογίζεται στους βασικούς υπεύθυνους της καταστροφής.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

1. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μάτι: Προβληματική η επικοινωνία, επικίνδυνα «τυφλές» πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις τις κρίσιμες ώρες

Ελλάδα - 17|02|2019 - 13:18

ΠΗΓΗ: Newsroom iefimerida.gr

Κατεστραμένα σπίτια, κατεστραμένες ζωές, χαμένες ζωές και ούτε ένα συγνώμη από τους κήνσορες της ηθικής σε Ελλάδα και σε Άνδρο. Να ξέρουν οι υπεύθυνοι πως υπάρχει νέμεση στις τραγωδίες.

Τα σοβαρότατα προβλήματα στην επικοινωνία των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων, τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αποκαλύπτουν αναφορές που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Επικοινωνίες Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος με ακατάληπτα, δεν… λαμβάνω, επανεκκινήσεις ασυρμάτων και τηλεφωνικές κλήσεις στα προσωπικά τηλέφωνα των εκφωνητών. Βουβές, κουφές, και επικίνδυνα «τυφλές» ήταν οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς. Πληρώματα πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών επικοινωνούσαν με τις επίγειες δυνάμεις και το κέντρο επιχειρήσεων με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτά προκύπτουν από την έκθεση αναφορών και ενημερωτικών για την δυσλειτουργία των ασυρμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία…

Σε αυτή την έκθεση περιλαμβάνονται οι αναφορές αξιωματικών για τις προβληματικές επικοινωνίες που υπάρχουν, διαιωνίζονται και εξελίσσονται εμφατικά και θανατηφόρα την «Μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου 2019. Σε κατάθεση του, Υπαστυνόμος της Άμεσης Δράσης στις 4 Αυγούστου 2018, αναφέρει την έλλειψη ενημέρωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα ως εξής: «Για την πυρκαγιά δεν είχε καμία άμεση ενημέρωση από την Π.Υ. με αίτημα την παροχή συνδρομής-βοήθειας ή για την πορεία και την εξέλιξή της.

Η ενημέρωση του Κέντρου για την εξέλιξη του περιστατικού γινόταν μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο». Άλλος αξιωματικός στις 30 Ιουλίου 2018 αναφέρει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια διαπιστώθηκε δυσλειτουργία εκπομπής και λήψης σήματος, ιδιαίτερα με τους σταθμούς των οικείων αστυνομικών τμημάτων και ένεκα αυτού η επικοινωνία γινόταν πολλές φορές τηλεφωνικά»…

Αλήθεια πιστεύουν μερικοί πως δεν θα φτάσει σε δίκη όλη αυτή καταστροφή; Θα το καλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πως;

Άλλος αξιωματικός περιγράφει ακόμη χειρότερα τα όσα συνέβαιναν: «Λόγω της δυσλειτουργίας εκπομπής και λήψης σήματος δεν γνωρίζαμε το ακριβές σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις». «Λόγω του έντονου προβλήματος της κακής επικοινωνίας τις περισσότερες φορές ενημερωνόμουν για την επικρατούσα κατάσταση μέσω του προσωπικού μου τηλεφώνου και ενημέρωνα και τους ανώτερους αξιωματικούς».

Σε άλλη αναφορά αξιωματικός της Άμεσης Δράσης δηλώνει ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει τον αριθμό των κλήσεων που έκανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επισημαίνει: «Υπήρξαν περιπτώσεις, που το Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν απάντησε στις κλήσεις που πραγματοποίησα ειδικά τις πρώτες ώρες της υπηρεσίας μου».

Διακοπή εκπομπής για 6,5 ώρες τη «Μαύρη Δευτέρα»

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, ο σταθμός βάσης εκπομπής του νέου ψηφιακού συστήματος ραδιοεπικοινωνίας SEPURA (υπάρχουν άλλοι δύο σε Νέα Μάκρη και Πεντέλη), για τις επικοινωνίες των αστυνομικών, σταμάτησε να εκπέμπει για… 6,5 ώρες (19:20-02:00), εξαιτίας διακοπής ρεύματος την «Μαύρη Δευτέρα». Κανείς από την Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν είχε βάλει ένα… UPS, για την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας από την μπαταρία του συστήματος.

 

Τοση καταστροφή στο Μάτι κι ο κ. Καπάκης στις 18:00 της 23ης Ιουλίου τουίταρε ακόμα για την Κινέτα! Αλήθεια πότε πήρε είδηση για την καταστροφή στο Μάτι ο καθ' ύλην αρμόδιος; Πότε έμαθε για νεκρούς στο Μάτι ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας που στις 23:30 της 23/7 ψέλιζε στον κ. Τσίπρα το πως λένε στα αγγλικά το είδος της καταστροφής. Αυτό τους μάρανε: τα μαθήματα αγγλικών για αρχαρίους, ενώ υπήρχαν δεκάδες νεκροί. Και μετά κάποιοι μιλάνε για ήθος...

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας δεν είχαν ασυρμάτους συμβατούς με το νέο ψηφιακό σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, κάτι που θα τους διευκόλυνε να συντονίσουν καλύτερα την διαδικασία διακοπής της κυκλοφορίας στην Λ. Μαραθώνος, αφού και με τους αναλογικούς ασυρμάτους είχαν διακεκομμένες κακές λήψεις και διαβιβάσεις. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις αρχές 2017, είχε προβεί σε δοκιμές του συστήματος, στο Μάτι, την Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Νέο Βουτζά και Καλλιτεχνούπολη (50 συνολικά), όπου διαπίστωνε ότι οι νέοι ασύρματοι είχαν καλό έως αποδεκτό σήμα, όχι όμως και οι παλιοί.

Ενδεικτική είναι η εικόνα στις εγκαταστάσεις σταθμών βάσης εκπομπής σημάτων επικοινωνίας, του ψηφιακού και αναλογικού συστήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ένα διαμορφωμένο «δωματιάκι» εγκαταλελειμμένου κτιρίου στον Υμηττό. Κάποιους χώρους τους χρησιμοποιούν κλέφτες μοτοσυκλετών για την διάλυση των δικύκλων.

Σε αυτό είναι τοποθετημένο το επικοινωνιακό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας με τον αναλογικό και ψηφιακό σταθμό βάσης εκπομπής. Ο σταθμός αυτός παρουσίαζε προβληματικές εκπομπές σήματος, αρχικά εξαιτίας κλοπών καλωδίων από κυκλώματα πώλησης χαλκού, και σταμάτησε οριστικά τον Μάιο του 2018 λόγω… κεραυνού! Η βλάβη αποκαταστάθηκε τρεις ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, με πρωτοβουλία της εταιρείας, εκτιμώντας την αναγκαιότητα αξιόπιστων επικοινωνιών.


Πηγή: Μάτι: Προβληματική η επικοινωνία, επικίνδυνα «τυφλές» πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις τις κρίσιμες ώρες | iefimerida.gr

 

2. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΠΑΚΗ-ΤΟΣΚΑ

Τόσκας και Καπάκης διαβεβαίωναν στη Βουλή ότι η Αττική είναι οχυρωμένη κατά των πυρκαγιών

Από την ενημέρωση των Τόσκα-Καπάκη στην Βουλή που μιλούσαν για ετοιμότητα και ο κ. Καπάκης κόμπαζε πως: "Η χώρα μας διαθέτει ένα δασοπυροσβεστικό μηχανισμό, που ελάχιστες χώρες τον διαθέτουν (...) με ένα δίκτυο που εμείς έχουμε φτιάξει αυτή τη στιγμή εξαιρετικό, ειδικά στην Αττική και τα περιαστικά δάση..."!!!

Προβληματισμόερωτήματα και οργή προκαλεί η απάντηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη σε ερώτημα για την ετοιμότητα της Αττικής σε περίπτωση πυρκαγιάς, μια ιδιαιτέρως καθησυχαστική δήλωση που έγινε μόλις ενάμιση μήνα πριν από τον πύρινο εφιάλτη στην ανατολική Αττική. Αντίστοιχη αισιοδοξία είχε εκφράσει με τη σειρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η χώρα μας διαθέτει ένα δασοπυροσβεστικό μηχανισμό, που ελάχιστες χώρες τον διαθέτουν (...) με ένα δίκτυο που εμείς έχουμε φτιάξει αυτή τη στιγμή εξαιρετικό, ειδικά στην Αττική και τα περιαστικά δάση, που η φωτιά σβήνεται με ένα δύο οχήματα και με την κινητοποίηση του πρώτου εναέριου μέσου» είχε πει τότε ο Γιάννης Καπάκης, ως απάντηση σε ερωτήματα που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή στις 23 Μαΐου αλλά και στις 7 και 15 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: Newsroom , CNN Greece, Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/newspapers/1_149.gif

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς οι νεκροί είναι 100 μεχρι σήμερα, άρα η λίστα είναι:
100
100
100
......
κι όπου γάμος και χορός και ο Γιάννης πρώτος'

This comment was minimized by the moderator on the site

99 νεκροί.
99 νεκροί.
99 νεκροί.
99 νεκροί.
99 νεκροί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η επί σκοπού αναμοχλευση τραγικών καταστάσεων νομίζω χαρακτηριζεται τουλάχιστον ως ηθικός ξεπεσμός.... οπότε τα πολιτική αλητεία κλπ ωχριούν μπροστά του.....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η επί σκοπό λήθη ενός εγκλήματος με μια εκατόμβη νεκρούς είναι προσωπική συνενοχή στο έγκλημα. Όποτε όλα τα περί πολιτικής πάνε περίπατο. Η συνενοχή σε έγκλημα είναι συνενοχή σε έγκλημα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ορισμός της μεταπολιτευτικής αηδίας. Άνθρωποι που αλλάζουν κόμματα, ιδεολογίες και ότι άλλο για μια θεσούλα. Μετά την επιτυχημένη του θητεία ως ΓΓ θέλει να σώσει και την Άνδρο. Τσίπα καμία! Ντροπή

This comment was minimized by the moderator on the site

Keep dancing κι άσε τον κόσμο να καίγεται