Πέρασε σήμερα, έξω από την Άνδρο, στον Κάβο Ντόρο το τουρκικό γεωτρύπανο

Το τουρκικό γεωτρύπανο περνά τον Κάβο Ντόρο σήμερα (20/2) αργά το απόγευμα.

Πέρασε αργά το απόγευμα έξω από την Άνδρο στον Κάβο Ντόρο το τουρκικό γεωτρύπανο «DeepSea Metro-1» και διασχίζει το Αιγαίο κατευθυνόμενο στην περιοχή του Ιζμίτ. Πρόκειται για το νέο γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία για να κάνει , Deepsea Metro-1, το δεύτερο το οποίο θα αποσταλεί στην Κύπρο για να ξεκινήσει έρευνες γύρω από το νησί.

Το στίγμα του πλοίου στο marine traffic κατά την διέλευση από τον Κάβο Ντόρο δίπλα στην Άνδρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ναυτικού, το τουρκικό σκάφος πέρασε τον Κάβο Ντόρο συνοδευόμενο από την κορβέτα TCG HEYBELİADA με χαρακτηριστικά στελθ. Η διέλευση πέρασε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί από απόσταση την αβλαβή διέλευση από τον Κάβο Ντόρο.

Ο τουρκικός στολίσκος, σύμφωνα με πηγές αλλά και την ιστοσελίδα marinetraffic στην οποία απεικονίζονται παραπάνω τα σήματα των σκαφών στο στενό του Καφηρέα που είναι δίαυλος διεθνούς ναυσιπλοΐας. Τα τουρκικά σκάφη παρακολουθούνταν στενά από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

ΠΗΓΗ: Pronews.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με ποια δύναμη και σε τι ανάστημα θα σηκωθείς, ώστε να κάνεις τέτοιου είδους παλικαρισμούς? Οταν δεν έχεις δυνατή οικονομία, δεν μπορείς να "πατήσεις πόδι", όπως λέει και η λαϊκή φράση! Εχεις πήλινα πόδια κοινώς και επομένως λειτουργείς με το Σταυρό στο χέρι σε κάθε ζήτημα (εθνικό ή μη).

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να ήξερα ,αν μια ελληνική φρεγάτα θα μπορούσε να περάση ''αβλαβώς''από τα Δαρδανέλια(όπως αντίστοιχα η τουρκική κορβέτα από τον Καφηρέα) ,με σκοπό π.χ τη μαύρη θάλασσα.Εάν ναι, γιατί αντίστοιχα με τα σουλάτσα των Τούρκων στίς Κυκλάδες δεν κάνουμε και εμείς βόλτες στα Πριγκηπονήσια με κάποια πολεμικά πλοία;