Προς λύση το πρόβλημα του Γυμνασίου Κορθίου

 

(Από το Επαρχείο Άνδρου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου που περιγράφει τις χρηματοδοτικές κινησεις του Επάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων προς τον αρμόδιο Δήμου Άνδρου για την αντιμετώπιση της κακής κατάστασης του κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου. Μια ακόμα απόδειξη πως η ανάδειξη των θεμάτων μιας κοινωνίας από τα ΜΜΕ κινητοποιεί τους αρμόδιους. Κάτι που παραδέχεται και το δελτίο. Αλήθεια που είναι αυτοί που μιλάνε για "σχεδιασμούς" των επιτελείων των υποψηφίων; Που ήταν όλοι αυτοί οι "σχεδιάζοντες" μπροστά στο πρόβλημα; Ας προχωρήσει επιτέλους ο καθ' ύλην αρμόδιος για την συντήρηση Δήμος Άνδρου άμεσα στη μελέτη (που θα έπρεπε ήδη να έχει) και στην σύμβαση ώστε να προχωρήσει το έργο. Περιμένουμε... Εν Άνδρω).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Χρηματοδότηση ύψους 90.000 ευρώ προτίθεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέσει για  την κάλυψη των  επισκευών των σχολικών κτιρίων της Άνδρου. Η εν λόγω επείγουσα κίνηση έγινε ύστερα από την ευρεία δημοσιοποίηση της διήμερης κατάληψης των μαθητών Γυμνασίου Λυκείου Κορθίου για την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου στο οποίο φοιτούν.

Ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και του εξέθεσε τα χρονίζοντα προβλήματα του Γυμνασίου Λυκείου Κορθίου, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων ζητώντας άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου, που είναι ο υπεύθυνος για την συντήρηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συμφώνησε και ο Έπαρχος Άνδρου απέστειλε στον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη στις 20 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή που αναφέρει την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για διάθεση του ποσού των 90.000 ευρώ, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην μελέτη και ακολούθως με Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να υλοποιηθεί το  συντομότερο δυνατόν το έργο.

Άνδρος 21.2.2019

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να πάει η επιστολή στον Δήμο, να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης μελέτης, να τελειώσει η μελέτη 9ποιος ξέρει έπειτα από πόσο χρονικό διάστημα), να αποσταλεί η συγκεκριμένη μελέτη στην Αντι-περιφέρεια, να εγκριθεί η εκταμίευση του ποσού και τελικά μετά από τόσες διαδικασίες να ερθουν τα χρήματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή τέλος παντων να επιτρέψει ο Δήμος στον ανάδοχο/αναδοχους εργολάβους να ξεκινήσουν τις εργασίες και κάποια στιγμή εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το έργο συντήρησης του συγκεκριμένου κτιρίου. Καλά τόσο διάστημα δεν έβλεπε κανείς αρμόδιος-υπεύθυνος την κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό κτίριο του Κορθίου? Είναι που είναι αργές εξαιρετικά οι διαδικασίες του δημοσίου, έπρεπε να δημοσιευθεί φωτογραφικό υλικό και να γίνει ρεπορτάζ για να αναλάβει δράση κάποιος? Ευτυχώς που υπάρχει και η Περιφέρεια με το τοπικό Επαρχείο και δραστηριοποιούνται σχετικά γρήγορα, αν αναλογιστούμε οτι αποτελούν και αυτές κομμάτι του δημόσιου τομέα.. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ας ελπίσουμε να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του εν λόγω σχολείου, ωστε την επόμενη χρονιά να μην στάζουν νερά στις αίθουσες και να πέφτουν οι ασφάλειες του ηλεκτρικού ρεύματος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εντελώς τυχαία προεκλογικα βρέθηκαν τα λεφτά τόσα χρόνια Τπτ όμως... Μάλλον πρέπει να έχουνε εκλογές κάθε χρόνο μπας και βλέπουμε έργα σε αυτή τη χωρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα τα έμαθε και ο κος Λοτσάρης τα προβλήματα των σχολείων; Δεν τα είχε ακουστά τόσα χρόνια;