ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: οι πρώτες 13 υποψηφιότητες & το πρώτο προεκλογικό έντυπο

 

Οι 13 υποψήφιοι του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δημήτρη Λοτσάρη.

Η ΕΙΔΗΣΗ: Ο δημοτικός συνδυασμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δημήτρη Λοτσάρη ανακοίνωσε σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2019 τους πρώτους 13 συμβούλους που θα τον πλαισιώσουν στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Στους 13 συμπεριλαμβάνονται και οι 6 που είχε ανακοινώσει στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα από τους άλλους τέσσερις επικεφαλής συνδυασμών δεν έχει δημοσιοποιήσει κανείς μέχρι σήμερα ονόματα. Με εξαίρεση ίσως του συνδυασμού του Λευτέρη Μπάλλα, που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του δικηγόρου Βασίλη Πομόνη.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Είμαστε μόλις δύο-δυόμιση μήνες πριν συμπληρωθούν και κλείσουν οι συνδυασμοί των προσεχών εκλογών και ακόμα ούτε ο δήμαρχος, που έχει σίγουρους αρκετούς υποψήφιους, δεν έχει ανακοινώσει κανέναν. Δεν ξέρουμε τι είδους τακτική είναι αυτή. Και δεν ξέρουμε πως να εξηγήσουμε το φαινόμενο να έχουμε επικεφαλής συνδυασμών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουμε κάποια ονόματα να τους πλαισιώνουν. Δεν ξέρουμε πως να αποκαλέσουμε το φαινόμενο: δυστοκία, αναμονή, επιφυλακτικότητα, ανασφάλεια, αδυναμία. Ή, κάτι άλλο; Δεν πειράζει το επόμενο διάστημα θα δείξει τι απ' όλα αυτά είναι ή τι δεν είναι.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Είμαστε μόλις δύο-δυόμιση μήνες πριν κλείσουν οι συνδυασμοί και δεν έχουμε δει κάποια οργανωμένη παρουσίαση θέσεων, αρχών, θεμάτων. Πως θα πάνε οι υποψήφιοι στις εκλογές. Κάτι πρέπει να δείξουν. Κάποια οργάνωση πρέπει να έχουν. Με ανακοινώσεις/σχόλια στο Φέισμπουκ δεν συγκροτούνται προγράμματα, παρατάξεις, επιτελεία. Στο σημείο αυτό μέχρι στιγμής μόνο ο συνδυασμός του Δ. Λοτσάρη έχει βγάλει ένα 4σέλιδο φυλλάδιο με κάποιες γενικές αρχές και απόψεις και κείμενα. Όλοι οι άλλοι δεν έχουν ακόμα κάνει κάποια κίνηση.

Το 4σελιδο του συνδυασμού Λοτσάρη έχει κυκλοφορήσει εδώ και 20 μέρες. Δεν το παρουσιάσαμε γιατί περιμέναμε να βγει και κάποιο άλλο ώστε να τα παρουσιάσουμε μαζί. Όμως δεν βγήκε τίποτα. Ήδη σήμερα μάθαμε από τον υπεύθυνο σχεδιασμού των 4σέλιδων του συνδυασμού Λοτσάρη, τον Βελισσάριο Χρυσάγη, πως προχωρούν στο δεύτερο 4σελίδο. Παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα, με σχετική χρονοκαθυστέρηση 20 ημερών, το πρώτο πριν μας προλάβει το δεύτερο. Αν έρθει και κάτι άλλο από τους άλλους υποψηφίους θα το παρουσιάσουμε κι αυτό. 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ 4σέλιδου. Ο Βελισσάριος Χρυσάγης φίλος της Άνδρου, με Ανδριώτικη ομάδα στο Φέισμπουκ και επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού. Ο Άρις βρέθηκε εθελοντικά στο πλευρό του Δημήτρη Λοτσάρη από την αρχή και ανέλαβε αφιλοκερδώς τον έντυπο σχεδιασμό της καμπάνιας του. Οργανωτικός, με ανώτερες σπουδές και επί χρόνια επαγγελματίας στον χώρο των εντύπων, είναι αυτός που τρέχει το 4σέλιδο και σχεδιαστικά και ως επιμελητής των κειμένων. Όπως μας πληροφόρησε σε λίγες μέρες θα εκδοθεί και το δεύτερο τετρασέλιδο όπου θα έχει ως έκπληξη δημοσίευση για τα νερά της Άνδρου γνωστού τεχνοκράτη του νησιού, ο οποίος συνεργάζεται ως επιστήμονας με τον Δ. Λοτσάρη. που όπως μας εξήγησαν έχει συγκροτήσει επιστημονική ομάδα για τα θέματα του νησιού. Περιμένουμε... ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

ΥΓ. Μέχρι να βγει το δεύτερο τετρασέλιδο σε μερικές μέρες για να πάρετε και μια ιδέα από την δουλειά του Β. Χρυσάγη, αλλά μια ιδέα από τα κείμενα που περιλαμβάνει δημοσιεύουμε φωτογραφίες του 4σέλιδου και ένα κείμενο του - "ΕΝ ΑΝΔΡΩ". 

 

ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑ

Του Δημήτρη Λοτσάρη

 Παρατηρώ στις επαφές που έχω με κόσμο στο νησί μας, μια συμπεριφορά την οποία αποκαλώ  "στρογγύλεμα".

Είναι η συμπεριφορά που έχει κάποιος, ο οποίος διαφωνεί με κάποιους άλλους και το δηλώνει σε όλους, εκτός από αυτούς με τους οποίους διαφωνεί. Είναι η προσπάθεια που κάνει κάποιος για να τα έχει καλά με όλους. Είναι η θέση του, έχεις δίκιο εσύ και συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά εγώ είμαι φίλος με τον τάδε ή έχω υποσχεθεί στον δείνα που είναι και συγγενής μου. Είναι αυτό που ακούω συνέχεια, "εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν θέλω να βγω να το δηλώσω φανερά για να μην εκτεθώ, όμως σε ότι χρειαστείς θα βοηθήσω".

Αγαπητοί μου συμπολίτες πιστεύω πως όταν έχουμε μια θέση και μια άποψη πρέπει να την στηρίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί με τους οποίους διαφωνούμε είναι εχθροί μας ή πρέπει να τσακωθούμε μαζί τους. Ούτε είναι δυνατόν τα συμφέροντα και ο φόβος, να μας εμποδίζουν να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να μπούμε μπροστά, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Όλο αυτό βέβαια είναι και μία ένδειξη της ζημιάς που κάνει στο νησί μας η αλαζονική και εκδικητική συμπεριφορά ανθρώπων που άσκησαν διοίκηση και επηρέασαν την καθημερινότητα μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι έχουμε ευθύνη σαν πολίτες και ότι  η ψήφος δεν είναι απόδειξη φιλίας ή συγγενική υποχρέωση, αλλά ανάληψη ευθύνης, ενεργός συμμετοχή και υπεύθυνη τοποθέτηση του καθενός για το συμφέρον όλης της κοινωνίας και της Άνδρου. Όταν είμαστε άρρωστοι ή όταν θέλουμε να κτίσουμε σπίτι, δεν ψάχνουμε ένα φίλο ή κάποιον συγγενή, για να μας λύσει το πρόβλημα, αλλά επιλέγουμε ένα καλό γιατρό και κάποιον δοκιμασμένο αρχιτέκτονα που έχει να επιδείξει έργα. Αν συμπτωματικά αυτοί είναι φίλοι και συγγενείς ακόμη καλύτερα.

Εγώ ζητώ την στήριξη και την ψήφο σας, μόνο αν πιστεύετε ότι την αξίζω εγώ και ο συνδυασμός  "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ" και όχι γιατί είστε φίλοι, συγγενείς μας ή περιμένετε προσωπικά οφέλη από την εκλογή μας.

Έχουμε ιερή υποχρέωση να διαλέξουμε τον ικανότερο υποψήφιο και τον δυναμικότερο συνδυασμό και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, επιλέγοντας άτομα που αποδεδειγμένα δεν πρόσφεραν τίποτε στην Άνδρο, αλλά με τις επιλογές και τις πράξεις τους την κράτησαν πίσω και της στέρησαν ακόμη και τα αυτονόητα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

και πρεπει να χειροκροτησουμε τον επαρχο για το 4σελιδο και τους υποψηφιους τους ιδιους που ξερουμε ολοι στη Ανδρο οτι δεν εχουν κανει τιποτα ;
ποιους να ψηφισουμε;
Κ. Λοτσαρη πρεπει να σπασεις αυγα φρεσκα για να φτιαξεις ομελετα
φρεσκα αυγα και οχι κλουβια

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα μάλιστα! !!!!!!! να δούμε και τους υποψηφίους και των υπόλοιπων συνδυασμών.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ο νους του στο φαϊ

This comment was minimized by the moderator on the site

ολοι οι καμμένοι με προεξαχοντα τον έχων παντελως πλήρη άγνοια των προβλημάτων του νησιού μας, παλιό συνταξιουχο καπετανιο, στο ψηφοδελτιο == εξάλλου και άλλη φορα τον ξανακατέβασαν υποψηφιο=== είναι σίγουρη η ....'''επιτυχία -αποτυχια''''...
και το λέμε, γιατί εαν δεν είναι άνθρωποι που ζούνε εδω ....ολημερίς και ολονυκτίς, κύριε Λοτσάρη δεν έχουν καμμιά επαφή με το πραγματικό περιβάλλον και τις συνθηκες που ζούμε, θα είναι μια αποτυχία και αλοίμονο μας....
Το να βάζουμε ονόματα και υποψηφίους....φαντεζί...που λένε και στο χωριό μου, δεν έχει καμμιά προοπτική επιτυχίας...
για να δούμε λοιπόν τι θα παρουσιάσουν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 13 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
6 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΘΙΟΥ
1 ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΙ
3 ΑΠΟ ΧΩΡΑ
1 ΑΠΟ ΣΑΣΑ
2 ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστή η Έμμα; όταν έχασε τις εκλογές ο Μαλταμπές, πέρα από τα δικά του θέματα μαυρίστηκε εξίσου λόγω των συμβούλων που έσερνε μαζί του που άφησαν εποχή για την υπεροψία, το καλαμοκαβάλημα και την κακία που επέδειξαν στα χρόνια της θητείας τους. Να τους χαίρεσαι Δημητράκη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ τώρα είναι ευκαιρία να θυμίσουμε μία καταγραφή,απο τις προηγούμενες εκλογές στο νησί μας, για όλους αυτούς τους υποψηφίους συμβούλους,που σήμερα, φιγουράρουν με τον κ.Λοτσάρη:
'' Άργησε φυσικά ο κ. Γλυνός να πάρει είδηση πως είχε τελειώσει πολιτικά. Έτσι εκτέθηκε ακόμα μια φορά. Και εξέθεσε και τους πιστούς του. Όμως, όταν το κατάλαβε και μην αντέχοντας την επερχόμενη ήττα του έσπευσε δώσει το "δαχτυλίδι" στον κ. Μαλταμπέ. (Ποιος "δημοκράτης" μοίρασε πρώτος δαχτυλίδια διαδοχής;) Φυσικά ο κ. Μπαλταμπές δεν έχει πρόβλημα ούτε με δαχτυλίδια, ούτε με ήττες, ούτε με ισοπαλίες!!! Ποτέ δεν είχε. Πάντα εντελώς απροβλημάτιστος. Όπως και αυτοί που τον προβάλουν μέχρι σήμερα στα διαφημιστικά πρωτοσέλιδα τους...
Βέβαια κάποιο πρόβλημα είχαν οι σύμβουλοι της παράταξης Γλυνού (πόσο υπερόπτες ήταν κάποτε μερικοί), που βρέθηκαν, λίγο καθυστερημένα είναι αλήθεια, στον αέρα.''
Συνεπώς ξέρουμε περί τίνος πρόκειται....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ...ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΡΘΙΑΝΟΙ...ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΥΣ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΓΛΗΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, Σ ΕΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ! !
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ....
ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΑΙ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΛΤΑΜΠΕ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΒΑΖΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΕΚΤΟΣ...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους κάποιος που δουλεύει

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Κεραμίδα έχει δίκιο. Πως δεν το σκέφτηκε κανείς πριν από εσένα; Να μην βγάλουν πρόγραμμα ή προτάσεις οι υποψήφιοι, να μην κυκλοφορήσει κανείς ονόματα και φωτογραφίες υποψηφίων, να κάνουμε εκλογές σιωπηλά, ίσως βγει ο δικός κανένας από τους άλλους που δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία

Περισσότερα