ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, χωρίς αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου! Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού...

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, αλλά χωρίς θέσεις στα μεγάλα προβλήματα του νησιού!  

Παρουσία 180 περίπου πολιτών παρουσιάστηκε την Κυριακή 14/4 ο συνδυασμός ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ του Λευτέρη Μπάλλα στο Κόρθι. Η παρουσίαση αν και αναφερόταν σε όλη την Άνδρο απέφυγε τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί και εστίασε κυρίως σε τοπικό επίπεδο και σε θέματα χαμηλής προτεραιότητας.

(Σημ.: μας είχαν πληροφορήσει αρχικά για 80 παριστάμενους. Φίλος του κ. Μπάλα μας είπε για 180. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση γιατί δεν είμαστε εκεί. Αν αποφασίσετε για άλλο νούμερο γράψτε μας να το διορθώσουμε πάλι. Ο αριθμός δεν έχει σημασία για εμάς. Σημασία έχουν οι θέσεις του υποψήφιου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Τον συνδυασμό εκλήθη να προλογίσει ο Χ. Βουραζέρης! Ο οποίος αρχικά ανέφερε πως παραβρέθηκε στην σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και για το λιμάνι του Κορθίου! Μετά είπε κάτι εναντίον του επάρχου! Και στο τέλος κατέληξε με πλήθος επαίνων υπέρ του κ. Μπάλλα!

Τελικά ο κ. Μπάλλας δεν απέφυγε την ταύτιση με τον κ. Βουραζέρη. Οι παλιές διαδρομές δεν ξεχνιούνται όπως φαίνεται. 

(Σημ.: Ο κ. Βουραζέρης προσήλθε στο τέλος της σύσκεψης με τον υπουργό και ρώταγε όσα είχαν ειπωθεί προηγουμένως όπως του επισήμανε και ο υπουργός. Επίσης πρότεινε απευθείας αναθέσεις του 1 εκατομμυρίου ευρώ για Το Γαύριο! Κάτι που ανάγκασε τον υπουργό να του πει πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα πάνε όλοι φυλακή! Αυτά για την παρουσία του στην σύσκεψη του Γαυρίου).

Αρχικά ο επικεφαλής είπε μερικές γενικόλογες διακηρύξεις:

(α) Ο συνδυασμός είναι με αρχές και έχει την ελπίδα να παραμείνει στα πράγματα πλαισιωνόμενος με νέους ανθρώπους.

(β) Ο συνδυασμός δεν εκδίδει πολυτελή φυλλάδια, δεν έχει σπόνσορες, δεν παίρνει χρήματα από κανέναν, δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν, δεν έχει επικοινωνιολόγους, αφού μιλάει και συναναστρέφεται απ’ ευθείας με τους συμπατριώτες χωρίς ενδιαμέσους.

Είπε μερικές ιδέες μέριμνας για τους κατοίκους και ετεροδημότες:

(γ) Ο συνδυασμός ανεξαρτήτως αποτελέσματος εκλογών θα έχει πάντα ένα άτομο που θα δέχεται, θα επεξεργάζεται και θα προβάλει μέσω των εκπροσώπων του στο Δ.Σ., όποια θέματα απασχολούν τους δημότες, αφού τους συμβουλεύει χωρίς αμοιβή, για τον δέοντα τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που θεωρούν ότι έχουν με το Δήμο. Δηλαδή, θα δημιουργήσουν τον «Συνήγορο του Δημότη», που θα λειτουργεί συμβουλευτικά.

(δ) Ο συνδυασμός θα βρει τρόπο να εισηγηθεί στο Δ.Σ. τρόπο εξυπηρέτησης των Ανδριωτών που ζουν στην Αθήνα, όσον αφορά τις συναλλαγές τους με τις Υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πηγαινοέρχονται στην Άνδρο για απλά πράγματα.

(ε) Ο συνδυασμός θα συστήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, ειδική υπηρεσία από τους υπάρχοντες υπαλλήλους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των ανεπιτήρητων (όχι απλώς αδέσποτων) ζώων, τα οποία λυμαίνονται τις περιουσίες των περισσοτέρων προξενώντας καταστροφές.

Παρουσιάστηκαν 15-16 σύμβουλοι (όσοι ήταν παρόντες). Δεν ανέβηκαν στο βήμα μαζικά, αλλά κάθε ένας που άκουγε το όνομα του σηκωνόταν. Πιο σωστό από το να ανέβαιναν όλοι στο βήμα. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος για "εντυπωσιασμούς" όπως σε προηγούμενη παρουσίαση στον ίδιο χώρο.

Και ειδικά για το Κόρθι ανέφερε:

(στ) Ο συνδυασμός στις πρώτες προτεραιότητες για το Κόρθι έχει την διάνοιξη δρόμων, την ολοκλήρωση του λιμανιού του Κορθίου και την σωστή λειτουργία του βιολογικού της περιοχής.

Αντιφάσεις για το λιμάνι Κορθίου

Για το λιμάνι πρωτοτύπησε ο επικεφαλής κ. Μπάλλας διαφωνώντας ανοικτά με όσα είχε δηλώσει το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και ο αντιπεριφερειάρχης για το λιμάνι του Κορθίου. Και προσδιόρισε εντελώς διαφορετικά τις ευθύνες για την στασιμότητα που εμφανίζεται στο θέμα του έργου. Το μεσημέρι όλοι (υπουργός, αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι άλλοι παράγοντες συμφώνησαν για τις ευθύνες του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και των εκπροσώπων του Δήμου σε αυτό. Ο κ. Μπάλλας έκανε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τα πάντα φορτώνοντας τα όλα στον Έπαρχο Άνδρου!!! Και στην Περιφέρεια! Μίλησε βεβαίως και λίγο για την ανεπάρκεια του Λιμενικού Ταμείου και κάτι για την εποπτεία σε αυτό του Δήμου Άνδρου!

Το αξιοπερίεργο είναι πως στην μεσημεριανή ειδική σύσκεψη σε επίπεδο υπουργού Ναυτιλίας που έγινε για τα λιμάνια της Άνδρου (στην οποία δεν παραβρέθηκε ο κ. Μπάλλας) ο αντιπεριφερειάρχης είχε αναφέρει τα ακριβώς αντίθετα λέγοντας για τις ευθύνες του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και των συμβούλων του Δήμου Άνδρου που δεν μπόρεσαν ούτε τα απαραίτητα να κάνουν για να πάρουν τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας που ακόμα εκκρεμούν! Είναι προφανές πως ο κ. Μπάλλας αυτοσχεδίασε μόνος του και για δικούς του λόγους μοιράζοντας ευθύνες εκεί που αυτός ήθελε.

(Σημ.: Τόσο από την αρχική τοποθέτηση του κ. Βουραζέρη όσο και από την μετέπειτα τοποθέτηση του κ. Μπάλλα συνάγουμε πως ο αγώνας τους είναι μονομέτωπος: εναντίον του Δ. Λοτσάρη! Ενδιαφέρον και το "πολιτικό φλέρτ" και το κοινό μέτωπο. Να δούμε τι άλλο... θα δούμε)

Ζητήματα που δεν θίχθηκαν

Στην παρουσίαση δεν θίχθηκε ουσιαστικά κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού! ¨όπως π.χ. το μέγα ζήτημα του ΧΥΤΥ και της άθλιας σημερινής διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν θίχτηκαν οι ανακολουθίες στην ανακύκλωση, ούτε η αξιοποίηση του Στρόφιλα. Δεν θίχτηκαν τα προβλήματα του λιμανιού του Γαυρίου, της ύδρευση (δίκτυα, δεξαμενές, γεωτρήσεις) κλπ.

Όλα αυτά και άλλα πολλά και σημαντικά ο επικεφαλής του «ΝΕΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»… τα «ξέχασε»!  Να εικάσουμε πως κάτι από αυτά θα τα πει κάποια στιγμής προσεχώς. Ή, να τα ξεχάσουμε κι εμείς…

Υποψήφιοι συνδυασμού "Νέο Ξεκίνημα"

1) ΒΑΖΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3) ΓΛΥΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

4) ΓΡΗΓΟΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

5) ΖΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΗΝΑ

6) ΖΕΡΒΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

7) ΚΑΤΣΙΛΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

8) ΚΙΣΙΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

9) ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

10) ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

11) ΚΡΟΥΣΗΣ-ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

12) ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ του ΑΓΓΕΛΟΥ

13) ΜΑΓΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

14) ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ

15) ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΜΠΡΙΝΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

16) ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ

17) ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

18) ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

19) ΠΟΜΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

20) ΠΟΜΟΝΗ ΝΙΚΗ-ΦΑΙΔΡΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

21) ΣΑΚΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας τα λέω καιρό τώρα ο Μπάλλας είναι σίγουρα δεύτερη Κυριακή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Βαζακίδη,
ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Tάκη γράφεις ανοησίες. Αν δεν μπορεί να συνθέσει ο Λότσαρης δεν φταίνε οι άλλοι. Μόνο ο Μπάλλας μπορεί να συνθέσει. Το έχει αποδείξει αφού το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει και έχει προυπολογισμό ο Δήμος απο την 1-1-2019 με 8 μόνο συμβούλους στους 21 του Σουσούδη. Ξύπνα Τάκη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και για εσάς και για τους αναγνωστες σας. Η γη γυρίζει. Και όλα τα σώματα υπακούουν στο νόμο της βαρύτητας. Τα γνωρίζουμε όλοι αυτά. Ας μην επαναλαμβάνουμε κοινοτοπίες και τα αυτονόητα σε κάθε παρουσίαση. Πολύ σύντομη εισαγωγή και κατευθείαν στο προκείμενο. Το ενδιαφέρον πρέπει να βρίσκεται στο ακέραιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας, επίσης οι χρονικοί περιορισμοί πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Πέντε λεπτά παραπάνω κοστίζουν αρκετά, ιδίως αν αποτιμήσει κανείς το συνολικό δυναμικό των παρευρισκομένων, επίσης μειώνει αντιστοίχως την περισσότερο σημαντική ανάδραση των ακροατών και το ακόμα περισσότερο σημαντικό εργο που ακολουθεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σημερα Τριτη 16 Απριλιου στο πρωινο πλοιο για την Ραφηνα καθοντουσαν παρεα ολοι μαζι..... Σουσουδης Καπακης και Πομωνης και μιλουσαν ασταματητα σε ολο το ταξιδι.... τους ειδα με τα ματια μου και ακουσα τα λεγομενα τους..... τα παιδια στηνουν την μεγαλη συμμαχια ξυπνηστε Αντριωτες

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΡΑΠΗ