Τις εκλογές θα κερδίσει ή θα χάσει ο ίδιος ο κ. Σουσούδης…

Από την χτεσινή ομιλία του Θ. Σουσούδη στην Χώρα 

Αιφνιδιαστικά ο δήμαρχος αποφάσισε  Τετάρτη βράδυ (1/5) να κάνει προεκλογική ομιλία στην Χώρα την Πέμπτη βράδυ (2/5)! Κάλεσε μέσω facebook και τηλεφωνικών sms τον κόσμο να προσέλθει στις 20:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Λυκείου της Χώρας.

Την ίδια ώρα υπήρχε σχεδόν παράλληλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας με θέμα τον πύργο του Αθηναίου και την ζαχαροπλαστική στην Άνδρο. Κάτι που είχε μια κάποια επίπτωση σε στην πολιτιστική εκδήλωση καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τον πολιτισμό προς χάρη της πολιτικής και των υποχρεώσεων τους προς την δημοτική αρχή.

Έτσι είναι η ζωή: όλοι κατηγορούν τους πολιτικούς και την πολιτική, αλλά αρκετοί εξ αυτών παρατάνε τον πολιτισμό και σπεύδουν πίσω από τους πολιτικούς. Ιδίως αν ασκούν εξουσία και είναι και κοντοχωριανοί. Αθάνατη ελληνική επαρχία με το δισυπόστατο προσωπείο σου! Κι έπειτα όλοι λένε πως φταίνε οι πολιτικοί! Κάθε κοινωνία έχει τους πολιτικούς που τις αξίζει…

Σε μια ακόμα απολογιστική ομιλία του στο κοινό μοτίβο όλων των προηγουμένων ο κ. Σουσούδης οικειοποιήθηκε έργα προηγουμένων που ολοκληρώθηκαν στην θητεία του, εξήγγειλε έργα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, μίλησε για χρηματοδοτήσεις που θα τρέξουν θεωρώντας τες έργα κλπ! Κλασικά πράγματα.

Το νέο ήταν η μετωπική επίθεση του στον έπαρχο που είναι συνυποψήφιος για την δημαρχία. Αγνόησε και προσπέρασε τους άλλους τρεις υποψηφίους θεωρώντας πως ο κύριος αντίπαλος του είναι ο κ Λοτσάρης. Κάτι που δεν άμοιρο προφανώς και της δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε ο ίδιος και την οποία κατά την συνήθεια του δεν δημοσιοποίησε.  Χρέωσε, λοιπόν, στον έπαρχο, τον κύριο αντίπαλο του, έλλειψη έργου στην 5ετία. Σε αντίθεση με τον ίδιο που λέει πως έκανε έργο! Κάτι που ισχυρίζεται  αδιάκοπά μιμούμενος στο σημείο αυτό τον κ. Τσίπρα.

Έφτασε ο κ. Σουσούδης ακόμα και την αύξηση των δρομολογίων και των πλοίων για Άνδρο (που είναι συνέπεια της συνολικής αύξησης του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και στην γραμμή μας των νησιών Τήνου και Μυκόνου) να την χρεώνει στη… δράση του!

Φυσικά για όλες τις αποτυχίες του έφταιγε η αντιπολίτευση (που δεν είχε επί 5ετία). Του έφταιγαν οι δικοί του σύμβουλοι που τον εγκατέλειπαν για λόγους που έχουν σχέση με τον τρόπο διοίκησης του. Του έφταιγε και το Εν Άνδρω, που έγραφε για τα κακώς κείμενα και για τα ψευδεπίγραφα.

Δεν μας εκπλήττει πια ο κ. Σουσούδης. Όπως δεν μας εκπλήττει η σιωπηλή συνοδοιπορία του με δύο από τους τρεις μικρότερους συνδυασμούς.  Όπως δεν μας εκπλήττει η σιωπή του κάποτε αντιπολιτευόμενου μέχρι τον ουρανό κ. Βόσσου. Όπως δεν μας εκπλήττουν και τα δύο περιθωριακά site που δραστηριοποιηθήκαν ιδιαίτερα προεκλογικά και τον αβαντάρουν.

Όπως δεν μας εκπλήττει πως χτες βράδυ 250 άτομα έσπευσαν να συμπαρασταθούν  στον «αιφνιδιασμό» του, αλλά και στην επίδειξη δύναμης του στην Χώρα. Ούτε εκπλήττει το γεγονός πως σχεδόν όλοι όσοι πήγαν ήταν μεγάλης σχετικώς ηλικίας. Κάθε τόπος έχει την μοίρα που οι πολίτες του αποφασίζουν. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα εκπλαγούμε αν καταφέρει ο κ. Σουσούδης να κερδίσει και τις εκλογές. Ούτε και βεβαίως θα εκπλαγούμε αν χάσει τις εκλογές. Γιατί και η ήττα του θα είναι κι αυτή δικό του έργο.

Ο κ. Σουσούδης έχει καταφέρει πολλά αυτή την 5ετία. Δικό του επίτευγμα πως κατάφερε το 60% των ψήφων και του 80% αποδοχή του 2014 να τα μειώσει κατά το ήμισυ το 2019! Δικό του επίτευγμα πως απομάκρυνε τους νέους από την πολιτική, αλλά και τους περισσότερους συμβούλους του από αυτόν και κατάφερε να μείνει μόνος στο τέλος. Δικό του επίτευγμα η αδυναμία του να ασκήσει διοίκηση, η οποία οδήγησε και στην συγκρότηση και στελέχωση 5 συνδυασμών.

Δεν αποκλείουμε πάντως πως με τα μικρορουσφέτια, τις πιέσεις, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, τις γιορτές και τις παρελάσεις, την αδράνεια και τον τοπικισμό, την επιφυλακτικότητα και τον πολιτική απόσυρση των νέων, αλλά και την αδιαφορία πολλών που έχουν πειστεί πως «τίποτα δεν αλλάζει», να κερδίσει στο τέλος μια ακόμα τετραετία.

Δεν αποκλείουμε όμως να καταφέρει με τις τόσες ετερόκλιτες και χωρίς σχεδιασμό ενέργειές του, που έκανε επί 5ετία. Και συνεχίζει κατά τον παρόντα χρόνο να κάνει, αιφνιδιάζοντας μέχρι και τον ίδιο του τον εαυτό. Κάπως έτσι μπορεί και να χάσει τις εκλογές! Από αυτή την άποψξ πιστεύουμε πως αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσει ή θα τις χάσει ο ίδιος ο κ. Σουσούδης…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΥΓ. Το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει τις εκλογές δεν είναι πρόβλημα του Εν Άνδρω όπως λανθασμένα νομίζουν ορισμένοι. Το Εν Άνδρω θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, όποιος και αν έχει κερδίσει ή όποιος και αν έχει χάσει. Το ποιος θα κερδίσει και το πως θα διοικήσει το νησί την επόμενη μέρα είναι πρόβλημα της Άνδρου. Κι επ’ αυτού αποφασίζετε εσείς με την ψήφο σας είτε θετική είτε αρνητική…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά που μας το είπες φίλε Δία να ψηφίσουμε τους υποψήφιους Υδρουσσας μόνο και κανένα Χωραιτη

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Υδρουσσα έχει όλους τους αποτυχημένους στην ζωή αλλά και στην πολιτική.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ: .... (διαγράφηκαν δύο ονόματα για λόγους δεοντολογίας... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω,
Σεβαστό να ασκείτε κριτική σε Σουσουδη και Καπακη επειδή διοικούσαν, όμως μάλλον σας ξέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια... Διοίκησε και ο κύριος Λοτσαρης επί 5ετια, στον οποίο δεν βλέπω να κάνετε κριτική. Μέχρι ένα σημείο είναι λογικό αυτό, αφού όντως ήταν αθόρυβος και δεν έκανε κανένα έργο, άρα δεν μπορεί να κριθεί. Και πως να κάνει έργο βέβαια ο άνθρωπος, αφού δεν ζει μόνιμα εδώ, άρα δεν γνωρίζει και τα προβλήματα μας. Για τα μοναδικά έργα που αναφέρετε είναι αυτά του Μουστακειου, για τα οποία είναι άλλη συζήτηση. By the way που λένε και στο χωριό μου, μήπως έχετε πρόχειρα τα αποτελέσματα του γκάλοπ που έγινε τελευταία; κάτι για double score ακούγεται ότι έχει ο Σουσουδης τον Λοτσαρη!!! Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.
Καλή σας μέρα.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μόλις γράψαμε αυστηρή κριτική για το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Λοτσάρη. Πως και δεν το διαβάσατε; Όσο για την διοίκηση μας επιτρέπετε να ξεχωρίζουμε τις μεγάλες ευθύνες για την επί 5ετία διοίκηση του δημάρχου που έχει ΟΛΕΣ τις αρμοδιότητες με ενός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ που φέρει τον τίτλο του Επάρχου. Για τις ΄κυβερνητικές ευθύνες του κ. Καπάκη μιλά όλη η Ελλάδα και είναι υπόδικος στην ελληνική δικαιοσύνη. Τι παραπάνω να πούμε εμείς;
Επίσης βασικό στοιχείο της κριτικής μας ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο αρχαίο μνημείο της Άνδρου, ο νεολιθικός Στροφιλας, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Ο Σουσούδης τον πρόδωσε, ο Καπάκης επιζητεί την καταστροφή του (με την συνενοχή του Σουσούδη). Ο έπαρχος τόλμησε και τον παρουσίασε λέγοντας πως θέλει να τον σωσει. Το τι θα κάνει αν εκλεγεί θα το δούμε. Όμως έκανε μια εκδήλωση 1000 ανδριωτών και πληροφόρησε για κάτι που όλοι οι άλλοι σιωπούσαν. Αυτό είναι το κριτήριο μας. Εσείς μπορείτε να έχετε άλλα κριτήρια.
ΥΓ Στην Πίσω Μεριά λένε πως περιμάζεψε μαζί με τον Ξανθό και τον Τρανάκο το Μουστάκειο.
Όλα τα άλλα που έκανε είναι τα τρέχοντα... Δεν αντιδικούμε επ' αυτού μαζί σας ή με κανέναν άλλο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Υδρουσα έχει πιάσει πάτο ο Σουσουδης .Με τι συμβούλους διεκδικεί ψήφο?Ντρέπομαι που είμαι Υδρουσαιος οι περισσότεροι από αυτούς δεν καταλαβαίνουν ότι ξεφτυλιζοντε τόσο τους φτάνει το μυαλό και είναι και κάποιοι επαγγελματίες ζουν από αυτό. Τι να περιμένουμε λοιπόν?????

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα για την Άνδρο μας! Πέρασαν αλλά πέντε χρόνια ανυπαρξίας χωρίς υποδομές χωρίς σχέδιο.Πουλωντας και απογοητεύονται όλους τους νέους ανθρώπους και συνεργατες του τον οποιον και στήριξαν που είχαν όραμα για τον τόπο που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά τούς Τα οποία τα βλέπουν να φεύγουν από τον τόπο τους όπου γεννήθηκαν Κρίμα για όλους εμάς που πίστεψαν τον Θεοδόση Ακόμα και στο ίδιο του χωριό δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό έργο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου ο οποίος και αυτός φεύγει από τον συνδυασμό και κατέβενει ανεξάρτητος κρίμα για το 60% το οποίο τώρα έχει πέσει στο 20% Οι Ανδριωτες ΓΟΝΕΙΣ ΕΑΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ και το ΜΕΛΛΟΝ μας Πρέπει να αφήσουν τα προσωπικά συμφέροντα και να κοιτάξουν το μέλλον τής Άνδρου η οποία αργοσβηνει διότι η Άνδρος δεν έχει με 20 ημέρες το καλοκαίρι ΚΡΙΜΑ!!
ΛΥΠΑΜΑΙ Κ.ε Θεοδόση!!Αποτύχαμε πιο πολύ και από τους προηγούμενους όπου κατηγορουσατε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εαν ξαναβγεί ο Σουσουδης πάλι είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας......

This comment was minimized by the moderator on the site

Για προσέχτε ρε παιδιά εκλεκτούς που έχεις στο Γαύριο κύριος Σουσουδης Ο κύριος Βλάμης από παλιά που αυτός με το Θωμά κατεδάφισαν το Αφροδίτη και δεν ντρέπονται να ξανά ζητάνε ψήφο έλεος η κυρία νίκη αυτή η .... κυρία που δεν έχει βούληση να πει όχι Παρά μόνο ότι της λένε ναι θα σώσουν το Γαύριο την Υδρουσα Ο κύριος Μουλάς που ένα πινέλο κρατούσε και πασάλειβε με μπογιά ότι έβρισκε θεωρεί ότι έκανε έργο όλο το Γαύριο γύρω-γύρω βρωμάει τελευταία πήρα τα σκουπίδια και τα πέταξε για να περάσω Επιτάφιος από κάτω μες στο χώρο του παλιού Αφροδίτη Και κάτι επαγγελματίες στο Γαύριο που πουλάνε καφέ θα τους ψηφίσουν κιόλας αλήθεια τους ξέρετε !!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι ειδικά οι υποψήφιοι του Λοτσαρη είναι όλο ιδέες. Πως θα έρθω με μετάθεση στο νησί όταν εκλεγω η μία. Πως θα φτιάχνετε ωραία γλυκά ο άλλος. Πως θα λέτε παραμύθια στα παιδιά σας να κοιμηθουν το βράδυ η τρίτη κλπ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι κριμα παγματικα κριμα για τους Ανδριωτες. Αν ψηφισουν και παλι τους νεους οριζοντες ειναι αξιοι της μοιρας τους.Αλλα 5 χρονια σε μια Υδρουσα γεματο σκουπιδια παντου,αλλα 5 χρονια με καμενες λαμπες, αλλα 5 χρονια χωρις παιδικες χαρες(ουπς ξεχασα τωρα λιγο πριν τις εκλογες τις ξεκινησε....), αλλα 5 χρονια ψεμμα και κοροιδια, αλλα πεντε χρονια χωρις νερο στο Μπατσι, χωρις πεζοδρομια, με γκρεμισμενα τοιχια, με ακαθαριστα ρεμματα. Αλλα 5 χρονια με ενα λιμανι κουφιο ολο απο κατω, με αλλα 5 χρόνια τα σχολεια μεσα στα σκουπιδια και αν εχουμε παλι την ιδια αντιδημαρχο...ζήτω που καήκαμε!!! Θα γινει επεκταση της χωματερης ,θα φτασει στις τάξεις. Αλλα 5 χρονια πληρη αδιαφορία για internet στα χωρια, ανω αγιος Πέτρος, περιοχη μακροτανταλο ,ρεματα, κτλ... Αλλα 5 χρονια με λακκούβες παντου... αλλα 5 χρονια μονο ταξιδακια ,πανηγυρια και fotofb.... αλλα 5 χρονια ρουσφετια και συμφέροντα.... Καημενο νησί εσυ που εχεις τοσες δυνατότητες και ομορφιες, επεσες στα χέρια των ΑΝΑΞΙΩΝ. Κριμα λοιπον που οι ντοπιοι σου ψηφιζουν με βαση το συμφερον τους και οχι το καλο του τοπου.............Κριμα.

Περισσότερα