ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Χώρα-Καπάκης, Μπατσί-Σουσούδης, Τοπικά-Γαύριο & Μπατσί

 

 ΧΩΡΑ - ΚΑΠΑΚΗΣ - 22/5

Στην κεντρική ομιλία του στο ΕΠΑΛ της Χώρας Άνδρου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 22/5 ο κ. Γ. Καπάκης. Η ομιλία ήταν να αρχίσει στις 20:00, αλλά άργησε μέχρι να μαζευτεί κόσμος. Τελικά ξεκίνησε 20:45. Ολοκληρώθηκε στις 22:35. Διάρκεσε μια ώρα και πενήντα λεπτά!

Την παρακολούθησαν 50 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι 15-18 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης και οι υπόλοιποι χωραΐτες που που πήγαν να ακούσουν τι θα πει ο ομιλητής, αλλά κούρασε η μακρά ομιλία και η θεματολογία της, που ήταν κυρίως εστιασμένη επί 30 λεπτά στην αειφόρο ανάπτυξη και στη σύνδεση της επί 15 λεπτά με τον εναλλακτικό τουρισμό με την περαιτέρω αξιοποίηση των μοναστηριών, νερόμυλων, κονακίων, πύργων κλπ. Κούρασε επίσης όπως είπαν το ότι διάβαζε και δεν είχε ροή λόγου. 

Τώρα θεματολογικά για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου - με τον οποίο απασχολήθηκε επί 5ετία αντιδρώντας σε κάθε εξέλιξη και φέρνοντας προσκόμματα σε κάθε φάση - μίλησε μόνο για 2-3 λεπτά!!! Δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αθλιότητα της Σταυροπέδας, που πνίγει την Χώρα και καταστρέφει τον μοναδικό στην Ευρώπη Στρόφιλα - αποδεχόμενος πλήρως την "μικρή" παρανομία του κ. Σουσούδη! Και κατέληξε σε μια αόριστη πρόταση που συνοψίζεται: "θα δούμε τι θα κάνουμε όταν θα έρθει η ώρα"!!! Ποιο απροετοίμαστος δεν μπορούσε να είναι! Κατά τα άλλα διεκδικεί την δημαρχία...

Κι όμως η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν και είναι το πιο σοβαρό κι επείγον θέμα της Άνδρου με το οποίο ασχολήθηκε ο ίδιος επί 5ετία καταγγέλλοντας με κάθε τρόπο την χωροθέτηση στην Πλούσκα. Μιλώντας συνεχώς για νερά, που ποτέ δεν εξακριβώθηκαν, για μελέτες περιβάλλοντος και υδρογεωλογικές, τις οποίες όταν έγιναν, τις προσπέρασε ή τις αγνόησε.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης ήταν πως παρούσα ήταν η δημοτική σύμβουλος του Μ. Βασιλοπούλου, που όταν αυτός καταψήφιζε την χωροθέτηση αυτή υπερψήφιζε!!! Ίσως η κραυγαλέα σιωπή του κ. Καπάκη στο θέμα του ΧΥΤΥ στην Χώρα να έχει σχέση με το γεγονός του δισυπόστατου της παράταξης του όπου ο ένας σύμβουλος ψήφιζε και έπραττε τα αντίθετα με τον άλλο στο θέμα. Όμως η εκκρεμότητα της δικής του παράταξης δεν μπορεί να αποτελεί εκκρεμότητα και της Άνδρου.

Εντύπωση προκάλεσε η δίλεπτη αναφορά του για την καταστροφή με τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Είπε απλώς πως "σέβεται τους νεκρούς, είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και θα μιλήσει στον κατάλληλο χρόνο"!!!

Κατά τα άλλα εξήγγειλε την διάσωση και μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε συνεδριακό κέντρο!!!  Δεν εξήγησε όμως το πως θα βρεθούν 7-10 εκατομμύρια ευρώ για το έργο! Εξήγγειλε την μετατροπή της Πλακούρας σε χώρο αναψυχής και περιπάτου, αντιγράφοντας μάλλον την πρόταση του κ. Λοτσάρη. 

Και τέλος απέφυγε στην τελευταία ομιλία του να κάνει κριτική και στον έπαρχο, που τόσα του καταμαρτυρεί το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε μόνο στο ότι το επαρχιακό δίκτυο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Το κυριότερο απέφυγε κάθε σοβαρή κριτική στον κ. Σουσούδη τον οποίο συνεχώς κατήγγειλε επί 5ετία για οικονομική κακοδιαχείριση και ατασθαλίες καταψηφίζοντας όλους τους προϋπολογισμούς και τις αναθεωρήσεις τους. Μέχρι που ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2019... τον υπερψήφισε!!! Ο λόγος της απουσίας κάθε κριτικής στον κ. Σουσούδη μετά από 5 χρόνια κριτικής μπορεί κάτι να σημαίνει σε μετεκλογικό επίπεδο...   

ΜΠΑΤΣΙ - ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ - 21/5

Μπροστά σε 80 περίπου άτομα μίλησε την Τρίτη 22/5 στο Μπατσί ο Θ Σουσούδης. Η ομιλία του σε γενικές γραμμές ήταν επανάληψη αυτής που είχε προηγηθεί πριν μερικές ημέρες στον πολυχώρο  Μπατσίου. 

Δυσκολεύτηκε να παρουσιάσει έστω και ένα σημαντικό έργο στην περιοχή μετά από 5 χρόνια θητείας. Αναλώθηκε έτσι σε έργα που…θα γίνουν και σε χρηματοδοτήσεις που  θα… έρθουν!!! Αναφέρθηκε σε «κάποιους» που τον καταγγέλλουν και δεν του επιτρέπουν να παράξει έργο χωρίς να εξηγήσει τι και ποιους εννοεί. Και βεβαίως η κριτική του προς τον κ. Καπάκη - μέσα στο Μπατσί - ήταν ανύπαρκτη...

Τέλος, δεν ξεκαθάρισε τίποτα γύρω την επόμενη μέρα θεωρώντας μάλλον πως θα εκλεγεί δήμαρχος μάλλον με το παλαιό σύστημα. Προφανώς, όπως φάνηκε και στο ντιμπέιτ, που ζήτησε "ισχυρή και καθαρή εντολή") δεν έχει κατανοήσει την απλή αναλογική με την οποία γίνονται οι εκλογές. Άλλωστε δεν φρόντισε επί 5 χρόνια να κάνει συμμαχίες και συνεργασίες. Αναλώθηκε περισσότερο στο να διαιρεί το νησί παρά στο να το ενώνει. Ξόδεψε όλα τα πολιτικά πυρομαχικά του σκιαμαχώντας με τον έναν και τον άλλο. Και κυρίως μέχρι τέλους σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις στο Εν Άνδρω. Δεν κατανόησε ποτέ τον ρόλο μας. Δεν κατάλαβε την δυναμική του site και την αταλάντευτη πορεία του διαχειριστή του.

Η χθεσινή αναγγελία μήνυσης εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση από τον κ. Γιαννίση, για τον οποίο άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα στην Αθήνα, αναφερόμενος μετά 19 χρόνια με τρόπο ανεπίτρεπτο στη σωτήρια αγορά του κτιρίου Βούλγαρη, που στεγάζεται σήμερα το δημαρχείο, αποτελεί την κορύφωση αυτής της άσχημης πορείας του.

Πολιτικά ερωτήματα 

Αλήθεια ποια είναι η προετοιμασία του για να συνδιοικήσει πιθανόν την επόμενη μέρα; Με ποιον; Με ποια στήριξη; Άγνωστο. Μόνη ελπίδα του η απότομη στροφή του κ. Καπάκη και η συμπόρευση τους κατά τους τελευταίους 6-7 μήνες. Το ότι ο κ. Καπάκης διαψεύδει αυτή την συμπόρευση δεν απαντά στο γιατί οι Σουσούδης και Καπάκης έχουν την κ. Πολίτου κοινό άνθρωπο εμπιστοσύνης στην διοίκηση του Δήμου και στον συνδυασμό Καπάκη. Δεν απαντά στο ότι και οι δύο συμφωνούν στην κραυγαλέα... "μικρή παρανομία" της Σταυροπέδας, που πνίγει την Χώρα επί μια ολόκληρη 5ετία! Δεν απαντά στο άδειασμα του Α. Βόσσου και της Τασούλας Μαμάη στον Γιαννίση την τελευταία στιγμή, και στην πολιτική συμπόρευση τους με τον Καπάκη με ξαφνική υποστολή κάθε κριτικής προς τον κ. Σουσούδη, τον οποίο περιέλουζαν επί 4ετία.

ΤΟΠΙΚΑ ΓΑΥΡΙΟ & ΜΠΑΤΣΙ 

Μέχρι την τελευταία στιγμή τα δύο ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια του Γαυρίου και του Μπατσίου κάνουν αγώνα για την εκλογική τους επικράτηση έναντι των τοπικών που έχει κατεβάσει ο κ. Σουσούδης καταφέρνοντας και σε αυτό το σημείο να διχάσει την τοπική κοινωνία. Κάτι που επιβεβαίωσε και η κεντρική ομιλία του στην Αθήνα όπου αποκάλεσε τα ανεξάρτητα τοπικά "φερέφωνα" των άλλων. Ενώ τα δικά του "ξέχασε" να πει πως είναι δικά του φερέφωνα "και με την βούλα'"! Παρόλα αυτά τα ανεξάρτητα τοπικά του Γαυρίου και του Μπατσίου συνεχίζοντας τον δρόμο τους μας έστειλαν μια αφίσα με όλους τους υποψηφίους της η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Γαυρίου και τα ονόματα όλων των υποψηφίων του ο ανεξάρτητος συνδυασμός "Το Μπατσί αλλάΖΕΙ". Τα δημοσιεύουμε προς ενημέρωση σας...

Η αφίσα του Γαυρίου

Οι υποψήφιοι του Μπατσίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν έχουμε φωτογραφίες από τις δύο συγκεντρώσεις, του Γ. Καπάκη και του Θ. Σουσούδη, γιατί οι φίλοι που τις παρακολούθησαν και τις περιέγραψαν δεν είχαν την ευκαιρία να βγάλουν μερικές. Αν κάποιοι έχουν και θέλουν να στείλουν ευχαρίστως να τις αναρτήσουμε και εκ των υστέρων. Κάτι που κάναμε και με την ανταπόκριση του Δ. Λοτσάρη όπου ήρθαν αρκετές, αλλά κακής λήψης. Έτσι σήμερα το πρωί που ήλθαν καλύτερες τις αλλάξαμε. Όσοι έχουν λοιπόν φωτογραφίες ας στείλουν... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο καπάκης μετά το μπάτσι σήμερα το βράδυ ειναι στην επόμενη γύρα ψάξτε να βρείτε τον αλλο

This comment was minimized by the moderator on the site

Η χθεσινή συγκέντρωση του Καπάκη θύμιζε μνημόσυνο. Μάλλον έχουν συνειδητοποιήσει το ρεζίλεμα που τους έρχεται. Δεν ήξεραν άραγε ότι θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους;

This comment was minimized by the moderator on the site

ειχαμε σκοπο με ολη την οικογενεια να στηριξουμε ΚΑΠΑΚΗ αλλα με την λανθασμενη επιλογη του να συμπορευτει με το Σουσουδη την αλλη κυριακη , δε θα δει ουτε τη ψηφο του. Ηταν που ηταν στραβο το κλιμα το εφαγε και ο Γαιδαρος. Κριμα κριμα , απομενει ο Λοτσαρης και ο Γιαννισης μονοι αξιολογοι πλεον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΝΑΥΑΓΙΟ
Θα θέλαμε να γράψετε το όνομα σας να δημοσιεύσουμε το σχόλιο σας επώνυμα στα άρθρα του site. Πάλι αν δεν θέλετε επώνυμα πάρτε μας τηλέφωνο ώστε να ξέρουμε απλώς ότι δεν είναι τρολάρισμα.
Περιμένουμε απάντηση

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεύτερη Κυριακή Γιάννης Καπάκης με.... Λοτσάρη ή Σουσουδη;;;;; Για να δουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕνΑνδρω χτύπησες καίρια στου Ανδριώτη την καρδιά και ‘πληξες το συναίσθημα της ναυτοσύνης που ρέει άφθονο στο DNA μας. Αναφέρομε στην δίγραμμη αναφορά σου στην ομιλία του κου Καπάκη στην Χώρα: “Εντύπωση προκάλεσε η δίλεπτη αναφορά του για την καταστροφή με τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Είπε απλώς πως "σέβεται τους νεκρούς, είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και θα μιλήσει στον κατάλληλο χρόνο"!!!”.
Και μου θύμησες την παλληκαριά των καπεταναίων, στα ναυάγια να σώζουν τα πληρώματα και το πλοίο, κι άν όχι, και τύχαινε να σωθούν αυτοί, τότες δεν ησυχάζανε μέχρι να βρούνε και τον τελευταίο, να παρηγορήσουν τις μανάδες. Πόσες καπετάννισες στα μαύρα τρέχανε να συνδράμουν τις χήρες και τα ορφανά, να μάθουν το καλό νέο, να στέρξουν στο χαλασμό. Αλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλοι άνθρωποι ζυμωμένοι μ’αίμα, αλάτι, καρδιά και ήθος.
Τώρα ανεμελιά, πρώτοι στα πανηγύρια, διεκδικούμε αξιώματα και ...σιωπή. Ολα καλά.
Τί μου θύμησες! ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ του Καρκαβίτσα. Παραθέτω ένα απόσπασμα-μνημόσυνο και παράλληλα εγερτήριο της Αντριώτικης ψυχής στο δρόμο προς την κάλπη, γιά μην ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, να μην συνθηκολογούμε στα ήθη μιας νέας εποχής που δεν μας πρέπει:

“Μόλις αράξαμε στη Στένη, ο καπετάν Ξυρίχης πήρε τη βάρκα κι έτρεξε στο τηλεγραφείο. Δυο ημέρες τώρα δεν ήβρεσκε ησυχία. Τριάντα μίλια έξω από το Μπουγάζι αντάμωσε τον «Αρχάγγελο», το μπάρκο του, που ήταν μέσα κυβερνήτης και γραμματικός τα δυο του αδέρφια. Δεν πρόφτασαν να καλοχαιρετηθούν, να ειπούν για το φορτίο και το ναύλο τους και τους χώρισε ο χιονιάς. Κατόρθωσε τέλος να ορθοπλωρίσει το δικό μας και ολάκερο ημερονύχτι θαλασσοδαρθήκαμε στ' ανοιχτά. Μα όταν μπήκε στο Βόσπορο, ρώτησε όλους τους βαρκάρηδες, τους πιλότους, ακόμη τους κουμπάρους και τις κουμπάρες· αλλά τίποτε δεν έμαθε για τον «Αρχάγγελο». Τι να έγινε; Φυλάχτηκε πουθενά; Πρόφτασε να ορθοπλωρίσει κι εκείνος ή έπεσε απάνω στους βράχους; Κι αν τσακίστηκε το μπάρκο, σώθηκαν τουλάχιστον τ' αδέρφια του; Όλο τέτοια συλλογίζεται κι έχει συγνεφωμένο το μέτωπο, τρέμουλο έχει στην καρδιά.
Όταν έφτασε στο τηλεγραφείο, ξέχασε μια στιγμή τον πόνο του εμπρός στον πόνο των αλλωνών. Κάτω στην αυλή, απάνω στις σαρακωμένες σκάλες και παραπάνω στ' ασάρωτα πατώματα κόσμος σαν αυτόν ανήσυχος· γυναίκες, άντρες, παιδιά πρόσμεναν να μάθουν από το σύρμα την τύχη των δικών τους. Κι εκείνο σώριαζε με την ταρναριστή φωνή του ακατάπαυστα θλίψη. Ονόμαζε πνιγμούς, μετρούσε θανάτους, έλεγε ναυάγια, περιουσίας χαμούς, συνέπαιρνε χαρές κι ελπίδες σαν δρόλαπας. Και κάθε λίγο απάνω στα πατώματα, στις σκάλες κάτω και παρακάτω στην αυλή θρήνοι ακούονταν, κορμιά έπεφταν λιπόθυμα, φωτιά κυλούσε το δάκρυ.
Ο καπετάν Ξυρίχης δε μπορούσε να υποφέρει περισσότερο το βάσανο. Βιαζότανε να μάθει και τη δική του μοίρα. Έσπρωξε τον κόσμο ζερβόδεξα, ανέβηκε δυο δυο τα σκαλιά, έφτασε με κόπο στη θυρίδα και ρώτησε με ολότρεμη φωνή:
— Για τον «Αρχάγγελο»... το μπάρκο... μην ακούσατε τίποτα;
— Τίποτα· του απαντά ξερά ο τηλεγραφητής.
— Τίποτα! πώς είναι δυνατόν; ξαναρωτάει. «Αρχάγγελο» το λεν· έχει φιγούρα δέλφινα... έχει στο μεσανό κατάρτι κόφα. Σπετσιώτικο χτίσιμο.
Και κολλάει περίεργα τα μάτια στου υπαλλήλου το πρόσωπο, αυτιάζεται τους κρότους που βγάζει ξερούς, συγκρατητούς, σαν δοντοχτύπημα κρυωμένου, η μηχανή. Τα σωθικά του λαχταρούν, φεύγουν τα σανίδια από τα πόδια του· έτοιμος να λιποθυμήσει. Μα δεν την παρατά τη θέση του. Τέλος σηκώνει εκείνος τα μάτια, τον καλοκοιτάζει μια στιγμή και λέει με φωνή αδιάφορη:
— Ναι ...«Αρχάγγελος». Χάθηκε στο τάδε μέρος της Ρούμελης. Κόπηκε στα δυο· η πρύμνη του ρίχτηκε στους βράχους με δυο παιδιά μέσα... Τα παιδιά είναι ζωντανά.
Ζωντανά! Αναστυλώνεται ο καπετάνιος στα πόδια του.
— Τα ονόματα; λέει με φωνή σαν χάδι· δεν μπορούμε τάχα να μάθουμε τα ονόματα;
— Πέτρος και Γιάννης.
Δόξα σοι ο Θεός! Πέτρος και Γιάννης είναι τ' αδέρφια του. Ζωντανά λοιπόν και τα δυο. Ζωντανά εκείνα, θρύμματα το ολοκαίνουργο σκαφίδι! Πάλι δόξα σοι ο Θεός! Φτιάνουν άλλο μεγαλύτερο και ομορφότερο. Φιλεύει ανοιχτόκαρδος πέντε πούρα τον υπάλληλο· δίνει ένα μετζίτι κέρασμα στον υπηρέτη· παρηγορεί γλυκομίλητος τα θλιμμένα πρόσωπα: - Δεν είναι τίποτα· όλοι καλά είναι· όλα καλά!
— Ποιας ηλικίας τάχα να είναι τα παιδιά; ρωτάει πάλι.
Ο υπάλληλος σκουντουφλιάζει· μα τον παρασκότισε! Γύρω ακούονται φωνές· ανυπόμονες· σπρώχνει ο ένας τον άλλον θέλουν να τον βγάλουν από τη θυρίδα. Έμαθε πως ζουν τ' αδέρφια του· δεν του φτάνει; Είναι κι άλλοι που λαχταρούν για τους δικούς τους. Ας μάθουν κι εκείνοι κατιτί! Μα εκείνος δεν αφήνει τη θέση του.
— Ποιας ηλικίας τάχα; ξαναρωτά.
— Δέκα δώδεκα χρονών.
Πάλι απελπισία. Τ' αδέρφια του δεν είναι τόσο μικρά. Είναι από είκοσιπέντε κι απάνω. Σκουντούφλης κατεβαίνει τις σκάλες, βγαίνει από την αυλή, παίρνει το βαποράκι και φτάνει στα Θεραπειά. Από κει μ' έν' άλογο φτάνει στον Αϊ-Γιώργη, παίρνει την ακρογιαλιά. Τα μάτια του ομπρίζουν. Ο ήλιος παιγνιδίζει ακόμη σε ζαφειρένιο ουρανό. Η θάλασσα λίμνη απλώνεται ως τα ουρανοθέμελα. Η γη ανθοσπαρμένη μοσχοβολά. Μα η ακρογιαλιά μοιάζει με νεκροταφείο. Κάθε βράχος και νεκροκρέβατο. Καράβια κομματιασμένα, βαρκούλες μισοσπασμένες, σχοινιά, κατάρτια, φιγούρες, πανιά, εικονίσματα, παδέλες, πιάτα, λιβανιστήρια, πυξίδες, χρυσόξυλα. Και μαζί χέρια, πόδια, κορμιά, δίχως κεφάλια, κεφάλια δίχως κορμιά, άδεια καύκαλα, τρίχες χωμένες στις σκισμάδες, μυαλά στουπιασμένα στην πέτρα. Ένα τρεχαντηράκι ομορφοφτιασμένο, άγγελος, πρόβαινε με πανιά και ξάρτια, λες κι αρμένιζε ανάερα. Και όμως ήταν καρφωμένο στο βράχο, σφιλιασμένο τόσο καλά στην πέτρα, που ουδέ νερό ουδ' άνεμος μπορούσε να περάσει. Κι ένα σκυλί στην πρύμνη δεμένο γύριζε μάτια φωτιές, δάγκωνε την αλυσίδα του και το νερό κοιτάζοντας αλύχταγε, κι αλύχταγε, σαν να το έβριζε, που χάλασε τ' ομορφοκάραβο.
Έκαμε ακόμη μερικά βήματα ο καπετάν Ξυρίχης και άξαφνα βρέθηκε μπρος στο μπάρκο του. Έπρεπε να είναι δικό του ξύλο, για να το γνωρίσει. Ούτε κατάρτια ούτε πανιά ούτε σκαφίδι απόμενε πλια. Μονάχα η πρύμνη του, κι εκείνη ξεσκλισμένη, κρατιότανε σε δυο χάλαρα*. Και γύρωθέ της πικρή νεκροπομπή, άλλα ξύλα σκορπισμένα, κουπιά και άρμενα· άλλες καρίνες φαγωμένες· άλλα ποδόσταμα* και σωτρόπια* και σταύρωσες. Κι ακόμη γύρωθέ της άλλη πικρότερη συνοδεία! Βλέπει το ναύκληρο νεκρό στο πλάγι· βλέπει τους ναύτες πέρα δώθε σκορπισμένους, άλλους κολλιτσίδα απάνω στα κοτρόνια, άλλους μισοσκεπασμένους με τον άμμο, άλλους παιχνίδι του νερού, δαρμός και φτύμα του. Κι απάνω στα τουμπανιασμένα κουφάρια, στα πρόσωπα τα χασκογέλαστα τα όρνια καλοκαθισμένα βύθιζαν το ράμφος στη νεκρή σάρκα και στον κρότο του πέταξαν κράζοντας, σαν να διαμαρτύρονταν που τα ενοχλούσε στο πλούσιο φαγοπότι.
Αρχίζει τώρα φριχτότερο του καπετάνιου το βάσανο. Εκείνα τα κουφάρια δείχνουν πως κοντά βρίσκονται και τα δικά του. Θέλει να δράμει, να ψάξει ολούθε, μα δεν τολμά. Κάτι μέσα του τον κρατεί, τα πόδια του καρφώνει στ' αχνάρια τους. Τέλος πάει και ψαχουλεύει. Βρίσκει ασούσουμα και τ' αδέρφια του. Το ένα κείτεται με το κεφάλι συψαλιασμένο, το άλλο έχει και τα δύο πόδια κομμένα στα γόνατα. Αν δεν του το 'λεγε η ψυχή, βέβαια δε θα τα γνώριζαν τα μάτια του, όπως και το μπάρκο. Αλλά του το είπε και τα καλογνώρισε. Και τότε τα μάτια του στέρεψαν ούτε δάκρυα βγάζουν ούτε σπαρταρούν. Τη θάλασσα μόνον κοιτάζουν πεισμωμένα. Άξαφνα ο γρόθος σηκώνεται να πέφτει με ορμή, που λες τρόμαξε και πισωπάτησε εκείνη φοβισμένη.
Έπειτα σκύφτει και γλυκοφιλεί τ' αδέρφια του. Χαϊδεύει τους τα χτυπημένα κορμιά ανάλαφρα, σαν να φοβάται μην τα ξυπνήσει· κάτι τους ψιθυρίζει μυστικά στ' αυτί, θες παρηγοριά, θες μακρινήν υπόσχεση. Έπειτα με το λάζο αρχίζει και σκάφτει τον τάφο τους. Παιδεύτηκε κάπου μια ώρα στον άμμο. Τον άνοιξε καλά απίθωσε πρώτα τ' αδέρφια, έπειτα το ναύκληρο, κατόπιν τους ναύτες, κύλησε επάνω πέτρες και χάλαρα. Έπειτα έπιασε πάλι τη στράτα του κι έφτασε στα Θεραπειά. Βρίσκει το βαπόρι, έφτασε πάλι στο μπάρκο του.
— Έτοιμα; ρωτά το γραμματικό.
— Έτοιμα.
— Βίρα άγκουρα!
Ο καπετάν Ξυρίχης, αμίλητος, έπιασε τη θέση του στο κάσαρο κι εξακολουθήσαμε το ταξίδι.”

This comment was minimized by the moderator on the site

ρε ποιός Γιαννίσης; Χωρίς σύμβουλο στην Υδρούσα και στο Κόρθι που να είναι απο εκεί. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ μόνο ΜΠΑΛΛΑΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί σοβαρά κανείς με τα συνεργαζόμενα οψιμως φιλαράκια Σουσουδη και Καπακη. Πετάξτε τους στον Καιάδα της κάλπης.
Η Άνδρος αξίζει καλλιτερη τύχη.
Ελπίζω Γιαννισης και Λοτσάρης να κόψουν το νήμα την πρώτη Κυριακή. Ο συνδυασμός του Καπακη δεν πρέπει να βγάλει ούτε ένα σύμβουλο, αλλιώς είναι μεγάλη ντροπή για το Νησί μας να βρεθούν άνθρωποι που ψηφίζουν χωρίς την βάσανο του κριτηρίου της ανθρωπιάς και της συμπόνιας.
Η Άνδρος μπορεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες για ανάπτυξη, γι'αυτό χρειάζεται τον Δημήτρη ΓΙΑΝΝΙΣΗ εκλεγμένο Δήμαρχο την ερχόμενη τετραετία .
Ο Γιαννισης μπορεί να δουλέψει με όραμα, πρόγραμμα, ήθος, συνέπεια και επιμονή να ξαναγίνει η Άνδρος πρώτη στις Κυκλάδες και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη για την ευημερία όλων.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΠΑΚΗΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ..... ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ .... ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΛΑ. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
(διαγράφτηκαν δύο χαρακτηρισμοί - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μπάλλας είναι η έκπληξη των εκλογών. Σίγουρος την δεύτερη Κυριακη.

Περισσότερα