Ενωτική πολιτική ή κόντρα, πρόγκα και απαξίωση;...

Με χειροκροτήματα και χωρίς ακρότητες περίμεναν οι φίλοι τον Λοτσάρη στο εκλογικό του κέντρο στην Χώρα... 

Μας έστειλαν δύο βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις (δύο λόγια) του νέου δημάρχου Δ. Λοτσάρη στο Γαύριο και στο Κόρθι. Τα βάλαμε στη σειρά και σχολιάσαμε τις σε σχέση με αυτά που ζήσαμε και ζούμε επί 5ετία στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εξουσίας του απερχομένου δημάρχου Θ. Σουσούδη. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον. Όμως για την ώρα μιλάμε για άλλο ύφος και ήθος πολιτικής.

Και για του λόγου το αληθές να πούμε πως έχουμε κουραστεί αυτές τις μέρες από το τρολάρισμα των "φίλων" του απερχόμενου "καθεστώτος" Σουσούδη που με κάθε τρόπο επιδιώκουν ακόμα και μετά την ήττα να αποδείξουν την διχαστική, επιθετική, απαξιωτική στάση του έναντι όλων όσων θεωρούν "εχθρούς". Και "εχθροί" είναι όλοι όσοι δεν τους στήριξαν, δεν τους ψήφισαν ή αντιτάχθηκαν σε αυτούς.

Γράφει ένας από αυτούς στα σχόλια: "αυτοί που μόλις τιμήθηκαν με τις ψήφους κάποιων, έχουν περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία τουλάχιστον άλλων τόσων." Μάλιστα έχασαν τη νομιμοποίηση 48 ώρες αφού εξελέγησαν!!! Έτσι καταλάβαινε την δημοκρατία το "ιδιοκτησιακό καθεστώς" της εξουσίας Σουσούδη. Κόντρα και πρόγκα, ύβρις και απαξίωση.  

Μια βαθιά ιδιοκτησιακή νοοτροπία της εξουσίας διαπερνούσε τον απερχόμενο δήμαρχο και τα στελέχη του. Μια "καθεστωτική" αντίληψη του είδους: "εμείς σας έχουμε". Κι επειδή "σας έχουμε" γιουχάρουμε, προγκάρουμε, απαξιώνουμε. Πήραμε κάποτε το 60% και είμαστε "άχαστοι"... Κι όταν χάνουμε "σας κατεδαφίζουμε" για να 'σαστε αποκάτω...

 

Οι πρώτες δηλώσεις Λοτσάρη στο Γαύριο και στο Κόρθι το βράδυ των εκλογών ενδεικτικές μιας άλλης αντίληψης για την πολιτική...

Απέναντι σε στην νοοτροπία "σας έχουμε" της 5ετίας και του "σας την έχουμε στημένη" του Τρανάκου και του σχολίου που παραθέσαμε παραπάνω υπάρχουν οι δηλώσεις της βραδιάς της εκλογικής νίκης του Δημητρη Λοτσάρη, που μίλησε στο Γαύριο, στη Χώρα, στο Κόρθι.  Και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους "πληγωμένους" από το δυσμενές γι' αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα αντιπάλους. Ζήτησε τα "συγχαρητήρια στο τέλος της τετραετίας" όπου θα μετρήσει τι πέτυχε!

Πόσες φορές ακούσαμε ή είδαμε τον Θ. Σούσουδη και την ομάδα του να σέβονται τους αντιπάλους τους; Πόσες φορές είδαμε να μην απαξιώνουν όσους δεν ήταν μαζί τους; Πόσες φορές δεν έγραφαν εκδικητικά απέναντι σε όσους δεν γούσταραν; Πόσες φορές δεν έψαχναν ιδιοτέλεια εκεί που δεν υπήρχε. Αυτό ήταν το ύφος και το ήθος του απερχομένου "καθεστώτος"!

Με προσεκτικό πολιτικό τρόπο εκδήλωσαν τη χαρά της νίκης τους ο Λοτσάρης με τον Γιαννίση το βράδυ των εκλογών. 

Δείτε το βίντεο των πρώτων δηλώσεων κι αναλογιστείτε αν θυμάται κανείς τον απερχόμενο δήμαρχο να σεβάστηκε τους πολιτικούς αντιπάλους του; Αντιθέτως τον θυμούνται όλοι να τους απαξιώνει με υπεροψία και αλαζονεία. Την δεύτερη θητεία νόμιζε πως την είχε στην τσέπη παρά το κόντεμα στο 36%.  Τον θυμάται ποτέ κανείς να συγκρατεί τους θερμόαιμους που τον περιβάλλουν;

Για να καταλάβετε την διαφορά δέστε τι έγραψε ο Τρανάκος γι' αυτόν τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο. Και μετά δέστε στο βίντεο πως απάντησε ο Λοτσάρης στο Γαύριο και στο Κόρθι το βράδυ της νίκης του. Άλλο ύφος, άλλο ήθος. Ελπίζουμε για το καλό της Άνδρου να συνεχίσει με αυτό το ύφος και ήθος και στη συνέχεια...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος πανικος; γιατι τετοια λυσσα; τι φοβουνται οι απερχομενοι εκλεγμενοι και παρατρεχαμενοι, δημαρχοι και αυλικοι;
Τι να τους εχει κυριευσει; πονος θλιψη;
Μην ειναι φοβος; γιατι ομως τι μπορει να θελει κα κρυψει ενα τοσο καλα νοικοκυρεμενο δημαρχειακο επιτελειο;
Τελικα ζορικο πραγμα να αναλαμβανουν νεοι αφθαρτοι και να μην εχεις με τι να τους κλεισεις το στομα.βρε λες; αυτο να φταιει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπόν για να ξεκαθαρίζω τα πράγματα εγώ ότι έχω να πωτο λέω δημόσια με το όνομά μου χωρίς να κρύβομαι πίσω από ανωνυμιες αντιθέτως με κάποιους που τους αρέσει εδώ και χρόνια να απαντούν πίσω από ψεύτικα ονόματα. Έχω το θάρρος της γνώμης μου.Όσο για τις οποίες ανησυχίες σας, σας προσκαλώ σε συζήτηση (face to face ) να σας τις λύσω Ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΒΙΟΛΑΝΤΗ ΜΟΓΓΟΛΗ
Μήπως σου θίξαμε τον σύζυγο κυρία μου!!!!! Η κοινωνία μας είναι μικρή και με αυτά που κάνετε πρέπει να ντρέπεστε , είσαστε απέναντι σε όλους μας ,διότι οι πράξεις σας μαρτυρούν ανθρώπους χωρίς ήθος και υποστήριξη στον συγχωριανό ,κρίμα θέλατε να ασχοληθείτε και με τα κοινά , με καταγγελίες δεν πάτε το τόπο μας μπροστά ,είσαστε και συκοφάντες και ρουφιανοι του διαδικτύου , καλό είναι τώρα που δεν εκλεχτήκατε να ασχοληθείτε με τα οικιακά σας , διότι είσαστε και ανεπάγγελτη ,και όχι ελεύθερος επαγγελματίας όπως ψευδός δηλώσατε ,προεκλογικά στο φυλλάδιο του συνδυασμού σας .

This comment was minimized by the moderator on the site

Η παλιά πάστα πολιτικών και δημοτικών αρχόντων που περπατούσαν και ορθωνόσουν μπροστά τους από σεβασμό και μόνο, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έχουν περάσει δεκαετίες από τον θάνατο πολλών τέτοιων ανθρώπων που ακόμα συζητιούνται τα έργα τους, οι πολιτικές τους και τα ίχνη που άφησαν στον διάβα της ζωής του τόπου που διαφέντευαν. Δυστυχώς στις μέρες μας η πολιτική και κοινωνική απαξίωση σε συνδυασμό με την ηθική και αξιακή κατάπτωση έχουν αφήσει το στίγμα τους στον τόπο μας. Αντί να γεμίζουν οι κυβερνώντες ιθύνοντες τα χρονολόγιά τους με έργα και υποδομές για ένα καλύτερο αύριο, τα γεμίζουν με φωτό λεζάντας τύπου "το πρώτο μας καλοκαιρινό μπάνιο", "σε ωραία ταβέρνα είμαστε και σήμερα", "αυτόν τον παραδοσιακό χορό θα τον μάθω και εγώ", και να σου από κάτω οι αυλικοί likeατζήδες να επαινούν και να χειροκροτούν! Έχουν άραγε μπει στον κόπο να επισκεφθούν τα χρονολόγια άλλων δημοτικών αρχόντων να δουν τι ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Έργα, υποδομές και φωτό έργων τύπου "το πριν" και "το μετά". Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Ας ελπίσουμε η Άνδρος να αλλάξει ουσιαστικά και όχι μόνο τυπικά σελίδα. Της αξίζει κάτι καλύτερο!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΦΩΤΗ :ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ;ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΗΣΟΥΝ.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΒΙΟΛΑΝΤΩ ΜΟΓΓΟΛΙΔΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΠΑΤΣΙΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕνΑνδρω, χαράς το κουράγιο σου να ασχολείσαι με τον απερχόμενο. Το ύφος και ήθος της πολιτείας τους γνωστό Πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι ο λαός μίλησε καί πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους. ΣΕΜΝΑ καί ΤΑΠΕΙΝΑ γιατί το μάξιμουμ στο οποίο μπορούν να ελπίζουν είναι η λήθη. Ας την κάνουν σιγα-σιγα με μικρά πηδηματακια. Γιατί κρίνοντας από την σοβαρότητα ... της διακυβέρνησης που άσκησαν είναι σχεδόν βέβαιο ότι λόγω έπαρσης, αλαζονείας και ανευθυνότητας όλο και κάποιοι ξεχασμένοι σκελετοί θα βρεθούν στα ερμάρια της εξουσίας, όχι από πρόθεση βέβαια αλλά από νοοτροπία και έκδηλη προχειρότητα! Να μην ξεχνάμε ότι εδώ πληρώνονται όλα και ότι πράττεις ... εισπράττεις. Ξεκίνησαν με καταγγελτικο λόγο καί εισαγγελικό ύφος κατά δικαίων και αδίκων, σπιλωσαν προκατόχους μέχρι και την τελευταία προεκλογική ομιλία τους και ο λαός τους γύρισε την πλάτη. Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουν πλάτη για την ανόρθωση και ανάπτυξη του νησιού μας ή να πάνε σπίτι τους να ιδιωτευσουν, εάν δεν αντέχουν την ήττα καί την κριτική.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε θερίζει κι εσένα και τα φιλαράκια σου η ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε;;;;;;;

(ποιος δημιούργησε ατμόσφαιρα στην Άνδρο; Μήπως αυτοί που έφτυναν στη Χώρα; Μήπως αυτοί που έβριζαν χυδαία στο διαδίκτυο; Μήπως αυτοί που απαξίωναν τους πάντες μέχρι την τελευταία στιγμή - διάβαστε το σχόλιο του απερχομένου δημάρχου και της Τσατσομοίρου στο Εν Άνδρω και τα άθλια του Τρανάκου και θα καταλάβετε; Μήπως αυτοί που νόμιζαν πως δεν θα έχαναν την εξουσία ποτέ; - Εν Ανδρω).

Θέλατε ΚΑΙ να κερδίσετε τις εκλογές ακόμα και με κάθε είδους ατιμία

(ποιος διόριζε και έταζε; ποιος πιέζε και εκφόβιζε όπως είπε ο Μπάλλας; αυτοί που είχαν την εξουσία ή αυτοί που δεν την είχαν - Εν Άνδρω).

ΚΑΙ να εχουν Δήμαρχος_Έπαρχος την εκτίμηση και τον σεβασμό του συνόλου των πολιτών (τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό).
Θερίζετε ό,τι σπείρατε κι όπως διαπιστώνετε πριν ακόμα στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες τους τα καλόπαιδα, έχουν εξασφαλίσει την καχυποψία, την απαξίωση και την περιφρόνηση.

(Είστε σίγουρος για όσα γράφατε; Αν ναι το όνομα σας. Τρέμετε να το ψιθυρίσετε ε; - Εν Άνδρω).

Κανείς δεν τα είχε καταφέρει χειρότερα!
ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ

(Η αλήθεια είναι πως κάποιοι φτύνανε και είσαστε εσείς. Μόνο που φτύνατε στον καθρέφτη τον εαυτό σας - Εν Άνδρω).

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ιδού το ύφος και το ήθος των απερχομένων. Για να δείτε από τι γλιτώσαμε. Για σκεφτείτε ο παραπάνω "δημοκράτης" να είχε πάρει τις εκλογές τι θα έκανε και τι θά λεγε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι γίνεται κύριε Μπασαντή, ακόμα να έρθουν τα καινούργια θέματα?
ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ανεβάζουμε όσους τρολάροντας προκαλούν το δημόσιο αίσθημα..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro