Άμεσα μέτρα στο Γαύριο για το «μποτιλιάρισμα» του Αυγούστου

Ειδικού συνεργάτη

 

Γαύριο τον Αύγουστο

Η έναρξη δρομολογίων και του «Aqua Blue» σίγουρα θα ωφελήσει την Άνδρο με νέες θέσεις για επιβάτες, αυτοκίνητα και προορισμούς δημιουργεί συνάμα και νέα δεδομένα στο λιμάνι του Γαυρίου και στην μικρή πόλη και επιβάλλονται άμεσα μέτρα και δράσεις, για νa μην επαναληφθούν οι περσινές εικόνες ταλαιπωρίας των ταξιδιωτών, με εξοντωτικά μποτιλιαρίσματα μέχρι το Λιόπεση, όχληση των κατοίκων και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής.

Τα πρωινά του Αυγούστου θα καταπλέουν πλέον στο ρηχό λιμάνι τέσσερα πλοία με διαφορά λίγων λεπτών: 9.05. 9.30, 9.50, 10.00! Όλα φορτωμένα με τουρίστες, παραθεριστές, κατοίκους, Ι.Χ., φορτηγά, δίκυκλα.

Γαύριο σε ώρα αιχμής τον Αύγουστο.

Το υπουργείο ναυτιλίας ενέκρινε αυτά τα δρομολόγια παρά τις ενστάσεις κόντρα στην λογική και τις αντοχές του νησιού! Πέρυσι την ίδια εποχή τα παράπονα ήταν πολλά και δικαιολογημένα. Ατέλειωτη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σε μια έξοδο/είσοδο που έχει την όψη μπουκαλιού με στενό λαιμό!

Τα ίδια και τις Κυριακές το απόγευμα που τα πλοία επέστρεφαν στη Ραφήνα μπαινοβγαίνοντας και φορτώνοντας στο Γαύριο, το ένα μετά το άλλο.

Παρά την περσινή κακή εικόνα και τα παράπονα, τίποτα δεν άλλαξε για το υπουργείο επί της ουσίας. Και έτσι φέτος μοιραία θα βρεθούμε μπροστά στις ίδιες εικόνες.

Αν μάλιστα το μελτέμι ξεπεράσει τα 6 μποφόρ και τα πλοία μπαίνουν στο λιμάνι το ένα-ένα, τότε οι καθυστερήσεις όσων περιμένουν θα είναι απρόβλεπτες σε χρόνο και βεβαίως εις βάρος της τουριστικής εικόνας της Άνδρου. Από αύριο λοιπόν πρέπει να ληφθούν μέτρα αυστηρά και όχι… χάιδεμα!

Δύναμη της αστυνομίας - με ενίσχυση από την Χώρα - να συντονίζει την κυκλοφορία από το ξενοδοχείο «Όστρια» και κατά περίπτωση να την εκτρέπει από τον μικρό περιφερειακό δρόμο μέχρι το σχολείο.

Στο Γαύριο οι λιμενικοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα και να μην επιτρέπουν την έξοδο από το λιμάνι των φορτηγών αν προηγουμένως δεν έχουν απομακρυνθεί από την πόλη τα Ι.Χ.

Να τηρείται αυστηρά ο χρόνος άφιξης και αναχώρησης των πλοίων με εφαρμογή του νόμου στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και να μην επιτρέπεται κατ’ ουδένα τρόπο ή έστω και ολιγόλεπτη στάθμευση οχημάτων κατά μήκος της παραλίας.

Αυτά για ολοκληρωθεί ομαλά φέτος η ροή των φίλων του νησιού που το επέλεξαν για διακοπές. Στη συνέχεια πρέπει η νέα δημοτική αρχή να δει τι θα κάνει με τις υποδομές του λιμανιού και της πόλης και να λάβει ουσιαστικά μέτρα βελτίωσης της κατάστασης σε μόνιμη βάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω άρθρο του ειδικού συνεργάτη είχε γραφεί χτες το μεσημέρι πριν συμβεί η προσάραξη στα αβαθή του ρηχού λιμανιού του Aqua Blue και επιβεβαιωθεί πλήρως.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και κλασσικά όλα τα κακοπροαιρετα σχόλια για τους επαγγελματίες του νησιού τα κάνουνε 3κατηγοριων άνθρωποι. 1 ο ασυνείδητος δημ υπάλληλος, που ενώ πρέπει να πάει στην δουλειά του 8ωρο πάει 6ωρο και κάθεται κ κουτσομπολευει 2,ο τεμπέλης του καφενείου κ ζει από τη σύνταξη της μαμάς και 3ον αυτός που έρχεται για 10 μέρες από Αθήνα κ σχολιάζει αλλά όλο το χειμώνα έχει την ασφάλεια της πόλης... Κοιτάχτε τι μπορούμε να κάνουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας κ αφιστε τιςζηλειες κ τις κακοήθειες..

This comment was minimized by the moderator on the site

Για εσάς κύριε που θέλετε να εξαφανίσετε τους Μπατηδες...πολύ θα θέλατε να εισασταν σαν κ αυτούς..

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ήτανε η ζήλεια ψωρρα...για του Μπατηδες...σε όλα είναι νόμιμοι..κ μακάρι να τους φτανατε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι Μπατήδες(ενοικιάσεςις αυτοκινήτων,Λαάς,Καλύβα beach,πρακτορείο) που κερδίζουν από τον τουρισμό βασικά, θα έπρεπε να είναι οι στυλοβάτες και μπροστάρηδες σε κάθε κίνηση βελτίωσης των προαναφερθέντων κακώς κειμένων(και όχι συγκάλυψης και αποσιώπησης).
Κακό μακροπρόθεσμα κανουν οι ίδιοι με τις μικροπαραβάσεις(καταλήψεις πεζοδρομίων με τραπέζια-καρέκλες,αδέσποτα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, στη διαπασών τα μπάσα της καλύβας μεσημεριάτικα, κοκ) που θα τους γυρίσουν boomerang κάποια στιγμή όταν άλλα μέρη του νησιού(Κόρθι,Χώρα) θα πάρουν τα ηνία της τουριστικής κίνησης λόγω αφενός του σοβαρού επαγγελματισμού τους αλλά και του σεβασμού της καθημερινότητος των υπολοίπων μονίμων κατοίκων.
Οχι βέβαια πως οι λοιποί εξαρτώμενοι εκ του τουρισμού επαγγελματίες Γαυρίου-Μπατσίου είναι παναγίες. Ολοι με τον τρόπο τους βάζουν το λιθαράκι τους στην υποβάθμιση της καθημερινότητος των πολιτών και κάθε χειμώνα σου λένε ''πήγαμε χειρότερα από πέρυσι'' και η πλάκα είναι ότι
ψάχνουν να βρούν τα αίτια στις επαγγελματικές συνελεύσεις τους χωρίς να κάνουν ποτέ αυτοκριτική .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΠΟΤΕ.
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΗΔΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με αφορμή τον διάλογο που αναπτύσσεται παρακάτω σχετικά με το πολύ εξαίρετο άρθρο σας κύριε διαχειριστά, σαν νομικός, οφείλω να παραθέσω, τι ισχύει περιλιπτικά με την όλη αυτή κατάσταση που περιγράφεται και τις ευθύνες που έχουν οι παρανομούντες, αλλά και η Τοπική Κοινότητα του τόπου.
Και για να βοηθήσουμε λοιπόν την νέα, 5μελή μάλιστα ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΥΡΙΟΥ, που σε λιγότερο απο 30 μέρες αναλαμβάνει και τυπικά τα καθήκοντα της, υπενθυμίζουμε ...‘’εδώ και τώρα’’ και προς την γενικότερη εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων και τουριστών της κωμόπολης μας, ότι, η άμεση παρέμβαση της πρέπει να είναι στα πλαίσια του νόμου και των ισχυουσών διατάξεων.
Βέβαια, κάποιοι, θα ισχυριστούν ότι ένας μήνας είναι και μην κάνετε τίποτα ...του χρόνου βλέπουμε. Αλλά οφείλουμε εδώ να πούμε ότι η παρέμβαση της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ με ενημέρωση και φιλικό διακανονισμό με τον κάθε αυθαιρετούντα επιχειρηματία επΊ του παραλιακού μετώπου του λιμένος Γαυρίου, πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της όποιας τρανταχτής παραβατικότητας αυτήν την στιγμή έχουν πράξει και με την υπενθύμιση, ότι πριν επιβληθούν οι εκ του νόμου κυρώσεις, τουλάχιστον οι αυθαιρετούντες θα περιορίσουν, σε πρώτη φάση τις εξώφθαλμες παραβάσεις τους, στα πλαίσια να ελλατωθεί η όλη ανωμαλία που επικαρατεί και πρόκειται να κορυφωθεί καθ’ όλον τον Αύγουστο.
Η αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου διαπιστώνεται από την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΥΡΙΟΥ ή τις Αστυνομικές Αρχές μετά από διενέργεια αυτοψίας.
Στην οικεία έκθεση περιγράφονται αναλυτικά η κατάσταση του χώρου, οι επεμβάσειςπου έχουν γίνει σε αυτόν, το είδος της χρήσης, και τα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί ( τραπέζια, καρέκλες, γλάστρες κλπ) επισυνάπτεται δε σχετικό σχεδιάγραμμα και, αν απαιτείται, φωτογραφίες, ή ηλεκτρονικό αρχείο τους.
Αντίγραφο της εκθέσεως παραδίδεται στον ενεργούντα την αυθαίρετη χρήση του χώρου αυτού ή θυροκολλείται στο κατάστημα σε κάθε άλλη περίπτωση. Παραλλήλως, επιδίδεται στον παραβάτη εντολή να άρει την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου, αφαιρώντας τα κάθε είδους αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν μέσα σε επτά (7) ημέρες από την επομένη της επιδόσεως.
Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί, τα εν λόγω αντικείμενα απομακρύνονται άμεσα από συνεργείο της ΚΟΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ, Η οποία μπορεί να ζητήσει, προς το σκοπό αυτό και την άμεση συνδρομή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αστυνομία του γαυριου που απαρτίζεται μονάχα απο δυο ατομα, είναι και η αστυνομία των χωριών του γαυριου, του μπατσιου, των χωριών του μπατσιου και
σχεδόν του μισου νησιου( μέχρι τη σταυροπεδα ), επι 24 ωρου βασεως. Δεν προλαβαίνουν ουτε κατασταλτικά να ενεργήσουν ακόμα και για σοβαρα αδικήματα, πόσο μάλλον προληπτικα. Καλύτερα να επιρριπτονται ευθύνες σε αυτούς που έχουν αποδυναμώσει την αστυνομία μη ενισχύοντας τη, φτάνοντας τη στα ορια της ανυπαρξίας, παρα στην ίδια την αστυνομία και τους αστυννομικους.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

1) ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ=ΨΗΦΟΥΣ

2) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ" ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ 10-15 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ 20ΕΥΡΩ ΟΧΙ ΓΙΑ 8ΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ 15ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ.
ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
ΠΕΡΣΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΔΥΜΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τουρισμός χωρίς υποδομές στην πύλη εισόδου του νησιού μας, το Γαύριο !
Τουριστική ανάπτυξη χωρίς υποδομές στην πύλη εισόδου της ΑΝΔΡΟΥ, το Γαύριο δεν γίνεται.
Οι υπάρχουσες ανεπαρκείς υποδομές δεν συντηρούνται, παράδειγμα τα δύο σκέπαστρα αναμονής των επιβατών, η έλλειψη επί όλου του παραλιακού μετώπου, διαγραμμίσεων διάβασης των πεζών στην άσφαλτο, σε κομβικά σημεία εξυπηρέτησης των τουριστών και ατόμων εχόντων ανάγκη, σε σηματοδότηση και φωτισμό κια μιά σειρά άλλων απαραίτητων παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβα΄τες και οι τουρίστες γενικότερα.
Να μην μιλήσουμε εδώ ξανά, για την έλλειψη τουαλεττών απο πλευράς Λιμενικού Ταμείου και άλλων βοηθητικών χώρων.
Με αυτές τις συνθήκες στο Γαύριο αλήθεια κανείς περιμένει άυξηση και επιμύκηνση της τουριστικής περιόδου ;
Aπερίγραπτη η κατάσταση με τις πινακίδες στυος δρόμους απλωμένες, τα τραπέζια των καταστημάτων που κοντεύουν να κλείσουν όλο τον παραλιακό δρόμο και κατα τα άλλα θέλουμε τουρισμό και ανάπτυξη.
Εικόνα και καθημερινό βίωμα, που τώρα οξύνεται και κανένας δεν επεμβαίνει δραστικά.
Ολα στον ...αυτόματο.
Κρίμα...
Υπηρεσίες, Δήμος,Τοπική Κοινότητα, Τοπικός Σύλλογος, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες πάσης φύσεως...πλήρης αδιαφορία και τελικά εμπαιγμός σε βάρος των τουριστών του ίδιου του Γαυρίου αλλά και του νησιού μας γενικότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξεχάσατε την απαράδεκτη εικόνα έξω από το πρακτορείο του Πέτρου που για να βγάλουν εισιτήριο συνήθως τα αυτοκίνητα φτιάχνουν τρεις σειρές και σε χειρότερες περιπτώσεις κλείνουν τελείως το δρόμο; Ξεχνάτε στο Λαάς που τα γκαρσόνια με πιρουέτες ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα εξυπηρετούν τους πελάτες στο απέναντι πεζοδρόμιο; Στα Σουβλάκια του Γαυρίου τα μηχανάκια για την σουβλακοαποστολή όπου βρουν θέση,την καπάρωσαν δεν πα να είναι και στη μέση του δρόμου.
Μην ξεχνάμε την πλέον απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα parking επί του κεντρικού δρόμου απέναντι από το Μασούτη. Πρέπει πρώτα να υπάρξουν θύματα μήπως και η αστυνομία φιλοτιμηθεί να πάρει μερικές πινακίδες για να λήξει αυτό το ΧΑΟΣ; Και από πλευράς Μασούτη δεν υπάρχει ένας εκ των υπαλλήλων να βάζει κάποια τάξη στις αφιξοαναχωρήσεις των πελατών;
Στην ευθεία του Αγ.Πέτρου στο ένα άκρο επί του κεντρικού παρκάρουν για την Pizzaria, για το πρατήριο φούρνου-bar, για το jambo του Μπουρατζή(ενώ το επί του δρόμου parking έχει άπλετο χώρο) και στο άλλο άκρο παρκάρουν για το εστιατόριο του Γιαννούλη , το συνεργείο, το πρακτορείο τυχερών παιγνίων.
Και φθάσαμε στο νούμερο ΕΝΑ. Τhe WINNER is παραλία ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ. Εκεί που γίνεται το έλα να δεις, δώσε και σε μένα μπάρμπα,
εκεί που παράνομος γίνεται ο ταλαίπωρος διερχόμενος και μάλιστα με απειλές γρονθοκοπήματος εκ μέρους των σταθμευόντων ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ
Οι οποίοι αφού έχουν παρκάρει επί του δρόμου ανοίγουν οι περισσότεροι και τις προς το δρόμο πόρτες του οχήματος για να βγούν οι επιβάτες(παιδιά,ηλικιωμένοι) ή για να βάλλουν-βγάλουν το μαγιώ τους.
ΖΗΤΩ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ.

Περισσότερα