Ανοιχτή επιστολή δημάρχου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνδρου

 

 Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

 Άνδρος, 18 Οκτωβρίου 2019

Προς: Κάθε δημότη, κάτοικο, φίλο και επισκέπτη του νησιού,

Απευθύνομαι προς όλους και όλες σας προκειμένου να ενημερωθείτε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, την εξέλιξη των εργασιών καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με αυτά.

  1. Δημοτικό Στάδιο Άνδρου: Έχει υπογραφεί σύμβαση για εργασίες ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει: Συντήρηση του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) με εμβαδόν  700 τ.μ., αντικατάσταση 400 καθισμάτων και προμήθεια δυο (2) Pillars.  Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων Δήμου Άνδρου και Περιφέρειας, Θεοδόσιου Σουσούδη και Γεώργιου Χατζημάρκου, αντίστοιχα.
  1. Πρόγραμμα «Φιλόδημος». Πρόκειται για χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Η κατανομή των πόρων βασίζεται σε κριτήρια όπως πληθυσμός, νησιωτικότητα κ.α. Η κατανομή επικυρώνεται με την έκδοση εκτελεστής Απόφασης του αρμόδιου Υπουργού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει προκηρυχθεί πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για το έργο της συντήρησης- επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων, με ανώτατο, ωστόσο, όριο το ποσό των 600.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 

  1. Κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής συντάχθηκε Τεχνική Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει:
  • Αντικατάσταση 7.000 τ.μ. (σ.σ: το σύνολο) συνθετικού τάπητα (ταρτάν) και Προμήθεια- Αντικατάσταση τεσσάρων (4) πυλώνων στο Δημοτικό Στάδιο Χώρας,
  • Αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Καππαριάς,
  • Αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 στο Παραπόρτι,
  • Κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο Μπάσκετ του Παραπορτίου. 

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των ανωτέρω ανέρχεται στο ποσό των 750.000€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 

Επί της Τεχνικής Έκθεσης σημειώνω τα εξής:

- Δεν υπάρχει εγκεκριμένη ή υπό έγκριση Μελέτη για το έργο.

- Χωρίς οριστική Μελέτη, ο προϋπολογισμός της Τεχνικής Έκθεσης είναι επισφαλής.

- Αλλά, και εάν ακόμη ο  προϋπολογισμός είναι σωστός, από τα 750 χιλιάδες ευρώ «λείπουν» τα 15% απρόβλεπτα και το εργολαβικό όφελος 18%, τα οποία προστίθενται υποχρεωτικά.

Εύκολα λοιπόν κατανοεί κανείς ότι ο τελικός προϋπολογισμός της εν λόγω πρότασης πλησιάζει το ένα (1) εκατ. Ευρώ (χωρίς οριστική Μελέτη) και άρα είναι κατ’ εκτίμηση. Πώς, λοιπόν, θα εκτελεστεί ένα έργο ύψους ενός (1) εκατ. Ευρώ όταν η πρόσκληση (β. ανωτέρω) έχει ανώτατο όριο τα 600 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπως ανέφερα παραπάνω;

- Προτάθηκε από τον Δήμο η αντικατάσταση 7.000 τ.μ. ταρτάν, ενώ ο Δήμος εκτελεί εργολαβία για την επισκευή 700 τ.μ. από αυτά.

- Δεν υπάρχουν, όπου απαιτούνται, όλες οι προβλεπόμενες άδειες και γνωμοδοτήσεις.

Οι «θριαμβολογίες» λοιπόν που γράφτηκαν αυτές τις ημέρες στο facebook ή όπου αλλού στο Internet αναφέρονταν στο υπ’ αριθ. 424/01.10.2019 έγγραφο, με το οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) εκφράζει την σύμφωνη γνώμη της να εκτελεστούν οι προτάσεις, που περιλαμβάνονται στην Τεχνική Έκθεση.

Όμως:

  • Η σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ.Α. δεν αποτελεί έγκριση χρηματοδότησης, ούτε μελέτης, και
  • Δεν διασφαλίζει την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου.
  • Και δεν αποτελεί πρόταση για χρηματοδότηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, πχ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» κλπ, πόσο μάλλον όταν έχει υπάρξει μελέτη και δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την προηγούμενη Διοίκηση για υποβολή της πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αγαπητοί Δημότες,

Ελλείψει οριστικής μελέτης, έχω ήδη αναθέσει ως κατεπείγον στις Υπηρεσίες του Δήμου μας την όσο το δυνατόν πληρέστερη κοστολόγηση των έργων της ανωτέρω πρότασης, ώστε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες κατάρτισης οριστικής μελέτης σε συνδυασμό με τις ανάγκες μας μέσα στο υφιστάμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» και το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα έως τις 31.12.2019.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας και δηλώνοντας πως θα σας κρατώ ενήμερους σχετικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Οι φωτογραφίες του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου εστάλησαν από μέλος της διοίκησης του Ανδριακού και είχαν αναρτηθεί σε προηγούμενο άρθρο του ιδίου στο Εν Άνδρω. Μέχρι σήμερα, όπως μας πληροφόρησε, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την πρώτη δημοσίευση τους. Τις αναδημοσιεύουμε και πάλι μιας και απεικονίζουν την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου και σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σταμάτα ποια βρε Θεοδόση κουραστήκαμε ποια να σε ακούμε να δικαιολογησαι στο fb. για την ανικανότητα σου.Δοκημαστηκες και εσύ και απέτυχες κάτσε στην άκρη και άφησε τον δήμαρχο και τους Ανδριωτες να ανακοδημησουν τα ερείπια που άφησες.μας κουρασες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ολο μελετες,χρηματοδοτήσεις,προγράμματα,άδειες έτοιμες προς εκτέλεση,δωρεές, κωδικοί, αλλά έργα τίποτα από τον Σουσουδη. Μα που νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε χαζούς? Ποιός νομίζεις ότι είσαι? Ένας....(διαγράφεται ένας χαρακτηρισμός - Εν Άνδρω) που εάν δεν ψηφείχε οι Ανδριωτες τους συμβούλους σου δεν θα σε ήξερε κανένας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Λεφτά υπάρχουν, μπραβο Θεοδόση. Ο πριν απο σενα που το ειπε αυτό μας εβαλε στο ΔΝΤ.

This comment was minimized by the moderator on the site

O Σουσούδης από Δήμαρχος της Άνδρου...... κατέληξε Δήμαρχος του Διαδικτύου ΄΄ και συνεχίζουμε΄΄ έχει πολύ κατηφόρα ακόμη Θεοδόση;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς κάτοικο 'Ανδρου : Φίλε μου ο Λοτσάρης είσαι ή από την οικογένεια ; Ξέρεις εσύ από ανακρίβειες φαντάζομαι για να μην πω ότι είσαι αυθεντία !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ακόμα μια φορά ο Σουσούδης λέει ανακρίβειες. Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί διαρκώς την κοινή γνώμη με ανυπόστατα σχόλια, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Άλλα αντί άλλων έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή του για το στάδιο της Χώρας και όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, για ακόμα μια φορά έκανε μια τρύπα στο νερό. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί απευθύνθηκε στη ΓΓΑ, τη στιγμή που το στάδιο είναι δημοτικό.
Όσον αφορά την.... (διαγράφεται μια φράση - Εν Άνδρω) που σχολιάζει ως "Ψιψινοπαρέα", "Ρε Ουστ" και άλλα προσωνύμια, καλό είναι να σταματήσει να λοιδορεί κάθε τεκμηριωμένο σχόλιο που γίνεται σε βάρος του συζύγου της. Άντε πια με δαύτη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλειστό τι θα γίνει δήμαρχε; θα προχωρήσει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχχχχ αυτή η Άρνη πόσα δανεικά έχει.................................................

This comment was minimized by the moderator on the site

Από το Βικιλεξικό : Ραδιούργος = μηχανορράφος, δολοπλόκος, ύπουλος...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα υπόλοιπα άλλη φορά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συνεχίζει να ραδιουργεί ο κ. Λοτσάρης όπως όταν ήταν έπαρχος .... κάνοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις για το ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εξωθεσμικά κινούνται αυτοί που δεν έχουν αρμοδιότητα. Ο δήμαρχος είναι ο μόνος που έχει αρμοδιότητα. Όσο για τα ονόματα που πας να μπλέξεις καλό θα ήταν να μην μπλέξεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα