ΥΠΕΣ: Χρηματοδοτήσεις 3 εκατ. ευρώ για την ύδρευση στην Άνδρο

Από την σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημ. Λοτσάρη, που συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Ν. Μουστάκα και Δ. Γιαννίση (φωτ. Δήμος Άνδρου).

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο δελτία τύπου για την χρηματοδότηση της ύδρευσης στην Άνδρο. Το πρώτο από τον Δήμο Άνδρου και το δεύτερο από το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών - Εν Άνδρω).

1. Δελτίο Τύπου Δήμου Άνδρου - 1.11.2019

Χρηματοδότησεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στην Άνδρο.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ ευρω για έργα ύδρευσης στο Νησί μας. Προηγήθηκε – σήμερα- συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τους Αντιδημάρχους Δ. Γιαννίση και Ν. Μουστάκα.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

- Η κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης στον Κάτω Άγιο Πέτρο προϋπολογισμού 645.161,29€

- Ο εκσυγχρονισμός Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίων Ύδρευσης Δήμου Άνδρου προϋπολογισμού 770.164,00€

- Η προμήθεια φορητής μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού ελάχιστης παραγωγής 48m3/ώρα (για τον οικισμό του Μπατσίου) προϋπολογισμού 508.400,00€

- Η αξιοποίηση υδατικών πόρων μέσω νέων γεωτρήσεων προϋπολογισμού 302.927,18€

- Η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος χλωρίωσης των οικισμών του Δήμου μας προϋπολογισμού 997.084,00€

Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις της τάξης των 2.200.000 ευρώ είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΣ από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Σήμερα με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Δ. Λοτσάρη εγκρίθηκαν και οι  τέσσερις προτάσεις και εντάχθηκαν στις άμεσες χρηματοδοτήσεις.

Επίσης, η σημερινή διοίκηση έχοντας την πληροφόρηση πως επίκεινται χρηματοδοτήσεις παρέλαβε αμέσως την μελέτη ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου και υπέβαλε συμπληρωματική πρόταση (αξίας 800.000 ευρώ με τον ΦΠΑ) καταφέρνοντας να την εντάξει και αυτή στις χρηματοδοτήσεις παρά τα τα προσκόμματα που έφεραν «κάποιοι» στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δημοπρατήσεις όλων των παραπάνω έργων και προμηθειών.

Ο Δήμος μας έτσι όπως ξεκίνησε θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Άνδρος μας να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί τα επόμενα χρόνια.

 

 2. Δελτίο Τύπου Υπουργού Εσωτερικών 01.11.2019

ΥΠΕΣ: Χρηματοδοτήσεις ύψους 30.500.000€ σε 4 Δήμους της Περιφέρειας. 3 εκατομμύρια στην Άνδρο!

Συναντήσεις με τους δημάρχους Άνδρου κ. Δημήτριο Λοτσάρη, Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο, Αιγιαλείας κ Δημήτρη Καλογερόπουλο και Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, είχε σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών με τον δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ένταξη του Δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και την ένταξη έργων του Δήμου (Σχολείο, Πολιτιστικό Κέντρο, Συνεδριακό Κέντρο) στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Λοτσάρη για την ένταξη του Δήμου Άνδρου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000,00€.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κος Θεοδωρικάκος ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον Λοτσάρη για την χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, για να μην κουνιούνται μερικοί για δήθεν δικά τους κατορθώματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θ. Σουσούδης: «Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση δεν βοηθούν στην συναίνεση και την αποδοχή»

Με ανάρτησή του και δελτία τύπου, ο κ. Λοτσάρης ενημερώνει τους πολίτες της Άνδρου ότι ύστερα από καθοριστική παρέμβασή του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος τον ενημέρωσε «για την ένταξη του Δήμου Άνδρου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000 ευρώ».

Η συγκεκριμένη ενημέρωση εκ μέρους του κ. Λοτσάρη αποτελεί μοναδικό μνημείο προσπάθειας λαϊκισμού και καπηλείας του έργου της δικής μας διοίκησης. Γιατί, βεβαίως, αυτά τα 3.000.000 ευρώ, ούτε ουρανοκατέβατα ήρθαν, ούτε έγιναν οι μελέτες, ούτε εξασφαλίστηκαν στις 60 ημέρες διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής.

Ο νέος Δήμαρχος παραλείπει να αναφέρει πως η χρηματοδότηση αυτή είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενός σχεδιασμού και μιας σειράς ολοκληρωμένων-ώριμων μελετών τις οποίες κατέθεσε τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση μας. Μελετών για τις οποίες δούλεψαν σκληρά οι υπηρεσίες του Δήμου, εξωτερικοί συνεργάτες, ο πρώην Δήμαρχος και Σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα:
1. Το 2016 υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης για το έργο της «τηλεμετρίας», που αφορούσε τον έλεγχο διαρροών και σωστής λειτουργίας της ύδρευσης. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχονται από κεντρικό μόνιτορ όλα τα δίκτυα στο νησί, δεξαμενές, αντλιοστάσια κλπ, με σκοπό την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού και την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης.

Η χρηματοδότηση αυτή ανέρχεται στο ύψος του 1.450.800 ευρώ, εγκρίθηκε το 2018 από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και το έργο ήδη έχει δημοπρατηθεί.

2. Με βάση το προηγούμενο έργο, δρομολογήσαμε την περαιτέρω βελτίωση και λειτουργία της ύδρευσης στο νησί και προχωρήσαμε στο σχεδιασμό ενός ακόμα έργου που θα συμπλήρωνε και θα «κούμπωνε» με το προηγούμενο. Έτσι λοιπόν το 2018 ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε μελέτη που αφορούσε

• την επέκταση του συστήματος τηλεμετρίας ώστε να καλύπτεται το σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου

• τον εκσυγχρονισμό της χλωρίωσης όλων σχεδόν των δεξαμενών του νησιού με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος ολοκληρωμένης χλωρίωσης στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου

• εκσυγχρονισμό κύριων αντλιοστασίων και

• προμήθεια και εγκατάσταση ειδικής μονάδας αποσκλήρυνσης στο Μπατσί για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση αυτού του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.578.575,18 ευρώ και έλαβε θετική αξιολόγηση τον Ιούλιο του 2019 από τη ΜΟΔ για το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

3. Είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την ύδρευση του Αγ. Πέτρου περιοχής Γαυρίου, διότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη ανοικοδόμηση και έχει τουριστικό ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν το 2018 η δημοτική μας αρχή ανέθεσε σε ειδικό μελετητή, την μελέτη για την ύδρευση του Κάτω Αγ. Πέτρου.
Έχοντας ήδη ολοκληρώσει στα τέλη του 2018, την ύδρευση του Άνω Αγ. Πέτρου, ένα έργο πνοής για την περιοχή, θελήσαμε να προχωρήσουμε και στο έργο ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου. Για το λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε τον Μάιο του 2019. Με την εκπόνηση αυτής της μελέτης άνοιξε ο δρόμος υποβολής για το έργο της ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου.

4. Συνεπώς, στην χρηματοδότηση των 2.578.575,18 ευρώ, που ήδη είχε εξασφαλιστεί, προστέθηκε στην ίδια πρόταση, που ήδη είχαμε υποβάλει και εξασφαλίσει, η χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ, τον Οκτώβρη του 2019 από τη σημερινή δημοτική αρχή, για το έργο της ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου, που είχε ήδη σχεδιάσει και προβλέψει με τη μελέτη που ολοκληρώθηκε η δημοτική μας αρχή..

Ο Υπουργός λοιπόν ενημέρωσε τον κ. Λοτσάρη σχετικά με την χρηματοδότηση, και σε καμία περίπτωση δεν τον δέχτηκε στο γραφείο του, ώστε μετά από μια ολιγόλεπτη συζήτηση να εγκρίνει ένα ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ. Θα ήταν ωφέλιμο επίσης, αντί να προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα και χρηματοδοτήσεις, που είναι κόπος και δουλειά της δικής μας δημοτικής αρχής, να κάνει αναφορά στα έργα και τις χρηματοδοτήσεις, που έφερε στο νησί ο κ. Λοτσάρης σαν έπαρχος για πέντε ολόκληρα χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Λοτσάρης, θα συνεχίσει το έργο της δημοτικής μας αρχής και εμείς, με τη σειρά μας, αν μας ζητηθεί, θα βοηθήσουμε ώστε να φέρει και εκείνος έργα και χρηματοδοτήσεις, για το καλό της Άνδρου.

Για τον συνδυασμό, «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

This comment was minimized by the moderator on the site

.......ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαβάσαμε όλα αυτά που για την ώρα γράψατε και καταλήγουμε πως το σχόλιο σας δεν έχει θέση στο Εν Άνδρω. Προσβάλλετε ανωνύμως με ασύστολους και άθλιους υπαινιγμούς και το Εν Άνδρω και πολλούς άλλους. Ζητάτε να αποδείξουν όλα αυτά που φαντάζεστε εσείς χωρίς ίχνος ένδειξης για όσα λέτε.
Η ελεύθερη έκφραση - που λέτε - θέλει ελεύθερους κι επώνυμους ανθρώπους να παίρνουν και την ευθύνη των άθλιων λεγομένων τους. Συνεπώς δεν έχετε θέση στο Εν Άνδρω και τώρα και στο μέλλον...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ....
ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ...
ΟΤΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος. Υπάρχουν μόνο συμφωνίες με ιδιοκτήτες και ξενοδόχους παντού. Αυτά που λέτε εσείς ειναι για κλειστά κέντρα μεταναστών. Μιλάμε για την κυβερνητική και την ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες. Είναι άλλα πράγματα. Αυτά που λέτε δεν υπάρχουν και δεν γίνονται.
Τα κλειστά κέντρα είναι αλλού και είναι περιφραγμένα και αναφέρονται για χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Αν δεν ξέρετε κάτι μην διδάσκετε την άγνοια σας.
Όσο για τους υπαινιγμούς σας στο υπόλοιπο σχόλιο να τους πείτε εκεί που αγοράζουν αερολογίες. Όχι στο Εν Άνδρω...
ΥΓ Μόνο θλίψη νοιωθει κανείς για το μίσος και τα ψέματα σας κατά άλλων ανδριωτών. Δεν έχω υπόψη μου τέτοια χαιρεκακία στην Άνδρο ("θα γελάσουμε..."). Κρίμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 200-300 ΨΥΧΩΝ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ...ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! !
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάνετε μεγάλο λάθος. Οι επιχορηγήσεις είναι στο ενοίκιο σπιτιών και ξενοδοχείων. Όχι κλειστών σχολείων. Είναι κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική.
Τα μερικά εκατομμυριάκια που εξασφάλισε ο Λότσαρης αφορούν έργα αναγκαία στην Άνδρο. Δεν αφορούν εσάς που δεν τα χρειάζεστε και δεν τα θέλετε. Όσο για τις παλικαριές και τις απειλές μόνο επώνυμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράφετε και ξαναγράφετε για λαθρομετανάστες που θα φέρουν στην Άνδρο. Δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε για κάτι που είναι φήμη; Από πότε ενημερώνουμε και για τις φήμες; Αν υπάρξει η σχετική είδηση με στοιχεία τότε θα ενημερώσουμε...
Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η κυβέρνηση αναζητά τόπους σε όλη την Ελλάδα να στείλει πολιτικούς πρόσφυγες από την Συρία (όχι οικονομικού λαθρομετανάστες από άλλα μέρη).
Αυτοί οι πολιτικοί πρόσφυγες που θα πάνε κάπου (όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών) θα έχουν και ΑΜΚΑ, θα μπορούν να εργαστούν, θα είναι οικογένειες και θα επιδοτηθούν από την ΕΕ (το ενοίκιο τους από 8 μέχρι 10 ευρώ ημερησίως το άτομο - για τετραμελή οικογένεια 1000-1200 ευρώ μηνιαίως). Η επιδότηση ισχύει μέχρι να τελεσιδικήσει το πολιτικό άσυλο. Η πλειονότητα τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και θα κατανεμηθούν ανά 200-400 άτομα σε πολλά μέρη της ελληνικής επαρχίας.
Αυτά δηλώνει η κυβέρνηση. Το αν θα έρθουν και στην Άνδρο ή σε άλλα νησιά είναι κυβερνητικά απόφαση και είναι προς εξέταση. Αυτά τα γενικά. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες...
Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα. Άλλο ουδέν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω το αντάλλαγμα κύριοι δεν είναι να μας κουβαλήσουν εδω 1500 λαθρομετανάστες όπως μου είπαν μερικά "πουλάκια".
Και επειδή ακούγεται έντονα για την Άνδρο μας κάτι τέτοιο , καλό θα ήταν να καταλάβετε εσείς οι διοικούντες οτι θα μας βρείτε μπροστά σας , θα γίνει μεγάλος χαμός , δε θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε.....!!!Κοπιάστε λοιπόν....

This comment was minimized by the moderator on the site

...τρία αυτοκίνητα του υπουργείου εσωτερικών έφεραν γύρω το νησί μας ,επισκέφθηκαν δημόσια κτίρια ,και συγκεκριμένα κλειστά δημοτικά σχολεία...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά και δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το σχόλιο περικόπηκε ως ψευδές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγάλη ταχύτητα και μεγάλη επιμονή ο Λοτσάρης, και απ' ότι αποδεικνύεται πολύ πιο μεγάλη και από τον Σουσούδη για να πάνε τα σκουπίδια στην Πλούσκα. Συναντήθηκε μάθαμε (incognito) και με άτομα που σχετίζονται με το Συμβούλιο της Επικράτειας (Στε). Πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αυτό που περιμένει ο κόσμος τώρα...είναι να δει την προσπάθεια "ξεπεράσματος στα γρήγορα" των ειδικών όρων της ΑΕΠΟ. Την "ξεπέτα" στα μεσάνυχτα και ανήμερα μιας μεγάλης εορτής, που ως γνωστό "οι φύλακες- πανηγυρόφιλοι, οι οποίοι τον στήριξαν και κάνουν παρέα σήμερα μαζί" θα γλεντοκοπούν και θα βγάζουν φωτό για να αναρτήσουν στους λογαριασμούς τους στα soc. media.
Νησί τότε θα πρέπει να αλλάξουν....

Περισσότερα