Πολιτικοί πρόσφυγες: ποιο είναι πραγματικά το θέμα σήμερα...

 

 Το προσφυγικό θέμα και της λαθρομετανάστευσης είναι δύο θέματα που μπλέκονται. Η Άνδρος ήδη συμμετέχει στο πρόβλημα με την αποστολή του 115 σκάφους του λιμεναρχείου Άνδρου στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας στη Χίο.

Κάποιοι αναγνώστες γράφουν και ξαναγράφουν σε σχόλια απίστευτα πράγματα σχετικά με την προσφυγική κρίση που βιώνει η χώρα στα ανατολικά της σύνορα. Για παράδειγμα, κάποιος έγραψε για έλευση «1500 λαθρομεταναστών στην Άνδρο»! Άλλος ευφάνταστος είδε «τρία αυτοκίνητα του υπουργείου Εσωτερικών να ψάχνουν στην Άνδρο για καταλύματα»… με το μάτι! Τρίτος κατηγορεί τον πρόεδρο του Απροβάτου πως «φέρνει λαθρομετανάστες στο χωριό»!

Δεν μπορούμε να σχολιάζουμε ή να απαντούμε σε φήμες. Δεν έχει νόημα. Άρα δεν μπορούμε να ενημερώσουμε για κάτι που είναι φήμη. Αν υπάρξει σχετική είδηση με στοιχεία τότε θα ενημερώσουμε.

Εν τω μεταξύ το μόνο που ξέρουμε είναι πως η κυβέρνηση αναζητά τόπους να στείλει πολιτικούς πρόσφυγες από την Συρία (όχι οικονομικούς λαθρομετανάστες από άλλα μέρη) για προσωρινή εγκατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτοί θα είναι προφανώς Σύριοι πολιτικοί πρόσφυγες (κυρίως οικογένειες) όπου, όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, θα επιδοτηθούν από την ΕΕ για την διαμονή τους (8-10 ευρώ την μέρα το άτομο – για τετραμελή οικογένεια 1000-1200 ευρώ τον μήνα) όπου μείνουν, θα έχουν ΑΜΚΑ ώστε να μπορούν να εργαστούν. Η επιδότηση τους θα ισχύει από την ΕΕ μέχρι να τελεσιδικήσει το πολιτικό άσυλο. Η πλειονότητα τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Θα κατανεμηθούν σύμφωνα με το υπουργείο ανά 200-400 άτομα σε πολλά μέρη της ελληνικής επαρχίας. Αυτά δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία έχει έρθει σε επαφή και είναι σε διάλογο με πολλούς δημάρχους και περιφερειάρχες, με επιχειρηματίες που έχουν καταλύματα καθώς και με πολλές τοπικές κοινωνίες.

Το αν θα έρθουν στην Άνδρο ή σε άλλα νησιά είναι μια κυβερνητικά απόφαση και είναι προς εξέταση. Και βεβαίως αυτή η απόφαση – όπως λέχθηκε κατ’ επανάληψη από κυβερνητικούς παράγοντες – δεν θα παρθεί κόντρα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά σε διάλογο με αυτές.

Αυτά τα γενικά για την ώρα. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι κουβέντες. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα εξελιχθεί πανελληνίως ένα μεγάλο και διεθνές θέμα, που αφορά την ΕΕ και την Ελλάδα. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρέμβει ή να το λύσει ο δήμαρχος Άνδρου, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή ο πρόεδρος του Απροβάτου!!! Ή, ακόμα και όποιος άλλος άσχετος ή σχετικός τοπικός παράγοντας αναφέρεται. Πρόκειται για θέμα διεθνούς πολιτικής και κυβερνητικών αποφάσεων. Και το κυριότερο είναι και θέμα διαλόγου (όταν προκύψει) με τις τοπικές κοινωνίες, όπως δηλώνουν επισήμως οι υπουργοί και όπως έδειξαν οι μέχρι σήμερα τοπικές αντιδράσεις (θεμιτές ή όχι).

Αυτά τα λίγα και επεξηγηματικά και άλλο ουδέν...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι θα τους διαλέξουν ένα ένα να είναι Χριστιανοί.Οι μουσουλμάνοι ποτέ και πουθενά δεν έχουν ενσωματωθεί. Σε λίγα χρόνια θα είναι περισσότεροι από τους ντόπιους Μάλλον εφαρμόζουν το σχέδιο Coudenhove-Kalergi.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σαν πειράζουν οι Σύριοι εάν έλθουν;;;;;;;;;;;;;;;το ότι το νησί είναι γεμάτο Αλβανούς δεν σας πειράζει;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία αφού είναι Χριστιανοί!!!Θα έχουμε και ψάλτη στο Απροβατο!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρήκε φτηνά εργατικά χέρια ο δήμαρχος για χυτυ και ανεμμογεννητριες σωθήκαμε

This comment was minimized by the moderator on the site

τη λες ρε πουλάρι που μιλάς για τους αρβανίτες ακόμα δεν το χώνεψες το πουλάρι όταν πεινάγατε η αρβανίτες σας έφερναν τρόφιμα βλάκα τα σπίτια των Αρβανιτών είναι γεμάτα οικοσκευές που της δίνατε για μια οκά πατάτες φασολιά κρεμμύδια βαλακα πήλινε το στόμα σου και μετά να μιλάς για τους αρβανίτες πουλάρι

This comment was minimized by the moderator on the site

κ.Μπασαντη,
Διαβασα σήμερα το άρθρο σας όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μου, όπου ναι μεν ακουγόταν τις τελευταίες μέρες από ότι μου είπαν αλλά όταν το διάβασαν άρχισε να υπάρχει μια αναστάτωση αν θα έρθουν,πότε θα έρθουν,που θα έρθουν,ποιος πήρε την απόφαση,πώς θα κινητοποιηθουμε κλπ.
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο είναι κρίμα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την νοητική υστέρηση κάποιων και τις αδυναμίες του να καταστραφεί ένα ολόκληρο χωριό για να επωφεληθούν χρηματοδοτήσεις όπου θα τους προσφέρονται.
Ας ελπίσουμε ότι είναι μια κακοήθεια κάποιων απλά για να γελάσουν για άλλη μια φορά και όχι προετοιμασία του εδάφους!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει,δεν υπάρχουν πρόσφυγες παρά μόνο μετανάστες. Όσον αφορά τώρα για τη διαλογή αυτών που αναφέρατε παραπάνω, το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει ποτέ, διότι όλοι αυτοί που εισβάλλουν στα ανατολικά της ελληνικής επικράτειας μόνο χριστιανοί δεν είναι. Ξέρετε πολύ καλά τι είναι και δεν είναι τυχαίο που σε διάφορες περιοχές οι κάτοικοι τάσσονται εμπράκτως ενάντια σε αυτή την πολιτική του υπουργείου εσωτερικών, διότι έχουν απηυδήσει και ξέρουν ότι η συνύπαρξη τους θα είναι αδύνατη με όλους αυτους τους εισαγόμενους πληθυσμούς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι γνωστο μετα απο το αρθρο της Real news οτι οι δημοι που θα δεχτουν προσφυγες θα εχουν μεγαλεσ χρηματοδοτησεις σε πολλα θεματα.Ειναι επισης γνωστο οτι ο αριθμος των προσφυγων θα ειναι αναλογος με των αριθμο των κατοικων μιλουν για 0,5 εως 1 τα εκατο δηλαδη 100 περιπου προσφυγες στο νησι μας.Νομιζω εαν μοιραστουν αναλογα στο νησι 40-40-20 μπορει ανετα το νησι να τουσ φιλοξενησει και δεν νομιζω οτι κυνδινευει απο αυτους ειδικα εαν προκειτε για συριουσ και οικογενειεσ.Απλα θα πρεπει να δημιουργηθουν και οι καταλληλεσ υποδομεσ οπωσ διερμηνεισ κτλ.Απλα η μονη διαφωνια μου αγαπητο εν ανδρω ειναι το θρησκευμα .Ναι υπαρχουν ορθοδοξοι και αλλοι χριστιανοι αλλα η πλοιοψηφια ειναι σουνιτες και αλεβιτεσ που ειναι κοντα στην ορθοδοξη θρησκεια ομωσ μουσουλμανοι.Και στην τελικη εχουμε δεχτει τοσους οικονομικουσ μεταναστεσ οι περισσοτεροι απο την κεντρικη αλβανια περιοχεσ που δεν ειχαν προβλημα περα απο το οικονομικο ας δειξουμε το ανθρωπινο προσωπο μας σε ανθρωπουσ που εχουν χασει την μιση οικογενεια τουσ απο τον πολεμο (500.000 χιλιαδεσ νεκρουσ εχει η συρια) και ας αισθανθουμε περηφανοι γιαυτο (παντα μιλαω για τουσ συριουσ και οχι για πιονδηποτε αλλο μαροκινουσ αλγερινουσ κτλ που εχουν αλλουσ σκοπουσ).Υ.Γ 1.Εαν επωφεληθουμε και οικονομικα σα νησι με χρηματοδοτησεισ σε μεγαλα εργα ακομα καλυτερα 2.φιλοξενεια παντα με μετρο και αναλογα με τησ δυνατοτητεσ του νησιου και οχι μεγαλουσ αριθμουσ και για να μπορουμε εμεισ και για να εχουν αξιοπρεπη τροπο ζωης μετα απο το κακο που παθανε

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μην γκρινιάζουν οι Υδρουσαιοι. Ούτως η άλλως και η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από τις αντίστοιχες ομαδικές εγκαταστάσεις Αρβανιτών στα βουνά της Υδρουσας.
Δεν είναι κακό να εγκαταστήσουν μερικούς ανθρώπους στα χωριά μας, να βρουν και αυτά ξανά ζωη, που ρημάζουν ολοχρονίς και μόνο κάθε καλοκαίρι κάπως ζωντανεύουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

εκει θα τους πανε για να δουλεψουν στο χυτα. και μετα θα μαζευουν τα φιδια που αμολανε οι οικολογοι και στον ελευθερο χρονο θα μας ψεκαζουν με ντρον

Περισσότερα