Απάντηση δημάρχου Άνδρου για το προσφυγικό

 

(Από το γραφείο του δημάρχου Άνδρου λάβαμε την παρακάτω δελτίο τύπου σε σχέση με το θέμα που έχει αρχίσει να συζητιέται αυτές τις μέρες στο νησί σχετικά με έλευση προσφύγων στο νησί μας - Εν Άνδρω). 

Με στόχο την έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θέλω να σας γνωρίσω ότι: καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί απο τον Δήμο μας για εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στο Νησί μας, ούτε έχει προταθεί κάτι σχετικό από κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά.

Ως δημοτική αρχή, παρακολουθούμε με απόλυτη σοβαρότητα και ευθύνη ένα από τα πλέον σημαντικά και ακανθώδη θέματα που απασχολούν την Πατρίδα μας και θα ενημερώνουμε υπεύθυνα την τοπική μας κοινωνία πριν την λήψη οποιασδήποτε τυχόν απόφασης.

Ορισμένοι με την ανευθυνότητα τους, είτε εκ του πονηρού είτε λόγω άγνοιας, βιάζονται να μετατρέψουν το νησί μας σε ξενοφοβική Πολιτεία προκαταβολικά, έστω και αν δεν υπάρξει θέμα φιλοξενίας προσφύγων ή μεταναστών, θέτοντας οι ίδιοι ένα θέμα που η κεντρική διοίκηση μέχρι τώρα δεν μας έχει θέσει και συνεπώς (προφανώς και) δεν έχει πρακτικά απασχολήσει τη δημοτική αρχή.

Ας προσέξουν όμως μην μπροστά στη δίψα τους να διαβάλουν τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του πέσουν οι ίδιοι στο λάκκο που σκάβουν ή το χειρότερο παρασύρουν και το νησί μας, κολλώντας σε όλους μας την ταμπέλα των ρατσιστών και μάλιστα χωρίς να έχουν έρθει οι... «βάρβαροι».

Μέχρι τότε δικό μας καθημερινό μέλημα η ουσιαστική συμβολή στην αναζωογόνηση και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας για βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας που θα κρατούν τους συνδημότες μας στον τόπο τους και θα βοηθούν τις νέες και τους νέους να δημιουργούν οικογένεια σε μια Άνδρο της βιώσιμης ανάπτυξης των ενεργών και παραγωγικών ανθρώπων της.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε, από παρουσιάσεις μέχρι στιγμής καλά τα πάς, πές μας ομως κάτι που ξεκίνησε και το τελείωσες, έτσι για να δούμε τι πραγματικά κάνεις. Η πιστεύεις ότι θα ξεχάσουμε ; Κράτα και λογαριασμό για να τα δούμε στο τέλος. Θα μετρήσουμε και τις δωρεές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε εντεταλμένη υπηρεσία, βλέπω, πάλι.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι κρυπτοχρυσαυγίτες καλά θα κάνουν τα ρατσιστικά μανιφέστα να τα γράφουν επώνυμα. Μπαρούφες περί αποθήκης απελπισμένων και άλλα συγκινητικά να τα πουν σε τίποτα λειψούς και αλαφρόμυαλους. Φασιστάκια ε φασιστάκια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχετε πολύ πλάκα. Στο νησι μένουνε 1500 Αλαβανοι και δεν μιλάει κανενας. Στα χωραφια δουλεύουνε Αλαβανοι, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι και δεν μιλάει κανενας. Τωρα σαςαπασχολουν 30-40 Συριοι. Τιποτα δεν σας νοιάζει. Μονο να, λέτε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο δημήτρη
Συνέχισε
Ότι πεί το δημοτικό συμβούλιο
Παρατηρώ ότι πολύ εύκολα έρχονται λεφτά στον δήμο απο την κυβέρνηση. Θα ζητηθούν ανταλλάγματα
Και μην ξεχνάμε ότι σε στήριξε η νδ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ονειρεύεται οποισδήποτε ότι τέτοια απόφαση θα ληφθεί εν κρυπτώ ή χωρίς την συναίνεση των κατοίκων πλανάται πλάνιν οικτρά! Τις ειρωνείες για το δημοψήφισμα ή την έγκριση κάθε κατοίκου, από κάτι φαιδρούς τύπους τις επιστρέφουμε και υποσχόμαστε σκηνές με άφθονη δημοσιότητα σε εφημερίδες και τηλεοράσεις έτσι και διανοηθούν να το παίξουν ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ είτε η κεντρική εξουσία είτε ο Δήμος. Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε όλοι την θέση μας. Τις μπαρούφες περί ξενοφοβίας και ρατσισμού επίσης σας τις επιστρέφουμε, εμείς που δεν ανεχόμαστε ούτε καν την πρόταση να καταντήσει η Άνδρος αποθήκη απελπισμένων, εξαθλιωμένων κι εγκλωβισμένων συνανθρώπων μας. Αυτή είναι απανθρωπιά και η εμπορία του πόνου τους για να κερδίσουν πρόσκαιρα μερικοί ένα μηνιάτικο είναι τουλάχιστον χυδαία.
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αστείες απειλές προς Εν Ανδρω, δημοτικό συμβούλιο, διοίκηση Δήμου και κυβέρνηση, από ανθρώπους που δεν τολμούν να πουν ούτε το όνομα τους.
Αυτά που περιγράφετε μόνο στους εφιάλτες σας υπάρχουν. Η Άνδρος δεν έχει και δεν μπορεί να έχει Μόρια. Άρα όσα γράφετε αστεία και οι απειλές σας κούφιες. Και βεβαίως χωρίς νόημα μιας και δεν έχει προκύψει το θέμα μέχρι στιγμής. Παρά μόνο από "ανώνυμους" σαν εσάς. Που "θα κάνετε και θα ράνετε" αν και όποτε προκύψει θέμα. Αλλά όνομα δεν έχετε εσείς που "θα κάνετε και θα ράνετε"! Μάλλον θα το κάνετε με το πληκτρολόγιο σας...
Δηλαδή, πολύ μαγκιά για το τίποτα. Όσο για την άφθονη δημοσιότητα θα την ψάξετε πολύ και μάλλον δεν θα την βρείτε μιας και το θέμα είναι πανελλαδικό. Δεν είναι ανδριακό. Και όπως είναι γνωστό οι χιλιάδες θα πάνε σε μεγαλύτερα κέντρα. Στα νησιά των Κυκλάδων μπορεί να φτάσουν - αν φτάσουν - μερικές εκατοντάδες.
Άλλωστε ήδη έχει ξεκινήσει μια αρνητική δημοσιότητα για την Άνδρο με επώνυμα σχόλια Αθηναίων δημοσιογράφων (δείτε σε άλλες στήλες τι γράφουν) που έχουν μείνει έκπληκτοι από το νεο-ρατσιστικό κλίμα που καλλιεργούν ανώνυμοι σαν του λόγου σας. Προσοχή μην γυρίσει μπούμερανγκ τα όσα απερίσκεπτα και άθλια γράφετε. Η δημοσιότητα - που δεν την ξέρετε - μπορεί να γυρίσει αρνητική και για το νησί, αλλά κυρίως και για τους αντιπολιτεύομενους "φίλους" σας.
Αυτά για τις μπαρούφες που αραδιάζετε και που δημοσιεύουμε στα πλαίσια υπογράμμισης της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του αντιπολιτευτικού μένους που καλλιεργούν ανώνυμοι δημότες σαν εσάς...
Καλημέρα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή για να καταλάβω αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει την έλευση προσφύγων θα τους φέρουν χωρίς να ερωτηθούν οι κ΄;τοικοι ???
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λέτε να γίνει κάποιο τοπικό δημοψήφισμα με επικεφαλής εσάς (αλήθεια ποιος είστε;)... ή, να ρωτήσει το ΔΣ έναν-έναν τους κατοίκους της Άνδρου;
Αν δεν ξέρετε πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα (δια αντιπροσώπευσης) τότε γιατί πάτε και ψηφίζετε κάθε 4 χρόνια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ Μπατσιώτη αν δημοσιεύσουμε το σχόλιο σου μπορεί να μας μηνύσει άνετα το μισό νησί. Μιλάς χωρίς να λες ΤΙΠΟΤΑ για μιζες και ρουσφέτια προηγουμένων δημάρχων Υδρούσας. Έχεις διάθεση για δικαστήρια; Αν ναι με το όνοματάκι σου και στο facebook. Όχι εδώ.
Μιλάς για τα περιουσιακά δημάρχων. Τα ξέρεις καλά; Έχεις στοιχεία τι περιουσία έχει στην Άνδρο ο Λοτσάρης και ο Ψήτος; Είσαι εφορία; Έχεις δει το Ε9 του καθενός; Τα γράφεις όμως. Τάχα μου πως κάνεις κριτική. Ακομα και τον Γλυνό που έχει πεθάνει δεν ΄σεβεσαι με τους υπαινιγμούς σου. Ποιος είσαι εσύ που ΔΕΝ ντρέπεσαι ούτε τους πεθαμένους και του συκοφαντείς; Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΛΑΣΠΙΑΡΗΣ;
Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί σου:
Στο "ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ,ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ..." σαν εσένα...
Αυτά και τέρμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλει πολλά χρόνια ακόμα ο Ανδριώτης για να ωριμάσει σε μυαλό και ψυχή. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε. Λες και θα γίνει εδώ Γκουαντάναμο. Για οικογένειες με παιδιά και μωρά μιλάμε που αυτή την στιγμή κοιμούνται στα λασπωμένα χαρτόκουτα έξω στις σκηνές. Είναι αυτοί που δεν χωράνε στα camp. Κρίμα στους "κοσμογυρισμένους" και κρίμα στην παρακαταθήκη των φιλόξενων προγόνων. Ανοίξτε και κανά βιβλίο. Δεν είναι ντροπή. Όμως μη μιλάτε για πολιτισμό, αρχοντιά και ανοιχτά μυαλά. Είναι ύβρις, υποκρισία και θράσος! Και για να το τελειώνουμε αυτοί που κόπτονται εδώ μέσα, είναι αυτοί που έρχονται για 2 μήνες το καλοκαίρι στο νησί και κάνουν τους πρωτευουσιάνους τουρίστες, σωστά;

Περισσότερα