Ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης απαντά στο Εν Άνδρω για την διοίκηση του και για τις αρρυθμίες της

 

Οι σύμβουλοι μιας δημοτικής παράταξης μπορούν να διαφωνούν. Όμως η διοίκηση του Δήμου οφείλει να συντονίζεται στα σοβαρά θέματα και να έχει ενιαίο δημόσιο λόγο. Και όπου υπάρχουν διαφωνίες αυτές θα πρέπει να είναι προγραμματικές και όχι προσωπικές. Η απάντηση που έστειλε ο κ. Λοτσάρης δείχνει πως έχει λάβει υπόψη αυτές τις θέσεις...   

Από το γραφείο του δημάρχου Άνδρου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή, που σε μερικά σημεία αναφέρεται σαφώς και στην κριτική που ασκήσαμε στην διοίκηση του με αφορμή το επεισοδιακό συμβούλιο του Γαυρίου. Το ότι ο δήμαρχος απάντησε με νηφάλιο πολιτικό τρόπο δημόσια στην κριτική μας αποτελεί κάτι καινούριο στο νησί μας και η παραδοχή της υπάρχουσας δυσλειτουργίας της διοίκησης είναι μια αφετηρία για το ξεπέρασμα της.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που ασκούμε δημόσια και επώνυμα κριτική στα δημοτικά πεπραγμένα στην Άνδρο, που ένας δήμαρχος απαντά πολιτικά σε αυτήν. Οι προηγούμενοι δήμαρχοι (Μ. Βάμβουκας, Γ. Γλυνός) δεν απάντησαν ποτέ στις πολιτικές επισημάνσεις μας και στην κριτική μας θεωρώντας πως η σιωπή θα τους βοήθαγε. Δεν τους βοήθησε ως γνωστόν. Μάλιστα ο κ. Σουσούδης σε κάθε κριτική μας εξαπέλυε προσωπικές επιθέσεις και πλήθος χαρακτηρισμών και κατά του Εν Άνδρω και κατά του διαχειριστή του. Κάτι που όπως φάνηκε δεν τον ωφέλησε κατ’ ελάχιστο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Λοτσάρης ακολουθεί διαφορετική στάση. Για πρώτη φορά ένας δήμαρχος παραδέχεται δημόσια και τις «αρρυθμίες» και την «έλλειψη συντονισμού» της διοίκησης του. Και αναλαμβάνει δημόσια και προσωπικά και την πολιτική ευθύνη γι’ αυτές,

 Από αυτή την άποψη η απάντηση του κ. Λοτσάρη είναι ελπίδα να εξελίχθη ο δημόσιος διάλογος στα πλαίσια ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού που τόση ανάγκη έχει το νησί. Σε πρώτο βήμα κρίνουμε θετικά τον δημόσιο διάλογο του με το Εν Άνδρω. Όμως το θετικότερο, το όποιο περιμένουμε, είναι ένας πολιτικός διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο για τα μεγάλα θέματα που θα οδηγήσει στις αναγκαίες συναινέσεις και συγκλίσεις τις οποίες έχει επείγουσα ανάγκη η Άνδρος για να προχωρήσει παραγωγικά στην επόμενη μέρα.

Διαμαντής Μπασαντής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣΕΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ

 

Από το επεισοδιακό συμβούλιο του Γαυρίου και την αυστηρή πολιτική κριτική που ασκήσαμε στην διοίκηση καταλήξαμε σε μια ώριμη και νηφάλια πολιτική απάντηση. Κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στο νησί μας όπου οι αντιπαραθέσεις παίρνουν έντονα προσωπικό χαρακτήρα και έτσι συνεχίζονται για καιρό. Ίσως γυρίσαμε πια σελίδα... 

Αγαπητές δημότισσες, αγαπητοί δημότες,
Από την 1η Σεπτεμβρίου έχουμε την  τιμή και την ευθύνη της δημοτικής διοίκησης του Νησιού. Μέσα σε αυτό το διάστημα  συνέβησαν πολλά και σημαντικά, έγιναν προσπάθειες με ορατά ήδη αποτελέσματα.
Ενδεικτικά:
 - Υποβλήθηκαν προτάσεις στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΦΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσαν έργα Ύδρευσης, όπως αυτό του δικτύου του Κάτω Αγίου Πέτρου. Προτάσεις  για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, με προεξέχουσα την συντήρηση του Αθλητικού Σταδίου.

- Ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του Επισκοπείου και αναδείχθηκε ανάδοχος. Βρίσκεται στην διαδικασία ανάθεσης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Δρόμου στο Γαύριο.

 - Προχωράμε στην πιλοτική τοποθέτηση συστημάτων ανακύκλωσης σε σημεία εύκολης πρόσβασης, με ανταπόδοση για τους δημότες που τα τροφοδοτούν με ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των απορριμμάτων.

 - Ανατέθηκε και παρελήφθη  η οριστική μελέτη επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου στην Χώρα, με χρηματοδότηση του ανδριώτη εφοπλιστή Γιαννούλη Καμπάνη, τον οποίο ευχαριστούμε. Έχει ήδη δε υποβληθεί η πρόταση στο Υπ Εσωτερικών-στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και για την χρηματοδότηση του έργου.

 - Ενεργοποιήθηκε εκ νέου «ο στόλος» των μηχανημάτων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση. 

 - Αντιμετωπίστηκε -  στην πρώτη της φάση – η θεομηνία που έπληξε όλο το Νησί την 7η Οκτώβρη 2019 και κυρίως την ευρύτερη περιοχή «Στενιών-Αποικίων-Άχλα». Θα ακολουθήσει και επόμενη φάση εκτέλεσης έργων, ενώ έχουν ζητηθεί και έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την οριστική αποκατάσταση, καθώς και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νησιού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με μελέτη που ήδη εκπονείται.

 - Τέλος, να σημειώσω πως αποφασίσαμε ομόφωνα όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο την έναρξη της διαδικασίας για την εξεύρεση χώρου για την μεταφορά του δεματοποιητή.

Μέσα σε αυτή την πορεία υπήρξαν αρρυθμίες και μερικές φορές και έλλειψη συντονισμού. Υπήρξαν περιπτώσεις που «ανέβηκαν οι τόνοι» υπέρμετρα. Για όλα αυτά αναλαμβάνω ως δήμαρχος την πολιτική ευθύνη.

Εγγυώμαι ότι οι προσπάθειες μας θα είναι ακόμα ποιο έντονες και, κυρίως, αποδοτικές το επόμενο διάστημα γιατί είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με 9 συμβούλους και φυσικά έχουμε και την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη.

Η παρούσα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου απαιτεί ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων με όλους. Για τον λόγο αυτό απαιτείται ξεπέρασμα των αντιθέσεων και ανοιχτός και διαρκής, γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, για την επίτευξη κοινωνικών και πολιτικών συγκλίσεων. Τουλάχιστον για τα μεγάλα και βασικά ζητήματα που απασχολούν το νησί μας επί δεκαετίες.

Μπορεί και πρέπει – από όλους και πρώτα από εμένα - να μπει στην άκρη το «εγώ» για χάρη του «εμείς». Οφείλουμε όλοι να προτάξουμε ό,τι μας ενώνει, με επίκεντρο την αγάπη μας για την Άνδρο.

Είμαι και θα είμαι εδώ εγγυητής της εντολή σας, για έναν ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο, μια καρποφόρο συνεργασία και μια αποτελεσματική λειτουργία. Και είμαι διατεθειμένος να καταβάλω οποιοδήποτε προσωπικό ή παραταξιακό κόστος για αυτό.
Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ανταποκριθούν όλοι στην προσδοκώμενη  από τους δημότες και αναγκαία για το νησί συνεργασία.
Το απαιτούν τα προβλήματα και τα πολλά ανοιχτά θέματα.
Το έχει ανάγκη το Νησί μας.
Κανείς δεν περισσεύει, αν δεν το επιδιώκει, στην κοινή προσπάθεια για μια ανθρώπινη, βιώσιμη και παραγωγική  Άνδρο.
Καλά Χριστούγεννα και ας αποτελέσει το  2020 την απαρχή μιας καλύτερης πορείας στο κοινό μας μέλλον.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

- Ενεργοποιήθηκε εκ νέου «ο στόλος» των μηχανημάτων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση.
πως Ενεργοποιήθηκε τα μηχανήματα απαγορεύετε να μετακινηθούν ώσπου να τελειώσει η εκκαθάριση

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή ο Γιάννης ο Γληνός ήταν αγιος και δεν ήθελε να πειράξει κανέναν, άφησε...

Αυτά κι άλλα πολλά επί διοίκησης Σουσουδη, πρέπει αφού πολλοί το ζητάνε, να μπουν οι ορκωτοί λογιστές και όχι μόνον και επιτέλους να μάθουμε.
Από λόγια και δηλώσεις έχουμε χορτάσει όλοι μας...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας εμπεριέχει υπαινιγμούς αναπόδεικτους. Η πολιτική δεν γίνεται με υπαινιγμούς. Όσα γράφετε είναι δικές σας απόψεις. Και αποτυπώνουν τις χωρίς μέτρο αντιπαραθέσεις ανωνύμων που στόχο έχουν την υπόληψη των επωνύμων. Ειμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαγράψουμε το μισό σχόλιο. Εκτός αν το υπογράψετε και το στείλετε επώνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο...
ΥΓ Ας μπουν οι ορκωτοί - όπως μπήκαν και επί Σουσούδη - αν δεν το ξέρετε κατά του Γλυνού και δεν βρήκαν τίποτα...
Αν οι ορκωτοί έλυναν τα προβλήματα της Άνδρου αυτά θα είχαν λυθεί επί Βουραζέρη... Ήταν ο πρώτος που έφερνε ορκωτούς και μιλούσε για εισαγγελείς. Αλησμόνητα πράγματα. Ποιος να τα ξεχάσει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να βάλει ορκωτούς ο Δημήτρης για να στεναχωρεσει τον ειδικό συνεργάτη του είστε τρελοί....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΜΠΑΚΕΛΑΣ, Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, Ο ΦΑΚΗΣ... σε γυρευει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει ο Λοτσαρης να βάλει Ορκωτό λογιστή για έλεγχο να τρέχουν και να μην φτάνουν από υπαλλήλους μέχρι δημάρχους. Εκεί να δείτε κάτι λαυρακια που θα βγαλουν. Και Να μας πουν ποιοι έχουν κάνει πόθεν έσχες που είναι υποχρεωτικό ,διότι ορισμένοι δεν έχουν κάνει. Για ψάξτε λιγο

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δήμαρχε τώρα ακόμα ποιο πολύ οι Ανδριωτες να ξερεις σε στηρίζουμε. Ακομα δεν μπορει να χωνέψει την ήττα της η αντιπολίτευση. Πώς οι ονειροπόλοι έχασαν από ένα λαϊκό παιδί της Άνδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

-ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ..
-σε ποιόν μιλάς?
-ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ !
-είναι κι αυτός εδώ?

ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΘΕΤΕ? ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΘΕΤΕ? ΓΚΑΖΟΖΑ ΘΕΤΕ?
ΜΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΑΔΑ, ΜΙΑ ΣΟΔΑ, ΤΙ ΘΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δήμαρχε για την ειλικρίνεια σου γι'αυτό σε ψηφίσαμε!!!!! Όλοι μαζί για την Άνδρο μας.ποτε ξανά γιατροί και δικηγόροι

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμφανής ο επηρεασμός του Λοτσαρη από τον ισορροπιστη και ηπιο Θωμά. Ποιο γρηγορα έπρεπε να τον είχε προσλάβει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από συγκίνηση, κι όχι τίποτα άλλο, το κακολογισαμε το παιδί.