ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Μια πίτα με πολλά πολιτικά μηνύματα

Υπάρχουν πίτες εθιμοτυπικές, πίτες κοινωνικές, πίτες δημοσίων σχέσεων, πίτες αντάμωσης και συνένωσης. Υπάρχουν πίτες θρησκευτικές. Αλλά και πίτες πολιτικές. Αυτή τη φορά η πίτα του δημαρχείου Άνδρου είχε θρησκευτικό περίβλημα και πολιτικό περιεχόμενο. Οι παρουσίες όσων πήγαν κάτι σήμαιναν. Οι απουσίες όσων δεν πήγαν επίσης κάτι εννοούσαν. Όλα αυτά υπό την υψηλή εποπτεία του μητροπολίτη Δωρόθεου ΙΙ, του πλέον κινητικού και πλέον έμπειρου στα πολιτικά εξ όλων των ιεραρχών.  Άλλωστε η σύντομη ομιλία του αν την πρόσεχες είχε πολλά πολιτικά μηνύματα προς τους παρευρισκόμενους. Και μια υποβόσκουσα ανησυχία για τους απόντες.

 

Κατ' αρχή ο μητροπολίτης κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους συμβούλους - συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης - να σταθούν πίσω από τον δήμαρχο. Λέγοντας τους πως αυτό θα ήταν μια έκφραση ενότητας. Και μετά μίλησε στον λόγο του για ενότητα ώστε να πετύχουν οι στόχοι της Άνδρου. Τώρα από τους 21 συμβούλους παραβρέθηκαν 7 από την συμπολίτευση ήταν 7 και 3 από την αντιπολίτευση! Για την ιστορία: και οι τρεις της αντιπολίτευσης ήταν της παράταξης Σουσουδη: Τρανάκος, Βιδάλης, Αντώνογλου. Από την παράταξη Καπάκη - αν και είχαν όλο τον χρόνο να έρθουν ακόμα και αυθημερόν από την Αθήνα που ζουν - έστω για και να τιμήσουν τον δεσπότη και την θεσμική διαδικασία δεν εμφανίστηκε κανείς! Να σημειώσουμε τις απουσίες και των δύο επικεφαλής των παρατάξεων (Σουσούδη και Καπάκη). Και επιπλέον την απουσία 9 συμβούλων. Ανάμεσα στους απόντες ο ανεξάρτητος πλέον κ. Μπακέλας και ο ασθενής κ. Μουστάκας. 

Άρα τα όσα περί ενότητας είπε ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ πολύ σωστά λέχθηκαν. Αλλά ποιος τα ακούει αυτά από τους απόντες; Ποιος τα ακούει σε ένα νησί όπου κυριαρχούν οι σκληρές αντιπολιτευτικές κορώνες και οι προσωπικές εντάσεις στις αντιπαραθεεσεις; Εντύπωση όμως έκανε πως η κοινωνία της Άνδρου δεν καταλαβαίνει τα μικροπαραταξιακά και προσωπικά παιχνίδια και αρκετοί εξ αυτής ήταν εκεί. Για τα δεδομένα της εποχής οι παρευρισκόμενοι ήταν αρκετές δεκάδες.  

Απαντώντας στην προσφώνηση και στις πολιτικές συμβουλές περί ενότητας του μητροπολίτη ο δήμαρχος Άνδρου εξέπληξε - στην πρώτη του δημόσια παρουσία μετά την διαγραφή Μπακέλα - μιλώντας ανοικτά και καθαρά αναγνωρίζοντας δημόσια την ιδιότυπη πολιτική ομηρία της διοίκησης εξ αιτίας ενός στρεβλού εκλογικού νόμου. της απλής αναλογικής χωρίς πολιτικές συναινέσεις. Μπορεί σε άλλα κράτη και σε άλλες κοινωνίες με άλλη κουλτούρα η απλή αναλογική να λειτουργεί γιατί κυριαρχεί η συνεννόηση. Όμως στην Ελλάδα των προσωπικών αντιπαραθέσεων, των υπερδιογκωμένων εγώ και της μέχρι τελικής εξοντώσεως αντιπαλότητας, το σύστημα αυτό απέτυχε παταγωδώς. Κι αυτό το δήλωσε καθαρά ο δήμαρχος λέγοντας πως χωρίς συγκλίσεις τα θέματα της Άνδρου στο ΔΣ θα τελματώσουν. Για να δημιουργηθούν συγκλίσεις ο δήμαρχος είπε στην ομιλία του πως θα κάνει ανοίγματα σε όσους συμβούλους θέλουν να αναλάβουν δράση για την Άνδρο μοιράζοντας αρμοδιότητες κι ευθύνες σε όλους. Άλλωστε αυτό ήταν το πνεύμα της απλής αναλογικής, το οποίο όλοι έχουν πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

Η αλήθεια είναι πως με 8 συμβούλους ο κ. Λοτσάρης και με 8 ο κ. Σουσούδης και με μόνο 4 ο κ. Καπάκης κι έναν ανεξάρτητο δύσκολα - αν όλοι κοντράρουν όλους - θα βρεθούν πλειοψηφίες στο ΔΣ. Και με αυτούς τους συσχετισμούς όποιος και να έβγαινε δεν θα μπορούσε να διοικήσει. Επιβεβαιώνεται λοιπόν το δόγμα Τσίπρα που έλεγε πως με την απλή αναλογική όλοι οι Δήμοι θα κατέληγαν δέσμιοι των μικρών μειοψηφιών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που συμβαίνει και στην Άνδρο. Είναι, λοιπόν, ανάγκη οι δύο μεγάλες παρατάξεις του νησιού - που διοίκησαν και αναγνωρίζουν τα προβλήματα - να ακούσουν το κάλεσμα του μητροπολίτη και να ανταποκριθούν συγκλίνοντας για μην χαθεί κι άλλος χρόνος στο νησί.

Ο δήμαρχος στάθηκε επίσης στα τρία σημαντικά έργα, που έχουν δρομολογηθεί. Ήτοι, τον Ιανουάριο ξεκινά η επισκευή του παλιού επισκοπείου. Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα τέσσερα σημεία για την ανακύκλωση που έχει εγκρίνει το ΥΠΕΣ για την Άνδρο. Ακόμα προχωρά για χρηματοδότηση - μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου δημοτικού σχολείου Χώρας, που χρηματοδοτήθηκε από τον καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη. Ελπίζουμε να προχωρήσουν και τα τρία χωρίς προσκόμματα...    

Στο τέλος της εκδήλωσης και οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Έπαρχος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και δήμαρχος. Δεν είχαμε δει τέτοιες φωτογραφίες τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες αποτυπώνουν διάθεση συνεργασίας των αιρετών του νησιού μεταξύ τους.

Και εδώ μια φωτογραφία του αντιδημάρχου με τα παρευρισκόμενα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία-Λιμενικό). Αυτοί ήδη συνεργάζονται. 

Τέλος τρεις φίλοι από διαφορετικές αφετηρίες (πολιτικές & παραταξιακές) που συνέκλιναν για να βοηθήσουν την Άνδρο. Ο Δημήτρης Τηνιακός, ο Βασίλης Πομόνης και ο Γιώργος Μαλταμπές. Με άλλες πολιτικές αφετηρίες και με μακρές διαδρομές δίνουν σήμερα είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι ένα χέρι και στα δημοτικά πράγματα. Οι δύο τελευταίοι έχουν δώσει προ πολλού τα χέρια και στα καλλιτεχνικά ανεβάζοντας μαζί θεατρικά έργα τα τελευταία χρόνια.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρώτον στο σχόλιο μου δεν έβριζα αλλά δεν σας συμφέρει να ακούγονται αλήθειες που πονάνε. Δεύτερον ο Βοσσος παραιτηθηκε δεν χρειάστηκε να διαγραφεί.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα ίδια λέμε, αλλά με άλλον τρόπο. Εμείς θεωρούμε ύβρι να γράφετε ανωνύμως για "τσέπες" και άλλα τέτοια υπονοούμενα για επώνυμους. Μόλις βρείτε όνομα πέστε τα. Μας συμφέρει ιδιαίτερα να λέτε επιχειρήματα οπως τα παραπάνω. Γιατί δείχνετε το ποιον αυτών που λένε κακίες. Όχι όμως προσωπικούς υπαινιγμούς για επώνυμους. Εκτός αν βρείτε κάποιο όνομα από τον μπαμπά σας ή την μαμά σας.
Συμφωνούμε ο Βόσσος έφυγε όταν πριόνισε τον Σουσουδη. Αν τον είχε διαγράψει το 2015 δεν θα είχε πάθει πολλά... Και το κυριότερο δεν θα είχε ο Καπάκης έναν δικό του να πριονίζει τον Σουσουδη από μέσα. Μάλλον αυτό πήγε να αποφύγει ο Λοτσάρης...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο λοτσαρης εξελέγη εξαπατώντας, αυτός και οι συνεργοί του. Τωρα, έχοντας ήδη δείξει το υπερεγώ του, περιμένει συνεργασια από ποιον και γιατί;;; Ας συρθεί φοβικός και αδύναμος και μόλις φτάσει τα όρια του ας επιστρέψει στην πατρίδα του και στην ταβέρνα του. Όσο για τους συμβούλους, κάνεις δεν δικαιούται να παραιτηθεί. Ψηφιστηκαν- προτιμήθηκαν ως πρόσωπα και έχουν υποχρέωση στους ψηφοφόρους τους και όχι στον κάθε δήμαρχο. Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να αφουγκραζεται τον κόσμο μέσω των συμβούλων του και όχι το αντίστροφο. Αν κάποιος λοιπόν πρέπει να του δίνει , αν δεν του αρέσουν οι υποχρεώσεις του, είναι ο δημαρχος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μιας και μας απευθύνετε τον λόγο να ρωτήσουμε κι εμείς> Που εξαπάτησε τον κόσμο ο Λοτσάρης; Σε τι; Τι είπε και νιώσατε εξαπατημένος;
Μήπως κάποιος από τους άλλους δύο (Σουσούδης-Καπάκης) είπε κάποια αλήθεια που σας χτύπησε στο μάτι; Για θυμίστε μας...
Λέτε τον Λοτσάρη φοβικό. Γιατί επειδή πήγε σε τόσους υπουργούς κι έβγαλε κάτι για την Άνδρο και ξεκινά τρία έργα; Αν δεν πήγαινε και δεν ξεκίναγε κανένα θα ήταν θαρραλέος; Ή, μήπως γιατί διέγραψε κάποιον που πήγε κόντρα σε όλα; Ο Σουσούδης που δεν διέγραψε ποτέ τον Βόσσο που τον υπέσκαπτε και τον κατηγορούσε και πήγε σε όλα κόντρα πόσο θαρραλέος ήταν;
Τα λέτε λίγο μπερδεμένα και πράγματι ούτε εμείς ούτε κανένας άλλος σας καταλαβαίνει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα παρακαλούσαμε εμείς που ψηφίσαμε στην Άνδρο όποιος Δημοτικός Σύμβουλος διαγράφεται ή θέλει ν μην υπάρχει σε όποια παράταξη λόγω διαφωνίας, να παραιτείται για να αντικαθίσταται από τους επομένους. Το νησί χρειάζεται δουλειά. Δεν γινεται να κρατούν καρέκλες και θέσεις χωρίς να δουλεύουν. Βλέπουμε ,δεν είμαστε χαζοί. Ουδεμία αξιοπιστία και εκτίμηση θα έχουν στο μέλλον απ´ τους κατοίκους του νησιού, -ψηφοφόρους - , όπως και καμμία τύχη αν ξαναθέσουν υποψηφιότητα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περαστικά του για την σκέψη και αυτά που λέει δεν τα πιστεύει
Πρώτα πρέπει να μάθει να σέβεται όλους τους αιρετούς που εκλεκτικάν
Γιατί με τον τρόπο που φέρεται δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό
Δει στίχος είναι πολλοί λίγος για δήμαρχο

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα ήταν οι νέοι αιρετοί αφού ψηφίστηκαν για να προσφέρουν στο νησί να δουλέψουν και να συνεργαστούν.
Αν ο Δήμαρχος έκρινε ότι έπρεπε να διαγράψει κάποιον , δικαίωμά του είναι και προφανώς ξέρει πολλά περισσότερα.
Ας σοβαρευτούν όλοι κι ας δουλέψουν. Είχαμε 5ετή αφασία και selfiτιδα, δεν πάει άλλο...

This comment was minimized by the moderator on the site

– Να τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή! Εν αρχή , λοιπόν,η ιδέα να γίνω δήμαρχος! Πώς θα γίνω? Μόνος Μου?

Να πάρει η ευχή δε γίνεται! Πρέπει να ακολουθησω τους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας! Μόνος Μου?
Δεν είναι δυνατόν! Πρέπει να καταρτισω συνδυασμό! Να βρω υποψηφίους! Με όσο το δυνατόν ισχυρότερη απήχηση στον κοινωνικό περίγυρο! Με καλές φιλίες!

Μεγάλα σόγια! Για να αποσπάσουν τις απαιτούμενες πληρεξουσιουτητες από φίλους και συγγενείς! Πώς θα τις αποσπάσουν? Θα συμφωνήσουν μαζί τους
μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις τους προς όφελος των συμφερόντων τους! Γι αυτό βγαίνω στη γύρα! Να βρω τους στυλοβάτες του συνδυασμού Μου που θα τον οδηγήσουν στη νίκη και μένα στην θέση του Δημάρχου! Να συμφωνήσω πως, πολλά απ’ τα” θέλω”,
που θα συμφωνήσει με τους εντολειςτου κάθε στυλοβάτης του συνδυασμού Μου ,είναι και δικά Μου! Γιατί πρωτογενώς ο στυλοβάτης ευθύνεται απέναντι στον εντολέα του! Αφού αυτός ζητά την πληρεξουσιότητα ,και σ αυτόν οφείλει να λογοδοτήσει στο τέλος! Αφού βρω τους καταλληλότερους , εκείνους που θα μαζέψουν τις περισσότερες εντολές, τρέμει το καρύδι Μου μέχρι να φτάσει η ώρα ,να τους μαντρικωσω στο συνδυασμό Μου ! Μέχρι την κατάθεση του στο πρωτοδικείο!

Μη μετανιώσουν! Γιατί αλλιμονο Μου αν χάσω ένα δυνατό χαρτί σαν τον ΜΠΑΚΕΛΑ! Δε θα γίνω Δήμαρχος! Τόσο απλά! Κακό όνειρο? Θα γίνω Δήμαρχος και χωρίς τους φίλους ,τα σόγια ,την κοινωνική απήχηση του ΜΠΑΚΕΛΑ στη Δημοτική περιφέρεια Κορθίου?

Ευτυχώς , τώρα ο εφιάλτης πέρασε!Ολα πήγαν καλά! Οι εκλογές γίνανε ! Χωρίς τους τετρακόσιους δώδεκα ψήφους του
ΜΠΑΚΕΛΑ θα έβλεπα μόνο στον ύπνο Μου,πως είμαι Δήμαρχος! Ή ακόμα και με τους μισούς !Τους διακόσιους έξη! Ή ακόμα και με τους μισούς από τους μισούς! Τους εκατόν τρεις!

Πολύ λυπάμαι κύριε ΜΠΑΚΕΛΑ!

Σήμερα είμαι Δήμαρχος! Οι πληρεξουσιουτητες που απέσπασες και προστέθηκαν για να γίνω Δήμαρχος,δεν ανακαλουνται!
Γι αυτό , επειδή θεωρώ πως κάνεις,στραβοτιμονιες σε ΔΙΑΓΡΑΦΩ απ’ την παράταξη!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα στο οποίο , πολλές φορές, οδηγεί η διαδικασία ανάδειξης αρχόντων! Ξεκινά με υποκλίσεις και παρακλήσεις και χίλιες δυο υποσχέσεις προς τον υποψήφιο , προκειμένου να καμφθεί και να δουλέψει και να τρέξει και να κάνει όσα μπορεί και για να στελεχώσει τους συνδυασμούς του υποψηφίου ηγεμόνα με μοναδικό στόχο την επιτυχία του! Και όταν όλα πάνε κατ ευχήν και ο υποψήφιος ηγεμόνας καρπωθεί τη δύναμη του παίχτη ,που κατάφερε να βάλει στο πολιτικό του παιχνίδι, απαιτεί αυτός να είναι ένα άβουλο ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ! Διότι τώρα είναι παντοδύναμος ,ως εκτελεστική εξουσία και για αυτό , θεωρεί ανά πάσα στιγμή , πως μπορεί να εκδηλώσει και οιηση και έπαρση και αυταρχικότητα , προκειμένου να μη διαταραχθεί η πειθαρχία του λόχου! Από τέτοια φαινόμενα , συνήθως δεν έρχονται τα καλλίτερα! Γιατί έτσι νομίζουν κάποιοι θερμοκεφαλοι! Οι οποίοι μπορεί , συμβαίνει πολλές φορές,και να υποκινούν τέτοια γεγονότα και να είναι και ΑΝΕΎΘΥΝΟΙ!

Α.ΜΟΡ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιο άνοιγμα να κάνει ο δήμαρχος αφού οποίος δεν κληνει το γονυ σε αυτόν...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δημοσιεύουμε υβρεις. Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπασαντή ο κύριος Νίκος Μουστάκας θα σταθεί στο πλευρό του φίλου του Μπακελα
Εχθεςτο ομολόγησε στο χορό του συλλόγου Αρνης!!!
Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός
Αναμένουμε νέες εξελίξεις
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργο τώρα με πήρε ο κ. Μουστάκας κι έλεγε τα αντίθετα. Μάλλον τρολάρετε και λέτε ψέματα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τις επόμενες μέρες θα ανεξαρτητοποιηθεί και ο Μουστάκας
Περιμένουμε την ανακοίνωση
Να δούμε τότε τι θα πει ο Δήμαρχος
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τις επόμενες μέρες... Μάλλον θα κάνει δήλωση απόψε ο άνθρωπος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποιος έσπειρε; Πως το έσπειρε; Τι θερίζει; Ποιος το θερίζει...
Παρακαλώ μην λέτε γρίφους...
ΥΓ Και τι είδους συνέχεια εννοείτε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro