Επιστολές διαμαρτυρίας Επάρχου και Δημάρχου Άνδρου κατά του Υπουργού Ναυτιλίας

Τα πλοία της Golden Star και της Fast Ferries στο Γαύριο (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Επαρχείο Άνδρου

Άνδρος, 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Έγκριση ακτοπλοϊκών δρομολογίων 

Κατόπιν ενημέρωσής μας για τη μη έγκριση δρομολογίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τις δυο ακτοπλοϊκές εταιρίες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES, θα ήθελα να δηλώσω την πλήρη δυσαρέσκεια εμού και των πολιτών της νήσου Άνδρου προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Οι εν λόγω ναυτιλιακές εταιρίες εξυπηρετούν το νησί της Άνδρου χειμώνα-καλοκαίρι και για πολλά συναπτά έτη, συνδέοντάς μας τόσο με την Αττική όσο και με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, πάντα με συνέπεια και προς όφελος του τουρισμού και των νησιωτών μας. Κάθε δυσμενής απόφαση προς αυτές θα έχει επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του νησιού μας και στην ποιότητα του μεταφορικού έργου. 

Η απόφαση του Υπουργού, να μην εγκρίνει τα νόμιμα και λογικά δρομολόγια των δυο εταιριών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη και σύμφωνη γνώμη  του αρμόδιου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), και μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ενώ διαπιστώνουμε μεγάλη αναταραχή και στις δύο εταιρείες που μας αφορούν άμεσα.

Τασσόμαστε στο πλευρό των δύο εταιριών και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια της ηγεσίας του Υπουργείου η οποία πλήττει εμμέσως πλην σαφώς τα συμφέροντα του νησιού μας, τον τουρισμό, την ασφάλεια των κατοίκων  και δυσκολεύει την θαλάσσια συγκοινωνία μας.

Τέλος, ζητούμε την εκ νέου εξέταση του θέματος από τον Υ.ΝΑ.Ν.Π, προς εξεύρεση λύσης για την συνέχιση της ομαλής εξυπηρέτησης του νησιού μας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

 

 Τα πλοία SuperFerry και Θεολόγος στο Γαύριο (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Ελληνική Δημοκρατία  - Νομός Κυκλάδων 

Δήμος Άνδρου - Ο Δήμαρχος

Προς:

Golden Star Ferries - Υπόψη Δημητρίου και Γιώργου Στεφανου

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη

 

ΘΕΜΑ: Πιθανή αποδρομολόγηση πλοίων της Golden Star από την γραμμή μας

Κύριοι,  

Με πραγματική αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τα όσα διαδραματίζονται σχετικά με την κατάρτιση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και την σκέψη σας γι' απόσυρση των πλοίων σας από την ακτοπλοΐα.

Με δεδομένο ότι αφενός η Άνδρος συνδέεται με την Αττική και τις Κυκλάδες αποκλειστικά ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Ραφήνας, γραμμή την οποία εξυπηρετούν σταθερά επί 12μηνης βάσης τα υψηλής ποιότητας συμβατικά και ταχύπλοα πλοία σας και αφετέρου πως σε αυτά εργάζονται επί πολλά χρόνια ανδριώτες, γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντική καθίσταται η συνεισφορά σας στην ζωή της Άνδρου.

Τα παραπάνω τα αναγνωρίζει το νησί και παρακαλούμε τον Υπουργό Ι. Πλακιωτάκη να τα αναγνωρίσει κι αυτός και να μην επιμείνει στην απόφαση του που έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη εισήγηση του ΣΑΣ για την δρομολόγηση των πλοίων σας. Μια απόφαση του που οδήγησε και στην σκέψη για απόσυρση σας από την ακτοπλοΐα με ότι αυτό συνεπάγεται για το νησί μας.

Την παρούσα επιστολή αποστέλλω και προς τον Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους που αφορούν την κοινωνική ζωή του νησιού μας και να προχωρήσει άμεσα σε κάθε απαραίτητη διορθωτική ενέργεια ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική ζωή και τον τουρισμό της Άνδρου. 

Αναμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις,

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξύπνησε και ο έπαρχος
Ναίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Αναμένω επόμενη δημοσίευση με τη γάτα του

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εμείς περιμένουμε να πάρει θέση μετά τον έπαρχο ο Σουσούδης και ο Καπάκης. Εκεί τι έγινε κοιμούνται ακόμα; Πως και δεν ρωτήσατε και αυτό; Ή, δεν τους απασχολεί η ακτοπλοΐα;
Αναμένουμε κι εμείς τις επόμενες δημοσιεύσεις τους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τέτοια εγρήγορση, τέτοια γρήγορα αντανακλαστικά, μπράβο και στους δύο. Όταν θέλουν μπορούν. Με τις ανεμογεννήτριες γιατί κοιμούνται? Γιατί δεν κάνουν κάτι; Γιατί δεν μπαίνουν μπροστάρηδες, να οργανώσουν αντιδράσεις, να κάνουν άνω κάτω τα υπουργεία κλπ; Γιατί κε Δήμαρχε; κε Έπαρχε; Κάτι βρωμάει!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το τι σας βρωμάει ή δεν σας βρωμάει θα το βρείτε στο άρθρο του ΕΝ ΑΝΔΡΩ "ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Επιτροπές φαντάσματα, συγκαλύψεις και αποκαλύψεις, για πραγματικά προβλήματα!"

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΙΑ: Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή και τις δύο επιστολές και απορώ με τις υποδείξεις της Επιστολογραφίας. Μάλλον ο τύπος τρώει την ουσία. Και το ύφος τρώει την παρουσία. Στην πρώτη επιστολή με ύφος τυπικό ο κ. Λάσκαρης απευθύνεται στον Υπουργό. Στη δεύτερη ο δήμαρχος με ύφος κόσμιο απευθύνεται στην εταιρεία εξηγώντας την αγωνία του για 400 οικογένειες και για το κενό στην επικοινωνία του νησιού με την Αττική από κάθε αλλαγή στα δρομολόγια των Superferry. Επιπλέον απευθύνει την επιστολή του και προς το υπουργό κοινοποιώντας του την ίδια αγωνία και θεωρώντας δεδομένο πως ξέρει το θέμα.
Κανένα πρόβλημα στην πρωτη επιστολή. Κανένα πρόβλημα και στη δεύτερη. Το αιτήματα και οι διαμαρτυρίες δεδομένες. Υπάρχει μόνο αλλαγή στο ύφος και στους παραλήπτες. Το απορριπτικό του τρόπου σας αποδεικνύει μια λάθος αντίληψη και μια μονομέρεια περί του τρόπου γραφής των επιστολών. Καθένας έχει το ύφος και τον τρόπο του. Το να κάνετε τέτοια διάκριση επιστολών μάλλον δεν έχετε καταλάβει την διάκριση της προσωπικότητας καθενός. Κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει πολιτικά. Για το περιεχόμενο έχετε τίποτα να πείτε; Αυτό ενδιαφέρει κι όχι αν το κόσμιο ύφος και στις δύο δεν είναι του γούστου σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρηυ κε Επαρχε. Το δελτίο τύπου φανερώνει δημόσιο άνδρα καλλιεργημένο, γνώστη της Ελληνικής γλώσσης, συνετό και ισορροπημένο δημοσίου λειτουργό.

Τουναντίον δήμαρχε, η .... Επιστολή σας μόνο αμετροεπης, ασυντακτη, γραμμένη στο γόνατο, απαράδεκτη σε ύφος/σύνταξη/ιεράρχηση των παραληπτών, μπορεί επιεικως να χαρακτηριστεί. Είναι απαράδεκτο να απευθύνεστε με επιστολή αναγράφοντας ως πρώτο παραλήπτη ιδιώτη και δευτερευόντως τον αρμόδιο Υπουργό! Γνωστή τοις πάσι η γνώση σας και το ύφος. Λίγη ευπρέπεια όταν εκπροσωπείτε τους δημότες σας δεν βλάπτει. Τόσους αμειβόμενους συμβούλους έχετε μαζέψει, κανένας δεν γνωρίζει ελληνικά και βασικές έννοιες και αρχές επιστολογραφιας ? Αν όχι σας προτείνουμε ενδεικτικά το κατωτέρω https://www.tovima.gr/2008/11/24/books-ideas/abrotites-synallassomenwn/amp/

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε φίλε είσαι άσχετος και σε έβαλαν υπουργό, κάνε τουμπεκί και προχώρα, μην το παίζεις μάγκας και τα κάνεις όλα π@τ@ν@. Δεν είναι το ΣΑΣ κατεστημένο, εσείς είστε. Εντάξει μάθαμε το όνομα σου που δεν το ξέραμε μέχρι τώρα, φτάνει..
Υγ. Θα αλλάξω γνώμη αν βγει και με επιχειρήματα εξηγήσει γιατί πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Υγ. Όσο για Ηλιόπουλο, λίγο να ασχολείται κάποιος με την ναυτιλία, ξέρει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς δεν έχετε διαβάσει την νομοθεσία. Τα πλοία αυτά θα μπορούσαν να έχουν τακτικά δρομολόγια το 2021. Αυτό το παραθυράκι με τα έκτακτα δρομολόγια, υποτίθεται για να καλύψουν ανάγκες, καθώς και η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν τον υπουργό να υπογράψει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την επίθεση προς το πρόσωπό μου και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι αριθμοί που μου αραδιασατε.

Ποιος αφελής πίστεψε ότι θα αποχωρήσουν από την γραμμή; μάλλον μόνο εσείς, γιατί αν διαβάσετε σε αλλα sites τα σχόλια που κάνουν οι αναγνώστες θα καταλάβετε το πόσο σοβαρά πήραν την εξαγγελία αυτή .

Θα σας υπενθυμίσω ότι οι αδερφοί Στεφάνου επί της ουσίας είχαν ενα πρωινό και ένα βραδινό δρομολόγιο για Άνδρο, οπότε η εταιρία του κ. Παναγιωτάκη θα μπορούσε να το καλύψει σε ενδεχόμενη αποχώρηση τους.

Θα σας θυμισω και την απεργία πείνας που έκαναν προκειμένου να πάρουν την γραμμή!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ε, όχι και επίθεση στο πρόσωπό σας. Ποιο είναι το πρόσωπό σας; Κύριε μου η ετιαρεία Παναγιωτάκη αν δεν δρομολογήσει το thunder τέλος. Πληρώνει από τις εισπράξεις τις τράπεζες. Ο υπουργός τους έκαψε μη δρομολογώντας το πλοίο στη Μύκονο. Τα γράφουμε. Δεν τα διαβάσατε; Ποιος Παναγιωτάκης και με ποια καράβια θα υποκαταστήσει τα Superferry;
Μάλλον μπερδέψατε την κρίση που είχε προκαλέσει ο πρωην υπουργός με την σημερινή. Κι αυτά που λέτε για τα δρομολόγια των Στεφάνου είναι ΟΛΑ λάθος.
Τώρα το ποιος αφελής μάλλον δεν ξέρετε αυτά που ξέρουμε. Τα γράψαμε. Οι ναυτικοί της Άνδρου τα πήραν σοβαρά γιατί αφορά αυτούς. Δεν αφορά εσάς. Δεν θα μείνετε εσείς στον δρόμο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στηριζουμε οποιους μας στηριζουν τον χειμωνα

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ανύποπτο χρόνο όσοι ήξεραν είχαν επισημάνει τις επιπτώσεις απο την «έφοδο» του Ηλιοπουλου στα δρομολογια της γραμμής με βάση τη Ραφήνα. Αρπαχτή της καλοκαιρινής περιόδου φάνηκε να ειναι στην αρχή αλλα στη συνεχεια άνοιξε η όρεξη. Καποιοι πανηγύριζαν γιατι μπήκαν ταχύπλοα στο νησι, αλλα τους δύσκολους χειμερινούς μήνες ο Ηλιοπουλος ειναι απών. Αλλοι στηρίζουν το νησι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο και στους δυο. Παρακολουθουν τις εξελιξεις αι παρεμβαινουν. Ετσι ειναι το σωστο

Περισσότερα