Η δυσερμήνευτη απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τις ανεμογεννήτριες

Ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι στην Άνδρο. 

Χρειάζεται ερμηνευτή ή και μεταφραστή η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα αιολικά πάρκα, που πάρθηκε παρουσία πολλών δημάρχων και του δημάρχου Άνδρου στο περιφερειακό συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου 2020 στην Σύρο. Μετά από αρκετή ώρα συζήτηση καταλάβαμε τα εξής:

(α) Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τις ΑΠΕ ως καθαρή μορφή ενέργειας που συμβάλει στο περιβάλλον.

Επεξήγηση: Όσες ανεμογεννήτριες έχουν εγκριθεί και προχωρήσει σε φάση υλοποίησης (π.χ. 13 στην Άνδρο, 3 στην Τήνο κλπ) τοποθετούνται. Όσες είναι αδειοδοτημένες νομίμως και μπορούν να μπουν στον υπάρχοντα βρόγχο τοποθετούνται (εδώ εμπίπτουν οι ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ στον Καμπανό για την Άνδρο). Όλες οι άλλες τίθενται στο τραπέζι για διαπραγμάτευση με το νέο χωροταξικό ή απορρίπτονται.

(β) Η Περιφέρεια στηρίζει τις ΑΠΕ και την καθαρή ενέργεια και ζητά τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην θάλασσα και στα ερημονήσια.

Ανεμογεννήτριες σε ερημονήσια στη Βαλτική θάλασσα

Αυτά καταλάβαμε εμείς από τις συζητήσεις και από την πολιτική "μετάφραση" του δυσερμήνευτου κειμένου των αποφάσεων. Όποιος κατάλαβε ή έμαθε κάτι διαφορετικό ας μας το πει - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Αναλυτικά το κείμενο των συμπερασμάτων γράφει:

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

- Στηρίζει και έμπρακτα υποστηρίζει την ανάγκη για στροφή στην  καθαρή ενέργεια, την οποία αντιλαμβάνεται σε δύο επίπεδα : το περιβαλλοντικό και το δημοσιονομικό.

- Στηρίζει την περιβαλλοντική διάσταση, υποστηρίζοντας τις ΑΠΕ όλων των μορφών.

- Στηρίζει τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας με τρόπο καθοριστικό, καθώς συνεισφέρει το υψηλότερο ποσοστό φορολογικών εσόδων που προέρχονται από τις εξαιρετικές επιδόσεις της τουριστικής οικονομίας των νησιών.

- Στηρίζει την δημοσιονομική ανάταση της χώρας μέσω της συνεχούς αύξησης των εσόδων που συνεισφέρει στον Κρατικό Προϋπολογισμό

- Καταδικάζει κάθε έργο-δράση-πρωτοβουλία που υπονομεύει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την τουριστική οικονομία των νησιών

- Υποστηρίζει την προστασία της ταυτότητας και της προσωπικότητας του κάθε νησιού με την λήψη ειδικών μέτρων προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά.

Από τις 6000 ανεμογεννήτριες που θα βάλει στη Βόρεια Θάλασσα η Αγγλία!

- Υποστηρίζει τις ΑΠΕ, προτείνοντας την μεταφορά των επίγειων ανεμογεννητριών των νησιών στην θάλασσα (offshore). 

- Υποστηρίζει τις ΑΠΕ, προτείνοντας την αξιοποίηση των εκατοντάδων νησίδων του Ν. Αιγαίου ως τόπους εγκατάστασης ΑΠΕ δίνοντας στην χώρα οφέλη με περιβαλλοντικό, δημοσιονομικό και εθνικό πρόσημο.

- Ζητά την ΑΜΕΣΗ κατάργηση της υποκριτικής εξαίρεσης από την έγκριση των Αρχιτεκτονικών Επιτροπών των ανεμογεννητριών παραγωγικής ισχύος κάτω των 5MW και ζητά την εισαγωγή στη νομοθεσία ρύθμισης που να προβλέπει την υποχρεωτική έγκριση από τις Αρχιτεκτονικές Επιτροπές όλων ανεξαιρέτως των σχετικών έργων συμπεριλαμβανομένων των ανεμογεννητριών."

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μπούνε ανεμμογεννητριες πάνω από τη χώρα να τις βλέπετε και εσείς ή μόνο οι αρβανίτες θα έχουν τέτοια ωραία θέα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα σας δυσαρεστήσουμε. Δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες πάνω από την Χώρα. Ούτε πάνω από το Γαύριο, ούτε πάνω από το Μπατσί.
Θα μπουν στον Καμπανό που δεν τις βλέπουν οι αρβανίτες. Μόνο οι Καλυβαριανοί που κατά παράξενο τρόπο αυτοί τις θέλουν.
Κι ακόμα ίσως να μην μπουν και στην Ράχη Κορθίου. Έτσι μπορεί να μην τις βλέπουν ούτε οι Κορθιανοί - που αν δεν το ξέρετε δεν είναι αρβανίτες. Μόνο στο Στενό. Αλλά εκεί αρκετοί τις θέλουν.
Ανεμογεννήτριες προβλέπονται στον Καμπανό και στο Στενό.
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα ποιος ειπε οτι θελουν να τα βαλουν στα βαθια; Ας φτιαξιυν το πλαισιο, ας βρουν ρηχά ..καπου στο Αιγαιο και ας τα βαλουν. Μακρια απο τα νησια μας να ειναι, και οπου θελουν ας μλουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

οι ανθρωποι είναι εκτός τόπου κια χ΄ρονου...είναι αυτό που λέει ο λαός...βαθιά ωυχρωμένοι....
μα καλά πο΄σα καντάρια μυαλό κουβαλάνε....
που θέλουν λένε να μπούνε οι ανεμογγενητριες στη θάλασσα, αντί στα νησιά...
έχετε ρε ανθρωποι, φανταστεί...γιατί προφανώς όχι, έχετε πλήρη άγνοια και γνώση, ότι για τους υποθαλάσσιους χώρους που επιβάλλεται να τοποθετηθούν ανεμογγενήτριες για να δουλεύουν αξιοπρεπεώς με τον αέρα - αν θέλετε να μπούνε στην θαλασσα - είναι αδύνατον λόγω του βάθους στα συγκεκριμμένα σημεία ? ?
πόσο.... καντάρια μυαλό κουβαλάτε αλήθεια ...
όπου έχουν μπεί σε θάλασσα, τα βάθη είναι σε λογικά μέτρα και δεν κινδυνεύουν να τοποθετηθούν και παράλληλα να αντέξουν τα ρέμματα και τον κυματισμό, που σε συνδυασμό με τον αέρα,δημιουργούν ένα τεράστιο φορτίο ως προς την όλη κατασκευή και ααιολική τους αξιοποίηση ...
εκεί που βλέπετε φωτογραφίες και βάθη ..είναι πολύ ρηχά τα νερά και τοποθετούνται ...εδώ αναλογίζεσστε που θα τοποθετηθούν στην θάλασσα ?
ελεος με τισ αμπελοφιλοσοφίες σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΡΗΣΜΟΣ....