ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν"...

 

Το δημοτικό συμβούλιο της 7ης Μαρτίου που συγκλήθηκε για τις ανεμογεννήτριες. Προτάθηκε επιτροπή ειδικών για ένα νέο χωροταξικό και κατέληξε σε μια επιτροπή αγώνα!...

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου για τις ανεμογεννήτριες ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν! Ή όπως μεταφράζεται από τα αρχαία: «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι». Η αντίστοιχη λαϊκή έκφραση είναι: «Πολύ κακό για το τίποτα». Αυτό είναι το συμπέρασμα ενός δημοτικού συμβούλιου, που ξεκίνησε με αντιπαραθέσεις μεταξύ Γ. Αντωνέλλου και Γ. Καπάκη. Είχε εισήγηση για μια επιτροπή ειδικών που θα πρότεινε χώρους που δεν θα ενοχλούν ιδιαίτερα για τις ανεμογεννήτριες. Είχε μερικές λίαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για την χωροθέτηση των ανεμογεννητριών. Και κατέληξε στην χωροθέτηση... μιας «επιτροπής αγώνα»! Κι αυτή με καθαρά πολιτικά κριτήρια την οποία πρότεινε μετά επιτάσεως η «ενωμένη αντιπολίτευση» Σουσούδη-Καπάκη, που αποτελεί την πλειοψηφία και αποδέχτηκε ο Δ. Λοτσάρης!

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ»!!!…

Μετά μια τρίωρη συνεδρίαση με 9 εισηγήσεις για την χωροθέτηση των ανεμογεννητριών στην Άνδρο αντί να καταλήξουμε σε μια επιτροπή ειδικών που θα βοηθούσε στην σωστή χωροθέτηση των ανεμογεννητριών καταλήξαμε σε μια πολιτική επιτροπή αγώνα που θα ο ορίσει (και θα ελέγξει προφανώς μια επιτροπή ειδικών ή και «ειδικών), η οποία θα έχει κάποιο ρόλο που δεν προσδιορίστηκε! Συνεπώς η πλειοψηφία του ΔΣ χωροθέτησε... μια επιτροπή αγώνα! Η οποία θα χωροθετήσει προσεχώς... μια άλλη ειδική επιτροπή! Για την οποία θα μάθουμε προσεχώς... τι ρόλο θα έχει!

Ευτυχώς που υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη...

Ο Δ. Λοτσάρης, αν και ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να ορίσει μια επιτροπή με πλειοψηφία κατά τα 3/5 του δημάρχου, δεν έφερε καμία αντίρρηση στις ενιαίες προτάσεις της αντιπολίτευσης που διάβασε ο κ. Σουσούδης αποδεχόμενος την εισήγηση του. Έτσι συγκροτήθηκε μια επιτροπή αιρετών και πολιτών στην οποία η αντιπολίτευση έχει την απόλυτη πλειοψηφία και η οποία δεν έχει στις τάξεις της ούτε έναν νομικό, ούτε έναν τεχνικό ή μηχανικό, ούτε έναν γνώστη των τεχνολογικών ή των οικονομικών προδιαγραφών. 

Πρακτικά η πλειοψηφούσα «ενωμένη αντιπολίτευση» πέτυχε να ελέγξει – χωρίς καμία αντίδραση από τον δήμαρχο – τον "αγώνα" για τις ανεμογεννήτριες, που δεν διεξήγαγε επί 5ετία ο κ. Σουσούδης και επί 3ετία ο κ. Καπάκης, οι οποίοι τότε είχαν την εξουσία!!! Η επιτροπή αυτή όπως εξήγησε ο εισηγητής κ. Σουσούδης θα κάνει… από «ήσυχες κινητοποιήσεις στο Γαύριο» μέχρι κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τα άλλα δύο νησιά (Τήνο-Πάρο) στην Αθήνα! Στη επιτροπή αγώνα μπήκαν αιρετοί και πολίτες, οι οποίοι απλώς έχουν συγκεκριμένη πολιτική παρουσία. Άρα, πρόκειται για μια αμιγώς πολιτική επιτροπή. 

Το ότι ο δήμαρχος αποδέχτηκε αυτούσια την εισήγηση των Σουσούδη-Καπάκη για μια επιτροπή πολιτικών και ακτιβιστών οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως σκέφτηκε πως θα πρέπει να έχει και η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση - μετά 5ετή απουσία (και αποτυχία) ως διοίκηση - το δικαίωμα… να αποτύχει για μια ακόμα φορά! 

Κατά τη γνώμη μας είμαστε εκεί που ήταν η Πάρος και η Τήνος το 2018! Μόνο που αυτοί τώρα είναι αλλού. Να δούμε που και πως θα συναντηθούν οι «αγώνες» μας όταν η αφετηρία μας, η αιολική πραγματικότητα μας και ίσως και οι επιδιώξεις μας – όπως φάνηκε από ορισμένες εισηγήσεις - είναι άλλες. Οψόμεθα… 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης πρώτος μίλησε ο δικηγόρος ως μέλος της απερχόμενης επιτροπής Γ. Αντωνέλλος που με μια σκληρή τοποθέτηση χρέωσε όλους τους προηγούμενους με τις αναλογούσες ευθύνες τους. Μίλησε για το θέατρο που παίζει σήμερα ο επί 5ετία δήμαρχος Θ. Σουσουδης κάνοντας τώρα τον «αγώνα» που "δεν ήξερε" και δεν έκανε. Στο θέατρο που παίζει ο 3ετία στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καπάκης που «δεν ήξερε» και δεν αντέδρασε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Και τέλος στις ευθύνες του νυν δημάρχου, που ως έπαρχος δεν έκανε ότι μπορούσε.

Γ. Αντωνέλλος και Γ. Καπάκης σε στιγμή σκληρής αντιπαράθεσης για τις ευθύνες. 

Ο Γ. Αντωνέλλος μοίρασε ευθύνες. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Γ. Καπάκης, ο οποίος ήρθε σε σκληρή αντιπαράθεση λέγοντας πως είχε στείλει ένα χαρτί το 2018 που προειδοποιούσε!!! Αλλά μόνο αυτό το χαρτί μπόρεσε να επικαλεστεί! Τίποτα άλλο επί 3ετία! Μετά από αυτή την σκληρή αντιπαράθεση ξεκίνησαν και οι εισηγήσεις…

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο δήμαρχος είχε ορίσει ως εισηγητή του τον καθηγητή Β. Πισσία που με μια γενική και ισορροπημένη εισήγηση επί του θέματος της χωροθέτησης των ανεμογεννητριών κατέληξε στην πρόταση για μια ομάδα εργασίας επιστημόνων και ειδικών που θα κάνει μια συγκροτημένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση για την σωστή διασπορά ώστε οι ανεμογεννήτριες να ενοχλούν το ελάχιστο δυνατό.

Ο Β. Πισσίας εισηγήθηκε εκ μέρους του δημάρχου μια επιτροπή ειδικών για να προχωρήσει στο ειδικό χωροταξικό για τις ανεμογεννήτριες. Η "ενωμένη αντιπολίτευση" των Σουσουδη-Καπάκη και ο "ανεξάρτητος" συνοδοιπόρος της κατέληξαν σε μια "επιτροπή αγώνα"!!! 

Μετά μίλησε ο μουσικός Κ. Γιαγιάνης, που είπε για μια απληροφόρητη Άνδρο. Θεώρησε πως πρέπει να συνεχιστούν οι ενημερώσεις και οι ανοικτές συγκεντρώσεις… μέχρι να ενημερωθεί ο κόσμος! Προφανώς πληροφορημένο – αν καταλάβαμε καλά – θεωρεί μόνον όποιον συμφωνεί μαζί του!

Ακολούθησε ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός, που με μια τεκμηριωμένη εισήγηση πάνω στα νομικά και τεχνολογικά δεδομένα, επισήμανε με στοιχεία την ανάγκη της απόστασης των ανεμογεννητριών από τους οικισμούς, την απαγόρευση τους σε κορυφογραμμές που είναι ορατές κλπ. Ολόκληρη την εισηγηση έχει δημοσιεύσει το Εν Άνδρω τις προηγούμενες μέρες.

Ο Γιώργος Γλυνός μιλά για το υπάρχον νομικό πλαίσιο, τις αποστάσεις και την ορατότητα των ανεμογεννητριών

Μετά μίλησε ο οικολόγος Αλέξανδρος Μαβής, που ξάφνιασε με την πραγματιστική τοποθέτηση του. Εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα το νησί πρέπει να θέσει τις κόκκινες γραμμές του εξηγώντας ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο και η σημερινή χωροταξία βοηθούν στην επέκταση των ανεμογεννητριών. Όμως υπάρχουν και νομικές διεργασίες που συντελούνται στα πλαίσια του ΣτΕ. Εκεί το νησί θα πρέπει με ειδικούς και νομικούς να παρέμβει και να συμβάλλει σε τροποποιήσεις που θα αλλάξουν όπου είναι δυνατόν τα δεδομένα.

Α. Μαβής: να υπάρξουν κόκκινες γραμμές και να παρέμβουμε νομικά στις διαβουλεύσεις του ΣτΕ

Ακολούθησε ο μηχανικός Γ. Γιαννίκος που έθεσε τα σημερινά τεχνολογικά και οικονομικά δεδομένα σε σχέση με την υπάρχουσα διασύνδεση των τεσσάρων νησιών, η οποία έχει δεδομένη χωρητικότητα. Επισήμανε πως πέρα από τις σημερινές 13 ανεμογεννήτριες μπορούν να μπουν εναλλακτικά είτε της ΔΕΗ είτε του Κοπελούζου. Και κατέληξε πως η σωστή πρόταση είναι να μπουν της ΔΕΗ στον Καμπανό, που είναι και αποδεκτές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δικηγόρος Γ. Ξανθός που χειροκροτήθηκε στο τέλος από τους περισσότερους. Αν και κατά των ανεμογεννητριών είπε πως το νησί είναι πληροφορημένο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και πρέπει να γίνει κατανοητό πως ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων – όπως αποτυπώθηκε και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis - είναι υπέρ. Άρα, το ζήτημα δεν είναι η ενημέρωση, αλλά μια σωστή αντιπρόταση που να αφήνει ελεύθερο το κεντρικό νησί από τις ανεμογεννήτριες…

Γ. Ξανθός: μύθος πως το νησί είναι απληροφόρητο. Η δημοσκόπηση έδειξε πως οι πολλοί ξέρουν. Απλώς πολλοί συμφωνούν. Να υπάρξει από όλους ενιαίο μέτωπο σε μια ενιαία γραμμή

Ακολούθησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Μπελβεντέρε στο Μπατσί Ανδρέας Παπανακλής, που επισήμανε την ευρωπαϊκή διάσταση στην πολιτική των ανεμογεννητριών και κατέληξε πως μόνη απάντηση είναι μια προσεκτική αντιπρόταση που θα αποκλείσει τις κεντρικές οροσειρές περιορίζοντας τις ανεμογεννήτριες στα άκρα.

Μετά πήρε τον λόγο ο μηχανικός Νίκος Γούλας που έθεσε το ζήτημα της χωροθέτησης λέγοντας πως «η φύση χωροθετεί»! Ατυχώς παρεξηγήθηκε η φράση του και ένα μέρος του ακροατηρίου ξέφυγε σε αποδοκιμασίες!!! Ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας προσπάθησε και κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση.

Ανδρέας Παπανακλής: Η πολιτική των ανεμογεννητριών είναι πανευρωπαϊκή και η Άνδρος για να κάνει κάτι πρέπει να αποδεχτεί ένα μέρος της για ανεμογεννήτριες

Ακολούθησε ο ομότιμος πολιτικός μηχανικός (συνταξιούχος) κ. Αυγουστής που μίλησε γενικά και εφ’ όλης της ύλης καταλήγοντας πως μπορεί έτσι όπως πάμε να μπουν στην Άνδρο και… 400 ανεμογεννήτριες! Τα περί διασυνδέσεων και άλλων τεχνικών και τεχνοκρατικών δεδομένων και τα περί νομικού πλαισίου, τα αντιπαρήλθε, προς μεγάλη ικανοποίηση ενός μέρους του ακροατηρίου, που χειροκροτούσε αυτά που ήθελε να ακούσει.

Νίκος Γούλας "η φύση χωροθετεί" στον Καμπανό και στο Στενό.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις τοπικών προέδρων από τις οποίες ξεχωρίσαμε αυτή του προέδρου της κοινότητας Κορθίου Γ. Αντωνέλλου, που μίλησε για το δεδομένο νομικό πλαίσιο και την ανάγκη αντιπροτάσεων. Και κατέληξε πως η περιοχή του προχωρά σε ένα τοπικό χωροταξικό, με επιστήμονες και ειδικούς, το οποίο θα εισηγηθεί προσεχώς στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

Τέλος δύο παραπολιτικά του συμβουλίου. Η πρώτη, δύο από τους εισηγητές υπερκέρασαν πλέον κατά πολύ σε αρνήσεις τον κ. Μαβή, ο οποίος προσπάθησε να είναι πραγματιστής στη σημερινή συνεδρίαση. Η δεύτερη αφορά την πρόταση του κ. Σουσούδη που όρισε ως αναπληρωτής του στην «επιτροπή αγώνα» τον «ανεξάρτητο» κ. Μπακέλας, υπό το επιδοκιμαστικό χαμόγελο του κ. Καπάκη. Περιζήτητος «πολιτικός γαμπρός» έγινε πλέον από την «ενωμένη αντιπολίτευση» ο «ανεξάρτητος» κ. Μπακέλας, ο οποίος την μια «συστεγάζεται» με τον κ. Καπάκη και την άλλη «τακιμιάζει» με τον κ. Σουσούδη. Μια ακόμα απόδειξη πως σε αυτή τη ζωή κανείς δεν πάει χαμένος…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έλατε τωρα με τους βαζιβουζουκους και τις λοιπες γελοιότητες. Αν σας καίει τόσο, πάρτε το κουμπουρι σας και επιστρατευτειτε. Πατριώτες της πλάκας, νοιάζονται για τον Έβρο. Που ετσι και κηρυχτεί επιστράτευση, τα βύσματα που υπηρετησαν στην Τανάγρα και σε κάτι φυλάκια του ναυτικού στην Βορεια Ανδρο, θα τρεχουν να κρυφτουν στις τρυπες τους. Μην σκισουμε κάνα καλσόν.
Στα δικά μας τώρα, μήπως βγήκε αυτή η έρμη η λίστα των μελων της Επιτροπής, η ακόμα είμεθα σε αναμονη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λίγη γνώση ιστορίας δεν θα σας έβλαπτε. Μάλλον θα σας συνέφερε από το σοκ που έχετε πάθει και που είναι εμφανές σε αυτά που γράφετε. Πάντως τα ίδια λέει και ο Βαρεμένος. Δεν είστε μόνος. Το ότι δεν εκτιμάτε τους συμπατριώτες μας μην το δείχνετε τόσο πολύ.
ΥΓ. Όχι δεν εστάλη από την διοίκηση ή από την ενωμένη αντιπολίτευση η περιβόητη λίστα των 9 τακτικών + 9 αναπληρωματικών της επιτροπής αγώνα... Αν την βρήκατε αλλού να μας την στείλετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον υπερβάλλετε ή λέτε ψέματα. Για τον λόγο αυτό το σχόλιο περικόπηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μας πει ο Μουστάκας ο Νίκος πως το παίζει??
Εχθές μετά το Συμβούλιο έφαγε με τον Γιαννη τον Μπακελα τον οποιον βριζει ανοιχτα μετά πήγε στα ΑΠΟΙΚΙΑ στην παρέα Σουσουδη ,Τσαουση και λοιπων
Μας έχει μπερδέψει αυτός ο κύριος..

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαίρομαι που το σχόλιό μου επιβεβαιώνεται μέσα από το σχόλιο του σχολιαστή "και Σουσουδης και μαγκας! Καπακη καλα ξυπνητουρια".

Σιχάθηκε ο κόσμος και κ. Μπασαντή η Σιχαμάρα υπάρχει στην πολιτική και ενδιαφέρει απόλυτα και άμεσα το πολιτικό σκηνικό του νησιού.

Το γνωστό λεξικό για το ρήμα σιχαίνομαι ορίζεται ως εξής: κάτι που κανείς θεωρεί τόσο αηδιαστικό, ώστε να αποφεύγει την επαφή μαζί του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κόσμος έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Κάποιοι είναι οι πονηροί, κάποιοι τα έχουν ήδη.... κάποιοι είναι οι συμφεροντολόγοι και κάποιοι είναι αυτοί που εκτελούν εντολές.
Όπως έχει αποδειχτεί τον τελευταίο καιρό από την μη-μαζική προσέλευση των κατοίκων, ο κόσμος έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται και έχουν....
Καλή τύχη Άνδρος!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ανεβαίνουν υπαινιγμοί μη πολιτικοί. Το ποιοι τα παίρνουν όταν έχετε στοιχεία πείτε το. Το ποιους σιχαίνεστε δεν ενδιαφέρει. Κάτι πολιτικό αν έχετε ευχαρίστως...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, κανένα πρόβλημα δεν θα είχα με ουδέτερη αποτίμηση των τεκταινομενων στον Εβρο. Οπως και για τα τοπικα μας ζητηματα. Ειστε μεροληπτικος, και ειναι γνωστο τοις πάσι. Τα 1000 ατομα που διαβάσαν αλλα δεν σχολιαζουν, δεν επικροτούν απαραίτητα την δημοσιογραφία σας. Μην τρεφετε τετοιου ειδους αυταπατες.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτή είναι η άποψη σας και μόνο δεν επηρεάζει ΚΑΝΕΝΑΝ. Ποιος σας ξέρει; Ποιος σας είδε; Γράφετε ότι σας αρέσει. Γράφτε το. Το κείμενο το έχουν διαβάσει χιλιάδες. Και κάποιος το χρεώνετε. Το ανώνυμο σχόλιο που θέλει ουδέτερη παρουσίαση μια εισβολή βαζιβουζούκων με την παρότρυνση των τούρκων στρατιωτών στην Ελλάδα ποιος το χρεώνετε; Ο άγνωστος Γαυριώτης!!!! Ο ίδιος ζητά αμεροληψία σε τι; Άγνωστο κι αυτό. Σε τι μεροληπτήσαμε και δεν το λέτε;
Άγνωστος γράφει, άγνωστα τα σημεία που αναφέρει, άγνωστο γιατί είστε ουδέτερος σε μια εισβολή στην Ελλάδα. Και μιλάτε για αυταπάτες σε ένα σάιτ που το διαβάζουν ακόμα και σε Τήνο και σε Μύκονο. Δείτε τα δύο τελευταία δημοσιευματα μας.
Μήπως τα έχετε μπερδέψει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη πολυ ευστοχη η παρατηρηση σας για τον κ. Σουσούδη που όρισε ως αναπληρωτή του στην ΄΄επιτροπή αγώνα΄΄ τον ΄΄ανεξάρτητο΄΄ κ. Μπακέλα.
Γιναμε ομως μαρτυρες της απολυτης συνεργασιας των κ.κ. Σουσουδη - Τσαουση.
Δειτε στο βιντεο στο 3:12:00 πως ανταλλασουν μηνυματα ο κ.Τσαουσης με τον κ.Σουσουδη.
Ο κ. Τσαουσης δειχνει στον κ. Σουσουδη το κινητο του για να δει οτι του εχει στειλει μηνυμα. Ο κ. Σουσουδης ανοιγει αμεσως το κινητο του για να διαβασει το μηνυμα του, ο κ. Σουσουδης βαζει το χερι στο στομα σκυβει μπροστα και του απαντα προφορικα χαμογελωντας.
Τελικα η γλωσσα του σωματος μαρτυρα πολλα περισσοτερα απο το περιεχομενο των λογων μας.
Στο μεταξυ ο κ. Καπακης χτυπιεται για το δικιο του.... πιο δικιο; Ενας θεος ξερει.
Του εστειλε ο κ. Σουσουδης στην παραταξη του τον κ. Τσαουση και ο κ.Καπακης νομιζει οτι εχει πιασει λαγο...

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανδρου - 7/3/2020
https://www.youtube.com/watch?v=FZPkvD_vj0s

This comment was minimized by the moderator on the site

Ως ενημερωτικό site, ας μας ενημερώνάτε τουλάχιστον για τα μέλη της επιτροπής. Γιατί πέρα από μπηχτές και κίτρινα σχόλια, κάτι χρήσιμο δεν διαβάσαμε στο κείμενο σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μόλις τα ανακοινώσουν επισημως. Ακούσαμε για τέσσερις τακτικούς αιρετούς (Λοτσάρης, Λάσκαρης, Σουσούδης, Καπακης) μερικούς αναπληρωματικούς αιρετούς (Μπακέλας, Τσαούσης) και πολλούς τακτικούς και αναπληρωματικούς πολίτες που λέχθηκαν και καταγράφηκαν, αλλά μεχρι εκεί.
Αν νομίζετε πως ενημέρωση είναι η παρέλαση ονομάτων καλώς. Όταν στείλουν την τελική κατάσταση θα σας την ανακοινώσουμε.
Αυτά για τις μπηχτές που γράφετε να τα πείτε αλλού.
Η δημοσιογραφία δεν είναι παρέλαση και δημόσιες σχέσεις όπως εδείς νομίζετε. Είναι και κριτική αποτίμηση όσων συμβαίνουν.
Πως θα σας φαινόταν να παρουσιάζαμε ουδέτερα τις επιθέσεις των Τούρκων και των βαζιβουζούκων στον Έβρο;
Έχουμε ένα συγκεκριμένο συμβούλιο που αποφάσισε "ήρεμες κινητοποιήσεις". Ας τις κάνει να δει τι θα πετύχει και μετά τις χρεώνουμε στην "επιτροπή αγώνα". Δεν φταίνε οι ακτιβιστές που μπήκαν στην επιτροπή και δεν ξέρουν νομικά ή τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τεκμηριωμένα προτάσεις.
Φταίνε οι πολιτικοί που έφτιαξαν μια επιτροπή στα μέτρα τους και τώρα ψάχνουν να φτιάξουν μια άλλη επιτροπή για προτάσεις.
Κι ο καιρός περνά όπως πέρασε 5 χρόνια και δεν έγινε τίποτα...
Αλλά αυτά δεν σας ενδιαφέρουν. Τα λέτε μπηχτές και κοιτάτε ποια ονόματα παρελαύνουν σε ένα νησί που έχει πλέον 6 δημάρχους εν αναμονή για το 2023, ενώ είμαστε στο 2020. Αλήθεια μεχρι τότε τι θα γίνει με τις ανεμογεννήτριες; Έγινε τίποτα επί 5ετία; Σας ενδιαφέρει το μέλλον πέρα από τις αντιπαραθέσεις και λήψη θέσεων στην αφετηρία του 2023;
Καλήμερα σας
ΥΓ Αλήθεια δεν διαβάσατε στο ενημερωτικό σάιτ για την τουριστική πορεία της Άνδρου χτες; Δεν διαβάσατε για το τι λένε οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις για τους τοπικούς πολιτικούς και τις ανεμογεννήτριες; Δεν διαβάσατε για τον φάρο Τουρλίτη, για την βίλα Ευανθία; Τίποτα δεν διαβάσατε; Μόνο τα ονόματα μιας "επιτροπής αγώνα" σας ενδιαφέρουν και να μην θίξουμε τους φίλους σας που πολιτεύονται για το 2023; Ευτυχώς οι άλλοι 1000 που διάβασαν για το συμβούλιο ενδιαφέρθηκαν για το τι ειπώθηκε και το αποτέλεσμα του κι όχι για την ανεπίσημη παρέλαση ονομάτων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro